Translatum - The Greek translation Vortal home page | Forum index | The Rules | FAQ | Gallery | Converters | Media | Recent Find us on facebook Follow us on twitter RSS feed

Translatum forum—the forum that pays you! ($3980 paid so far)
*02 Sep, 2010, 20:47:19
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
02 Sep, 2010, 20:47:19

Login with username, password and session length
249620 Posts in 70960 Topics by 10365 Members - Latest Member: gf_uip
IMPORTANT: Before posting please read the RULES
Search:     Advanced search

English-Greek

Onelook.com

Greek monolingual
Microsoft glossaries
Greeklish converter
More Greek dictionaries
Iate multilingual search
Greek grammar
Telecommunications EL-EN/FR

Translatum Greek Translation Forum

* Home Help Search Calendar Login Register

« previous next »
Pages: [1] 2 3 | Go Down Print
Author Topic:

Παρουσίαση του βιβλίου "Κινέζικα κουτιά" της Σώτης Τριανταφύλλου

(Read 4926 times)
museamuse
Newbie
*

"Though this be madness, yet there is method in't"

« on: 08 Feb, 2007, 11:21:08 »

Την Πέμπτη 15/2 στις 7 μμ θα γίνει η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου "Κινέζικα κουτιά" στο πατάρι του βιβλιοπωλείου του Πατάκη (Ακαδημίας 65). Θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους "Death and the City" του Γιάννη Φάγκρα και θα παίξει το συγκρότημα John & the Mechanix στο οποίο τραγουδάω και γω. Θα πούμε παλιά κλασσικά ροκ κομμάτια. Θα γίνει τερτζελές, ελάτε!

Θάλεια
F_idάνι
Hero Member

« Reply #1 on: 08 Feb, 2007, 11:36:33 »

Τζερτζελές σε παρουσίαση βιβλίου; Cool!
Το βιβλίο καλό είναι; Το διάβασε κανείς;
stathis
Hero Member
*

« Reply #2 on: 08 Feb, 2007, 11:51:43 »

Και Θάλεια και Σώτη, 2 σε 1; Πολύ καλή περίπτωση!

Έφη, δεν ξέρω για το βιβλίο (αποκλείεται πάντως να μην είναι καλό), ξέρω όμως ότι έχω δει την Τριανταφύλλου σε πολλές παρουσιάσεις, συζητήσεις, κλπ. και πάντα με κερδίζει με την αμεσότητα, την πρωτοτυπία και τη συνολική παρουσία της.

(Τέλος πάντων, δεν ήθελα να μου βγει τόσο κλισέ, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ...)
wings
Global Moderator
Hero Member
*

« Reply #3 on: 08 Feb, 2007, 15:36:08 »

Να πάτε στην παρουσίαση του βιβλίου για να μάθετε αν είναι καλό.

Έφη, θαρρώ πως προστέθηκε άλλο ένα βιβλίο στη θερινή κινητή βιβλιοθήκη μας.:-)

stathis
Hero Member
*

« Reply #4 on: 08 Feb, 2007, 15:47:37 »

Ή καθίστε σπίτι και διαβάστε τα άπαντα της Σώτης Τριανταφύλλου. :)

(Όχι, δεν είναι θεία ή νονά μου...)
inertia
Sr. Member

« Reply #5 on: 08 Feb, 2007, 15:50:29 »

Το βιβλίο το έχω, αλλά ακόμα δεν έχω μπει στον κόπο να το ξεκινήσω (μέχρι να τελειώσει ο Ροθ), αλλά ομολογώ ότι ο σημαντικότερος λόγος που το αγόρασα είναι το εξώφυλλό και κυρίως το σχήμα (!) του...

Nobody puts Baby in a corner!
σα(ρε)μαλι
Hero Member

Σταβανγκεριανό μου έαρ

« Reply #6 on: 08 Feb, 2007, 15:59:17 »

αλλά ομολογώ ότι ο σημαντικότερος λόγος που το αγόρασα είναι το εξώφυλλό και κυρίως το σχήμα (!) του...

Για το σχήμα το καταλαβαίνω, αλλά για το εξώφυλλο; Εκτός αν ξέρεις τι γράφει.

I can live everywhere in the world, but it must be near an airport -and a pharmacy, I would add.

Δεν είναι ο ύπνος της λογικής που γεννάει τέρατα, αλλά ο άγρυπνος ορθολογισμός που πάσχει από αϋπνίες.
progvamp
Hero Member

« Reply #7 on: 08 Feb, 2007, 16:04:10 »

Α, τι καλά! Τον Γιάννη Φάγκρα τον ξέρω από το "Πες Στη Μορφίνη Ακόμα την Ψάχνω" όπου πρωταγωνιστούσε μια φίλη που είχα γνωρίσει στο Βρετανικό Συμβούλιο, η Εκάβη Ντούμα!!

http://www.twostrokefilms.com/

inertia
Sr. Member

« Reply #8 on: 08 Feb, 2007, 16:37:50 »

Θάλεια, επειδή έχω ήδη χάσει ένα secret gig σου, αυτή τη φορά θα προσπαθήσω να έρθω! (και με αντίτυπο του βιβλίου, βεβαίως!)
Σουρπουίτσα
Dolce far niente...!
Sr. Member

Whatevah...

« Reply #9 on: 08 Feb, 2007, 19:10:23 »

Sounds good... Δηλώνω κι εγώ συμμετοχή!

Έφη, δεν ξέρω για το βιβλίο (αποκλείεται πάντως να μην είναι καλό), ξέρω όμως ότι έχω δει την Τριανταφύλλου σε πολλές παρουσιάσεις, συζητήσεις, κλπ. και πάντα με κερδίζει με την αμεσότητα, την πρωτοτυπία και τη συνολική παρουσία της.
Κι εμένα η Τριανταφύλλου με έχει κερδίσει όποτε κι αν την έχω δει από κοντά (παρουσιάσεις, συζητήσεις κ.λπ.), αλλά προσπαθώ να διαχωρίζω τη γοητεία που ασκεί ένας συγγραφέας ως φυσικό πρόσωπο από τη γραφή του και να μη με επηρεάζει αυτό όταν διαβάζω τα βιβλία του. Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν το έχω διαβάσει, πέρα από ένα γενναίο απόσπασμα που είχε προδημοσιευθεί στην Athens Voice και τολμώ να πω ότι δεν μου άρεσε. Σχεδόν καθόλου. Μπορώ να γίνω και πιο αναλυτική, αλλά δε νομίζω ότι έχει νόημα. Πάντως δεν το έχω ξαναπεί αυτό για κάποιο βιβλίο της Τριανταφύλλου. Όσα βιβλία της έχω διαβάσει κινούνταν για μένα στην κλίμακα "μου αρέσει" μέχρι "κατενθουσιάστηκα". Ίδωμεν.

Στο ίντερνετ όλα διίστανται.
W4tt4n4b3
museamuse
Newbie
*

"Though this be madness, yet there is method in't"

« Reply #10 on: 08 Feb, 2007, 23:27:58 »

Το' χω αρχίσει το βιβλίο αλλά δεν έχω προχωρήσει πολύ - η πολλή δουλεία τρώει τον αφέντη (ή και τον δούλο!) Πάντως ακόμα κι' αν δεν σας αρέσει το βιβλίο, νομίζω ότι η παρουσίαση θα είναι τουλάχιστον διασκεδαστική. Η Σώτη πάντως είναι φοβερός τύπος: προσιτός, φιιλικός, με πολλή καλοσύνη. Νατάσσα, Βαλεντίνη, Στάθη, κ.α., θα χαρώ πολύ να σας δω εκεί!

Θάλεια
F_idάνι
Hero Member

« Reply #11 on: 09 Feb, 2007, 01:27:51 »

Για το σχήμα το καταλαβαίνω, αλλά για το εξώφυλλο; Εκτός αν ξέρεις τι γράφει.

Αυτό το εξώφυλλο κάνει μπαμ. Είναι κατακίτρινο, και, αν θυμάμαι καλά, έχει κινέζικα γράμματα. Σίγουρα σε προκαλεί να το ξεφυλίσσεις.

Έφη, θαρρώ πως προστέθηκε άλλο ένα βιβλίο στη θερινή κινητή βιβλιοθήκη μας.:-)

Νομίζω, ναι, Βικουλίνι. Έτσι κι αλλιώς, ήμουνα ανάμεσα στο ''Σουέλ'' και σ' αυτό, και κέρδισε με διαφορά στήθους η Καρυστιάνη λόγω ''Μικράς Αγγλίας'' :-) Αλλά αφού όλοι λένε ότι είναι ωραίο, μια αγορά ακόμη θα την κάνω, μου φαίνεται.
« Last Edit: 09 Feb, 2007, 02:09:04 by wings » Logged
inertia
Sr. Member

« Reply #12 on: 09 Feb, 2007, 01:33:30 »

Ψιτ, σεις οι Θεσσαλονικιές... να διαβάσετε το καινούριο του Σουρούνη, "Το μονοπάτι στη θάλασσα" (όποιος το έχει διαβάσει και του άρεσε, να μεταβεί σε νέο νήμα, παρακαλώ - εεε κι εγώ μάλλον, ε;)
Σουρπουίτσα
Dolce far niente...!
Sr. Member

Whatevah...

« Reply #13 on: 09 Feb, 2007, 01:47:20 »

Ψιτ, σεις οι Θεσσαλονικιές... να διαβάσετε το καινούριο του Σουρούνη, "Το μονοπάτι στη θάλασσα" (όποιος το έχει διαβάσει και του άρεσε, να μεταβεί σε νέο νήμα, παρακαλώ - εεε κι εγώ μάλλον, ε;)
Νατάσα, το άλμα στον Σουρούνη έγινε συνειρμικά από το Σουέλ της Καρυστιάνη ή μόνο εγω κάνω τέτοιους συνειρμούς; Τα εξώφυλλά τους μου μοιάζουν τόσο, που, όταν έβλεπα τα δύο βιβλία στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων, πάντα τα μπέρδευα στην αρχή από κεκτημένη ταχύτητα κι έτσι τώρα πια τα έχω μαζί στο μυαλό μου...
wings
Global Moderator
Hero Member
*

« Reply #14 on: 09 Feb, 2007, 02:07:58 »

Το αγόρασα αλλά θα το διαβάσω τότε που θα διαβάσεις κι εσύ το «Κινέζικα κουτιά».
Pages: [1] 2 3 | Go Up Print
« previous next »
Jump to: