Translation - Μετάφραση

Business Issues => Working as a Translator => Agency Reviews => Topic started by: Maro78 on 13 Mar, 2019, 11:15:31

Title: Authorwave: Υποτιτλισμός & μεταγλώττιση
Post by: Maro78 on 13 Mar, 2019, 11:15:31
Γεια σας,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την περιπέτεια που αντιμετωπίζω μετά τη συνεργασία μου με την εταιρία AUTHORWAVE στον τομέα της μεταγλώττισης.

Ξεκίνησα συνεργασία με την εν λόγω εταιρία τον Οκτώβριο του 2018. Η συνεργασία αυτή διήρκεσε μόλις ένα μήνα. Στην αρχή, όπως με διαβεβαίωσαν, η δουλειά μου ήταν της αρεσκείας τους και τα σχόλια που απέσπασα από την υπεύθυνη project manager, αλλά και τη μεταφραστική ομάδα της εταιρίας, ήταν ότι έκανα πολύ καλή δουλειά.

Στα μέσα περίπου του μήνα, σταμάτησα να λαμβάνω νέες αναθέσεις και όταν μίλησα τηλεφωνικά με την υπεύθυνη, έπαιρνα ασαφείς απαντήσεις, καταλήγοντας εντέλει ότι η δουλειά μου δεν ήταν καλή. Η απορία που εξέφρασα ήταν η εξής: Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε συνεργασία, πώς γίνεται να μην με ενημερώσουν για τα τυχόν λάθη μου και να με αγνοήσουν επιδεικτικά; Επίσης, πώς γίνεται να είναι τόσο ευχαριστημένοι με τη δουλειά μου και μέσα σε 10 μέρες ξαφνικά, χωρίς ειδοποίηση, να κρίνομαι ακατάλληλη και μάλιστα να μου το ανακοινώνουν με τρόπο προσβλητικό προς το άτομό μου; Πού πήγε ο επαγγελματισμός που θα έπρεπε να υπάρχει, τη στιγμή που εγώ ενημέρωνα τους υπεύθυνους με μέιλ για τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζα στις αναθέσεις μου, ώστε να το έχουν υπόψη τους; Προσβλήθηκαν άραγε, επειδή επέλεξα να τους ενημερώνω για τις αναποδιές που αντιμετώπιζα; Θα ήταν προτιμότερο δηλαδή, να έστελνα τις δουλειές μου αέρα, χωρίς να ενημερώνω κανέναν για τα καθέκαστα, με κίνδυνο να εκτεθούν στον εκάστοτε πελάτη;

Όλες αυτές οι απορίες δεν απαντήθηκαν ποτέ και το μεγάλο πρόβλημα ξεκίνησε όταν ζήτησα να προβούν στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων μου, που παρεμπιπτόντως, μιλάμε για μικρό ποσό, εφόσον η συνεργασία διήρκεσε μόλις έναν μήνα. Ενώ η αποπληρωμή προβλεπόταν να γίνει στην αρχή του έτους, με καθυστερούν έκτοτε, προφασιζόμενοι αδυναμία πληρωμής και στις τελευταίες συνομιλίες μας, ενώ μου είχαν δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις οποίες είχε βγει εντολή πληρωμής, δεν συνέβη ποτέ τίποτα από ό,τι ειπώθηκε από τους υπεύθυνους.

Επιπλέον δε, από ένα σημείο κι έπειτα, αυτό που άκουγα σχεδόν συνέχεια όταν έπαιρνα τηλέφωνο, ήταν ότι οι υπεύθυνοι ήταν μονίμως σε σύσκεψη και δεν μπορούσαν να μου μιλήσουν. Στο τελευταίο τηλεφώνημα, ενημέρωσα ότι αν και αυτή τη φορά μου δώσουν λάθος δεδομένα, θα προβώ σε ανάρτηση αυτού του ποστ, αλλά και σε μήνυση.

Μαρία Παπαδοπούλου
Title: Authorwave: Υποτιτλισμός & μεταγλώττιση
Post by: Pit on 13 Mar, 2019, 12:53:06
Το ίδιο σχεδόν συμβαίνει και σ' εμένα. Συνεργάστηκα με την εν λόγω εταιρεία το χειμώνα του 2018 και ακόμη περιμένω τα δεδουλευμένα του συγκεκριμένου έτους. Από τον Ιανουάριο με πάνε από μήνα σε μήνα, ισχυριζόμενοι αδυναμία ρευσότητας. Αναγκάστηκα να διακόψω τη συνεργασία δηλώνοντάς τους ξεκάθαρα πως φοβάμαι για τα δεδουλευμένα μου. Έχει κοπεί κανονικά απόδειξη για την εξόφλησή μου (την έχω λάβει σκαναρισμένη), αλλά δεν έχει γίνε κάτι ακόμα. Κανείς δεν ξέρει τίποτα (λες και δεν υπάρχει υπεύθυνος εκεί μέσα) και πλέον δεν απαντάνε και στα μηνύματα. Δεν ξέρω τι να κάνω..
Title: Authorwave: Υποτιτλισμός & μεταγλώττιση
Post by: ilek on 28 Jun, 2019, 09:53:05
Καλημέρα σας

Είχα και εγώ μια πρόταση για συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά
δεν ξέρω, αν θα πρέπει να την αποδεχτώ μετά από τις εμπειρίες σας.
Υπάρχει τρόπος να διασφαλίσω την αποπληρωμή μου ή καλύτερα να μην μπλέξω σε περιπέτειες;

Ευχαριστώ
 
Ilek
Title: Authorwave: Υποτιτλισμός & μεταγλώττιση
Post by: Voulita on 19 Aug, 2020, 12:01:38
Καλημέρα σας!

Είδα ότι το ποστ είναι παλιό, αλλά ελπίζω σε κάποια απάντηση.
Με ενδιαφέρει κι εμένα η εν λόγω εταιρεία. Τα πήρατε τελικά τα χρήματά σας; Υπάρχουν κι άλλοι που την έχουν πατήσει; Να ξέρουμε να την αποφύγουμε.