Ζητούνται εθελοντές για τη γλωσσολογική έρευνα «Η Ενσωμάτωση της Κοινωνικό-εκφραστικής Σημασίας στις Ρηματικές Δομές»

wings · 1 · 5968

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 72893
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Μιλάτε την Ελληνική γλώσσα και έχετε μεγαλώσει από γονείς που μιλούν/μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα; Έχετε γεννηθεί και εσείς και οι γονείς σας στην Αθήνα;

Αν ναι, τότε θα χαιρόμασταν πολύ αν δίνατε μια συνέντευξη για τη γλωσσολογική μας έρευνα «Η Ενσωμάτωση της Κοινωνικό-εκφραστικής Σημασίας στις Ρηματικές Δομές» ("The Integration of Socio-expressive Meaning into Verb Structures"). Για τη συμμετοχή σας θα λάβετε ως αμοιβή 5 ευρώ.

Η συμμετοχή σας θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά και περιλαμβάνει τέσσερα σύντομα τεστ. Συγκεκριμένα, θα κληθείτε να σχηματίσετε νέα ρήματα, να καθορίσετε τον βαθμό αποδοχής νέων ρημάτων, να εξηγήσετε τη διαφορά μεταξύ μελών ρηματικών ομάδων και να δώσετε αντίθετα ρημάτων.

Μπορείτε να δώσετε τη συνέντευξη στο διάστημα *μεταξύ 4ης και 21ης Οκτωβρίου 2010*, όλες τις καθημερινές, και σε μία από της εξής ώρες: *9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00* (εάν το επιθυμείτε, μπορεί το οριστεί ένα ραντεβού 30 λεπτά πριν ή μετά από αυτές τις ώρες). Η συνέντευξή σας θα λάβει χώρα στο κτίριο της *Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου*, σε χώρο που θα σας ανακοινωθεί αμέσως μόλις οριστεί η μέρα και η ώρα της συνέντευξης.

Εάν είστε λοιπόν πρόθυμοι να πάρετε μέρος στην έρευνα, παρακαλούμε να στείλετε ένα email στην εξής διεύθυνση: verbstructures@gmail.com

Επιβλέπουσα Καθηγήτρια:
Χρυσούλα Λασκαράτου, Καθηγήτρια
Τομέας Γλώσσας-Γλωσσολογίας
Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υπεύθυνος για την έρευνα:
Χαρίτων Χαριτωνίδης, Λέκτορας
Τομέας Γενικής Γλωσσολογίας
Τμήμα Γλωσσολογίας
Πανεπιστήμιο Κολωνίας
Τηλ. +30 69 78402371
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


 

Search Tools