Καλημέρα, πρώτη φορά γράφω στο forum σας αλλά θέλω να πω πως χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχει ένα μέρος που μπορεί κάποιος να εκφράσει την άποψη του για αυτόν τον ανεκτίμητο θησαυρό, δηλαδή την Ελληνική γλώσσα!
Διάβασα επίσης το παραπάνω post για το κέντρο γιόγκα Ευ ζειν.
Καταρχήν τυγχάνει να είμαι υπάλληλος σε αυτό το κέντρο και να ξέρω πολύ καλά την ιστορία της ονομασίας, όπως πολύ ωραία εξηγήσατε παραπάνω το το «ζειν» είναι το απαρέμφατο του ρήματος «ζέω» (=βράζω, κοχλάζω). Πότε κάνεις απο το Ευ ζειν δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο, ίσα ίσα που αυτός ακριβώς ήταν ο σκοπός μας, να βάλουμε μια ονομασία που να παραπέμπει σε αυτή την εσωτερική ζύμωση που γίνετε μέσα μας όταν ασκούμαστε στις τεχνικές της Γιόγκα, που δεν είναι μόνο σωματικές αλλά πρωτίστως ψυχικές και νοητικές.
Άρα αυτό που θέλαμε να πούμε ήταν το εσωτερικό βράσιμο-κόχλασμα της ψυχής μας που προσπαθεί μέσα απο τις καθημερινές αντιξοότητες να βρει την γαλήνη και ηρεμία.
Για αυτό θα παρακαλέσω πολύ να ανακαλέσετε το ειρωνικό σχόλιο στο τελείωμα του πολύ ενδιαφέροντος κατά τα άλλα post σας γιατί πολύ απλά όπως καταλαβαίνετε είναι τουλάχιστον άστοχο.
Με εκτίμηση,
Ντίνας Τάσος
Υπεύθυνος Ευ ζειν