Rules
New
FAQ
Translatum Greek Translation Forum
Home
Site home
Ancient Greek Dictionary
Multilingual Dictionary
Help
FAQ
Rules
Converters...
Currency
Measurements
Polytonic
Greeklish
Beta Code
Gibberish
Utilities...
Fix final -n
Word Macros
Greek grammar
Fix punctuation
E-mail clean up
Calculator
What's new
Search
Tools tab
Magic search
How to
Calendar
Login
Register
»
General
»
General Discussion
»
Πώς αντιμετωπίζετε τα κουνούπια;
« Shatner Hosts Curiosity's "Grand Entrance" to Mars
|
Eleven aim for Hellenic acreage in licence round (Upstream) »
Print
Go Down
Author
Topic: Πώς αντιμετωπίζετε τα κουνούπια; (Read 258 times)
Frederique
Hero Member
«
on:
05 Aug, 2012, 15:26:51 »
Tweet
Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του για την αντιμετώπιση των κουνουπιών που για κάποιο λόγο φέτος το καλοκαίρι έχουν αυξηθεί.
Εγώ έχω μάλλον πικρό αίμα γιατί δεν με ενοχλούν. Τα αφήνω ήσυχα :) Το άλλο μου μισό όμως (γλυκοαίματη και θερμότατη ύπαρξη) υποφέρει κι έτσι βρήκα ένα κόλπο. Βάζω ελληνικό καφέ σε ένα δοχείο και το καίω… Φαίνεται ότι δεν τους αρέσει η μυρωδιά και φεύγουν.
Εσείς πώς τα αντιμετωπίζετε;
Άπειρα τα άρθρα στο διαδίκτυο.
Υπάρχουν εναλλακτικές οικολογικές μέθοδοι καταπολέμησής τους.
Μοιράζομαι μαζί σας ένα ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα:
—
Η καταπολέμηση των κουνουπιών
Η καταπολέμηση των κουνουπιών σε περιβαλλοντολογικό επίπεδο είναι πολύ δύσκολη. Αν βέβαια εξαφανιστούν τα κουνούπια και άλλα έντομα τότε θα έχουμε πλήρη διαταραχή της φυσικής δομής του πλανήτη και της ισορροπίας του οικοσυστήματος, μιας και αποτελούν τροφή για άλλα έντομα, ερπετά, αμφίβια, ψάρια, πουλιά, αλλά και για μερικά μικρά θηλαστικά. Η καταπολέμηση πρέπει να αρχίσει από τα τέλη Μαρτίου ή το αργότερο αρχές Απριλίου και όταν τα έντομα βγαίνουν από την χειμερία αδράνεια και αρχίζουν να γεννούν. Σκοτώνοντας τα κουνούπια αποφεύγεται ο πολλαπλασιασμός τους.
Επίσης κατά τη χειμερινή περίοδο το νούμερο των κουνουπιών που είναι ικανά να γεννήσουν είναι πολύ μικρό σε σχέση με το μετά. Όταν οι θερμοκρασίες είναι ακόμα χαμηλές δεν τσιμπούν με αποτέλεσμα να μην γεννούν γρήγορα. Με την αύξηση της θερμοκρασίας τα κουνούπια ζουν λιγότερο χρόνο αλλά γεννούν πολύ περισσότερες φορές και περισσότερα αυγά.
Επίσης στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας μπορούμε να φυτέψουμε μερικά φυτά που θεωρούνται φυσικά εντομοαπωθητικά, όπως θυμάρι, λεβάντα, βασιλικός, μέντα, δενδρολίβανο.
Η ύπαρξη ποταμών, λιμνών, ορυζώνων, καθιστά δυσκολότερη την καταπολέμηση τους μιας και αν αρχίσουν να γεννούν είναι δύσκολος ο έλεγχος των εντόμων. Η καταπολέμηση όπως αναφέραμε είναι να κρατηθεί ο αριθμός τους όσο μικρότερος γίνεται. Όσο ποιο πολύς χρόνος χάνεται τόσο δυσκολότερη γίνεται και η καταπολέμηση τους που καθίσταται και αδύνατη αν αρχίσουν οι ζέστες.
Μπορεί να υπάρξει και βιολογική καταπολέμηση με ανταγωνιστές στο οικοσύστημα που τρέφονται με αυγά και λάρβες και ζουν μέσα στα νερά των ποταμών ή των λιμνών. Σε αυτή την περίπτωση φυσικά πρέπει να προβλεφθεί και η διατάραξη του οικοσυστήματος από τους καινούριους κατοίκους.
[…]
Share Post
|
Communicate. Explore potentials. Find solutions.
Vion
Full Member
«
Reply #1 on:
05 Aug, 2012, 19:07:33 »
Δεν αντιμετωπίζουμε μόνο κουνούπια, αλλά και σκνίπες! Γνωρίζω τις σκνίπες από τις μέρες μου στην πολιτεία του Μέιν κοντά στα Καναδικά σύνορα. Εκεί το λέγαμε «black fly»
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_fly
, έχω ακόμα τα σημάδια :-)
Share Post
|
a work in progress...
mavrodon
Hero Member
«
Reply #2 on:
05 Aug, 2012, 19:16:09 »
Νομίζω ότι τα μικρά κουνούπια λέγονται "σκνιπες".
Off the record, στο Maine έχω πρώτα εξαδέλφια. Εκτός από σκνίπες έχουν και πολλούς αστακούς!
Share Post
|
Print
Go Up
« Shatner Hosts Curiosity's "Grand Entrance" to Mars
|
Eleven aim for Hellenic acreage in licence round (Upstream) »
»
General
»
General Discussion