Πώς να αυτοματοποιήσεις τον υπολογιστή σου (Power Automate)

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73949
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Πώς να αυτοματοποιήσεις τον υπολογιστή σου

Το εργαλείο αυτοματισμού Power Automate της Microsoft (το οποίο αποτελεί προϊόν της ελληνικής Softomotive που εξαγοράστηκε το 2020) είναι τώρα δωρεάν για όλους τους χρήστες Windows 10. Πώς μπορείς να το αξιοποιήσεις;

Όλοι όσοι χρησιμοποιούν υπολογιστή για δουλειά, οποιουδήποτε είδους δουλειά, κάποια στιγμή έρχονται αντιμέτωποι με την ωμή πραγματικότητα: όσο κι αν έχουν προχωρήσει οι υπολογιστές, όσο κι αν έχουν βελτιωθεί τα προγράμματα και τα λειτουργικά συστήματα, στο τέλος όλοι καταλήγουν να εκτελούν κάποιες, ίδιες, επαναλαμβανόμενες και κουραστικές δουλειές στον υπολογιστή, με το χέρι. Κανένας δεν φαίνεται να μπορεί να το αλλάξει αυτό, μιας και όλα τα προγράμματα είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να ικανοποιούν κάποιες γενικότερες ανάγκες και όχι τη δική σου, συγκεκριμένη, μεθοδολογία και τρόπο εργασίας.

Η Microsoft (μεταξύ πολλών άλλων) είχε αντιληφθεί την κατάσταση από πολύ νωρίς και είχε ενσωματώσει εργαλείο αυτοματοποίησης εργασιών, το οποίο ονόμαζε Recorder, από την εποχή των Windows 3.0! Ναι, πριν τα Windows 10, πριν τα Windows 7, πριν τα Vista, πριν τα Windows XP, πριν από τα Windows 95, υπήρχαν τα Windows 3.0! Και εκεί υπήρχε πρόγραμμα εγγραφής, το οποίο μπορούσε να παρακολουθήσει τι κάνει ο χρήστης με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, να μαγνητοσκοπήσει όλες τις κινήσεις και τα πατήματα, και να τα αποθηκεύσει σε αρχείο. Και, προφανώς, να τα αναπαράξει όποτε του ζητηθεί, είτε στην ίδια ταχύτητα με αυτή της εγγραφής, είτε σε πολύ πιο γρήγορη! Αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών από το μακρινό… 1990!
[...]

Πηγή: Πώς να αυτοματοποιήσεις τον υπολογιστή σου - Cosmote Smart Living

Download link
« Last Edit: 28 May, 2021, 13:32:13 by spiros »
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


 

Search Tools