Aλλαντικά αποσύρθηκαν από την ελληνική αγορά ως «ύποπτα» για διοξίνες

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73947
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
ΔEKA TONOI ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ
Aποσύρθηκαν από την ελληνική αγορά ως «ύποπτα» για διοξίνες

12.12.2008 Ελλάδα

Δέκα τόνοι αλλαντικών (μορταδέλα και πεπερόνι), που διακινήθηκαν στην ελληνική αγορά, ανακλήθηκαν με απόφαση του ΕΦΕΤ, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι είναι επιμολυσμένα με διοξίνες. Τα προϊόντα αποσύρθηκαν με ευθύνη των ίδιων των εταιρειών.

Έπειτα από σχετική ενημέρωση της εταιρείας Food Plus (που ανήκει στην Pizza Hut), ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε τη διακίνηση στην Ελλάδα πεπερόνι, το οποίο παρασκευάστηκε από ιρλανδικό χοιρινό κρέας με χρόνο σφαγής μετά τον Σεπτέμβριο του 2008.

Η εταιρεία προέβη άμεσα σε προληπτική απόσυρσή του και το σύνολο της συγκεκριμένης ποσότητας είναι δεσμευμένο στις αποθήκες της.

Εν τω μεταξύ, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου για τη διακίνηση στην Ελλάδα μορταδέλας στην οποία έχουν ανιχνευθεί υψηλά επίπεδα διοξινών.

Πρόκειται για την ιταλική επιχείρηση Alcisa, η οποία πούλησε στην ελληνική εταιρεία Τσελεμπής Β. & Σία ΟΕ - Αυλός περίπου 1,35 τόνους μορταδέλας με την εμπορική επωνυμία Alcisa και με αριθμό παρτίδας 8325060. Από τη συνολική ποσότητα ήδη κατασχέθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ 600 κιλά.

Η υπόλοιπη ποσότητα, η οποία ήδη βρίσκεται υπό ανάκληση, διακινήθηκε στην αγορά από τις ακόλουθες επιχειρήσεις τροφίμων: Χρυσόπουλος Ιωάννης, Δ. Μασούτης ΑΕ, Αφροδίτη ΑΕΕ, Λίντας Χ. & Σία ΕΕ, Ζλατιλίδης Στέφανος, Κυζιρίδης Αφοί και Καραγιάννης Ιωάννης. Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Η ιταλική εταιρεία διακίνησε, επίσης, στην ελληνική εταιρεία Αφοί Φρονά ΑΕ στη Ρόδο περίπου 3,1 τόνους μορταδέλας με την ίδια εμπορική επωνυμία και με αριθμό παρτίδας 8325059. Η συνολική ποσότητα βρίσκεται στις αποθήκες της επιχείρησης, γεγονός που επιβεβαιώθηκε έπειτα από σχετική έρευνα.

Πηγή: Αιολικά Νέα
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


 

Search Tools