Παρουσίαση του βιβλίου "Κινέζικα κουτιά" της Σώτης Τριανταφύλλου

museamuse

• Newbie
  • *
  • "Though this be madness, yet there is method in't"
Την Πέμπτη 15/2 στις 7 μμ θα γίνει η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου "Κινέζικα κουτιά" στο πατάρι του βιβλιοπωλείου του Πατάκη (Ακαδημίας 65). Θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους "Death and the City" του Γιάννη Φάγκρα και θα παίξει το συγκρότημα John & the Mechanix   στο οποίο τραγουδάω και γω. Θα πούμε παλιά κλασσικά ροκ κομμάτια. Θα γίνει τερτζελές, ελάτε!

Θάλεια

F_idάνι

• Hero Member
Τζερτζελές σε παρουσίαση βιβλίου; Cool!
Το βιβλίο καλό είναι; Το διάβασε κανείς;

stathis

• Hero Member
Και Θάλεια και Σώτη, 2 σε 1; Πολύ καλή περίπτωση!

Έφη, δεν ξέρω για το βιβλίο (αποκλείεται πάντως να μην είναι καλό), ξέρω όμως ότι έχω δει την Τριανταφύλλου σε πολλές παρουσιάσεις, συζητήσεις, κλπ. και πάντα με κερδίζει με την αμεσότητα, την πρωτοτυπία και τη συνολική παρουσία της.

(Τέλος πάντων, δεν ήθελα να μου βγει τόσο κλισέ, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ...)

wings

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Vicky Papaprodromou
Να πάτε στην παρουσίαση του βιβλίου για να μάθετε αν είναι καλό.

Έφη, θαρρώ πως προστέθηκε άλλο ένα βιβλίο στη θερινή κινητή βιβλιοθήκη μας.:-)
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)

stathis

• Hero Member

Ή καθίστε σπίτι και διαβάστε τα άπαντα της Σώτης Τριανταφύλλου. :)

(Όχι, δεν είναι θεία ή νονά μου...)

inertia

• Sr. Member
Το βιβλίο το έχω, αλλά ακόμα δεν έχω μπει στον κόπο να το ξεκινήσω (μέχρι να τελειώσει ο Ροθ), αλλά ομολογώ ότι ο σημαντικότερος λόγος που το αγόρασα είναι το εξώφυλλό και κυρίως το σχήμα (!) του...
Nobody puts Baby in a corner!

σα(ρε)μαλι

• Hero Member
  • Σταβανγκεριανό μου έαρ
αλλά ομολογώ ότι ο σημαντικότερος λόγος που το αγόρασα είναι το εξώφυλλό και κυρίως το σχήμα (!) του...

Για το σχήμα το καταλαβαίνω, αλλά για το εξώφυλλο; Εκτός αν ξέρεις τι γράφει.
I can live everywhere in the world, but it must be near an airport -and a pharmacy, I would add.

Δεν είναι ο ύπνος της λογικής που γεννάει τέρατα, αλλά ο άγρυπνος ορθολογισμός που πάσχει από αϋπνίες.

progvamp

• Hero Member
Α, τι καλά! Τον Γιάννη Φάγκρα τον ξέρω από το "Πες Στη Μορφίνη Ακόμα την Ψάχνω" όπου πρωταγωνιστούσε μια φίλη που είχα γνωρίσει στο Βρετανικό Συμβούλιο, η Εκάβη Ντούμα!!

http://www.twostrokefilms.com/

inertia

• Sr. Member
Θάλεια, επειδή έχω ήδη χάσει ένα secret gig σου, αυτή τη φορά θα προσπαθήσω να έρθω! (και με αντίτυπο του βιβλίου, βεβαίως!)

Σουρπουίτσα

• Dolce far niente...!
  • Sr. Member
  • Whatevah...
Sounds good... Δηλώνω κι εγώ συμμετοχή!

Έφη, δεν ξέρω για το βιβλίο (αποκλείεται πάντως να μην είναι καλό), ξέρω όμως ότι έχω δει την Τριανταφύλλου σε πολλές παρουσιάσεις, συζητήσεις, κλπ. και πάντα με κερδίζει με την αμεσότητα, την πρωτοτυπία και τη συνολική παρουσία της.
Κι εμένα η Τριανταφύλλου με έχει κερδίσει όποτε κι αν την έχω δει από κοντά (παρουσιάσεις, συζητήσεις κ.λπ.), αλλά προσπαθώ να διαχωρίζω τη γοητεία που ασκεί ένας συγγραφέας ως φυσικό πρόσωπο από τη γραφή του και να μη με επηρεάζει αυτό όταν διαβάζω τα βιβλία του. Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν το έχω διαβάσει, πέρα από ένα γενναίο απόσπασμα που είχε προδημοσιευθεί στην Athens Voice και τολμώ να πω ότι δεν μου άρεσε. Σχεδόν καθόλου. Μπορώ να γίνω και πιο αναλυτική, αλλά δε νομίζω ότι έχει νόημα. Πάντως δεν το έχω ξαναπεί αυτό για κάποιο βιβλίο της Τριανταφύλλου. Όσα βιβλία της έχω διαβάσει κινούνταν για μένα στην κλίμακα "μου αρέσει" μέχρι "κατενθουσιάστηκα". Ίδωμεν.
Στο ίντερνετ όλα διίστανται.
W4tt4n4b3

museamuse

• Newbie
  • *
  • "Though this be madness, yet there is method in't"
Το' χω αρχίσει το βιβλίο αλλά δεν έχω προχωρήσει πολύ - η πολλή δουλεία τρώει τον αφέντη (ή και τον δούλο!) Πάντως ακόμα κι' αν δεν σας αρέσει το βιβλίο, νομίζω ότι η παρουσίαση θα είναι τουλάχιστον διασκεδαστική. Η Σώτη πάντως είναι φοβερός τύπος: προσιτός, φιιλικός, με πολλή καλοσύνη. Νατάσσα, Βαλεντίνη, Στάθη, κ.α., θα χαρώ πολύ να σας δω εκεί!

Θάλεια

F_idάνι

• Hero Member
Για το σχήμα το καταλαβαίνω, αλλά για το εξώφυλλο; Εκτός αν ξέρεις τι γράφει.

Αυτό το εξώφυλλο κάνει μπαμ. Είναι κατακίτρινο, και, αν θυμάμαι καλά, έχει κινέζικα γράμματα. Σίγουρα σε προκαλεί να το ξεφυλίσσεις.

Έφη, θαρρώ πως προστέθηκε άλλο ένα βιβλίο στη θερινή κινητή βιβλιοθήκη μας.:-)

Νομίζω, ναι, Βικουλίνι. Έτσι κι αλλιώς, ήμουνα ανάμεσα στο ''Σουέλ'' και σ' αυτό, και κέρδισε με διαφορά στήθους η Καρυστιάνη λόγω ''Μικράς Αγγλίας'' :-) Αλλά αφού όλοι λένε ότι είναι ωραίο, μια αγορά ακόμη θα την κάνω, μου φαίνεται.
« Last Edit: 09 Feb, 2007, 01:09:04 by wings »

inertia

• Sr. Member
Ψιτ, σεις οι Θεσσαλονικιές... να διαβάσετε το καινούριο του Σουρούνη, "Το μονοπάτι στη θάλασσα" (όποιος το έχει διαβάσει και του άρεσε, να μεταβεί σε νέο νήμα, παρακαλώ - εεε κι εγώ μάλλον, ε;)

Σουρπουίτσα

• Dolce far niente...!
  • Sr. Member
  • Whatevah...
Ψιτ, σεις οι Θεσσαλονικιές... να διαβάσετε το καινούριο του Σουρούνη, "Το μονοπάτι στη θάλασσα" (όποιος το έχει διαβάσει και του άρεσε, να μεταβεί σε νέο νήμα, παρακαλώ - εεε κι εγώ μάλλον, ε;)
Νατάσα, το άλμα στον Σουρούνη έγινε συνειρμικά από το Σουέλ της Καρυστιάνη ή μόνο εγω κάνω τέτοιους συνειρμούς; Τα εξώφυλλά τους μου μοιάζουν τόσο, που, όταν έβλεπα τα δύο βιβλία στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων, πάντα τα μπέρδευα στην αρχή από κεκτημένη ταχύτητα κι έτσι τώρα πια τα έχω μαζί στο μυαλό μου...
Στο ίντερνετ όλα διίστανται.
W4tt4n4b3

wings

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Vicky Papaprodromou

Το αγόρασα αλλά θα το διαβάσω τότε που θα διαβάσεις κι εσύ το «Κινέζικα κουτιά».
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)

Search Tools