Ana Moura - Fados στο Κηποθέατρο Παπάγου 17/9/2006, 9 μ.μ.

spiros · 8 · 4233

spiros

• Administrator
  • Hero Member
  • point d’amour

Για όσους έχουν αδυναμία στα Fados... σκέφτομαι να πάω.

Fado Feeling

Μια καλλιτεχνική παρουσία που τη χαρακτηρίζει η γλυκόπικρη θλίψη και το ήθος που εκφράζει το fado σε διαχρονικό επίπεδο. Η Ana Moura έμαθε το fado μέσα από τις ταβέρνες (τα «σπίτια του fado») και η αρχέγονη προσέγγισή της σύντομα την οδήγησε στην εκφραστική ωριμότητα. Παρότι ηλικιακά είναι στα twenties της, η τέχνη της Ana Moura κυριαρχείται από την ιστορικότητα του fado σε συνδυασμό με μια απόλυτα σύγχρονη εκφραστική και εντυπωσιακή παρουσία.

INFO
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση). Στις 17/9, 9 μ.μ. Εισιτ.: € 25,00, φοιτ., παιδ.: € 20,00. Πληροφορίες-προπώληση: Μetropolis, i-ticket (801 11 60000), Δημαρχείο Παπάγου (Αναστάσεως 90, 2106540700-4), κινηματογράφοι ODEON
« Last Edit: 30 Sep, 2010, 18:23:47 by spiros »

F_idάνι

• Hero Member
Να πάτε παιδιά, είναι υπέροχα τα fados. Μόνο λίγο μελαγχολικά, αν δεν είστε καλλιτεχνικοί τύποι θα σας ψυχοπλακώσουν κάπως.

banned8

• Jr. Member
  • **
Παρότι τα φάδο μου πέφτουν κι εμένα λίγο βαριά, έχω αδυναμία σε τέτοια Moura. Αλλά θα χορεύω άλλου είδους χορούς απόψε. (Σε ταψί χωρίς βανίλιες και μούρα.)

spiros

• Administrator
  • Hero Member
  • point d’amour

spiros

• Administrator
  • Hero Member
  • point d’amour
Οι νότες που έβγαιναν από το στόμα της Ana Moura, ήταν πυκνές, πλούσιες, έμπλεες συναισθημάτων, σαν τσέλο στα δάχτυλα του Pablo Casals. Η κίνησή της ήταν λιτή, ρυθμική, αισθησιακή σε μια μίνιμαλ χορογραφία που λειτουργούσε ως συναισθηματική αντίστιξη στις νότες. Αρχετυπική μεσογειακή καλλονή, μελαχρινή, λυγερή, με σγουρά μαλλιά, ευγενική και τρυφερή με το κοινό.

Δεν σας κρύβω ότι δεν ήταν μόνο ένα το δάκρυ που κύλισε στα μάγουλά μου.

«Beauty without the belovèd is a sword through the heart» είχε πει ο G.D. Rossetti. Ταίριαζε σε εκείνες τις στιγμές θαρρώ (αν και θα πρόσθετα: as long as the belovèd can connect to this kind of beauty).

Στα μέσα του τελευταίου κομματιού άρχισε να βρέχει· «even God is with us» αναφώνησε η Ana, καθώς άνοιγαν οι ομπρέλες του κοινού. Λίγο πιο πριν είχαν παίξει ένα κομμάτι «without sound» (εννοώντας χωρίς μικρόφωνα) για να νοιώσει το κοινό πώς παίζουν κανονικά τα fados οι fadistas στα fado houses της Πορτογαλίας.

Φεύγοντας ένιωθα σαν να ήμουν μεθυσμένος. Ήταν, άραγε, η ίδια μέθη με εκείνη που νοιώθει κανείς όταν είναι ερωτευμένος;

Ana – muito obrigado!
« Last Edit: 16 Sep, 2010, 11:59:35 by spiros »

user10

• Hero Member
Με μία λέξη: εκπληκτική. Ιδιαίτερα όταν παράτησε το μικρόφωνο...

Search Tools