Για τους θερμοπομπούς έχω ακούσει τα καλύτερα. Από χρήστες, και όχι μόνο από πωλητές. Μεγαλύτερη απόδοση με λιγότερη κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τα ηλεκτρικά καλοριφέρ.
Βέβαια, όλοι τονίζουν το νυχτερινό ρεύμα, το οποίο, άμα το έχεις, καλώς. Άμα δεν το έχεις, δε γλιτώνεις, μεν, πολλά, αλλά και πάλι, οι θερμοπομποί φορτίζουν με το ρεύμα, δεν καίνε ρεύμα. Κάτι έχω ακούσει (δεν το έχω διασταυρώσει, όμως) για θερμοπομπούς-ή-κάτι-τέτοιο- με όψη πέτρας (επαναλαμβάνω, δεν το έχω διασταυρώσει) οι οποίοι ζεσταίνουν την πέτρα και αποδίδουν καλύτερα, συν το ότι είναι και όμορφοι.
Τα κλιματιστικά δεν τα σιχαίνομαι, κυρίως επειδή σε διαμέρισμα διαμπερές, με πλάκα πάνω, και μόνωση υποτυπώδη, έχω πρόβλημα ΚΑΙ με τη ζέστη.
Τα ξύλα/ τζάκια είναι καλή λύση, αλλά θέλουν κουβάλημα (στο ισόγειο δεν έχεις πρόβλημα) και λερώνουν (δεν εννοώ μόνο ίνες και φλοιούς. Τα ζουζούνια είναι χειρότερα). Αλλά είναι καλή λύση σε περίπτωση μπλάκ άουτ. Άσε που μαγειρεύεις κιόλας εκεί. Σαφώς καλύτερη επιλογή από το υγραέριο.
Για 45 m2 εγώ θα επέλεγα ηλεκτρικά καλοριφέρ ή ηλεκτρικές θερμάστρες με αντιστάσεις, σαν δεύτερη επιλογή (επειδή έχουν μικρότερη απόδοση και μεγαλύτερες φθορές). Αν, όμως, ήμουν σπίτι μόνο για δύο-τρεις ώρες την ημέρα και για ύπνο, μπορεί να διάλεγα τις αντιστάσεις. Ζεσταίνουν το χώρο δίπλα σου (έμφαση στο ''δίπλα σου'') πολύ γρήγορα, και πολύ γρήγορα, επίσης, η ζέστη εξαφανίζεται.