Translation - Μετάφραση

General => General Discussion => Topic started by: spiros on 03 Feb, 2012, 21:06:03

Title: Φοιτητικές εργασίες... επί πληρωμή
Post by: spiros on 03 Feb, 2012, 21:06:03
Φοιτητικές εργασίες... επί πληρωμή

Γράφουν στο FAQ:

Η χρήση αυτής της υπηρεσία συνιστά εξαπάτηση;
Όχι. Στην πραγματικότητα, όταν απευθύνεστε σε εμάς για να παραγγείλετε ένα δοκίμιο, όχι μόνο δεν προβαίνετε σε κάποια παράτυπη κίνηση, αλλά αποδεικνύετε ότι είστε ένας ευσυνείδητος και εργατικός φοιτητής, δεδομένου ότι μόνο ένας τέτοιος φοιτητής θα επιδιώξει να λάβει εξω-πανεπιστημιακά βοηθήματα. Άλλωστε, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πελάτες μας έχουν απογοητευτεί, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, είτε από το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοιτούν, είτε από προσωπικές δυσάρεστες εμπειρίες. Ως εκ τούτου, αν η εν λόγω υπηρεσία χρησιμοποιηθεί με τον προβλεπόμενο τρόπο, σε καμία περίπτωση δε συνιστά εξαπάτηση.
http://dokimia.com/faq/
Title: Re: Φοιτητικές εργασίες... επί πληρωμή
Post by: mavrodon on 04 Feb, 2012, 12:35:55
Εδώ καγχάζουν. Αποτελεί και εξαπάτηση και κατάδηλη φυγοπονία. Σε σοβαρές εκπαιδευτικές μονάδες του εξωτερικού, αν ανακαλυφθεί λογοκλοπή υπάρχουν ποινές που συνεπάγονται μέχρι και αποβολή του αντιγραφέα. Στα καθ ημάς η ποινή είναι η απόρριψη της εργασίας. Βλ.  το παράθεμα του οδηγού εκπόνησης διπλωματικής εργασίας του ΕΑΠ (βλ. http://www.eap.gr/dte.php)

10. Αντιγραφή και/ή Λογοκλοπή
Τόσο η αντιγραφή όσο και η λογοκλοπή αποτελούν σημαντικότατα ζητήματα (ηθικά αλλά και πειθαρχικά) και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφεύγονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι Επιβλέποντες αλλά και ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος μπορούν να χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό για τον εντοπισμό περιπτώσεων αντιγραφής και λογοκλοπής στις Διπλωματικές Εργασίες του ΕΑΠ. Ακόμα, εάν  υπάρχουν ενδείξεις αντιγραφής και/ή λογοκλοπής σε Διπλωματική Εργασία, ο Επιβλέπων μπορεί να εξετάσει το ζήτημα σε βάθος με διάφορα μέσα (προφορική εξέταση του φοιτητή κ.α.) και σε περίπτωση επιβεβαιωμένης αντιγραφής και/ή λογοκλοπής δεν θα συναινέσει στην τελική παρουσίαση της Διπλωματικής Εργασίας.  Επίσης, εξέταση αναφορικά με πιθανή αντιγραφή και/ή λογοκλοπή μπορεί να γίνει και κατά την τελική παρουσίαση και υποστήριξη της Διπλωματικής Εργασίας τόσο από τον Επιβλέποντα όσο και από τον Β΄ Αξιολογητή, τον Συντονιστή της Θεματικής Ενότητας, και τον Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο – σε περιπτώσεις διαπιστωμένης αντιγραφής και/ή λογοκλοπής η Διπλωματική Εργασία θα απορρίπτεται και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον κανονισμό κυρώσεις. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι, ο Κανονισμός Σπουδών του ΕΑΠ είναι ιδιαίτερα αυστηρός σε θέματα αντιγραφής και/ή λογοκλοπής, και συνίσταται οι φοιτητές να τον μελετήσουν προσεκτικά.Πολύ φυγόπονοι σπουδαστές αντιγράφουν ολόκληρες εργασίες αναρτημένες στο διαδίκτυο αλλά αυτό είναι σχετικά εύκολο να βρεθεί μετά από σχετική αναζήτηση στο Google.
Τα γνωστά κέντρα που εκπονούν για τους φοιτητές εργασίες θα έπρεπε να ελεγχθούν για τυχόν ποινικές ευθύνες.
Title: Re: Φοιτητικές εργασίες... επί πληρωμή
Post by: Vasilis on 04 Feb, 2012, 12:44:43
Νομίζω ότι στην Αγγλία, εάν σε πιάσουν να αντιγράφεις σε εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, αποβάλλεσαι από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας με την μία...
Στα ελληνικά πανεπιστήμια γίνεται πανηγύρι. Γνωρίζω ανθρώπους που πήραν πτυχίο και δουλεύουν κανονικά ως εκπαιδευτικοί έχοντας βάλει φίλους να παραστούν στις μισές εξετάσεις τους (χρησιμοποιώντας το δικό τους πάσο), ενώ στις άλλες μισές παρέστησαν οι ίδιοι οι φοιτητές αλλά αντέγραψαν στα μισά μαθήματα.
Title: Re: Φοιτητικές εργασίες... επί πληρωμή
Post by: mavrodon on 04 Feb, 2012, 19:14:20
Για αυτό Βασίλη το εκπαιδευτικό μας σύστημα πάσχει ανεπανόρθωτα και πολλοί επιλλέγουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, με μεγάλες δαπάνες για τη χρεοκοπημένη μας οικονομία. Κατά τα άλλα, οι εκλεγμένοι με ψήφους των κομματικών νεολε(ρ)ών πρυτάνεις αγωνίζονται για το αυτοδιοίκητο των ευτελισμένων ιδρυμάτων τους.
Title: Re: Φοιτητικές εργασίες... επί πληρωμή
Post by: eltheza on 04 Feb, 2012, 21:27:07
These articles might be of some interest:

https://www.bbc.co.uk/news/magazine-12613617

Plagiarism tariff: let the punishment fit the demerit points | Times Higher Education (THE) (http://www.timeshighereducation.co.uk/story.asp?storycode=412088)
Title: Re: Φοιτητικές εργασίες... επί πληρωμή
Post by: mavrodon on 05 Feb, 2012, 04:19:09
Πολύ ενδιαφέροντες οι σύνδεσμοι. Ως διδάσκων σε τέσσερα ΑΕΙ της χώρας μας, ουσιαστικά από το 1965 και τυπικά από το 1970, έχω αντικρύσει αρκετές περιπτώσεις λογοκλοπής. Να σημειώσω ότι διαφορετική περίπτωση είναι η αντιγραφή στις εξετάσεις ή η πλαστοπροσωπία σε αυτές που είναι πολύ διαδεδομένες. Παλαιότερα, επί χούντας, είχε κατηγορηθεί κάποιος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ότι το διδακτορικό του ήταν προϊόν λογοκλοπής. Το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα στη χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Όπως και σε άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα, ο λαϊκισμός και η επιείκεια περισσεύει. Αυτά, όμως, τα «καημένα τα παιδιά», όπως γράφει ο Βασίλης, θα διεκδικήσουν θέσεις, πιθανώς  βάζοντας μέσον, εκτοπίζοντας άλλους αξιότερους, ή θα λάβουν επιδόματα από τον άδειο κρατικό κορβανά χωρίς να το αξίζουν.
Title: Φοιτητικές εργασίες... επί πληρωμή
Post by: MiltoP on 23 Aug, 2021, 16:48:11
Η παράδοση πτυχιακής / διπλωματικής εργασίας που δεν έχεις εκπονήσει ο ίδιος αποτελεί ποινικό αδίκημα. Σε περίπτωση δε, που χρειαστεί να την υποστηρίξεις, πρέπει να έχεις κάνει και την απαραίτητη προετοιμασία, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο.