Translation - Μετάφραση

General => General Discussion => Conferences & Events => Topic started by: wings on 04 Feb, 2009, 15:27:03

Title: Κύπρος: εκδηλώσεις με θέμα «Τρίπτυχο : Ποίηση – Ταυτότητα – Συνύπαρξη» τη διετία 2009 - 2010
Post by: wings on 04 Feb, 2009, 15:27:03
Κύπρος: εκδηλώσεις με θέμα «Τρίπτυχο : Ποίηση – Ταυτότητα – Συνύπαρξη» τη διετία 2009 - 2010

(https://www.translatum.gr/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com%2Ffiles%2Fimagecache%2Fcontent_image%2Ffiles%2Fnode_images%2F0%2F3%2F1%2F120031%2Fpen-feather.jpg&hash=49c704345cb37c20da9dfc08ce0b6bc03d2cd025)

Οι κυπριακοί πολιτιστικοί φορείς, N. H. Αtlantis Productions και ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Ιδεόγραμμα είναι οι κύριοι οργανωτές εκδηλώσεων στη Λευκωσία και άλλες τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με βασικό άξονα τον ποιητικό λόγο, πλαισιωμένο από άλλες μορφές τέχνης όπως μουσική, χορός, ζωγραφική, υπό τον τίτλο «Τρίπτυχο : Ποίηση – Ταυτότητα – Συνύπαρξη».

Οι εκδηλώσεις θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Πολιτισμού τη διετία 2009-2010 σε Λευκωσία, Στοκχόλμη, το Παρίσι και την Αθήνα με συνδιοργανωτές τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμού: Αλεκτον, Πολιτιστικός Οργανισμός, από την Αθήνα, Βiennale International de Poetes en Val-de-Marne από το Παρίσι και 00ΤΑL - Stockholm Poetry Festival από την Στοκχόλμη.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία το Μάρτιο, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και σ’ αυτή θα λάβουν μέρος 11 καταξιωμένοι ποιητές από 10 χώρες της Ευρώπης.

Τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη εκδήλωση με κεντρικό άξονα τον ποιητικό διάλογο Κυπρίων ποιητών με ποιητές από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης.

Τον Οκτώβριο η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι με τη συμμετοχή ποιητών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, έχοντας άξονα την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Δυνατότητα παρακολούθησης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή

Θα ακολουθήσουν τρεις εκδηλώσεις μέσα στο 2010. Το Μάρτιο στη Λευκωσία, το Σεπτέμβριο στην Αθήνα και τέλος Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παράκεντρο» στη Λεμύθου με ταυτόχρονη σύνδεση μέσω της Hellas sat με πολιτιστικά καφέ στην Στοκχόλμη, Παρίσι και Αθήνα, και δυνατότητα να μπορεί οποιοσδήποτε να τις παρακολουθήσει στο δικό του χώρο, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Στόχος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Πολιτισμού είναι να προωθηθεί η διακρατική πολιτιστική διακίνηση και προσέγγιση των λαών και ο μεταξύ τους διαπολιτισμικός διάλογος. Γι’ αυτό, η κάθε εκδήλωση θα έχει το δικό της μοναδικό, πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Η γλώσσα, ο ιδιαίτερος τρόπος έκφρασης των δημιουργών, η διαφορετική ταυτότητα καθώς και η συνύπαρξή τους μέσα σε μια Ευρωπαϊκή κοινωνία, είναι οι τρεις σημαντικές πτυχές στις οποίες βασίζεται το όλο έργο, ώστε να δημιουργηθεί μια ευρεία πολιτισμική συνεργασία

Τις εκδηλώσεις στηρίζουν το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πολιτισμού (2007-2013) και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού.

Πηγή: Sigma Live (http://www.sigmalive.com/lifestyle/subjects/120031)