Author Topic: Καταμέτρηση Λέξεων σε κείμενο ιστοσελίδας (html)  (Read 2175 times)

Evmorfia

• My Website
  • Sr. Member
    • Wordings
Καλημέρα από τον Βόλο,

Ίσως το θέμα να έχει ξανασυζητηθεί αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό. Μου έχουν στείλει μία μετάφραση ιστοσελίδας σε HTML (αρχείο Word) και θέλω να επιβεβαιώσω ότι η καταμέτρηση των λέξεων (καρτέλων στην δεδομένη περίπτωση γιατί πρόκειται για ιταλικό agency) είναι σωστή, γιατί και στο παρελθόν είχα προβλήματα με το συγκεκριμένο γραφείο (καθυστέρηση πληρωμής). Μπορεί να γίνει μέσω Trados π.χ.;

Υ.Γ. Δηλώνω εκ των προτέρων ότι γνωρίζω ότι η ερώτησή μου μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αφελής...:-)

Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ
« Last Edit: 22 Nov, 2006, 13:29:16 by Evmorfia »

banned8

• Jr. Member
  • **
Μια ενδεχομένως εξίσου αφελής απάντηση:

Αφού είναι σε αρχείο Word, το Word count του Word δεν εξυπηρετεί;

user2

• Hero Member
Αφού είναι σε αρχείο Word, το Word count του Word δεν εξυπηρετεί;
Σωστό και αυτό.
Αν σε ενδιαφέρει να δεις και επαναλήψεις κλπ, φυσικά μπορείς να το κάνεις με Τράντος.
Αν, δε, είναι κανονικό αρχείο html, μπορείς πάλι να το αναλύσεις με Τράντος κ να το δουλέψεις με τον Tageditor.

Δες, επίσης, και αυτό: http://www.translatum.gr/forum/index.php/topic,5522.0.html

Evmorfia

• My Website
  • Sr. Member
    • Wordings
Σωστό και αυτό.
Αν σε ενδιαφέρει να δεις και επαναλήψεις κλπ, φυσικά μπορείς να το κάνεις με Τράντος.
Αν, δε, είναι κανονικό αρχείο html, μπορείς πάλι να το αναλύσεις με Τράντος κ να το δουλέψεις με τον Tageditor.

Δες, επίσης, και αυτό: http://www.translatum.gr/forum/index.php/topic,5522.0.html

Μάλλον εγώ δεν το έθεσα σωστά το θέμα. Το αρχείο είναι word αλλά με τα "στοιχεία" html π.χ.

"item name="colon">:</item>
 <item name="ImagesPath">images/it</item>
  <item name="CalendarFormat">%d/%m/%Y</item>
  <item name="Destinazione">destinazione</item>"

με αποτέλεσμα το word count να μου δίνει ένα σύνολο όλων των "λέξεων" που βλέπει στο αρχείο.

Γιάννη ευχαριστώ για το link, ήδη το κάνω download. Όσο για το Trados, λόγω περιορισμένου χρόνου μετά την αγορά του έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και δεν έχω καταφέρει να το βάλω σε χρήση. Ίσως ήρθε ο καιρός να το δοκιμάσω (...αν και η σκέψη με τρομάζει!)

zephyrous

• Hero Member
Λοιπόν, κατεβάζεις το απολύτως δωρεάν και πολύ μικρό σε μέγεθος CatsCradle.

http://www.stormdance.net/

Κάνει εγκατάσταση μέσα σε μισό λεπτάκι. Ανοίγεις τη σελίδα που θες με το CatsCradle, πας στο Tools --> Project Word Count, και αυτό ήταν. Επίσης, μπορείς να δημιουργήσεις νέα μνήμη ή να εισαγάγεις νέα, σε μορφή .csv. Προς το παρόν, αυτά. Ό,τι χρειαστείς, από το βράδυ πάλι. Πάντως, δεν χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία του Trados, από τη στιγμή που δεν το έχεις πολυχρησιμοποιήσει κιόλας. ;)

wings

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Vicky Papaprodromou
    • vicky.papaprodromou
    • 116102296922009513407
    • papaprodromou
    • ThePoetsILoved
    • hellenicwings
    • Ποίηση, ποιητές, ποιήματα, Θεσσαλονίκη
Θα συμφωνήσω με τον Ζεφυρόγιαννο. Πρόκειται για εξαιρετικό εργαλείο και ιδιαίτερα εύχρηστο, Εύη.

Evmorfia

• My Website
  • Sr. Member
    • Wordings
Thank you guys.

Κατεβάζω το CatsCradle και βάζω και το Trados από αύριο στην ημερήσια διάταξη :-)