Author Topic: Δεν είναι κακό να είναι κανείς αντιμνημονιακός. Αρκεί να είναι για το σωστό λόγο.  (Read 1004 times)

Asdings

• Hero Member
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Εγώ ξέρω ό,τι κανένας ξένος δεν βγήκε να κατηγορήσει τη χώρα του δημοσίως, όπως κάνουν εδώ κάτι ελληναράδες.

Εδώ σφάλλεις: οι αποκαλούμενοι "Δυτικοί" όχι μόνο έχουν κατηγορήσει και κατηγορούν τις χώρες τους δημοσίως, αλλά αυτοί είναι που έμαθαν κι εμάς να το κάνουμε. Από τι πάσχει, θαρρείς, η Ευρώπη; Από υπέρμετρη αυτοκριτική! Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι εξαιρούνται η Γερμανία και η Αγγλία (που ούτε αυτό ισχύει, καθότι η αυτολογοκρισία της Γερμανίας για το Ναζισμό είναι διαρκής και έμπρακτη -ξέρεις τι ποινές τρώνε οι Ναζήδες στη Γερμανία;), μπες σε ένα οποιοδήποτε ξένο ιστότοπο που να μιλάνε για πολιτική, οικονομία κ.λπ. και θα δεις.
In dubio pro reo

Apparatus

• Jr. Member
  • **
Πρέπει να καταλάβεις και τη δική μου οπτική γωνία. Όταν εσύ εκφράζεις μία αρνητική άποψη, για πολλούς και διάφορους λόγους, πολλές φορές εύλογα, αυτό γίνεται αμέσως προϊόν προς πώληση. Τι προϊόν; Μα προϊόν αρνητικής διαφήμισης που πλασάρεται από τον κάθε έλληνα δημοσιογραφίσκο και όχι μόνο. Πολύ έχουν βγάλει χοντρά λεφτά από αυτό το πράγμα. Και μάλιστα δεν σταματούν μόνο στο να αναδείξουν τα κακώς κείμενα, αλλά βάζουν και σάλτσα από πάνω, κάνοντας την τρίχα τριχιά. Μιλάμε για πολύ ξεφτίλα!

Οπότε, όταν ένας άξιος Έλληνας φεύγει από εδώ και πάει στο εξωτερικό για δουλειά ή για να ψάξει για δουλειά ή για να παρουσιάσει το έργο του τέλος πάντων πρέπει αρχικώς να αποδείξει ό,τι δεν είναι ελέφαντας.

Δεν έχεις ακούσει ξένους τουρίστες που ήρθαν εδώ, πέρασαν καλά και είπαν ό,τι αλλιώς μας τα είχαν πει, προφανώς διαστρεβλωμένα με δυσφημιστικό τρόπο.

Δηλαδή παίρνει το ξένο κανάλι την αρνητική είδηση που το ελληνικό έχει φροντίσει να την αναδείξει πολλές φορές υπερβολικά και την εκμεταλλεύεται ανάλογα, δυσφημώντας την Ελλάδα και κατ’ επέκταση όλους εμάς.

Δεν διαφωνώ γιατί δεν βλέπω τα στραβά, αλλά γιατί ξέρω που αυτό θα κτυπήσει εν τέλει.
Σε εμάς!

Asdings

• Hero Member
Κατανοώ την οπτική σου γωνία, αλλά η "ομερτά" απλώς θα συγκαλύψει κι άλλο τους υπευθύνους. Διαφάνεια εδώ και τώρα. Και μέρος της είναι και η αυτοκριτική -όχι όμως στείρα, αλλά με προτάσεις και με έμπρακτη αλλαγή. Όχι μόνο από τους πολιτικούς, αλλά από εμένα και  εσένα και τα φιλαράκια μας και τους πάντες.

Όσο για την επαφή μου με τους άλλους Ευρωπαίους, μπορώ να πω ότι πάντοτε μου μιλούσαν με αγάπη για την Ελλάδα και με υποδέχτηκαν παντού με πολλή φιλοξενία. Έχω όμως ακούσει και αντίθετες ιστορίες...

Apparatus

• Jr. Member
  • **
όχι όμως στείρα, αλλά με προτάσεις και με έμπρακτη αλλαγή
Να προσθέσω και αποβάλλοντας τάσεις ισοπέδωσης των πάντων, κάτι που κάνει πολλές φορές o Mavrodon.

Όσο για την επαφή μου με τους άλλους Ευρωπαίους, μπορώ να πω ότι πάντοτε μου μιλούσαν με αγάπη για την Ελλάδα και με υποδέχτηκαν παντού με πολλή φιλοξενία. Έχω όμως ακούσει και αντίθετες ιστορίες...

Ναι στον κύκλο σου ίσως να συμβαίνει αυτό. Όμως μην ξεχνάς κάτι, δεν ήσουν μόνος. Σε κάλυπτε η επωνυμία του Ελληνικού Πανεπιστημίου στο οποίο δουλεύεις και βέβαια ήσουν επισκέπτης ή μπορεί και κάποτε φοιτητής.
:)

Asdings

• Hero Member
κάτι που κάνει πολλές φορές o Mavrodon

Αν και δεν είμαι moderator σε αυτό το forum, νομίζω ότι δεν είναι σωστό να γράφεις αρνητικές κρίσεις για άλλους χρήστες (εκτός αν το κάνεις γι' αστεία, φυσικά -που δεν το νομίζω).

Ναι στον κύκλο σου ίσως να συμβαίνει αυτό. Όμως μην ξεχνάς κάτι, δεν ήσουν μόνος. Σε κάλυπτε η επωνυμία του Ελληνικού Πανεπιστημίου στο οποίο δουλεύεις και βέβαια ήσουν επισκέπτης ή μπορεί και κάποτε φοιτητής.

Όχι, σου μιλάω για εποχές πολύ-πολύ πιο πριν... Άσε που οι... επωνυμίες των ελληνικών παν/μίων ποσώς ενδιαφέρουν τους άλλους Ευρωπαίους. Αυτοί νοιάζονται για την ουσία. Και αυτή είναι η διαφορά μας.

Ξέρεις, κάποτε συνάντησα μια σουηδέζα γιατρό παντρεμένη με έναν πολύ καλοβαλμένο σύζυγο ο οποίος με πληροφόρησε πως ήταν... οικοδόμος. Από εκεί να καταλάβεις. Εδώ οι γιατροί μας, μοιάζουν με οικοδόμους. Εκεί οι οικοδόμοι τους, μοιάζουν (και παντρεύονται) με γιατρούς.

Πολιτισμικό χάσμα, σου λέω!
« Last Edit: 18 May, 2013, 20:27:25 by Asdings »

wings

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Vicky Papaprodromou
    • vicky.papaprodromou
    • 116102296922009513407
    • papaprodromou
    • ThePoetsILoved
    • hellenicwings
    • Ποίηση, ποιητές, ποιήματα, Θεσσαλονίκη
4. Be Respectful!
4.1 No Flames of any kind against a member, or group of members. Flames are considered a deliberate personal attack on another member or group of members. Having a difference of opinion is fine, but if it gets out of hand and turns into a fight to get the biggest jab at the other person, then it has gone too far.

If you are an experienced translator and a long standing member in translation communities, act like one. Lead by example and assist other newer members rather then attacking them. We look upon our veteran members to use this opportunity to teach the newer members the appropriate way to use these message boards.

Treat new members with respect, and vice versa. You were new at one point, as was everyone else. Please treat newcomers to the forums with respect, and new members should treat everyone else the same way.

4.2 Irony and sarcasm are included in the behaviours which are not encouraged in this forum and are in fact punishable. You should be even more respectful to moderators and administrators who spend an inordinate amount of time to serve the community. Disrespect to moderators and administrators will most likely result in you being banned sooner or later.

Apparatus

• Jr. Member
  • **
Asdings  διαπιστώνω διαφορά φάσης στον τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων. Εγώ προσεγγίζω τα πράγματα πρακτικά, ρεαλιστικά και εσύ θεωρητικά, αναζητώντας συμβολισμούς.

Wings είμαι σχετικά καινούργιος στο forum και δεν ξέρω καλά τους "κανονισμούς", τα ίδια γράφω και εδώ
http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=343227.0 τα οποία όμως έγιναν αποδεκτά από τον administrator.

Δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτό το topic.
:)

wings

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Vicky Papaprodromou
    • vicky.papaprodromou
    • 116102296922009513407
    • papaprodromou
    • ThePoetsILoved
    • hellenicwings
    • Ποίηση, ποιητές, ποιήματα, Θεσσαλονίκη
Το θέμα δεν είναι να μην ασχοληθείς ξανά με τη συζήτηση εδώ, αλλά να διαβάσεις τους κανόνες του φόρουμ ακριβώς επειδή είσαι σχετικά νέο μέλος.

Ο Σπύρος κι εγώ παρακολουθούμε όλα τα νήματα του φόρουμ και λογικό είναι να μας ξεφύγει κάτι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αποδεκτές οι παρατυπίες ως προς τους κανόνες.

Asdings

• Hero Member
Asdings  διαπιστώνω διαφορά φάσης στον τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων. Εγώ προσεγγίζω τα πράγματα πρακτικά, ρεαλιστικά και εσύ θεωρητικά, αναζητώντας συμβολισμούς.

Τι να κάνουμε; Ουδείς τέλειος :-)