Translation - Μετάφραση

General => General Discussion => Topic started by: wings on 02 Mar, 2020, 15:04:28

Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 02 Mar, 2020, 15:04:28
Ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τον νέο κορωνοϊό-2019 (SARS-CoV-2)

Τι είναι COVID-19 και τι SARS–CoV-2;
Ο νέος κορωνοϊός-2019 ονομάζεται τώρα SARS-CoV-2, ενώ η ασθένεια που προκαλεί ονομάζεται COVID-19. O ιός ανιχνεύθηκε πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2019 στην περιοχή Γιουχάν της Κίνας και έκτοτε έως σήμερα έχει διασπαρεί σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ένα νέο στέλεχος κορωνοϊού που μέχρι τότε δεν είχε απομονωθεί στον άνθρωπο.

Ποιος είναι ο τρόπος μετάδοσης του ιού;
Παρόλο που ο ιός προέρχεται από τα ζώα, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η μετάδοση θεωρείται ότι γίνεται κυρίως μέσω του αναπνευστικού με σταγονίδια από το φτέρνισμα, το βήχα ή την εκπνοή.

Πότε μια περίπτωση της νόσου θεωρείται περισσότερο μεταδοτική;
Ένα περιστατικό θεωρείται περισσότερο μεταδοτικό όταν εμφανίζει συμπτώματα, αλλά θα μπορούσε να είναι μεταδοτικό και στην ασυμπτωματική φάση. Δεν γνωρίζουμε το ποσοστό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων, ούτε τον ακριβή ρόλο που παίζουν στη μετάδοση του SARS-CoV-2, πιθανολογείται όμως πως είναι μικρότερο από αυτό των συμπτωματικών περιπτώσεων της νόσου.

Ποια είναι τα συμπτώματα της COVID-19 λοίμωξης;
Τα κύρια συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν τα κατωτέρω: Πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή και δυσκολία στην αναπνοή.

Πόσοι ασθενείς εμφανίζουν σοβαρή νόσο;
Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν ήπια νόσο. Σε περίπτωση βαρύτερης νόσησης, ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει σοβαρή πνευμονία και να χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Ποια άτομα κινδυνεύουν περισσότερο;
Τα άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου (π.χ. ηλικιωμένοι, καρδιοπαθείς, άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ηπατοπάθειες ή πνευμονοπάθειες) είναι πιθανότερο να εμφανίσουν σοβαρή νόσο.

Πότε πρέπει κάποιος να ελεγχθεί για COVID-19;
Εάν έχει:

Οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού (αιφνίδια έναρξη νόσου, με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: πυρετό, βήχα, δύσπνοια), με ή χωρίς ανάγκη νοσηλείας
ΚΑΙ
Τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω επιδημιολογικά κριτήρια, εντός των τελευταίων 14 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων:
• Στενή επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2
ή
• Ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες από SARS-CoV-2 περιοχές με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα.

Κάθε ύποπτο κρούσμα θα πρέπει να υποβάλλεται ΑΜΕΣΑ σε εργαστηριακό έλεγχο για τον ιό SARS-CoV-2.
Σε αυτή την περίπτωση συστήνεται η άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ τηλ: 210.52.12.054 και όχι επίσκεψη σε χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ΕΟΔΥ.
Για περισσότερες πληροφορίες βλέπε δικτυακό τόπο: https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/02/2019-ncov-orismos-kroysmatos-2.pdf

Σε ποιες περιοχές του κόσμου υπάρχει διάδοση στην κοινότητα;
Κίνα, Ιαπωνία, Χόνκ Κόνγκ, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ιράν και Ιταλία (οι περιοχές/επαρχίες Emilia-Romagna, Lombardy, Piedmont και Veneto).

Σε ποιες χώρες της Ευρώπης έχουν εμφανιστεί κρούσματα COVID-19;
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC (Situation update worldwide, March 1, 2020) έχουν αναφερθεί κρούσματα σε 29 Ευρωπαϊκές χώρες, με 4 επαρχίες της Βόρειας Ιταλίας να έχουν συνεχιζόμενη μετάδοση στην κοινότητα. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 7 έως σήμερα κρούσματα όλα με ιστορικό ταξιδιού στις πληττόμενες περιοχές/επαρχίες της Ιταλίας.

Γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνει τόσο γρήγορα;
Οι δύο βασικές αιτίες για την ταχεία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων είναι ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι έχει βελτιωθεί η δυνατότητα ανίχνευσής του.

Τι σημαίνει έχω έρθει σε επαφή με τον ιό;
«Επαφή», ως προς τον COVID-19, είναι ένα άτομο που δεν παρουσιάζει συμπτώματα ενώ μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με περιστατικό νοσούντος ή και ασυμπτωματικού ατόμου από τον COVID-19. Ο κίνδυνος μόλυνσης εξαρτάται από τον βαθμό έκθεσης στον ιό και για να προσδιορισθεί χρειάζεται συγκεκριμένη διερεύνηση από το προσωπικό του ΕΟΔΥ.

Πώς μπορώ να προφυλαχθώ από το COVID-19;
Γενικά προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς ιών του αναπνευστικού, περιλαμβανομένου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, στο περιβάλλον των εκπαιδευτικών μονάδων αναφέρονται κατωτέρω:
Οδηγίες ατομικής υγιεινής:
• Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού
• Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό (φτέρνισμα). Αυτό ιδιαίτερα ισχύει για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
• Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
• Σε βήχα ή φτέρνισμα κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
• Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’, πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
• Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Τι να κάνω εάν έχω στενή επαφή με κάποιον που υποψιάζομαι πως έχει COVID-19;
Επικοινωνήστε με τον ΕΟΔΥ στο τηλ: 210.52.12.054 και μην πραγματοποιήσετε επίσκεψη σε χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας χωρίς πρότερη ενημέρωση του ΕΟΔY.

Μπορεί η μάσκα να με προστατεύσει αποτελεσματικά από το COVID-19;
Η χρήση μάσκας εμποδίζει τη μετάδοση της νόσου από αυτούς που είναι άρρωστοι στους υπόλοιπους. Η μάσκα χρησιμοποιείται για την προστασία των επαγγελματιών υγείας και δεν συστήνεται η χρήση της στον υγιή πληθυσμό.

Υπάρχει εμβόλιο για το COVID-19;
Δεν υπάρχει προς το παρόν διαθέσιμο εμβόλιο για το COVID-19, γι΄ αυτό έχει μεγάλη σημασία η έγκαιρη διάγνωση και η εφαρμογή μέτρων πρόληψης διασποράς της νόσου. Αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται για την παρασκευή εμβολίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 12 Mar, 2020, 17:52:54
Μένω σπίτι. Διαβάζω βιβλία.

Αφίσα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης

Πηγή: https://www.facebook.com/kentrikivivliothikithessalonikis

(https://scontent.fath4-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/89473193_1288600314643851_483287046043992064_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=S_yjiLph9u0AX9I9p6_&_nc_ht=scontent.fath4-2.fna&oh=f33d49b0cc6dc69b153fe196e62a9ac5&oe=5E91A7A8)
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 14 Mar, 2020, 02:07:32
Ἀνακοινωθὲν Ἱερᾶς Μητροπόλεως Βελγίου, Ἐξαρχίας Κάτω Χωρῶν καὶ Λουξεμβούργου σχετικῶς πρὸς τὸν κορωνοϊό (COVID-19)

Εἶναι διάχυτη ἡ ἀνησυχία γιὰ τὴν μεγάλη ἐξάπλωση τοῦ κορωνοϊοῦ στὶς Κάτω Χώρες, τὴν Εὐρώπη καὶ εὑρύτερα σὲ ὅλο τὸν κόσμο. Πράγματι, ἡ πρότερη κατάσταση τῆς ἐν γένει ὑγείας μεταβάλλεται ραγδαία καὶ δὲν εἶναι ἡ ίδια μὲ τὴν σημερινὴ ἣ τὴν αὐριανή.

Τὰ μέτρα ποὺ ἔλαβε ἡ Ὁλλανδικὴ Κυβέρνησις κατὰ τὴν Συνεδρίαση της τῆς Πέμπτης 12ης Μαρτίου 2020 ἀφοροῦν τὴν κοινωνικὴ ἀποστασιοποίηση, μὲ στόχο νὰ σταματήσῃ ἡ διάδοση τῆς πανδημίας.

Ὁ Πρωθυπουργὸς τῆς Χῶρας κ. Mark Rutte καὶ ὁ Ὑπουργὸς Ὑγείας κ. Bruno Bruins ἐξήγησαν κατὰ τὴν διάρκεια τῆς συνέντευξης τύπου ἐθνικῆς ἐμβέλειας τὴν ἀναγκαιότητα λήψης πρόσθετων μέτρων. Ὁ πρωταρχικὸς στόχος εἶναι ἡ προφύλαξη τῆς δημόσιας ὑγείας. ῎Ετσι «ἐκδηλώσεις ἣ συγκεντρώσεις ἄνω τῶν 100 ἀτόμων ἀκυρώνονται σὲ ὅλη τὴν Ὁλλανδία. Αὐτὸ ἀφορᾶ ἐπίσης τοὺς δημόσιους χώρους, ὅπως μουσεῖα, θέατρα, ἀθλητικὲς ὁμάδες, ἀθλητικὲς διοργανώσεις κτλ.».

Ἐπὶ δὲ τούτοις ἀναστέλλονται ὅλες οἱ Ἱερὲς Ἀκολουθίες καὶ τοῦτο ἀπὸ τὴν Πέμπτη 12ην Μαρτίου 2020 ἕως καὶ τὴν 31ην Μαρτίου 2020. Οἱ ἐξελίξεις θὰ συνεχίσουν νὰ ἀξιολογοῦνται καθημερινά.

Στὶς ἡμέρες αὐτῆς τῆς δοκιμασίας γιὰ ὅλη τὴν ἀνθρωπότητα, καθῆκον ὅλων μας ὡς χριστιανῶν εἶναι νὰ χρησιμοποιήσουμε τὸν καλύτερο σύμμαχο, τὴν προσευχὴ στὸν Ἅγιο Θεό μας, ὥστε νὰ μᾶς καταστήσει νικητὲς αὐτῆς τῆς πανδημίας. Εἴθε αὐτὴ ἡ εὐχὴ νὰ μᾶς ἐνδυναμώσει καὶ νὰ καταστήσει ἐντονότερο τὸν πνευματικό μας ἀγῶνα. Ὁ Θεὸς εἶναι τὰ «πάντα καὶ ἐν πᾶσι».

12 Μαρτίου 2020

† ὁ Μητροπολίτης Βελγίου Ἀθηναγόρας
Ἔξαρχος Κάτω Χωρῶν καὶ Λουξεμβούργου

Πηγή: https://orthodoxia.be/2020/03/13/%e1%bc%80%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%b8%e1%bd%b2%ce%bd-%e1%bc%b1%ce%b5%cf%81%e1%be%b6%cf%82-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%cf%89%cf%82-%ce%b2%ce%b5%ce%bb/
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: Asdings on 14 Mar, 2020, 12:46:50
Πολύ σωστός ο Αθηναγόρας!
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: wings on 14 Mar, 2020, 15:50:51
Ασφαλώς. Άντε και στα δικά μας.
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: spiros on 14 Mar, 2020, 15:57:03
Έβλεπα χτες συζήτηση με τον Ευαγγελάτο, ιατρούς και ιεράρχη. Το επιχείρημα του ιεράρχη ήταν ότι η εκκλησία έχει 2000 χρόνια ιστορίας που άντεξε σε μεταδοτικά νοσήματα και ότι οι ιερείς μεταλαμβάνουν αρρώστους με μεταδοτικά νοσήματα και μετά μεταλαμβάνουν οι ίδιοι χωρίς να έχουν κολλήσει! Ένας γιατρός τον ρώτησε αν έχει γίνει σχετική έρευνα γι' αυτό και τον προσκάλεσε να την κάνει. Ο άλλος είπε ότι ευτυχώς που δεν είμαστε Μεσαίωνα γιατί θα είχε καεί στην πυρά.

Εγώ έκανα τον σταυρό μου και ισχυροποιήθηκε η απόφασή μου να μεταλαμβάνω καθημερινώς και να μεταδίδω την αγάπη μου εις όλους τους συγχριστιανούς, ως λύτρωσις διά του θείου φωτός και, ενίοτε, διά των θείων σταγονιδίων.
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: wings on 14 Mar, 2020, 16:05:11
Σπύρο, αναρωτιέμαι αν έχουν ρωτήσει τα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα μήπως έχουν μεταλάβει. Υποθέτω πως οι γιατροί τους ρώτησαν αλλά σιγά μη μας το ανακοινώσουν.
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: spiros on 14 Mar, 2020, 16:08:09
Ουδείς ορφανός όστις πατήρ αυτού ο Θεός.
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: wings on 14 Mar, 2020, 16:10:51
Lol
Title: Μένω σπίτι. Διαβάζω βιβλία.
Post by: spiros on 14 Mar, 2020, 16:29:18
Τώρα τους βάζεις δύσκολα. Και δεν είμαι σίγουρος ποιο από τα δύο είναι το δυσκολότερο.
Title: Μένω σπίτι. Διαβάζω βιβλία.
Post by: wings on 14 Mar, 2020, 18:08:58
Ε ας πάρουν κουτσομπολίστικα περιοδικά να διαβάζουν μόνο τις λεζάντες στις φωτογραφίες των ινδαλμάτων τους. :-)
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: spiros on 14 Mar, 2020, 18:27:45
Με έναν μπρουτάλ και μανιχαϊστικό τρόπο επανήλθε στα δημόσια πράγματα ένας εντελώς λανθασμένος διαχωρισμός και ένα δίλημμα: επιστήμη ή πίστη; Σε αυτό βέβαια έβαλαν το χεράκι τους αρκετά πρόσωπα εκατέρωθεν. Φωτεινές εξαιρέσεις, ιερωμένοι όπως ο Ελπιδοφόρος Αμερικής.

Το δίλημμα όμως δεν υφίσταται παρά μόνο για ζηλωτές των δύο πλευρών. Ναι, γιατί ζηλωτές έχει και η επιστήμη. Κι όμως εδώ χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την Ιεραρχία στο σύνολό της. Δεδομένου πως η χώρα έχει ως οργανικό μέρος της ταυτότητας και της μνήμης της τη βιωμένη Ορθοδοξία, θα μπορούσε να γίνει σαφές στους πιστούς πως διανύουμε πανδημική κρίση. Πως τώρα τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί της επείγουσας αυτής κατάστασης (πλέον επίσημα και από τον ΠΟΥ). Πως υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα, αντλημένα απ’ την παγκόσμια συλλογική πείρα, που πρέπει να ληφθούν. Και πως ο ορθός λόγος είναι κατακτημένο εργαλείο του κόσμου, όχι αντίρροπη δύναμη στη θρησκεία, την πίστη, που είναι δικαιώματα προφανώς του καθενός μας.
https://www.in.gr/2020/03/14/apopsi/eykairia-tis-ekklisias/
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: wings on 14 Mar, 2020, 18:45:33
Εξαιρετική τοποθέτηση του Δημήτρη Μανιάτη, Σπύρο.
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: spiros on 14 Mar, 2020, 18:55:30
Ο κακομοίρης ο ορθός λόγος ποιος ξέρει για πόσους ακόμη αιώνες θα κατακρεουργείται ένθεν κακείθεν σε αυτόν τον πλανήτη...
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: wings on 14 Mar, 2020, 19:06:49
Έχεις δίκιο. Όσο δεν πρυτανεύει η κοινή λογική, αυτά θα έχουμε.
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: Asdings on 14 Mar, 2020, 19:18:36
Το δίλημμα όμως δεν υφίσταται παρά μόνο για ζηλωτές των δύο πλευρών.
,
Πιο σωστό δεν γίνεται. Συνεργασία θρησκείας και επιστήμης είναι το ζητούμενο. Άλλωστε, η χριστιανική θρησκεία -πέρα από συγκεκριμένες περιόδους και μέρη όπου ο φανατισμός περίσσεψε- σε γενικές γραμμές συνεργάστηκε με εκδοχές της επιστήμης. Μην ξεχνάμε π.χ. τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, κορυφαία εκκλησιαστική προσωπικότητα του 20ού αι., κάποια από τα επιστημονικά έργα του οποίου διδάσκονται ακόμα. Οι ύψιστες μορφές τέχνης που συναντάμε π.χ. στη Ρωσική Εκκλησία ή στην Καθολική Εκκλησία δεν είναι παρά αξιοποίηση της τεχνογνωσίας (άρα, υπό μία έννοια, επιστήμης) των τότε καλλιτεχνών από την Εκκλησία ούτως ώστε να προσελκύσει ευκολότερα τους πιστούς και να δοξάσει τον Θεό. Αλλά και οι Άγιοι Ανάργυροι, γιατροί ήταν! Επιστήμονες της εποχής τους. Δεν αρνήθηκαν τη δυνατότητα συνύπαρξης Εκκλησίας και Επιστήμης. Και πόσοι άλλοι...
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: spiros on 14 Mar, 2020, 19:20:32
Θα συμφωνήσω με τον αγαπημένο Νίκο Δήμου και τον Yuval Noah Harari. Πιστεύω το ακόλουθο συνοψίζει την κατάσταση. Πιο αναλυτικά στο άρθρο του Δήμου και αυτό στον Guardian. Το γεγονός ότι τόσοι πέφτουν (και συνεχίζουν να πέφτουν ένεκα της δύναμης της... αδράνειας) θύματα «παραπληροφόρησης» (όπερ εστί μεθερμηνευόμενον > «παράδοση» (της γεωγραφίας γέννησής μου πάντα, όχι φυσικά άλλων χωρών!) > άρα, και καλά, «άνωθεν αποκεκαλυμμένη αλήθεια») είναι μία από τις τραγικές συνέπειες της απομάκρυνσης από τον ορθό λόγο και της μυριόχρονης πλύσης εγκεφάλου. Πώς να το κάνουμε, δεν αντέχει το αχανές εγώ του ανθρώπου μια ζωή χωρίς μεταφυσική ύπαρξη ή μεταφυσικό νόημα. Πονάει και ο πόνος δεν αντέχεται. Γι' αυτό και δημιουργήθηκαν άπειροι θεοί... παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η «ψυχή» του...

Εδώ κοτζάμ NYT (https://www.in.gr/2020/03/14/politics/diplomatia/thyma-tis-tourkikis-propagandas-akomi-kai-oi-nyt-lene-diplomatikes-piges/) φάγανε τα fake news των Τούρκων...

Θρησκείες: Όταν χίλιοι άνθρωποι πιστέψουν μία κατασκευασμένη ιστορία για ένα μήνα, αυτό είναι πλαστές ειδήσεις. Όταν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι την πιστέψουν για χίλια χρόνια, πρόκειται για θρησκεία.
— Yuval Noah Harari: 21 Lessons for the 21st Century, Ν. Υ. 2018
Νίκος Δήμου: Οι Θεοί που σκοτώνουν (http://doncat.blogspot.com/2018/09/blog-post_9.html)
Title: Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: spiros on 14 Mar, 2020, 20:04:55
Κλείνουν αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα
https://www.in.gr/2020/03/14/greece/koronaios-kleinoun-xionodromika-kentra-kai-organomenes-paralies-entoli-mitsotaki/

Φαίνεται να τα έχει παίξει, απαγορεύει τον έναν τρόπο συνάθροισης, ο λαός βρίσκει άλλους δέκα. Μετά πρέπει να απαγορεύσει και αυτούς και πάει λέγοντας. Στο τέλος, θα δούμε και ειδικά κλαμπ «αρνητών του κορονοϊού» (κατά τα «κλαμπ καπνιστών»), ή ακόμη και, γιατί όχι, «θρησκεία των αρνητών του κορονοϊού», ο καθένας άλλωστε ό,τι θέλει πιστεύει (και δεν δίνει και λογαριασμό σε κανέναν), έτσι ώστε οι καταπιεσμένοι, οι αγανακτισμένοι από τον «φασισμό» του κράτους και του επιστημονικού κατεστημένου, να μπορούν να διασκεδάσουν σαν άνθρωποι αντάμα βρε αδερφέ!

Ε ρε Κίνα που χρειάζεται σε μερικούς.
Title: Κλείνουν αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα
Post by: wings on 14 Mar, 2020, 20:18:15
Όπως το λες, Σπύρο. Δεν κρατούν καν τα προσχήματα όλοι αυτοί οι ηλίθιοι ανάμεσα στους οποίους κυκλοφορούμε.
Title: Κλείνουν αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα
Post by: Asdings on 14 Mar, 2020, 23:47:19
Έτσι ακριβώς είναι, παιδιά, όπως τα λέτε. Δυστυχώς είναι ηλίθιοι, και ακόμα πιο ηλίθιες είναι κάποιες υπηρεσίες (θεσμοί, για την ακρίβεια) που δεν λένε να βγάλουν εντολή να κλείσουν για 2 βδομάδες (τουλάχιστον), και κουβαλάνε σαββατιάτικα κόσμο εκεί, και πολλοί από τους απασχολούμενους εκεί ταξιδεύουν εντός-εκτός και επί ταυτά. Περισσότερα θα σας πω από κοντά (όταν/αν την έχουμε σκαπουλάρει...). Αυτό για το σύλλογο "αρνητών του κορονοϊού" εξαιρετικό!!! Μου θυμίζει τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου, που έλεγε στο λαό ότι το AIDS δεν υπάρχει και ότι είναι δυτική προπαγάνδα... Κάποιοι λένε ότι ακόμα και σήμερα οι μισές Ρουμάνες άνω των 40 έχουν αφροδίσια...
Title: Κλείνουν αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα
Post by: spiros on 14 Mar, 2020, 23:51:14
Βλέπε Αντίο AIDS, της Παπαγιαννίδου. https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/zoi-kai-o-thanatos-tis-dimosiografou-mairis-papagiannidou-tis-diasimoteris-ellinidas-arnitrias-tou-aids/

Όσο και να αρνείσαι τη φυσική κατάσταση των πραγμάτων, αυτά δεν θα αλλάξουν τη γνώμη τους για σένα. Είναι σαν να λες «δεν πιστεύω στη βαρύτητα». Για πέσε από τον 5ο όροφο και τα ξανασυζητάμε.
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: Asdings on 14 Mar, 2020, 23:51:56
Υποθέτω αυτό ισχύει και για τη θρησκεία του Y.N.H. ;-) Επίσης, πολλές είναι οι περιπτώσεις ατόμων που έλκονται από θρησκείες (ή απλώς δόγματα) εκτός της γεωγραφικής τους περιοχής (εγώ π.χ. προτιμώ πολιτισμικά την ανατολικοευρωπαϊκή Ορθοδοξία, γιατί δεν έχει αμανέ). Αυτοί τι περίπτωση είναι τάχα;
Title: Κλείνουν αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα
Post by: wings on 14 Mar, 2020, 23:53:58
Όσο και να αρνείσαι τη φυσική κατάσταση των πραγμάτων, αυτά δεν θα αλλάξουν τη γνώμη τους για σένα. Είναι σαν να λες «δεν πιστεύω στη βαρύτητα». Για πέσε από τον 5ο όροφο και τα ξανασυζητάμε.

Ε μην το χοντραίνεις τώρα το πράγμα. Δεν φτάνει που θα με σύρεις το πρωί για μεταλαβιά. :P
Title: Κλείνουν αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα
Post by: spiros on 14 Mar, 2020, 23:58:43
Μπορεί να βοηθηθείς με τη χάρη του Θεού να κόψεις και το κάπνισμα.
Title: Κλείνουν αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα
Post by: wings on 15 Mar, 2020, 00:02:41
Ή να πέσω από τον πέμπτο.
Title: Κλείνουν αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα
Post by: spiros on 15 Mar, 2020, 00:05:17
Τραβώντας ταυτόχρονα και καμία τζούρα, εντελώς ξέγνοιαστα, εξάλλου, ήδη τα κάνεις, αμφότερα ;)
Title: Κλείνουν αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα
Post by: wings on 15 Mar, 2020, 00:12:29
Ε ναι. Την επιστήμη την ακούω και δεν έχω ψευδαισθήσεις. :-)
Title: Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε γιατρούς και νοσηλευτές.
Post by: wings on 15 Mar, 2020, 15:31:13
Οι Έλληνες βγαίνουν στις 21.00 στα μπαλκόνια και χειροκροτούν γιατρούς και νοσηλευτές.

Στα χνάρια της Ισπανίας και η Ελλάδα με την αυθόρμητη πρωτοβουλία των πολιτών απόψε στις 21.00

Εκατομμύρια Ισπανοί βρήκαν χθες βράδυ στα μπαλκόνια τους και ένωσαν το χειροκρότημα τους για να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της υγείας, στους γιατρούς, στους νοσηλευτές και στους εργαζομένους στα παραϊατρικά επαγγέλματα. «Σας ευχαριστούμε. Μας δίνεται δύναμη και ζωή. Σας δίνουμε την αγάπη μας και το χειροκρότημα μας», φώναξαν οι Ισπανοί.

https://www.youtube.com/watch?v=J6tcFr1VEGc

[...] Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους Ανθρώπους που αγωνίζονται για μας... Τους Ανθρώπους του Συστήματος Υγείας... Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε Νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν!
Και όχι μόνο... όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς!
https://www.ethnos.gr/ellada/94097_oi-ellines-bgainoyn-stis-2100-sta-mpalkonia-kai-heirokrotoyn-giatroys-kai-nosileytes
Title: Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε γιατρούς και νοσηλευτές.
Post by: spiros on 15 Mar, 2020, 19:17:56
Έκκληση νοσηλευτή: «Δεν θέλω να με χειροκροτήσετε από τα μπαλκόνια σας. Θέλω να μείνετε σε αυτά»
https://www.in.gr/2020/03/15/greece/ekklisi-nosileyti-den-thelo-na-xeirokrotisete-apo-ta-mpalkonia-sas-thelo-na-meinete-se-ayta/
Title: Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε γιατρούς και νοσηλευτές.
Post by: wings on 15 Mar, 2020, 19:24:50
Πολύ καλά τα λέει.

Ωστόσο, αυτό στα μπαλκόνια λειτουργεί εμψυχωτικά για τον πολύ κόσμο και προτρεπτικά για τους ανεγκέφαλους.
Title: Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε γιατρούς και νοσηλευτές.
Post by: spiros on 15 Mar, 2020, 19:27:49
Ναι, αν δουν κανένα από κάτω να του ρίξουν καμία γλάστρα μπας και συνέλθει.
Title: Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε γιατρούς και νοσηλευτές.
Post by: wings on 15 Mar, 2020, 19:29:17
Δεν είναι κακή ιδέα, τώρα που το λες. :-)
Title: Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε γιατρούς και νοσηλευτές.
Post by: spiros on 15 Mar, 2020, 19:31:41
Τι, μόνο για προξενιό θα πέφτουν οι γλάστρες;
Title: Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε γιατρούς και νοσηλευτές.
Post by: wings on 15 Mar, 2020, 19:35:52
Πιο χρήσιμες θα είναι για σωφρονισμό.
Title: Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε γιατρούς και νοσηλευτές.
Post by: spiros on 15 Mar, 2020, 19:40:28
Και τι θα απογίνει ο έρωτας στον καιρό του κορονοϊού;
Title: Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε γιατρούς και νοσηλευτές.
Post by: wings on 15 Mar, 2020, 19:44:58
Άμα περίμενε από τις γλάστρες, δεν τον βλέπω να έχει τύχη. :-)
Title: Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε γιατρούς και νοσηλευτές.
Post by: spiros on 15 Mar, 2020, 19:46:02
Αχ, εκατό γλάστρες μοναξιάς.
Title: Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε γιατρούς και νοσηλευτές.
Post by: wings on 15 Mar, 2020, 20:42:27
Ε ναι. Ή ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας (https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=970660.0).
Title: Υπηρεσίες παρακολούθησης σε κυβερνήσεις από Google και Facebook
Post by: Asdings on 23 Mar, 2020, 14:10:05
Εν τω μεταξύ, η Γουγλ και το Φατσοβίβλιο βρήκανε ευκαιρία να προσφέρουν τις άσπονδες υπηρεσίες τους στις κυβερνήσεις... https://www.in.gr/2020/03/23/tech/kinita-tilefona-mporoun-na-ginoun-opla-sti-maxi-kata-tou-koronaiou/
Title: Υπηρεσίες παρακολούθησης σε κυβερνήσεις από Google και Facebook
Post by: spiros on 23 Mar, 2020, 14:19:07
Εννοείται, τόσο χρόνια Big Brother για όλους τους λάθος λόγους, βρήκανε τώρα και έναν σωστό.
Title: Υπηρεσίες παρακολούθησης σε κυβερνήσεις από Google και Facebook
Post by: Asdings on 23 Mar, 2020, 15:00:26
...που δεν θα αποκλείσει και τους (προϋπάρχοντες) λάθος λόγους.
Title: Υπηρεσίες παρακολούθησης σε κυβερνήσεις από Google και Facebook
Post by: spiros on 23 Mar, 2020, 15:16:19
Ε, καλά, αυτό εννοείται!
Title: Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων που καλύπτουν την πανδημία του COVID-19
Post by: wings on 24 Mar, 2020, 21:29:05
«Καμπανάκι» από το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου για επιθέσεις κατά δημοσιογράφων λόγω κορονοϊού

Πιο σημαντική από ποτέ χαρακτηρίζει το Διεθνές Ινστιτούτου Τύπου (IPI) εν μέσω πανδημίας την ελεύθερη ροή των ειδήσεων και των πληροφοριών.

Σε αυτό το πλαίσιο λανσάρει μια ιστοσελίδα αποκλειστικά για την επιτήρηση των επιθέσεων κατά δημοσιογράφων που καλύπτουν την πανδημία του Covid-19 αλλά και γενικά της ελευθερίας του Τύπου που όπως αναφέρει το IPI.

Υπό τον φόβο ότι αυταρχικές κυβερνήσεις θα πατήσουν πάνω στην κρίση που διανυούμε ώστε να περιορίσουν ακόμα περισσότερο την ελευθερία του Τύπου, το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου που βρίσκεται πάντα σε επαγρύπνηση, αποφάσισε τη δημιουργία της νέας αυτής ιστοσελίδας.

"Κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, η ελεύθερη ροή ειδήσεων και πληροφοριών είναι πιο σημαντική από ποτέ", δηλώνει ο Ravi R. Prasad, Director of Advocacy του IPI.
[...]

Πηγή: https://www.documentonews.gr/article/kampanaki-apo-to-diethnes-institoytoy-typoy-gia-epitheseis-kata-dhmosiografwn-logw-koronoioy

Η νέα ιστοσελίδα του IPI: https://ipi.media/covid19-media-freedom-monitoring/
Title: Το υποδειγματικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19 στο νοσοκομείο Καλαμάτας
Post by: wings on 25 Mar, 2020, 16:01:13
Ο Γιώργος Μπέζος, διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας, παραθέτει το σχέδιο αντιμετώπισης του COVID-19:

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ!!!!

Με αίσθημα ευθύνης το Νοσοκομείο Καλαμάτας με όλα τα θεσμικά του όργανα σας γνωρίζει το σχέδιο που έχει εκπονήσει στη μάχη κατά της πανδημίας COVID 19:

1. Για κάθε περιστατικό που κατατάσσεται ως ύποπτο, υπάρχουν στο ισόγειο επτά (7) θάλαμοι-μονώσεις για την νοσηλεία και την λήψη φαρυγγικού επιχρίσματος. Η παραμονή στους χώρους αυτούς ολοκληρώνεται με την λήψη των αποτελεσμάτων (θετικό ή αρνητικό).

2. Έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση της Β Παθολογικής Κλινικής σαράντα (40) κλινών, προκειμένου να νοσηλευτούν (διασωληνωμένα και μη) επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid 19.

3. Έχει εκκενωθεί η Χειρουργική Κλινική και έχει συγχωνευθεί όλος ο χειρουργικός τομέας στον Α' όροφο στο χώρο της Ορθοπεδικής Κλινικής. Στο χώρο της Χειρουργικής Κλινικής νοσηλεύονται παθολογικά περιστατικά (Β' Παθολογική).

4. Το Νοσοκομείο διαθέτει –εκτός από τις έξι (6) κλίνες της ΜΕΘ– οκτώ (8) κλίνες στη Μονάδα Εμφραγμάτων για την νοσηλεία διασωληνωμένων περιστατικών Covid 19.

5. Το Νοσοκομείο διαθέτει όλο εκείνο τον ιατρικό εξοπλισμό (αναπνευστήρες, μόνιτορ κλπ) και μπορεί να υποστηρίξει δέκα (10) ακόμα διασωληνωμένα περαστικά στην Β' Παθολογική Κλινική.

6. Το Νοσοκομείο διαθέτει επίσης όλο εκείνο τον εξοπλισμό και μπορεί να υποστηρίξει εννέα (9) ακόμα διασωληνωμένα περιστατικά στο χώρο των χειρουργείων.

7. Μεταφέρθηκε το Τμήμα της Αιμοδοσίας στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας (Πύλη παλαιού στρατοπέδου) και καθημερινά οι φίλοι εθελοντές αιμοδότες προσφέρουν αίμα με απόλυτη ασφάλεια.

8. Το Νοσοκομείο εξοπλίζεται με επιπλέον φορητά ακτινολογικά, λαρυγγοσκόπια, αναπνευστήρες και μόνιτορ τις επόμενες ημέρες.

9. Εκπαιδεύεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (που δεν απασχολείται στη ΜΕΘ ή στο Αναισθησιολογικό) σε αναπνευστήρες-μόνιτορ και δημιουργούμε εφεδρείες.

10. Προσλαμβάνονται τις επόμενες ημέρες ενενήντα (90) άτομα λοιπό επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων εξήντα (60) άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και δέκα πέντε (15) άτομα γενικών καθηκόντων (τραυματιοφορείς).

11. Έχει δρομολογηθεί η διαδικασία έτσι ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να προκύψουν και προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό.

12. Βρισκόμαστε σε συνεχή και καθημερινή επικοινωνία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, προκειμένου τις επόμενες ήμερες να προστεθούν στη δύναμη του νοσοκομειακού ιατρικού προσωπικού και ιδιώτες ιατροί.

13.Έχουν ήδη προστεθεί στο ιατρικό προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών τρεις (3) Γενικοί Ιατροί από τα Κέντρα Υγείας!!

14. Το συγκρότημα παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης είναι έτοιμο να παράξει το πικ της παραγωγής του!!

Αυτό σε γενικές γραμμές είναι το σχέδιο, το οποίο ανάλογα με τις καθημερινές εξελίξεις αναπροσαρμόζεται.

Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου που αγωνίζονται καθημερινά με απόλυτη πειθαρχία και επαγγελματική ευσυνειδησία προκείμενου να ανταποκριθεί το Νοσοκομείο σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!!

Πηγές: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10218503176623834&set=a.10201866556358725&type=3&theater & https://www.documentonews.gr/article/giati-kai-se-poioys-leei-o-polakhs-mprabo
Title: Υπηρεσίες παρακολούθησης σε κυβερνήσεις από Google και Facebook
Post by: spiros on 26 Mar, 2020, 13:35:13
Εξαιρετικό σχετικό άρθρο του Χαράρι εδώ

Γιουβάλ Νώε Χαράρι: Ο κόσμος μετά τον κοροναϊό – Ο Μεγάλος Αδερφός επιστρέφει και σε παρακολουθεί
https://www.in.gr/2020/03/26/world/giouval-noe-xarari-o-kosmos-meta-ton-koronaio-o-megalos-aderfos-epistrefei/
Title: Ανθεκτικά βακτήρια ο λόγος των πολλών θανάτων στην Ιταλία
Post by: spiros on 26 Mar, 2020, 20:30:38
Ανθεκτικά βακτήρια ο λόγος των πολλών θανάτων στην Ιταλία. Βλέπε αντιβιοτικά σε κάθε γκούχου που κάνουμε και δύο και διατροφή με ζώα που τα ποτίζουν πιο πολύ αντιβιοτικά παρά νερό.

Τα ιταλικά νοσοκομεία είναι γνωστό ότι έχουν αναπτύξει ανθεκτικά βακτήρια, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου Νόσων (ECDC). Ο λόγος είναι η ακραία χρήση των αντιβιοτικών. Αυτό προκαλεί ανθεκτικότητα των βακτηρίων. Στην Ιταλία διανέμονται σχεδόν διπλάσια αντιβιοτικά. Η Ιταλία είναι η χώρα στην Ευρώπη όπου οι περισσότεροι, σχεδόν 11.000, πεθαίνουν από ανθεκτικά βακτήρια ετησίως.  Ακόμη χειρότερα, είναι στην παραγωγή κρέατος.
https://www.in.gr/2020/03/26/world/koronaios-norvigoi-ereynites-eksigoun-giati-italia-exei-ypsili-thnisimotita/
Title: Ανθεκτικά βακτήρια ο λόγος των πολλών θανάτων στην Ιταλία
Post by: wings on 26 Mar, 2020, 21:25:50
Κορωνοϊός: Ειδικοί εξηγούν γιατί η Γερμανία έχει λιγότερους θανάτους
https://www.kathimerini.gr/1070925/article/epikairothta/kosmos/korwnoios-eidikoi-e3hgoyn-giati-h-germania-exei-ligoteroys-8anatoys
Title: Ανθεκτικά βακτήρια ο λόγος των πολλών θανάτων στην Ιταλία
Post by: wings on 26 Mar, 2020, 21:31:08
Η ηλικία. Ενώ σε πολλές χώρες εξετάζονται πολύ λίγα άτομα, τα επίσημα στοιχεία αφορούν τα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί. Πρέπει λοιπόν να υπάρχουν πολλά άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία μολύνθηκαν, αλλά είτε δεν είχαν συμπτώματα είτε είχαν πολύ ελαφρά. Σε ό,τι αφορά τα διαγεγνωσμένα κρούσματα, ο μέσος όρος ηλικίας στην Ιταλία (63 έτη) ήταν πολύ υψηλότερος από ό,τι στην Γερμανία (45 έτη). Επιπλέον, το ποσοστό των ασθενών άνω των 70 ετών ήταν π.χ. στην Νότια Κορέα 9%, ενώ στην Ιταλία 40%. Στην Γερμανία, το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» καταγράφει την ηλικιακή ομάδα «άνω των 60», στην οποία επίσης το ποσοστό είναι χαμηλότερο από ό,τι στην Ιταλία. Στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας το ποσοστό των μολυσμένων άνω των 60 ετών ήταν 19%, ενώ πάνω από το 50% ήταν στην ομάδα 35-59 ετών.

https://www.efsyn.gr/node/236751
Title: Ανθεκτικά βακτήρια ο λόγος των πολλών θανάτων στην Ιταλία
Post by: Asdings on 26 Mar, 2020, 21:50:02
Πολύ ενδιαφέροντα άρθρα, πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις. Η στατιστική, λοιπόν, μπορεί να είναι απατηλή σε πολλές περιπτώσεις, γι' αυτό προσοχή. Πάντως, είναι κρίμα που εδώ στην Ελλάδα δεν έχουν (ακόμα;) διαθέσει στο ευρύ κοινό κάποιο τεστ (δεν εννοώ εκείνο το αναξιόπιστο της Ισπανίας, αλλά όποιο είναι καλύτερο -αν υπάρχει, φυσικά). Νομίζω (με την κοινή λογική, διότι γιατρός δεν είμαι...) ότι μόνο μετά από εξέταση μεγάλου αριθμού θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο ποια είναι (στην Ελλάδα, τουλάχιστον) τα πραγματικά ποσοστά θνησιμότητας (και άλλα μεγέθη) από την ασθένεια. Ωστόσο, τα μέτρα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνεχιστούν αμείωτα, και η καραντίνα -αν όντως θέλουμε να υπάρξει αποτέλεσμα- να διαρκέσει τουλάχιστον κα'να δίμηνο ακόμα. Το κράτος ας μας στηρίξει οικονομικά όσο μπορεί, αλλά αυτό απαιτεί θυσίες απ' όλους μας (αναλογικά, ασφαλώς): δεν πειράζει π.χ. για κάποιους μήνες να ανακατανεμηθούν τα ύψη των μισθών με τρόπο ώστε ΟΛΟΙ οι πολίτες να έχουν τα βασικά μέσα διαβίωσης. Και όταν περάσει η λαίλαπα, ας επιστρέψουν όλοι σε όσα έπαιρναν. Αλλά τώρα δεν είναι ώρα για λογιστική χρημάτων, τη στιγμή που προέχει η λογιστική ανθρώπων. Μπορεί το πρώτο να συνδέεται με το δεύτερο, αλλά το επείγον πρέπει να επικρατήσει κατά σειρά μέριμνας.
Title: Ανθεκτικά βακτήρια ο λόγος των πολλών θανάτων στην Ιταλία
Post by: wings on 26 Mar, 2020, 22:05:49
Και η κοινή μας πατρίδα η ΕΕ να μας στηρίξει, Παναγιώτη. Βέβαια, προς το παρόν είναι στην κοσμάρα της.

Δεν περίμενα ποτέ να το πω αυτό αλλά μπράβο Κόντε!

Κορονοϊός: Βέτο από Ιταλία και Ισπανία - Αρνητικά μέλη της ΕΕ για το κορονο-ομόλογο
https://www.ethnos.gr/kosmos/96496_koronoios-beto-apo-italia-kai-ispania-arnitika-meli-tis-ee-gia-korono-omologo
Title: Υπηρεσίες παρακολούθησης σε κυβερνήσεις από Google και Facebook
Post by: Asdings on 26 Mar, 2020, 22:06:02
Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι σε πολλές περιπτώσεις η παρακολούθηση έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμη, για διάφορα θέματα. Αλλά θα έπρεπε να αποτελεί μονοπώλιο του κράτους (όπως και η χρήση βίας για την εφαρμογή των νόμων), και όχι του κάθε ιδιώτη.
Title: Ανθεκτικά βακτήρια ο λόγος των πολλών θανάτων στην Ιταλία
Post by: Asdings on 26 Mar, 2020, 22:08:42
Εννοείται ότι η ΕΕ θα πρέπει να μας στηρίξει, από κάθε άποψη! Και -πρωτίστως- σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό! Αλλά, βλέπεις, μετά την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού σε όλη την ΕΕ, φαίνεται για πρώτη φορά η ανημπόρια της μπροστά σε απρόβλεπτες και επείγουσες καταστάσεις. Καταστρέψανε τα συστήματα υγείας τους, υιοθέτησαν το καταναλωτικό μοντέλο (που οδήγησε και στη διάδοση του ιού, βλέπε το πάρτυ με ούζα στην Ischgl του Τυρόλου), και να τ' αποτελέσματα...
Title: Υπηρεσίες παρακολούθησης σε κυβερνήσεις από Google και Facebook
Post by: spiros on 26 Mar, 2020, 22:55:41
Δηλαδή η NSA δεν σε χαλάει καθόλου;
Title: Υπηρεσίες παρακολούθησης σε κυβερνήσεις από Google και Facebook
Post by: Asdings on 26 Mar, 2020, 22:56:50
Αν σου πω ότι δεν ξέρω τι είναι, θα γελάσεις πολύ;
Title: Ανθεκτικά βακτήρια ο λόγος των πολλών θανάτων στην Ιταλία
Post by: wings on 26 Mar, 2020, 23:07:07
Την ίδια ώρα, δείτε τι κάνει η μικρούλα Ιρλανδία:

Κορονοϊός: Απόφαση - σταθμός στην Ιρλανδία: Σχέδιο ώστε να περάσουν στα χέρια του δημοσίου τα ιδιωτικά νοσοκομεία
https://www.documentonews.gr/article/koronoios-apofash-stathmos-sthn-irlandia-pernoyn-sta-xeria-toy-dhmosioy-ta-idiwtika-nosokomeia
Title: Ανθεκτικά βακτήρια ο λόγος των πολλών θανάτων στην Ιταλία
Post by: Asdings on 27 Mar, 2020, 00:57:06
Άψογη η Ιρλανδία, μπράβο!!! Τουλάχιστον σε τέτοιες στιγμές πρέπει το κράτος να δρα δυναμικά. Μετά βλέπουμε... Μια συνδιαχείριση δημοσίου-ιδιωτικού τομέα ίσως είναι εφικτή σε πολλές περιπτώσεις. Άσε που είδα ότι οι Ιρλανδοί -ορθά- περιόρισαν τις συναθροίσεις σε 4 άτομα, όχι 10.
Title: Ανθεκτικά βακτήρια ο λόγος των πολλών θανάτων στην Ιταλία
Post by: wings on 27 Mar, 2020, 13:15:15
Εμ αυτό σας λέω. Οι αποφάσεις πρέπει να έχουν ουσία και αποτελεσματικότητα. Και δεν καταλαβαίνω κάτι. Οι ιδιώτες του χώρου της υγείας γιατροί δεν είναι; Να κάνουν το καθήκον τους χωρίς εξτρά κέρδος.
Title: Ανθεκτικά βακτήρια ο λόγος των πολλών θανάτων στην Ιταλία
Post by: wings on 27 Mar, 2020, 13:27:53
Φρέσκια είδηση που μόλις έσκασε και κανένα σχόλιο από μένα:

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μπόρις Τζόνσον
https://www.kathimerini.gr/1071051/article/epikairothta/kosmos/8etikos-ston-korwnoio-o-mporis-tzonson
Title: Lettera per tutti noi, dal virus / Μήνυμα από τον κορονοϊό / Message from coronavirus
Post by: spiros on 28 Mar, 2020, 11:10:43
This is an amazing letter, exposing all the superficiality and lack of appreciation of the human race.

The author is such a great person that he didn't consider signing the script to avoid autocelebrating.

I have been reflecting very much these days trying to make sense of all this because, there has to be a meaning to this absurd situation that we are forced to live I imagined if the virus could talk and imagined what it would say through a letter if it could These are the words I was able to put on paper Ciao, I am COVID-19, many of you know me as Coronavirus yes it's really me, Sorry for the short notice but I don't have to tell you when I come and in what form and strength I will present myself to you. Why am I here?.. well..Lets say that I was tired of watching your regress instead of evolve I was tired of watching you ruining yourselves with your own hands I was tired of how you treat our planet I was tired to see how you treat each other I was tired of your abuses, of your violence, your wars of your interpersonal conflicts and of your prejudice. I was tired of your social envy, your greed, your hypocrisy and selfishness I was tired of the little time you dedicate to yourselves, and to your families I was tired of the very little attention you give to your kids I was tired of the superficiality.. I was tired of the importance that you often give to superfluous things detriment to the essential ones I was tired of your obsessive research for the best dress.. or the latest model of the smart phone.. and the most beautiful car, just to look accomplished to others I was tired of your betrayals I was tired of your misinformation I was tired of the little time you spend communicating with each other I was really tired of your constant complaining when you are doing nothing to improve your lives I was tired to seeing you argue over futile reasons I was tired of the constant brawls among those who govern you and the often poor choices made by those whom are supposed to represent you I was tired of seeing people insulting and killing each other over a soccer game I know, I will be hard on you maybe too much But I don't look at anyone... I am a VIRUS My action will cost you lives but I want you to understand once and for all that you must change course... for your sake The message that I want to convey is simple I wanted to highlight all the limitations of the society you live in so you can eliminate them I purposely wanted to stop everything to make you understand that the only important thing you'll have to address all of your energies from now on is simply one.. LIFE! Yours and your children's and what's necessary to protect it, to pamper it and to share it! I wanted to lock you at home as much as possible, Isolated.. ..far away from your parents, grandparents, kids and grandchildren so that you understand how import is a hug.. the human contact, the dialogue, a handshake, a night out with friends, a walk in town, a dinner at a restaurant, to an outdoor run at the park. From this gestures everything must start again You are all the same, there is no distinctions among you I proved that distances don't exist.. I traveled miles and miles in a short amount of time without you even noticing it I am just passing through.. ..but the feeling of unity and collaboration I created among you in a short time should last you for an eternity Live your lives as simple as possible Take a walk.. Take deep breaths Do good to others because good will always come back to you with interests Enjoy nature Do what you like and what makes you content Create for yourselves conditions in which you don't have to depend on anything When you will celebrate, I will have just left, but remember not to be a better person just in my presence. Goodbye.

Music -  Hans Zimmer and Lisa Gerrard 
The Gladiator Sound track

Author of letter's blog link in description Video by Danilo Calabrese, English translation and subtitles by Matteo Mazzullo

L'AUTORE È TALMENTE UNA BELLA PERSONA CHE NON HA RITENUTO NEMMENO FIRMARSI PER NON AUTOCELEBRARSI

Ho riflettuto molto in questi giorni cercando di dare un senso, perché un fottuto senso ci dovrà pur essere, a tutta questa assurda situazione che siamo costretti a vivere.
Ho immaginato che il virus potesse parlare e ho immaginato ciò che ci direbbe, attraverso una lettera, se potesse farlo e queste sono le parole che sono riuscito a mettere su un foglio.

Ciao sono Covid-19, molti di voi mi conosceranno più semplicemente come Coronavirus, e sono un virus.

Scusate il poco preavviso ma non mi è dato far sapere quando arriverò, in che forma e forza mi presenterò a voi.

Perché sono qui? Be’ diciamo che sono qui perchè ero stanco di vedervi regredire anziché evolvervi, ero stanco di vedervi continuamente rovinare con le vostre mani. Ero stanco di come trattate il pianeta, ero stanco di come vi rapportate l’un l’altro, ero stanco dei vostri soprusi, delle vostre violenze, delle guerre, dei vostri conflitti interpersonali, dei vostri pregiudizi, ero stanco della vostra invidia sociale, della vostra avidità, della vostra ipocrisia, del vostro egoismo, ero stanco del poco tempo che dedicate a voi stessi, alle vostre famiglie, ero stanco delle poca attenzione che riservate molto spesso ai vostri figli, ero stanco della vostra superficialità, ero stanco dell’importanza che spesso date alle cose superflue a discapito di quelle essenziali. Ero stanco della vostra ossessiva e affannata ricerca continua del vestito più bello, dell’ultimo modello di smartphone della macchina più bella solo per apparire realizzati. Ero stanco dei vostri tradimenti, ero stanco della vostra disinformazione, ero stanco del poco tempo che dedicate a comunicare tra di voi, ero stanchissimo delle vostre continue lamentele quando non fate nulla per migliorare le vostre vite. Ero stanco di vedervi discutere e litigare per motivi futili, ero stanco delle continue risse tra chi vi governa e delle scelte sbagliate che spesso fa chi vi dovrebbe rappresentare, ero stanco di vedere gente che si insulta e ammazza per una partita di calcio.

Lo so, sarò duro con voi, forse troppo, ma non guardo in faccia a nessuno…sono un virus. La mia azione vi costerà vite ma voglio che capiate una volta per tutte che dovete cambiare rotta...per il vostro bene.

Il messaggio che vi voglio dare è semplice. Ho voluto evidenziare tutti i limiti della società in cui vivete perchè possiate eliminarli, ho voluto fermare tutto apposta perché capiate che l’unica cosa importante a cui dovrete indirizzare tutte le vostre energie d’ora in avanti è semplicemente una.. la VITA, la vostra e quella dei vostri figli, e a ciò che è veramente necessario per proteggerla, coccolarla e condividerla. Vi ho voluti il più possibile rinchiusi e isolati nelle vostre case, lontano dai vostri genitori, dai vostri nonni, dai vostri figli o nipoti, perchè capiate quanto sia importante un abbraccio, il contatto umano, il dialogo, una stretta di mano, una serata tra amici, una passeggiata in centro, una cena in qualche locale o una corsa al parco all’aria aperta. Da questi gesti dove ripartire tutto.

Siete tutti uguali, non fate distinzioni tra voi. Vi ho dimostrato che le distanze non esistono, ho percorso chilometri e chilometri in pochissimo tempo e senza che voi ve ne siate accorti. Io sono di passaggio ma i sentimenti di vicinanza e collaborazione che ho creato tra di voi in pochissimo tempo dovranno durare in eterno.

Vivete le vostre vite il più semplicemente possibile, camminate piano, respirate profondamente, fate del bene perché il bene vi tornerà sempre indietro con gli interessi, godetevi la natura, fate ciò che vi piace e vi appaga e crearvi le condizioni per non dover dipendere da nulla.

Quando voi festeggerete io me sarò appena andato ma ricordatevi di non cercare di essere persone migliori solo in mia presenza.

Addio

«Σκέφτηκα πολύ αυτές τις ημέρες, προσπαθώντας να βρω ένα νόημα. Γιατί ένα γ… νο νόημα θα πρέπει να υπάρχει για όλη αυτή την τρελή κατάσταση στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε. Φαντάστηκα το ενδεχόμενο να μπορούσε ο ιός να μιλήσει. Και φαντάστηκα τι θα μας έλεγε σε ένα γράμμα εάν μπορούσε να το κάνει. Και αυτές είναι οι λέξεις που έβαλα σε μία κόλλα χαρτί» εξηγεί ο Danilo Calabrese και στη συνέχεια «γίνεται» ο κοροναϊός και γράφει το μήνυμά του στην ανθρωπότητα.

«Γεια, είμαι ο COVID-19. Πολλοί από εσάς με γνωρίζουν πιο απλά σαν Κοροναϊό. Ναι λοιπόν. Εγώ είμαι. Συγχωρήστε με που δεν σας ενημέρωσα εγκαίρως αλλά γνωρίζω πότε θα φτάσω, σε ποια μορφή και σε ποια ισχύ θα καταλήξω σε εσάς.

Γιατί είμαι εδώ; Ας πούμε ότι είμαι εδώ γιατί κουράστηκα να σας βλέπω να πηγαίνετε προς τα πίσω αντί να εξελίσσεστε. Κουράστηκα να σας βλέπω συνέχεια να καταστρέφεστε με τα ίδια σας τα χέρια. Κουράστηκα με τον τρόπο που μεταχειρίζεστε τον πλανήτη μας.

Κουράστηκα με τον τρόπο που μεταχειρίζεστε ο ένας τον άλλον. Κουράστηκα με τις καταχρήσεις σας, με τη βία που ασκείτε, με τους πολέμους, με τις διαπροσωπικές σας συγκρούσεις, αλλά και με τις δεισιδαιμονίες σας. Κουράστηκα με την ζήλεια για κοινωνικό φαίνεσθαι, με τις δεξιότητές σας, με την υποκρισία σας και με τον εγωισμό σας.

Κουράστηκα με τον ελάχιστο χρόνο που αφιερώνετε σε εσάς και τις οικογένειές σας. Κουράστηκα με την έλλειψη προσοχής που δείχνετε στα παιδιά σας. Κουράστηκα με το πόσο ρηχοί είστε.

Κουράστηκα με τη σημασία που συχνά δίνετε στα επιφανειακά πράγματα εις βάρος των άκρως απαραίτητων. Κουράστηκα με την παθολογική σας και ακατάπαυστη αναζήτηση του καλύτερου φορέματος, του τελευταίου μοντέλου smartphone και του πιο ωραίου αυτοκινήτου, μόνο και μόνο για να αισθανθείτε ολοκληρωμένοι

Κουράστηκα από τις εξαπατήσεις σας. Κουράστηκα από την έλλειψη ενημέρωσής σας. Κουράστηκα από τον ελάχιστο χρόνο που αφιερώνετε στην μεταξύ σας επικοινωνία. Κουράστηκα πολύ από τα συνεχή σας παράπονα όταν δεν κάνετε τίποτα απολύτως για να βελτιώσετε τις ζωές σας. Κουράστηκα να σας βλέπω σε διαφωνίες και τσακωμούς για ασήμαντες αφορμές.

Κουράστηκα για τις συνεχείς αψιμαχίες ανάμεσα σε αυτούς που σας κυβερνούν και για τις λάθος επιλογές που συχνά κάνουν αυτοί που θα έπρεπε να σας αντιπροσωπεύουν. Κουράστηκα να βλέπω ανθρώπους που αλληλοπροσβάλλονται και σκοτώνονται για έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Το γνωρίζω… Θα είμαι σκληρός μαζί σας. Ίσως κάτι παραπάνω από σκληρός, αλλά δεν ξεχωρίζω κανέναν. Είμαι ιός. Η δράση μου θα σας στοιχίσει ζωές. Αλλά θέλω να καταλάβετε μία και καλή ότι πρέπει να αλλάξετε πλευρό… Για το καλό σας. Το μήνυμα που έχω να σας δώσω είναι απλό. Θέλησα να τονίσω όλα τα όρια της κοινωνίας στην οποία ζείτε, ώστε να μπορέσετε να τα εξαλείψετε.

Θέλησα να προκαλέσω παύση των πάντων για να κατανοήσετε ότι το μοναδικό σημαντικό πράγμα στο οποίο πρέπει να ταχθείτε με όλη σας την ψυχή από εδώ και στο εξής είναι το εξής απλό: Η ζωή. Η δική σας και των παιδιών σας. Και σε αυτό που είναι πραγματικά απαραίτητο για να την προστατέψετε, να την αγκαλιάσετε και να την μοιραστείτε.

Σας ήθελα το δυνατόν περισσότερο κλεισμένους και απομονωμένους στα σπίτια σας, μακριά από γονείς, από παππούδες, γιαγιάδες από παιδιά και εγγόνια. Για να μπορέσετε να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι μία αγκαλιά, η ανθρώπινη επαφή, ο διάλογος, μία χειραψία, μία βραδιά με φίλους, μία βόλτα στο κέντρο, ένα δείπνο σε κάποιο μαγαζί, ένα τρέξιμο στο πάρκο σε ανοιχτό χώρο.

Από αυτές τις εικόνες πρέπει να ξεκινήσουν εκ νέου τα πάντα. Είστε όλοι ίδιοι. Μην κάνετε διακρίσεις μεταξύ σας. Σας απέδειξα ότι δεν υφίστανται οι αποστάσεις. Ταξίδεψα χιλιόμετρα μέσα σε ελάχιστο χρόνο χωρίς να το καταλάβετε. Εγώ είμαι περαστικός, αλλά τα συναισθήματα εγγύτητας και συνεργασίας που δημιούργησα σε εσάς σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα πρέπει να διαρκέσουν στο διηνεκές.

Ζήστε την ζωή σας με τον πιο απλό τρόπο. Περπατήστε. Αναπνεύστε σε βάθος. Κάντε καλές πράξεις. Γιατί το καλό θα σας επιστρέψει πάντα με τόκους. Απολαύστε την φύση. Κάντε ό,τι σας αρέσει και σας γεμίζει και δημιουργήστε τις συνθήκες που θα σας επιτρέψουν να μην εξαρτάστε από τίποτε. Όταν θα αρχίσετε τους εορτασμούς εγώ θα έχω μόλις φύγει. Αλλά να θυμάστε να μην προσπαθείτε να είστε καλύτεροι άνθρωποι μόνο όσο διαρκεί η παρουσία μου.

Αντίο.

https://www.facebook.com/589373194/videos/10157377689473195/

https://www.youtube.com/watch?v=hs-YFALmL00

https://www.youtube.com/watch?v=EJll-54MR-4
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: wings on 28 Mar, 2020, 16:35:41
Ο πάπας Φραγκίσκος Α' ευλογεί την άδεια πόλη και την οικουμένη:

https://www.youtube.com/watch?v=E_Vor08elsY
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: wings on 28 Mar, 2020, 16:37:19
Μας έλεγαν εδώ και μέρες οι ιεράρχες ότι εξ όσων είναι σε θέση να γνωρίζουν εδώ και αιώνες οι ιερείς δεν προσβάλλονται από μολυσματικές ασθένειες:

Μοναχός του Αγίου Όρους θετικός στον κορονοϊό
Το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα στο Άγιο Όρος επιβεβαιώθηκε και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκη. Ο μοναχός εγκαταβιεί σε μεγάλη μονή του Άθω και, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου, είχε ταξιδέψει στην Αγγλία με αντιπροσωπεία του μοναστηρίου. Συμπτώματα έχουν εμφανίσει και άλλοι μοναχοί της ίδιας μονής, που παραμένουν σε καραντίνα στα κελιά τους. Το Άγιο Όρος, εδώ και μία εβδομάδα έχει κλείσει τις πύλες του στους προσκυνητές, λόγω του κορονοϊού.
https://www.efsyn.gr/kosmos/236940_covid-19-oi-ipa-kai-i-italia-xeperasan-se-kroysmata-tin-kina
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: spiros on 28 Mar, 2020, 16:38:45
Αυτός μάλλον δεν πίστευε αρκετά. Όπως κι αν έχει συνιστώ:

Rx:
Sacramentum Mensa
Dosim: repetatur

Και 3 Πάτερ Ημών προ ύπνου.
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: wings on 28 Mar, 2020, 16:40:14
Όπως και οι υπόλοιποι της μεγάλης μονής που είναι πιθανοί φορείς του ιού.
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: spiros on 28 Mar, 2020, 16:47:52
ὃν οἱ θεοὶ φιλοῦσιν ἀποθνῄσκει νέος (https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=38327.0)
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: wings on 28 Mar, 2020, 16:50:13
Lol... πάντως δεν ξέρουμε την ηλικία του μοναχού.
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: spiros on 28 Mar, 2020, 16:54:46
Όλοι οι πιστοί νέοι είναι στα μάτια του Θεού.
Title: Υπάρχουν και αποφασιστικοί ιερείς σαν τον Αθηναγόρα Βελγίου στην εποχή της πανδημίας του COVID-19
Post by: wings on 28 Mar, 2020, 17:27:25
Σωστό κι αυτό. :-)
Title: Η Βραζιλία τίμησε τους γιατρούς πάνω στο άγαλμα του Χριστού.
Post by: wings on 13 Apr, 2020, 16:53:47
Βραζιλία – Κορονοϊός: Τίμησαν τους γιατρούς πάνω στο άγαλμα του Ιησού (Photos & Video)

(https://img.documentonews.gr/unsafe/580x/smart/http://img.dash.documentonews.gr/documento/imagegrid/2020/04/13/5e942e95825e6351286ad473.jpg)

https://www.youtube.com/watch?v=dFw4aPNpqKY

https://www.documentonews.gr/article/brazilia-koronoios-timhsan-toys-giatroys-panw-sto-agalma-toy-ihsoy-photos-video

Title: ΠΟΥ: καμιά καλή είδηση;
Post by: Asdings on 18 Apr, 2020, 17:08:50
Αυτός ο ΠΟΥ επιτέλους... Κάθε φορά που βγάζει ανακοίνωση είναι αποθαρρυντική. Επιτέλους, δεν έχει κάτι αισιόδοξο να μας πει; Να, τώρα έβγαλε πάλι αυτό: https://www.tovima.gr/2020/04/18/science/koronoios-pou-den-apodeiknyetai-oti-osoi-nosisan-exoun-anosia/

Τελικά, αναρωτιέμαι: αυτός ο τρισκατάρατος βρομοϊός δεν έχει καμία αχίλλειο πτέρνα; Όλα υπέρ του τα έχει, τελικά; Ας ακούσουμε, επιτέλους, κάτι θετικό. Διψάμε γι' αυτό...
Title: ΠΟΥ: καμιά καλή είδηση;
Post by: wings on 18 Apr, 2020, 17:58:52
Η αχίλλειος πτέρνα του θα είναι τα κατάλληλα φάρμακα και το εμβόλιο.
Title: ΠΟΥ: καμιά καλή είδηση;
Post by: Asdings on 19 Apr, 2020, 23:08:00
Ε, ναι, αυτό φαίνεται, αλλά και αυτά ακόμα  αβέβαια είναι. Και είναι αβέβαιο και το πότε θα βρεθούν, και το αν θα βρεθούν. Όταν λέω αχίλλειο πτέρνα έχω στο νου μου κάποια κατασκευαστική (τ.έ. γονιδιακή) αδυναμία του βρομοϊού, που να μας επιτρέπει να ελπίζουμε π.χ. στην αυτόματη εξαφάνισή του ή σε μια ευνοϊκότερη για μάς μετάλλαξή του... Αλλά ΠΟΥ...
Title: Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 20 Apr, 2020, 17:01:21
Ένα μήνυμα από τη Μόρια

Νέοι και μεγαλύτεροι πρόσφυγες στέλνουν μήνυμα από τη Μόρια, μέσα και έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της οποίας βρίσκονται 20.000 άνθρωποι, παροτρύνοντας όλες και όλους να τηρούν τα μέτρα υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Στο βίντεο φαίνεται μία σαΐτα να «ταξιδεύει» και να μας καλεί να πλένουμε τα χέρια μας, να τρώμε υγιεινά, να μην αγγίζουμε τα πρόσωπά μας, αλλά και να μένουμε με τις οικογένειες μας, όπως και να μένουμε «θετικοί».

Πηγή: https://www.efsyn.gr/node/239932
Title: Να κλείσουν τα σύνορα, επιτέλους!
Post by: Asdings on 20 Apr, 2020, 23:44:59
Ορθότατη πρόταση του Τσέχου Προέδρου: https://www.in.gr/2020/04/20/world/koronaios-o-proedros-tis-tsexias-proteinei-kleista-synora-gia-ena-xrono/ Θα έρθουνε τώρα από τ'αριστεροδέξια οι νεοφιλελέδες και οι διεθνιστές, και θα σφυροκοπάνε τις κυβερνήσεις να μην κλείσουν τα σύνορα, γιατί τάχα η οικονομία και η ελεύθερη κίνηση ατόμων είναι... ιερά τέρατα! Ε, λοιπόν, όχι! Αυτά τα δύο έχουν αξία μόνο όταν έχει εξασφαλιστεί απόλυτα η υγεία και η ζωή των πολιτών! Να κλείσουν, επομένως, τα σύνορα τουλάχιστον για 1 χρόνο -κι αν χρειαστεί και παραπάνω. Ας σκεφτούμε πρώτα τον Άνθρωπο, επιτέλους! Και, όταν όλες οι χώρες θα έχουν μηδενικά κρούσματα για μήνες, τότε συζητάμε να ξανανοίξουν τα σύνορα. Απλό -άρα αδιανόητο για τους ηλίθιους.
Title: Κάτι θετικό: τηλεμαραθώνιος για δωρεές
Post by: Asdings on 03 May, 2020, 14:39:46
https://www.in.gr/2020/05/03/in-tv/koronaios-kalesma-gia-dorees-se-tilemarathonio-apo-eksi-eyropaious-igetes/

Μακάρι να δεήσουν οι έχοντες να κάνουν τις δωρεές που πρέπει για να βρεθούν τα φάρμακα/τα εμβόλια... Αλλά δεν θα έπρεπε να τους παρακαλάνε οι κυβερνήσεις, αλλά μάλλον να τους υποχρέωναν σε τέτοιες δωρεές (εννοείται σε οικονομικό ύψος που να μη θέτει ούτε τους δωρητές, ούτε την έρευνα σε κίνδυνο -όλα συνδυάζονται αν υπάρχει καλή θέληση -που δεν υπάρχει...).

Τόσα χρόνια, ρε "μάγκα", έχεις χ@στεί στο φράγκο από τούτη την κοινωνία που αυτή τη στιγμή κινδυνεύει. Μήπως -λέω μήπως- είναι ώρα να τη στηρίξεις, ανταποδίδοντάς της το ελάχιστο;
Title: Κάτι θετικό: τηλεμαραθώνιος για δωρεές
Post by: wings on 03 May, 2020, 15:22:18
Ανοησίες. Οι κεντρικές τράπεζες των χωρών θα έπρεπε να επιχορηγήσουν την προσπάθεια. Τουτέστιν, για την Ευρώπη η ΕΚΤ.
Title: Κάτι θετικό: τηλεμαραθώνιος για δωρεές
Post by: Asdings on 04 May, 2020, 12:13:25
Συμφωνώ, οπωσδήποτε θα έπρεπε να μετέχουν και οι κεντρικές τράπεζες με εξέχοντα ρόλο σ' αυτή την προσπάθεια.
Title: Βίντεο παρουσίασης του κορονοϊού για παιδιά
Post by: spiros on 06 May, 2020, 10:18:29
Πολύ ωραίο το κειμενάκι του.

https://www.youtube.com/watch?v=it0iY8iKfZA
Title: Βίντεο παρουσίασης του κορονοϊού για παιδιά
Post by: wings on 06 May, 2020, 13:48:55
Θαυμάσιο, Σπύρο.
Title: Ούνα φάτσα ούνα ράτσα και με τους Ισπανούς!
Post by: Asdings on 08 May, 2020, 15:35:41
Αυτός https://elpais.com/sociedad/2020-05-08/el-gobierno-preve-rechazar-hoy-la-peticion-de-cambio-de-fase-para-madrid.html είναι ο Υπουργός Υγείας της Ισπανίας.

Σας θυμίζει κάποιον, ιδίως σε πιο νεανικές του φωτογραφίες;
Title: Στο Βέλγιο τους γυρνάνε την πλάτη στους πωλητικούς. Εδώ, πότε;
Post by: Asdings on 17 May, 2020, 22:10:26
https://www.in.gr/2020/05/17/plus/perierga/oi-ygeionomikoi-sto-velgio-gyrnoun-tin-plati-stin-prothypourgo/ Και πολύ καλά κάνουν οι υγειονομικοί. Διότι είναι βέβαιο ότι οι περικοπές στην υγεία έχουν μελετηθεί μόνο από οικονομική άποψη, χωρίς να μετράει ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.

Οι πωλητικοί έχουν αποφασίσει ότι θα τους έχουν όλους να ζουν στον ευδαιμονισμό, αλλά επειδή αυτό αυξάνει ενίοτε το όριο ζωής και... χρειάζονται χώρο στον πλανήτη, θα τους αφήνουν να... "ψοφάνε" (έτσι θα το λένε μεταξύ τους, είμαι βέβαιος... και χειρότερα ίσως...) από τις ιογενείς νόσους που συνταξιδεύουν με το διεθνές εμπόριο.

Σκέφτηκαν όμως ποτέ τούτο; Καλύτερα μια κοινωνία αποταμίευσης, χωρίς έμφαση στην καλοπέραση. Γιατί όταν κάποιος έχει μάθει στην καλοπέραση, αποδέχεται πιο δύσκολα και τον θάνατο. Ενώ οι λαοί που ζουν πιο "μαζεμένα" και "νοικοκυρεμένα", πεθαίνουν και πιο αξιοπρεπώς. Έτσι, μια σκέψη της στιγμής...
Title: Στο Βέλγιο τους γυρνάνε την πλάτη στους πωλητικούς. Εδώ, πότε;
Post by: wings on 17 May, 2020, 23:13:41
Κι εγώ το έχει σκεφτεί έτσι και πολλές φορές μάλιστα.
Title: Εξαιρετική πρωτοβουλία! | Μύρτις: Η αρχαία Αθηναία συστρατεύεται στον αγώνα κατά του κορωνοϊού
Post by: Asdings on 19 May, 2020, 14:31:44
https://www.naftemporiki.gr/story/1598866/murtis-i-arxaia-athinaia-sustrateuetai-ston-agona-kata-tou-koronoiou

"Το κοριτσάκι που έπαιζε στους πρόποδες της Ακρόπολης την εποχή που χτιζόταν ο Παρθενώνας, ξεκίνησε το δεύτερο ταξίδι της στον κόσμο το 2010, από το Μουσείο της Ακρόπολης. Συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο  μεταφέροντας το πάντα επίκαιρο μήνυμα κατά των πολέμων, της φτώχειας, της παιδικής θνησιμότητας και των κοινών πανανθρώπινών αξιών, που συνοδεύουν τον άνθρωπο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα."

Συγκινητικό! Ευτυχώς υπάρχουν και τέτοιες θετικές πρωτοβουλίες, που φέρνουν μια νότα αισιοδοξίας για το ότι δεν έχει εγκαταλειφθεί εντελώς η διεθνής επιθυμία αντιμετώπισης των πανανθρώπινων προβλημάτων!
Title: Εξαιρετική πρωτοβουλία! | Μύρτις: Η αρχαία Αθηναία συστρατεύεται στον αγώνα κατά του κορωνοϊού
Post by: wings on 19 May, 2020, 14:46:42
Πανέμορφο φιλμάκι, Παναγιώτη.
Title: Ευχαριστούμε για όλα καλέ μας άνθρωπε, Σωτήρη Τσιόδρα
Post by: Asdings on 28 May, 2020, 14:53:29
Εξαιρετικό άρθρο https://www.in.gr/2020/05/26/apopsi/eyxaristoume-gia-ola-kale-mas-anthrope-sotiri-tsiodra/ Επειδή από την αρχή με γοήτευσε η προσηνής και ανθρώπινη προσωπικότητα του κ. Σωτήρη Τσιόδρα, θέλω να μιλήσω για τις προσωπικές μου προσλήψεις ως προς τον κορυφαίο αυτόν επιστήμονα σε όλη τη διάρκεια αυτών των 3 μηνών:

α) Όταν ξέσπασε η καταραμένη επιδημία, η παρουσία του κ. Τσιόδρα με γέμισε ελπίδες ότι θα τα καταφέρουμε, καθώς είδα έναν σοβαρό επιστήμονα να χειρίζεται την υπόθεση και μια κυβέρνηση που δεν φοβήθηκε πολιτικό κόστος και έκανε αυτό που επιβαλλόταν: το lockdown, ό,τι και να λένε οι οικονομόκ@υλοι πολέμιοί του.

β) Όσο πέρναγε ο καιρός, διαπίστωνα ότι όχι μόνο είναι σοβαρός επιστήμονας, αλλά ότι είναι και ειλικρινής άνθρωπος, γεμάτος συμπόνοια για τους συνανθρώπους του -πράγμα που τον κάνει ακόμα πιο αξιόλογο.

γ) Με είχε προβληματίσει η παλινδρόμηση ως προς τη χρήση της μάσκας και το θέμα με τα "λίγα" τεστ, αλλά σήμερα που κι εγώ έχω διαβάσει πολλά για το ζήτημα, καταλαβαίνω ότι όντως ήταν δίκοπο μαχαίρι η απόφαση για τις μάσκες εκείνη την περίοδο, δεν ήταν εύκολο να δοθεί μια ασφαλής απάντηση που να μη βάζει σε κίνδυνο τον κόσμο -συν την έλλειψη σε μάσκες εκείνη την εποχή-, όπως ήταν δίκοπο μαχαίρι και η απόφαση για τα τεστ -και τελικά είχε δίκιο ο κ. Τσιόδρας: δεν θα ωφελούσε να κάναμε χιλιάδες τεστ όταν έχουν τόσο μεγάλο ποσοστό ψευδών αποτελεσμάτων (απλώς θα μπέρδευαν την κατάσταση).

δ) Όταν είδα ότι τα πράγματα πήγαιναν για τη χώρα μας καλύτερα απ' ό,τι περιμέναμε, ένιωσα πραγματικά ότι ο κ. Τσιόδρας δεν ήταν απλώς... Σωτήρης, αλλά σωτήρας μας, αφού κατάφερε μια αγέλη απείθαρχων να πειθαρχήσει, είτε από σεβασμό στους άλλους είτε από φόβο (και τα δύο χρήσιμα είναι σε τέτοιες περιπτώσεις, διακρίσεις δεν κάνουμε).

ε) Όταν, ωστόσο, η κυβέρνηση -που εξακολουθώ να τη συγχαίρω για την επιλογή της ως προς τον κ. Τσιόδρα και το σωτήριο lockdown- αποφάσισε να αρχίσει να αίρει τα μέτρα κάτω από τις πιέσεις των διαφόρων lobby της οικονομίας και του κλάδου παροχής υπηρεσιών "διασκέδασης" (τουρισμός, εστίαση, αεροπορικά ταξίδια κ.λπ.), πραγματικά φοβήθηκα, και περίμενα ότι ο κ. Τσιόδρας θα μπορούσε να το αποτρέψει, ζητώντας τουλάχιστον άλλο ένα 2μηνο lockdown, ώστε να δούμε πραγματικά τι θα γινόταν το καλοκαίρι στις άλλες χώρες.

στ) Τότε αισθάνθηκα ότι είχε απλώς υποκύψει στις πιέσεις - χωρίς, ωστόσο, να τον παρεξηγώ γι' αυτό, δεν νομίζω ότι άλλοι θα ενεργούσαν καλύτερα...

ζ) Σήμερα, ωστόσο, νιώθω ότι και ο ίδιος θεωρεί ότι είναι σχετικά ασφαλές ένα "κρας τεστ" στη χώρα μας -αν και υποθέτω ότι δεν είναι το ίδιο σύμφωνος όσον αφορά την εισροή τουριστών το καλοκαίρι...

η) Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να συνεχίσει να έχει ενεργό παρουσία στα πράγματα του τόπου μας (δεν εννοώ να χρειαστεί λόγω νέας έξαρσης, προς Θεού!) και να βοηθήσει την κυβέρνηση να χτίσει ένα γερό σύστημα υγείας που θα αψηφάει τις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού. Του εύχομαι να είναι ΠΑΝΤΑ καλά και ο ίδιος και η οικογένειά του, διότι κατάφερε αυτό που σε πρώτη φάση φαινόταν ακατόρθωτο: να μας σώσει μέχρι τώρα -από 'δώ και πέρα, ας προσευχόμαστε στον Θεό και ας έχουμε μάτια δεκατέσσερα, να μη χαλαρώσουμε, μέχρι να δούμε ότι όντως αυτό το κωλόπραμα εξαφανίζεται ή ότι βρίσκεται αξιόπιστη θεραπεία και/ή εμβόλιο.

Τα συναισθήματά μου προς τον κ. Τσιόδρα: ευγνωμοσύνη, θαυμασμός, σεβασμός!
Title: Ευχαριστούμε για όλα καλέ μας άνθρωπε, Σωτήρη Τσιόδρα
Post by: Asdings on 29 May, 2020, 18:12:33
https://www.ethnos.gr/ellada/108070_sotiris-tsiodras-foitites-toy-loimoxiologoy-ypoklinontai-ston-stratigo-toys Κι εδώ, οι μαρτυρίες είναι άλλη μια απόδειξη της μεγάλης αξίας του επιστήμονα κ. Τσιόδρα.
Title: Βραβευμένος πιτσιρικάς στην Κένυα για μια εφεύρεση κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού
Post by: Asdings on 03 Jun, 2020, 15:36:49
https://www.huffingtonpost.gr/entry/pitsirikas-sten-kenea-pere-vraveio-yia-ten-efeerese-toe-kata-tes-exaploses-toe-koronoioe_gr_5ed745fec5b63721674319bd?ncid=other_trending_qeesnbnu0l8&utm_campaign=trending

"Η κατασκευή που σκαρφίστηκε επιτρέπει στον χρήστη χωρίς να αγγίξει τίποτε και πατώντας απλά ένα πεντάλ να ρίξει στα χέρια του το νερό που υπάρχει τοποθετημένο σε έναν υπερυψωμένο κουβά. Έτσι αποφεύγεται το άγγιγμα επιφανειών και μειώνονται, κατά συνέπεια οι πιθανότητες μολύνσεων."
Title: Άψογος ο πιτσιρικάς!
Post by: wings on 03 Jun, 2020, 15:51:48
Εξαιρετικός!
Title: Η Ε.Ε. βαφτίζει το κρέας... ψάρι!
Post by: Asdings on 03 Jun, 2020, 17:03:19
https://www.in.gr/2020/06/03/world/komision-o-koronaios-den-einai-apeili-ypsilou-epipedou-gia-tous-ergazomenous/

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να κατατάξει τον κοροναϊό ως απειλή χαμηλού επιπέδου για τους εργαζομένους, μια κίνηση που θα επιτρέψει στους εργοδότες στην ΕΕ να εφαρμόζουν λιγότερο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας απ’ ό,τι θα έπρεπε να εφαρμόσουν αν ο ιός θεωρούνταν απειλή υψηλού επιπέδου.

Η απόφαση μπορεί να έχει ευρείες οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις καθώς μπορεί να έχει αντίκτυπο στα κόστη των εταιρειών για την πλήρη επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους και την ασφάλεια των εργαζομένων."


Πουτ@ν@ οικονομία...

Αλλά κι ο τίτλος που δίνουν οι δημοσιοκ@φροι θέτει σε μεγάλο κίνδυνο όποιους μ@λ@κες τον διαβάσουν: "Κομισιόν: Ο κοροναϊός δεν είναι απειλή υψηλού επιπέδου για τους εργαζομένους "
Title: Η Ε.Ε. βαφτίζει το κρέας... ψάρι!
Post by: wings on 03 Jun, 2020, 17:23:07
Σωστός ο τίτλος εδώ: https://www.imerodromos.gr/epikindyni-apofasi-tis-komision-chamiloy-epipedoy-apeili-gia-toys-ergazomenoys-o-koronoios/
Title: Η Ε.Ε. βαφτίζει το κρέας... ψάρι!
Post by: Asdings on 03 Jun, 2020, 21:57:39
Εξαιρετικό άρθρο! Τα λέει τσεκουράτα:

"Χωρίς να υπάρχει φάρμακο και εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας  – και αφού πρώτα έβαλαν σε καραντίνα όλη την Ευρώπη, εκατομμύρια εργαζόμενοι είναι και προβλέπεται να βρεθούν στην ανεργία και τη ανέχεια, αφού δεν στήριξαν τα λαϊκά εισοδήματα – το διευθυντήριο των Βρυξελλών αποφασίζει ότι ο κορωνοϊός είναι χαμηλού επίπεδου απειλή για τους εργαζομένους!

Με λίγα λόγια, όταν πρόκειται να αναλάβουν τα αφεντικά τα μέτρα προστασίας, τη διασφάλιση των κανόνων υγιεινής ο κίνδυνος του κορωνοϊού μειώνεται από την «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση! Έτσι μετά το πετσόκομμα των μισθών και την επιβολή της εκ περιτροπής εργασία, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος «Sure», το ευρωοικοδόμημα έρχεται να παίξει και με την υγεία των εργαζομένων…

Να σημειωθεί ότι οι βιολογικοί παράγοντες επιπέδου 4, σύμφωνα με την ΕΕ,  είναι αυτοί που δημιουργούν «υψηλό κίνδυνο» μόλυνσης και για τους οποίους δεν υπάρχουν διαθέσιμες προφυλάξεις, ούτε θεραπεία. Θεραπεία από τον κορωνοϊό, εμβόλιο ή φαρμακευτική αντιμετώπιση δεν υπάρχει αλλά το επίπεδο του έμεινε 3. "
Title: Όταν έχεις αληθινά επιχειρηματικό μυαλό...
Post by: Asdings on 07 Jun, 2020, 16:48:02
Οι οινοποιοί της Γαλλίας μετατρέπουν το αδιάθετο κρασί σε απολυμαντικό χεριών
https://www.tanea.gr/2020/06/06/world/oi-oinopoioi-tis-gallias-metatrepoun-to-adiatheto-krasi-se-apolymantiko-xerion/

Τους παραδέχομαι. Αυτό σημαίνει ευρηματική και ευέλικτη επιχειρηματικότητα. Όχι... τουριστοκαθίσματα και ξαπλώστρες... Να που, όταν πλήττεται ένας κλάδος, μπορεί να αλλάζει τη χρήση του προϊόντος του, μπορεί να μεταλλάσσεται ώστε να επιβιώνει.

Μεταλλάσσονται οι... ιοί; Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι άνθρωποι. Όχι να προσκολλώνται στον προηγούμενο τρόπο διαβίωσης, περιμένοντας να φύγει η πανδημία με... ξόρκια όπως κλάμπινγκ και πανηγύρια!

Τέτοιες οικονομίες θέλουμε διεθνώς. Τέτοιες οικονομίες έχουν ανοσία και στις... πανδημίες.
Title: Όταν έχεις αληθινά επιχειρηματικό μυαλό...
Post by: wings on 07 Jun, 2020, 17:44:33
Εξαιρετική κίνηση.
Title: Και κάποια καλά νέα για τον επάρατο ιό...
Post by: Asdings on 07 Jun, 2020, 19:48:20
Εδώ https://thegoodnewscoronavirus.com/ μπορεί κανείς να βρεί κάποια -ας το πούμε έτσι- θετικά νέα σχετικά με τον καταραμένο ιό που μας έχει κλέψει την ησυχία (σε όσους καταλαβαίνουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης, ασφαλώς...)
Title: Και κάποια καλά νέα για τον επάρατο ιό...
Post by: wings on 07 Jun, 2020, 20:02:30
Πάντα θα υπάρχουν καλά νέα εν μέσω συμφορών, Παναγιώτη. Το καλό είναι το αντίβαρο του κακού.
Title: Και κάποια καλά νέα για τον επάρατο ιό...
Post by: Asdings on 07 Jun, 2020, 20:50:54
Το καλό είναι σίγουρα το αντίβαρο του κακού, αλλά επειδή είμαστε καταδικασμένοι να "βλέπουμε από το κρανίο μας προς τα έξω" (είμαστε, δηλαδή, μόνοι με τον εαυτό μας ως προς τη βίωση εμπειριών στο πετσί μας), το ζητούμενο είναι όχι απλώς να υπάρχει κάπου στον κόσμο το αντίβαρο, αλλά να μπορέσουμε να γευτούμε τα θετικά του κι εμείς, ατομικά ο καθένας, και τελικά στο σύνολό μας, ως Ανθρωπότητα. Και, όσο χάνεται κόσμος, για κάποιους δεν θα υπάρξει ποτέ αντίβαρο...
Title: Και κάποια καλά νέα για τον επάρατο ιό...
Post by: wings on 07 Jun, 2020, 21:00:48
Δες κι αυτό που είναι πιο καθημερινό θέμα/πρόβλημα: https://www.kathimerini.gr/1081811/article/epikairothta/episthmh/nyt-oi-kanones-gia-asfaleis-enagkalismoys-en-mesw-pandhmias
Title: Και κάποια καλά νέα για τον επάρατο ιό...
Post by: Asdings on 07 Jun, 2020, 21:04:50
Υπέροχο άρθρο! Σ' ευχαριστώ που το επισήμανες, δεν το είχα διαβάσει! Ασφαλείς κανόνες γι' αγκάλιαμα, λοιπόν :-)
Title: Και κάποια καλά νέα για τον επάρατο ιό...
Post by: wings on 07 Jun, 2020, 21:16:37
Ναι, και με βάση την κοινή λογική ολόσωστοι και εύκολοι στην εφαρμογή τους.
Title: Και κάποια καλά νέα για τον επάρατο ιό...
Post by: Asdings on 08 Jun, 2020, 12:59:04
Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει "κοινή" λογική... Έχω καταλάβει ότι οι περισσότεροι είναι τόσο απίστευτα εθισμένοι στη δύναμη της κάθε τους συνήθειας, που αρνούνται πεισματικά να την αποχωριστούν ακόμη κι αν ξέρουν ότι κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή.
Title: Μπράβο στους Καταλανούς!
Post by: Asdings on 08 Jun, 2020, 19:40:05
Βαρκελώνη: Νοσηλευτές πάνε βόλτα στη θάλασσα ασθενείς με κορονοϊό
https://www.ethnos.gr/viral/109092_barkeloni-nosileytes-pane-bolta-sti-thalassa-astheneis-me-koronoio

Αυτό δεν συμβαίνει απλώς στην Ισπανία, έτσι γενικά. Συμβαίνει στη Βαρκελώνη -και δεν είναι τυχαίο. Οι Καταλανοί πάντα ήταν πρωτοπόροι σε πολλά πράγματα στην ιστορία της Ιβηρικής.
Title: Μπράβο στους Καταλανούς!
Post by: wings on 08 Jun, 2020, 19:50:12
Ναι, είναι συγκλονιστική εικόνα αυτή.

Υπήρχε και μια αντίστοιχη στη Γιουχάν στο τέλος της επιφυλακής.
Title: Μπράβο στους Καταλανούς!
Post by: Asdings on 08 Jun, 2020, 19:50:53
Αλήθεια; Να, λοιπόν, που κάποιοι νοιάζονται για τον συνάνθρωπο πέρα από κούφιες εξαγγελίες και συνθήματα...
Title: Μπράβο στους Καταλανούς!
Post by: wings on 08 Jun, 2020, 19:51:28
Τη βρήκα: https://news.cgtn.com/news/2020-03-07/Touching-moment-Wuhan-doctor-and-patient-watch-sunset-in-viral-photo-OF1RqQnRqo/index.html

Άλλωστε οι γιατροί όλης της υφηλίου μάς έσωσαν ως τώρα κι αυτοί δεν μασάνε από συνθήματα κι εξαγγελίες.
Title: Μηνύσεις από συγγενείς ηλικιωμένων που πέθαναν σε γηροκομεία στην Ιταλία
Post by: Asdings on 10 Jun, 2020, 16:10:25
https://www.in.gr/2020/06/10/world/koronaios-50-minyseis-apo-syggeneis-ilikiomenon-pou-pethanan-se-girokomeia-stin-italia/
Title: Μηνύσεις από συγγενείς ηλικιωμένων που πέθαναν σε γηροκομεία στην Ιταλία
Post by: wings on 10 Jun, 2020, 16:36:58
Και δικαίως.
Title: Μηνύσεις από συγγενείς ηλικιωμένων που πέθαναν σε γηροκομεία στην Ιταλία
Post by: Asdings on 10 Jun, 2020, 20:40:20
Εννοείται. Σε όλες τις χώρες πρέπει να γίνει το ίδιο. Δεν μπορεί να χάνονται ζωές που μπορούσαν να σωθούν και κράτη ή άτομα να λένε "τόσο μπόρεσα" ή "αυτό έκαναν και άλλα κράτη". Δεν είναι δικαιολογίες αυτές.
Title: Ευχαριστούμε για όλα καλέ μας άνθρωπε, Σωτήρη Τσιόδρα
Post by: Asdings on 13 Jun, 2020, 12:08:23
https://www.tovima.gr/2020/06/13/opinions/o-sotiris-tsiodras-gia-ta-fainomena-xalarosis/ Τα λέει και τα ξαναλέει, ο άνθρωπος, αλλά ποιος να τον ακούσει πια; Η αγέλη έχει δικούς της "επιστημονικούς" νόμους.
Title: Κι επειδή δεν είχαμε τη συγκεκριμένη μετάλλαξη στην Ελλάδα, είπαμε να την... εισαγάγουμε!
Post by: Asdings on 15 Jun, 2020, 19:31:48
https://www.in.gr/2020/06/15/health/health-news/koronaios-anisyxia-gia-metallaksi-tou-iou-ti-apokalyptei-ereyna-stis-ipa/

"Η έρευνα ενδέχεται να εξηγήσει γιατί τα πρώτα ξεσπάσματα της επιδημίας σε ορισμένες περιοχές του κόσμου δεν είχαν ως αποτέλεσμα να κατακλυστούν και να κλονιστούν τα συστήματα υγείας σε βαθμό τέτοιο με άλλες εξάρσεις του ιού στη Νέα Υόρκη και την Ιταλία, σύμφωνα με ειδικούς στο Scripps Research."

Πόσο μ@λ@κες είμαστε (και) σ' αυτή τη χώρα..!
Title: Δικαιολογημένος ακτιβισμός
Post by: Asdings on 21 Jun, 2020, 16:13:28
Γαλλία: Το «αίμα» των νεκρών του κορονοϊού έβαψε το υπουργείο Υγείας
https://www.ethnos.gr/kosmos/111505_gallia-aima-ton-nekron-toy-koronoioy-ebapse-ypoyrgeio-ygeias

Δεν είμαι και πολύ υπέρ των κάθε είδους... "ακτιβισμών" (= ευφημισμός για την αυτοδικία). Εδώ, όμως, είχαν δίκιο. Όντως πρέπει να ενισχυθεί και οικονομικά το προσωπικό των δημόσιων δομών Υγείας -και οπωσδήποτε ν' αυξηθεί ο εξοπλισμός.
Title: Δικαιολογημένος ακτιβισμός
Post by: wings on 21 Jun, 2020, 17:06:25
Απολύτως δικαιολογημένος. Άσε που κι εκεί οι αστυνομικοί φέρθηκαν βίαια στους έως χτες (αλλά και σήμερα αφού εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά κρούσματα) ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που βγήκαν στον δρόμο.
Title: Πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την παρεξηγημένη πραγματικότητα της Αφρικής (στα Γαλλικά)
Post by: Asdings on 22 Jun, 2020, 15:54:09
https://information.tv5monde.com/afrique/coronavirus-les-europeens-s-inquietent-pour-nous-et-nous-nous-inquietons-pour-eux-estime?fbclid=IwAR2ixcNfUYYa_GvozkBCbDmRsGehEtPWQqVPjsZL8F0t9PE4GbSh1m2jTnw

"Il est d’ailleurs intéressant de comparer le Sénégal aux États-Unis, deux pays ayant connu leur premier cas à peu près au même moment. La différence de propagation du virus et de réponse politique est frappante. Nous avons agi rapidement, quand les Américains ont tergiversé."

Μια (κάποια) απόδοση (από τις πολλές): "Θα ήταν, άλλωστε, ενδιαφέρουσα μια σύγκριση μεταξύ Σενεγάλης και Ηνωμένων Πολιτειών, δύο χωρών στις οποίες το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα. Η διαφορά ως προς τη διάδοση του ιού και την πολιτική απόκριση είναι εκπληκτική. Εμείς δράσαμε γρήγορα, ενώ οι Αμερικανοί χρονοτρίβησαν."
Title: Ίσως υπάρχει εξήγηση...
Post by: Asdings on 25 Jun, 2020, 14:20:19
https://www.ethnos.gr/kosmos/112235_anikoysto-peristatiko-sto-mexiko-neogennita-tridyma-me-koronoio-ygieis-oi-goneis

"Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού προσπαθούν να κατανοήσουν πως νεογέννητα τρίδυμα προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό, αν και κανένας από τους δύο γονείς τους δεν έχει διαγνωστεί θετικός στον ιό. Οι υγειονομικές αρχές χαρακτηρίζουν το περιστατικό «ανήκουστο»."

Έχω μια ιδέα πώς μπορεί να κόλλησαν τα παιδάκια: αν ο πατέρας συνέχιζε τις σεξουαλικές επαφές με τη μάνα όσο αυτή ήταν ετοιμόγεννη, δεν αποκλείεται να μόλυνε τα παιδιά μέσω "διείσδυσης", αν πριν είχε πιάσει το μόριό του με άπλυτα χέρια.
Title: Ίσως υπάρχει εξήγηση...
Post by: wings on 25 Jun, 2020, 15:11:26
Μα το πιθανότερο είναι να κόλλησαν τον ιό μόλις γεννήθηκαν, άρα λόγω κάποιου μέλους του ιατρικού προσωπικού που ήταν φορέας του ιού.
Title: Ίσως υπάρχει εξήγηση...
Post by: Asdings on 25 Jun, 2020, 17:56:20
Και αυτό που λες μπορεί να έγινε, αλλά πώς ανιχνεύθυκε αμέσως με τη γέννησή τους ο ιός; Είπαν ότι το ένα νοσεί ήδη, άρα είχαν μεσολαβήσει μέρες από τη μόλυνση. Αν είχε γίνει απ' τους μαιευτήρες, λογικά τα συμπτώματα και το θετικό τεστ θα εμφανίζονταν αργότερ...
Title: Ίσως υπάρχει εξήγηση...
Post by: wings on 25 Jun, 2020, 18:25:35
Είπα το πρώτο που υπέθεσα. Φαντάζομαι πως οι επιστήμονες θα λύσουν το μυστήριο.
Title: Η χώρα που νίκησε τον κορωνοϊό: Κούβα!
Post by: wings on 28 Jun, 2020, 15:08:29
Η χώρα που νίκησε τον κορωνοϊό: Κούβα!

[...]
Ενενήντα, μόλις, μίλια μακριά από τις ΗΠΑ, στην Λατινική Αμερική της οξείας επιδημιολογικής κρίσης, βρίσκεται η Κούβα.

Την ώρα που δίπλα στην Κούβα η πανδημία προκαλεί εκατόμβες, την ώρα που στις ΗΠΑ υπήρξαν εικόνες ακόμα και ομαδικών τάφων για τα θύματα του ιού, στο νησί της επανάστασης οι νεκροί από τον κορωνοιό ανέρχονται (27/6/2020) στους 85. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποκαλυπτικοί: Η σοσιαλιστική Κούβα έχει καταφέρει να περιορίσει τη διάδοση του ιού και τα θύματα από τη νόσο.

Η Κούβα που βιώνει το ιμπεριαλιστικό εμπάργκο που έχει επιβάλλει η Ουάσιγκτον από το 1962, καταφέρνει και στέκεται στα πόδια της. Η Κούβα νικά τον κορωνοϊό παρότι ακόμα και αυτές τις ώρες εξαιτίας του εμπάργκο δεν έχει πρόσβαση σε επιπρόσθετο προστατευτικό υλικό, διαγνωστικά τεστ και αναπνευστήρες, αφού απαγορεύεται σε εταιρείες να εκτελούν τις αναγκαίες μεταφορές.
[...]
https://www.imerodromos.gr/i-chora-poy-nikise-ton-koronoio-koyva/
Title: Συστάσεις του ΠΟΫ για την πανδημία COVID-19
Post by: Asdings on 02 Jul, 2020, 14:31:49
Κοροναϊός : Να τεθούν κοινά μέτρα αξιολόγησης της Covid-19 προτείνει ο ΠΟΥ
https://www.in.gr/2020/07/02/health/health-news/koronaios-na-tethoun-koina-metra-aksiologisis-tis-covid-19-proteinei-o-pou/

Μακάρι να την κάνουν πραγματικότητα, γιατί μόνο η διεθνής συνεργασία θα δώσει λύσεις σε ένα διεθνές πρόβλημα.
Title: Ο κοροναϊός πιθανώς να σπάσει το απόστημα του λαϊκισμού
Post by: spiros on 04 Jul, 2020, 23:56:00
Η ανικανότητα Τραμπ, Μπολσονάρου και Τζόνσον να διαχειριστούν την κρίση του κοροναϊού αναπτερώνει τις ελπίδες στους φιλελεύθερους ότι η πανδημία μπορεί τελικά να βλάψει σοβαρά τον λαϊκισμό.
https://www.in.gr/2020/07/04/world/ft-o-koronaios-pithanos-na-spasei-apostima-tou-laikismou/
Title: Ο κοροναϊός πιθανώς να σπάσει το απόστημα του λαϊκισμού
Post by: wings on 05 Jul, 2020, 01:07:45
Λέμε τώρα. Αφού έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας αυτοί.
Title: Ο κοροναϊός πιθανώς να σπάσει το απόστημα του λαϊκισμού
Post by: Asdings on 05 Jul, 2020, 11:30:05
Ε, και; Λες κι άμα φύγουνε οι λαϊκιστές θα έρθουν οι... "καλοί"; Και ποιοι είναι οι καλοί; Οι... νεοφιλελέδες της Ιεράς Οικονομίας; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Title: Ο κοροναϊός πιθανώς να σπάσει το απόστημα του λαϊκισμού
Post by: spiros on 05 Jul, 2020, 11:36:35
Ο λαϊκισμός δεν έχει μόνο δεξί πρόσημο, έχει και αριστερό. Το πρόβλημα είναι όταν οι άνθρωποι ταυτίζονται με τους μεν ή τους δε, αδιαφορώντας για την κοινή λαϊκιστική τους βάση που τους καθιστά, κατ' ουσίαν, όμοιους. Τη δυνατότητα να υπάρξει ο λαϊκισμός παρέχουν ακριβώς αυτά τα ανώριμα και αφελή άτομα αμφοτέρων των κατευθύνσεων, οι βαμμένοι Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί. Σε έναν κόσμο που καταρρέει, εκείνοι ασχολούνται με το να τραμπουκίζουν για την ομάδα τους.

https://en.wikipedia.org/wiki/Right-wing_populism
https://en.wikipedia.org/wiki/Left-wing_populism
https://en.wikipedia.org/wiki/Populism
https://www.intereconomics.eu/contents/year/2020/number/1/article/populism-root-causes-power-grabbing-and-counter-strategy.html
https://www.theguardian.com/world/political-science/2018/nov/20/why-is-populism-suddenly-so-sexy-the-reasons-are-many
Title: Ο κοροναϊός πιθανώς να σπάσει το απόστημα του λαϊκισμού
Post by: Asdings on 05 Jul, 2020, 11:44:16
Συμφωνώ μαζί σου, Σπύρο μου. Πράγματι ο λαϊκισμός εκπορεύεται από οποιαδήποτε απόχρωση, δεν έχει να κάνει ειδικά με δεξιά ή αριστερά ή κέντρο. Το ίδιο όμως ισχύει και για τον νεοφιλελευθερισμό. Και αυτός εκπορεύεται από όλες τις πολιτικές αποχρώσεις, φτάνει να στάζει το χρήμα. Και ο νεοφιλελευθερισμός είναι μια μορφή λαϊκισμού, στην τελική. Διότι τάζει καταναλωτική ευδαιμονία στον κόσμο, και αποσπά τις ψήφους του. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι αντίδοτο στον "κλασικό" λαϊκισμό.
Title: Ο ΠΟΥ τα λέει αλλά δυστυχώς είναι απλώς συστάσεις.
Post by: Asdings on 05 Jul, 2020, 11:45:15
Σοκαριστικές προβλέψεις για τον κοροναϊό : Έως και 3,7 εκατ. νεκροί μέχρι την άνοιξη του 2021
https://www.in.gr/2020/07/04/health/sokaristikes-provlepseis-gia-ton-koronaio-eos-kai-37-ekat-nekroi-eos-tin-anoiksi-tou-2021/
Title: Ο κοροναϊός πιθανώς να σπάσει το απόστημα του λαϊκισμού
Post by: spiros on 05 Jul, 2020, 11:49:47
In the months before his death Pasolini waged a campaign as a political journalist against the “genocide Marx prophesied in the Manifesto,” a consumerist “genocide in the form of the suicide of an entire country.” He called for the immediate abolition of television, explaining that “genocide” was the “acculturation by the power of consumerism” through the tool of television, that would soon overcome the difference between fascists and anti-fascists in a common imbecility.
Title: Παραπλανητικοί τίτλοι...
Post by: Asdings on 05 Jul, 2020, 11:55:06
https://www.in.gr/2020/07/04/tech/koronaios-o-pou-vazei-telos-se-dokimes-ydroksyxlorokini/

Στον τίτλο διαβάζουμε τα εξής: "Κοροναϊός: Ο ΠΟΥ βάζει τέλος σε δοκιμές με υδροξυχλωροκίνη"

Μπαίνοντας στο άρθρο οι εντυπώσεις παραμένουν ίδιες. Στην τελευταία παράγραφο, όμως, διευκρινίζεται η εξής "λεπτομέρεια":

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η απόφαση τερματισμού των δοκιμών αφορά μόνο τις δοκιμές επί νοσηλευομένων ασθενών και δεν αφορά άλλες έρευνες όπου τα σκευάσματα χρησιμοποιούνται σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς ή ως προφύλαξη.

Αυτή η "λεπτομέρεια" θα έπρεπε οπωσδήποτε ν' αποτελεί κομμάτι του τίτλου. Αλλά, όταν ασκείται πολιτική ακόμα και μέσω των τίτλων των ειδήσεων, κατανοεί πολύ καλά γιατί μπήκε έτσι ο τίτλος. Επειδή η υδροξυχλωροκίνη έχει συνδεθεί στην κοινή γνώμη με το όνομα του... Ντόναλντ Τραμπ, η εντύπωση που μένει σε όποιον διαβάζει τον τίτλο είναι ότι... "τελικά ο Τραμπ έχει άδικο". Δεν είναι όμως έτσι. Ο Τραμπ -αν δεν απατώμαι- δεν είπε ότι η υδροξυχλωροκίνη σώζει βαριά νοσούντες, αλλά είπε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί προφυλακτικά. Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι ορθό, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι και εσφαλμένο. Το "τεκμήριο αθωότητας" δεν πρέπει να ισχύει μόνο στη Νομική, αλλά και στη... Φαρμακευτική.
Title: Ο κοροναϊός πιθανώς να σπάσει το απόστημα του λαϊκισμού
Post by: Asdings on 05 Jul, 2020, 11:56:15
Είχε απόλυτο δίκιο!
Title: Γιατί, επιτέλους, οι κυβερνήσεις δεν ακούνε τον ΠΟΥ και τις άλλες προειδοποιήσεις;
Post by: wings on 07 Jul, 2020, 18:33:11
Βραζιλία: Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος Μπολσονάρου
https://www.ethnos.gr/kosmos/114222_brazilia-thetikos-ston-koronoio-o-proedros-mpolsonaroy?utm_source=push&utm_medium=os
Title: Γιατί, επιτέλους, οι κυβερνήσεις δεν ακούνε τον ΠΟΥ και τις άλλες προειδοποιήσεις;
Post by: spiros on 07 Jul, 2020, 19:01:43
Ο Τραμπ μάς μένει για να κλείσουμε το τρίο των δεξιολαϊκιστών του ολέθρου.
Title: Γιατί, επιτέλους, οι κυβερνήσεις δεν ακούνε τον ΠΟΥ και τις άλλες προειδοποιήσεις;
Post by: wings on 07 Jul, 2020, 19:25:55
Όπως το λες, Σπύρο. Είναι και διάφοροι άλλοι, αλλά σαφώς πιο ακίνδυνοι.
Title: Γιατί, επιτέλους, οι κυβερνήσεις δεν ακούνε τον ΠΟΥ και τις άλλες προειδοποιήσεις;
Post by: wings on 08 Jul, 2020, 15:11:33
Κορωνοϊός: Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι - Τέλος και η μάσκα στα εμπορικά κέντρα
https://www.kathimerini.gr/1086529/article/epikairothta/ellada/korwnoios-katargeitai-to-orio-twn-6-atomwn-ana-trapezi---telos-kai-h-maska-sta-emporika-kentra
Title: Το ευαγγέλιο της προστασίας από την πανδημία
Post by: Asdings on 09 Jul, 2020, 14:09:34
Πέντε μύθοι που επιτρέπουν στον κοροναϊό να καλπάσει
Είναι εύκολο να αισθανθούμε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, έχοντας περάσει ήδη ολόκληρους μήνες εκτός lockdown και με την πανδημία να δείχνει προς το παρόν υπό έλεγχο
https://www.in.gr/2020/07/08/health/pente-mythoi-pou-epitrepoun-ston-koronaio-na-kalpasei/

Αυτό το καταπληκτικό άρθρο συνοψίζει άριστα την αντίληψη των πραγμάτων που θα πρέπει να έχει κανείς όσον αφορά την πανδημία. Κάθε άλλος τρόπος σκέψης είναι απλώς εγκληματικός -και θα έπρεπε να είναι και ποινικά κολάσιμος, αλλά πού... με τη... δικαιωματοκρατία που μας δέρνει;
Title: Γιατί, επιτέλους, οι κυβερνήσεις δεν ακούνε τον ΠΟΥ και τις άλλες προειδοποιήσεις;
Post by: spiros on 09 Jul, 2020, 20:41:17
Αυτό δείχνει ότι η ακροδεξιά, ακόμη και όταν παρουσιάζεται απλώς ως «λαϊκισμός», είναι μια πολλαπλά επικίνδυνη πολιτική αντίληψη: γιατί θέλει τα πράγματα να πάνε πιο αυταρχικά, γιατί επενδύει κυνικά στον ρατσισμό αλλά και γιατί, όπως φαίνεται, αρνείται το κεκτημένο της επιστήμης είτε πρόκειται για την κλιματική αλλαγή είτε για την πανδημία.

Κοντολογίς παίζει με τις ζωές των ανθρώπων.
https://www.in.gr/2020/07/09/apopsi/laikismos-akrodeksia-kai-pandimia/
Title: Γιατί, επιτέλους, οι κυβερνήσεις δεν ακούνε τον ΠΟΥ και τις άλλες προειδοποιήσεις;
Post by: Asdings on 10 Jul, 2020, 12:34:42
Συμφωνούμε απολύτως! Η αληθινή ακροδεξιά θέλει πάντα να υποτιμήσει τον κίνδυνο για χάρη της οικονομίας και άλλων προταγμάτων, λιγότερο σημαντικών από την ανθρώπινη ζωή.
Title: Μπράβο τους!
Post by: Asdings on 14 Jul, 2020, 17:24:08
Κορονοϊός: Μεγιστάνες ζητούν να φορολογηθούν για να βοηθηθούν οι φτωχοί
https://www.ethnos.gr/kosmos/115219_koronoios-megistanes-zitoyn-na-forologithoyn-gia-na-boithithoyn-oi-ftohoi

Σε ανοικτή επιστολή, οι 83 βαθύπλουτοι επιχειρηματίες με τις περιουσίες τους να ανέρχονται σε δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ζητούν να επιβληθεί ένας μόνιμος φόρος πλούτου που θα χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες να δοθεί οικονομική βοήθεια σε όσους πλήττονται από την κρίση.

«Σε αντίθεση με δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, εμείς δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το αν θα χάσουμε τις δουλειές μας, τα σπίτια μας ή την ικανότητά μας να στηρίξουμε τις οικογένειές μας», τονίζει η ομάδα. «Επομένως, σας παρακαλούμε. Φορολογήστε μας. Φορολογήστε μας» προσθέτουν.

[...]

«Πρέπει να ισορροπήσουμε εκ νέου τον κόσμο μας προτού είναι πολύ αργά. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία να γίνει αυτό σωστά», σημειώνεται στην επιστολή. «Η ανθρωπότητα είναι σημαντικότερη από τα χρήματά μας». Την πρωτοβουλία της επιστολής οργάνωσαν οι Oxfam, Patriotic Millionaires, Human Act, Tax Justice UK, Club of Rome, Resource Justice, και Bridging Ventures. Οι περισσότεροι από τους υπογράφοντες είναι από τις ΗΠΑ.

Υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι...
Title: Ο ΠΟΥ τα λέει αλλά δυστυχώς είναι απλώς συστάσεις.
Post by: Asdings on 16 Jul, 2020, 14:36:33
https://www.in.gr/2020/07/16/health/souidia-ta-krousmata-koronaiou-se-mathites-den-parousiasan-ayksisi-se-sxesi-xores/

Ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής της διεύθυνσης επειγουσών καταστάσεων του ΠΟΥ, προέτρεψε αυτήν την εβδομάδα τις χώρες να μην μετατρέψουν τα σχολεία σε «άλλο ένα πολιτικό γήπεδο», τονίζοντας ότι θα μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν με ασφάλεια αφού κατασταλεί ο ιός.

Έχει απόλυτο δίκιο ο ΠΟΥ, αλλά δυστυχώς -όπως συμβαίνει και στη χώρα μας σε μεγάλο βαθμό- η Δημόσια Υγεία μετριέται με βάση... οικονομικά μεγέθη και πολιτικό (= πωλητικό) κόστος. Εδώ, για παράδειγμα, παρά το γεγονός ότι βλέπουμε διπλασιασμό των βαριά ασθενών και 10πλασιασμό των κρουσμάτων, η Πολιτεία το μόνο που κάνει είναι να λέει "θα" κάνουμε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, "θα" δούμε μήπως πρέπει να κλείσουμε και τα beach bar, "θα" βάζουμε πρόστιμα αν δεν τηρούνται τα μέτρα... και πάει (κ)λέγοντας. Το μόνο που ξέρουνε να λένε είναι ότι "δεν πρέπει να υπάρξει άλλο... lockdown" -ενώ έχει αποδειχτεί ότι είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση στο πρόβλημα. Εδώ https://www.in.gr/2020/07/16/greece/koronaios-sta-skaria-sxedio-ektaktis-anagkis-gia-na-mpei-freno-ston-io-pano-apo-500-krousmata-ton-ioulio/ τα χάλια μας...
Title: Πολιτικοποίηση της... Δημόσιας Υγείας!
Post by: Asdings on 16 Jul, 2020, 19:36:29
Και απορεί εύλογα ο Γιάννης Μαρίνος, σε ένα συναφές ζήτημα (https://www.in.gr/2020/07/16/apopsi/epikaires-eyloges-apories/):

• Και μια εύλογη νομίζω και ιδιαίτερης πρακτικής αξίας απορία. Γιατί οι επίσημες αρχές ανακοινώνουν καθημερινά σε ποιες περιοχές καταλήγουν εισερχόμενα κρούσματα φορέων του κορωνοϊού και δεν μας λένε το μείζον: από ποιες χώρες προέρχονται.

Μήπως επειδή η χώρα προέλευσης θα επέβαλλε άμεση απαγόρευση υποδοχής ταξιδιωτών από αυτήν;
Title: Ευχαριστούμε για όλα καλέ μας άνθρωπε, Σωτήρη Τσιόδρα
Post by: Asdings on 17 Jul, 2020, 21:34:03
Συνέντευξη του υπέροχου κ. Σωτήρη Τσιόδρα, η παρουσία του οποίου μας έχει λείψει τόσο πολύ, καθώς νιώθουμε ότι έχουμε μείνει χωρίς οδηγό στ' αχαρτογράφητα νερά της πανδημίας και ανάμεσα σε υπανθρώπους που δεν σέβονται την ασφάλεια του συνόλου.

https://www.in.gr/2020/07/17/greece/o-sotiris-tsiodras-dinei-gia-proti-fora-synenteyksi-kai-milaei-gia-ola-o-koronaios-anoigma-ton-synoron-kai-oi-stigmes-pou-lygise/

«Φοβάμαι το στίγμα, το να διακρίνεις τους ανθρώπους σε μολυσμένους και μη μολυσμένους. Φοβάμαι την συνωμοσιολογία και το να επικροτεί κανείς την μερική -όχι όλη την αλήθεια, και ακόμη χειρότερα το ψέμα. Φοβάμαι το να μην έχεις την αντοχή να συζητήσεις και να συνδιαλλαγείς με την επιστήμη μένοντας προσκολλημένος στην δική σου ιδεοληψία. Φοβάμαι τον θάνατο, αλλά ελπίζω σε μια άλλη ζωή.

Όχι τόσο τον θάνατο από τον ιό, αλλά τον θάνατο τον πνευματικό, τον θάνατο των ανθρώπων που δεν μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο ή ένα ποίημα, που δεν μπορούν να …κλάψουν ή να τραγουδήσουν, να ακούσουν συναρπαστικές μουσικές, να μυρίσουν πνευματικά αρώματα, που δεν μπορούν να αγαπήσουν. Νομίζω ότι μπορούμε να προβάλλουμε ως αντίβαρο την αλληλεγγύη, την ανάγκη για συνεχή αναζήτηση της αλήθειας και την επαναθεώρηση της ίδιας μας της ζωής μέσα από όλη αυτή την εμπειρία. Το να επαναξιολογήσουμε τον εαυτό μας, όχι ατομικιστικά αλλά να τον δούμε σαν ένα μέρος του συνόλου».

Καταπληκτικός, συγκινητικός, μοναδικός, αληθινός, ακομπλεξάριστος, καίριος!!! Μακάρι να είχαμε για πολιτικούς ηγέτες τέτοιους Επιστήμονες, και όχι τους κυνικούς και επαγγελματικά διεστραμμένους οικονομολόγους και νομικιστές της κακιάς ώρας...
Title: Η Ουρουγουάη και η Παραγουάη μας βάζουν τα... γυαλιά!
Post by: Asdings on 24 Jul, 2020, 00:41:30
https://www.in.gr/2020/07/22/world/ourougouai-pos-mikroskopiki-xora-dipla-sti-vrazilia-katafere-na-elegksei-ton-koronaio/

Οι αξιωματούχοι και οι αναλυτές αποδίδουν την επιτυχία στη σταθερότητα και τη σύμπνοια της ηγεσίας, το στιβαρό σύστημα δημόσιας υγείας και το εθελοντικό αλλά εκτεταμένο lockdown.

Εκτεταμένο lockdown, αυτό είναι η λύση. Αν κάτι ξέρουμε για τον καταραμένο ιό, είναι ότι όντως περιορίζεται με το lockdown. Ας πάψουν λοιπόν οι αριστεροφασίστες δικαιωματιστές και οι νεοφιλελέδες οικονομολάγνοι να θεωρούν ταμπού το lockdown -γιατί και οι ίδιοι ίσως ζουν ακόμα ακριβώς λόγω του lockdown...

[...]

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Λουίς Λακάλε Που, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις δύο εβδομάδες πριν η χώρα του μπει στο χορό της πανδημίας, έκλεισε τα σύνορα, τα σχολεία και τους δημόσιους χώρους και ενθάρρυνε τους πολίτες να μπουν σε καραντίνα. Οι πολίτες άνω των 65 χρονών τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα.

Υποχρεωτική καραντίνα των ηλικιωμένων και κλειστοί όλοι οι χώροι συνάθροισης. Άλλη μια χρυσή συνταγή, που δοκιμάσαμε και μετά σπεύσαμε να εγκαταλείψουμε, παρά την επιτυχία της.
[...]

Η χώρα έχει αρχίσει να επανεκκινεί την οικονομία της – πάντα με επιφυλάξεις. Τα σύνορα παραμένουν κλειστά σχεδόν για όλους τους αλλοδαπούς.

Κλείσιμο συνόρων -μακάρι να ξαναγινότανε κι εδώ, να γλιτώναμε τουλάχιστον από τα εισαγόμενα κρούσματα... (αν και τα αυξήσαμε και μόνοι μας μια χαρά, δυστυχώς...)
Title: Τι λέει ο αχαρακτήριστος;
Post by: Asdings on 24 Jul, 2020, 11:52:58
https://www.in.gr/2020/07/24/health/health-news/koronaios-anatropi-dedomenon-gia-ti-metadosi-apo-paidia/

Αναφερόμενος στη νέα μελέτη, ο Dr Michale Osterholm, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες του Πανεπιστημίου της Μινεσότα των ΗΠΑ, υπογραμμίζει ότι είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μετάδοση όταν το κουδούνι του σχολείου ηχήσει και πάλι, προσθέτοντας ότι «αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να το αποδεχτούμε και να συμπεριλάβουμε το ρίσκο στα σχέδιά μας».

Η σκληρότητα, ωμότητα και κυνικότητα αυτών των ανθρώπων δεν περιγράφεται. Τι θα πεί να δεχτούμε το ρίσκο; Αφού μπορούν κάλλιστα να μην ανοίξουν τα σχολεία. Ας χάσουνε και μία και δύο ολόκληρες χρονιές τα παιδιά, δεν θα έρθει και η καταστροφή του κόσμου. Αλλά όταν κάποια καθάρματα βάζουν στην ίδια ζυγαριά την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των θεσμών με τη... ζωή, τι να περιμένει κανείς εκτός από απώλειες (που τις βαφτίζουνε... παράπλευρες); Δηλαδή σε εποχές που δεν υπήρχαν σχολεία ή που δεν πήγαιναν όλοι σχολείο, έτρεχε τίποτα; Μια χαρά δεν προόδευσαν ακόμα και άνθρωποι που δεν ήξεραν... "γράμματα"; Ας δούμε κάποια στιγμή το δάσος -την ανθρώπινη ζωή- και όχι το δέντρο -τη λειτουργία ενός θεσμού.

Αν όλοι οι γιατροί σκέφτονταν έτσι, ο Όρκος του Ιπποκράτη πάει... περίπατο!
Title: Ο ΠΟΥ τα λέει... αλλά -δυστυχώς- είναι απλώς... "συστάσεις"...
Post by: Asdings on 31 Jul, 2020, 19:11:18
https://www.ethnos.gr/kosmos/117945_o-poy-proeidopoiei-den-yparhei-stratigiki-midenikoy-kindynoy-sta-taxidia

Σε μια πολυαναμενόμενη επικαιροποίηση των συστάσεών του για τα ταξίδια, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι τα διασυνοριακά ταξίδια για έκτακτες ανάγκες, το ανθρωπιστικό έργο, η μεταφορά απαραίτητου προσωπικού και ο επαναπατρισμός συνιστούν απαραίτητα ταξίδια.

«Δεν υπάρχει ‘μηδενικός κίνδυνος’ όταν εξετάζεται η πιθανή εισαγωγή ή εξαγωγή κρουσμάτων στο πλαίσιο των διεθνών ταξιδιών» ανέφερε στις επικαιροποιημένες οδηγίες του που αναρτήθηκαν αργά χθες στην ιστοσελίδα του.
Title: Ο ΠΟΥ τα λέει... αλλά -δυστυχώς- είναι απλώς... "συστάσεις"...
Post by: wings on 31 Jul, 2020, 19:13:46
Οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν τη δικαιοδοσία να παίρνουν μέτρα, όχι ο ΠΟΥ.
Title: Ο ΠΟΥ τα λέει... αλλά -δυστυχώς- είναι απλώς... "συστάσεις"...
Post by: Asdings on 31 Jul, 2020, 19:36:16
Οι κυβερνήσεις είναι μια καταστροφή. Σε έκτακτα υγειονομικά θέματα έπρεπε ΟΛΕΣ οι εξουσίες να περνάνε στους επιστήμονες και σε διεθνείς επιστημονικούς φορείς. Δεν μπορεί να κρίνονται όλα με βάση την πολιτική και την οικονομία...
Title: Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 01 Aug, 2020, 01:50:09
Το «νέο ισλανδικό θαύμα» που νίκησε τον κορωνοϊό
https://menshouse.gr/epikerotita/127634/to-neo-islandiko-thayma-poy-nikise-ton-koronoio

Λόγω αυτού του μέτρου ματαιώθηκαν κάποιες πατροπαράδοτες γιορτές και εορτασμοί που βρίσκονταν πάντα στο καλεντάρι των Ισλανδών, όμως και πάλι οι πολίτες αποδέχτηκαν την κατάσταση ως είναι χωρίς λεονταρισμούς και υπερβολές. Ξέρουν πολύ καλά ότι ο χρόνος δεν θα σταματήσει στο 2020 και αποτελεί κοινή επιθυμία όλων το 2021 να τους βρει όλους εκεί!

Έτσι ακριβώς! Όποιος δεν κατάλαβε ότι ένα γ@μημένο χαμένο έτος δεν είναι και κάτι φοβερό, είναι επικίνδυνος!!!
Title: Γιατί να είναι στο απυρόβλητο οι διαδηλώσεις;
Post by: Asdings on 01 Aug, 2020, 12:57:39
https://www.in.gr/2020/08/01/world/faoutsi-ntrimpla-se-epithesi-ypostirikti-tou-tramp-fovoi-gia-rosika-kai-kinezika-emvolia/

Σ' αυτό το άρθρο επιχειρείται μια ερμηνεία λεγομένων του δρ Φάουτσι ως... ντρίμπλα κατά τραμπικού δημοσιογράφου. Το άρθρο είναι σαφώς μεροληπτικό υπέρ των διαδηλώσεων. Νομίζω ότι το έχουνε παρακάνει όλοι, όταν -για να ασκήσουν δίκαιη ή άδικη αντιπολίτευση στον Τραμπ- φτάνουν να δικαιολογούν οποιαδήποτε συμπεριφορά πάει κόντρα στον τελευταίο -ακόμα και επικίνδυνη. Φτάνει πια με την πολιτικοποίηση της καταραμένης πανδημίας!!!

Τα λόγια του Φάουτσι φέρονται να ήταν τα εξής (μόνο όταν διαβάσει κανείς και την υποσημείωση καταλαβαίνει ότι ούτε ο Φάουτσι συμφωνεί με τις μεγάλες συναθροίσεις, άρα και διαδηλώσεις):

Οταν ο λοιμωξιολόγος απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει συστάσεις για τις διαδηλώσεις, ο Τζόρνταν του απάντησε: «Κάνετε κάθε είδους συστάσεις. Κάνετε συστάσεις για τα ραντεβού, για το μπέιζμπολ και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς».
«Δεν θα εκφράσω γνώμη για τον περιορισμό οποιουδήποτε πράγματος», τόνισε ο Φάουτσι.

«Απλώς σας ενημερώνω ποιος είναι ο κίνδυνος και μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για αυτό. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα μεγάλα πλήθη, όπου και να είναι αυτά», πρόσθεσε.

Αλλά εγώ θα τα έκανα ευχαρίστως και τα ρώσικα και τα κινέζικα εμβόλια. Κάντε κάτι και αφήστε τα πολλά πρωτόκολλα!
Title: Και γι' αυτό θ' ανοίξουνε κι εδώ τις κρουαζιέρες...
Post by: Asdings on 01 Aug, 2020, 20:07:29
https://www.in.gr/2020/08/01/world/koronaios-krouazieroploio-ygeionomiki-vomva-thetikoi-ston-io-33-naytikoi/

Από τα 158 μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο Roald Amundsen, «33 βρέθηκαν θετικά στην Covid-19, ενώ 120 βρέθηκαν αρνητικά» ανέφερε σε ανακοίνωση η Hurtigruten. Άλλοι πέντε εργαζόμενοι πρέπει να υποβληθούν εκ νέου σε τεστ.

Χθες Παρασκευή, τέσσερις εργαζόμενοι του πλοίου βρέθηκαν θετικοί στον ιό και έκτοτε νοσηλεύονται. Πρόκειται για «ξένους υπηκόους», σύμφωνα με το νοσοκομείο.

Κι επειδή ζηλέψαμε εδώ στην Ελλάδα, είπαμε να τις ανοίξουμε κι εδώ τις κρουαζιέρες από σήμερα...
Title: Ο ΠΟΥ τα λέει αλλά δυστυχώς είναι απλώς συστάσεις.
Post by: wings on 01 Aug, 2020, 21:15:33
Δυσοίωνη πρόβλεψη Π.Ο.Υ.: Η πανδημία του κορονοϊού θα είναι πιθανόν «πολύ μακρά»
https://www.documentonews.gr/article/dysoiwnh-problepsh-poy-h-pandhmia-toy-koronoioy-tha-einai-pithanon-poly-makra
Title: Συστάσεις του ΠΟΫ για την πανδημία COVID-19
Post by: Asdings on 02 Aug, 2020, 01:15:50
Μακάρι να διαψευστεί... Νομίζω πως τo εμβόλιο θα καταφέρει να βάλει τέλος στο τέρας... Ξυπνάει και η ΕΕ σιγά-σιγά: https://www.tanea.gr/2020/08/01/health/epitropos-ygeias-gia-koronaio-arxes-tou-2021-to-emvolio-stin-ee/
Title: Πετυχημένη περιγραφή της κατάστασης
Post by: Asdings on 02 Aug, 2020, 16:56:41
Στο άρθρο της "Η ψυχική υγεία στην πανδημία: Πώς κρατιούνται οι άνθρωποι" (https://www.in.gr/2020/08/02/apopsi/psyxiki-ygeia-stin-pandimia-pos-kratiountai-oi-anthropoi/), η Όλγα Στέφου περιγράφει εξαιρετικά, ανάμεσα σε πολλά άλλα που γράφει εκεί, τις συμπεριφορές, τις αρνήσεις, τις "μετωνυμίες" -θα λέγαμε- που επιχειρεί η κοινωνία (ανώριμη και ανορθολογική γαρ) για να "χωνέψει/ξορκίσει" τις τραγικές στιγμές που ζούμε:

Τώρα βρισκόμαστε σε μία εντελώς παράλογη διαμάχη, ψάχνοντας άλλοθι να υποτιμήσουμε την υγειονομική κρίση. Η πλέον δημοφιλής συζήτηση είναι γύρω από τις μάσκες, κατά πόσο είναι ανθυγιεινές ή όχι. Αν θέλουμε να εμπλέξουμε στη συζήτηση το συλλογικό ασυνείδητο, φαίνεται πως έχουμε την ανάγκη να πιστέψουμε ότι ο κίνδυνος πέρασε.
[...]
Κρατώ να λόγια ενός ιερέα: Ο θεός και τα μικρόβια, ακόμα κι αν δεν τα βλέπεις, είναι εκεί. Αυτή η φράση μεταφέρθηκε σε νοσηλεύτρια πάνω σε συζήτηση για τη θεία Κοινωνία. «Ιερέας είμαι, παιδί μου, δεν είμαι ανόητος». Και καθώς βρεθήκαμε να ψάχνουμε αφορμές να υποτιμήσουμε την κατάσταση, δύο τέρατα άρχισαν να δυναμώνουν: Τα κρούσματα του κοροναϊού κι εκείνα της ψυχικής ευθραυστότητας.

Εξαιρετικά το έθεσε και ο ιερέας!
Title: Δεν έχει λογική...
Post by: Asdings on 02 Aug, 2020, 17:13:51
https://www.in.gr/2020/08/02/greece/koronaios-kavala-apolymaname-olous-tous-xorous-leei-etaireia-kreaton-ta-24-krousmata/

Γνωρίζοντας ότι η αναστολή της λειτουργίας δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα που λόγω των συνθηκών, έχει πληγεί και ο Νομός Καβάλας αλλά η βασική προτεραιότητα παραμένει η υγεία των ανθρώπων της. Επισημαίνουμε ότι ο ιός SARS-CoV-2 δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα προς τους καταναλωτές.

Τι θα πει "δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα"; Αν κατά την επεξεργασία κάποιος φορέας έχει βήξει, φταρνιστεί, ανασάνει ή μιλήσει δυνατά πάνω από το λουκάνικο και μετά το συσκευάσει, δεν θα είναι τάχα μολυσμένο; Αφού -όπως μας λέγανε στην αρχή τουλάχιστον- στην ψύξη διατηρείται μήνες το τέρας ο ιός...

Δηλαδή τα τρόφιμα δεν είναι... επιφάνειες; Μας δουλεύουνε τώρα; Άλλο το αν μεταδίδεται σε μαγειρεμένα τρόφιμα -που όντως φαίνεται ότι δεν μεταδίδεται. Αλλά και τα μαγειρεμένα, αν τα πάρει και τα κάνει delivery ένας φορέας, μπορεί κι αυτά να μολυνθούν. Εξακολουθούν να αποτελούν επιφάνειες. Τι λέω λάθος;
Title: Δεν έχει λογική...
Post by: wings on 02 Aug, 2020, 17:44:20
Το συσκευασμένο τρόφιμο το βράζεις ή το ψήνεις και τότε ο ιός πεθαίνει πάραυτα. Γι' αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα. Ενδέχεται να είναι μολυσμένες οι συσκευασίες, αλλά γι' αυτό παραμένει σε ισχύ ο κανόνας του επιμελούς και τακτικού πλυσίματος των χεριών και του καθαρισμού των συσκευασιών πριν τη φύλαξή τους.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 02 Aug, 2020, 18:18:44
Αν τα βράσεις ή ψήσεις, έχεις δίκιο. Αλλά αν είναι π.χ. φιλέτο γαλοπούλας, που το τρώμε ωμό μόλις βγει απ' τη συσκευασία; By the way, εσύ τι κάνεις με τις συσκευασίες; Είναι καλή μέθοδος να τις  πλένει κανείς καλά με σαπούνι πιάτων (όσες πλένονται, τουλάχιστον), όπως πλένει τα χέρια του; Εγώ τις ζελατίνες και τα χαρτοκούτια τα πετάω και βάζω σε τάπερ το περιεχόμενο.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 02 Aug, 2020, 18:53:25
Τα τρόφιμα που είναι άμεσης κατανάλωσης (όπως τα αλλαντικά) δεν τα πιάνει ανθρώπινο χέρι. Κόβονται και συσκευάζονται αυτόματα σε ειδικά μηχανήματα.

Τις πλαστικές και τις μεταλλικές συσκευασίες τις καθαρίζω με σπρέι κοινών καθαριστικών. Τις υπόλοιπες τις πετώ όπως κι εσύ.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 02 Aug, 2020, 19:01:33
Με σπρέι; Μιλάς για το αυτοσχέδιο μίγμα νερού-χλωρίνης; Ποτέ δεν κατάλαβα ποια είναι η σωστή αναλογία, γαμώτο... Αλλού λένε τόσο, αλλού τόσο...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 02 Aug, 2020, 19:15:26
Έχω κάτι σπρέι Dettol πράσινου αλλά, όταν δεν είχα, χρησιμοποιούσα άλλες μάρκες που περιέχουν χλώριο. Σιγά μην κάθομαι να ετοιμάζω εγώ μείγματα. :-) Άλλες φορές χρησιμοποιώ λευκό οινόπνευμα ή τα αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια για τα χέρια.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 02 Aug, 2020, 21:13:40
Κατάλαβα :-)
Title: Έχουνε χάσει τη μπάλα και οι επιστήμονες...
Post by: Asdings on 02 Aug, 2020, 23:40:03
https://www.ethnos.gr/ellada/118196_exarsi-kroysmaton-kai-ohi-deytero-kyma-pithani-i-maska-se-exoterikoys-horoys

«Ελπίζω ότι θα ελέγξουμε τα κρούσματα. Στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει μια πιθανότητα να επιβληθεί η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους, από τη στιγμή που δεν μπορούμε να κρατήσουμε αποστάσεις».

Μα οι ίδιοι επιστήμονες δεν μας λένε ότι δεν αρκεί η μάσκα όταν δεν τηρείται ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και η απόσταση; Τώρα λένε ότι θα μπει η μάσκα ως... υποκατάστατο των αποστάσεων; Θα μας τρελάνουνε; Γιατί επιμένουνε να το παίζουνε... ψύχραιμοι ενώ η κατάσταση δεν σηκώνει καμία ψυχραιμία; Γιατί εξακολουθούνε να επικαλούνται την... ατομική ευθύνη, όταν είδανε ότι δεν λειτούργησε μέχρι σήμερα; Γιατί δεν βγαίνουνε ανοιχτά να καταγγείλουνε αυτό που συμβαίνει, αντί να παραμένουν συνένοχοι των πολιτικών που προκρίνουνε την οικονομία αντί για την ανθρώπινη ζωή; (και σιγά μην τη σώσουνε και την οικονομία μ' αυτά που γίνονται...)
Title: Διαρκές έγκλημα διακινδύνευσης
Post by: Asdings on 02 Aug, 2020, 23:52:46
https://www.ethnos.gr/ellada/118166_mykonos-me-tehnognosia-impiza-ta-pribe-parti-koronoioy-sto-kolpo-kai-galloi-paiktes

Σύµφωνα µε πληροφορίες, συνελήφθη ενοικιαστής βίλας, υπεύθυνος για πάρτι µε πολλούς καλεσµένους και µεγάλο συνωστισµό, ενώ η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο των διατάξεων του νόµου περί διατάραξης κοινής ησυχίας, καθώς η Αστυνοµία δεν µπορεί να εισβάλει σε ιδιωτικούς χώρους οικιακού ασύλου αν δεν διαπιστώνεται κάποιο αυτόφωρο αδίκηµα.

Αυτό είναι νομικά ανακριβές. Απ' τη στιγμή που υπάρχει νόμος για απαγόρευση συνωστισμού, και υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει συνωστισμός, δεν σημαίνει τίποτα το ότι γίνεται μέσα σε σπίτι. Αν κάποιος σκοτώνει τη γυναίκα του μέσα στο σπίτι του (που έτσι γίνεται συνήθως...), δεν μπορεί τάχα η Αστυνομία να επέμβει; Το έγκλημα του συνωστισμού εν μέσω πανδημίας είναι τυπικό έγκλημα διακινδύνευσης, και μάλιστα διαρκές έγκλημα, άρα ανά πάσα στιγμή της διάπραξής του θεωρείται ότι διαπράττεται επ' αυτοφόρω. Διαβάστε λίγο ποινικό δίκαιο, κύριοι!!! Μάλιστα, εδώ το έγκλημα διαπράττεται με ενδεχόμενο δόλο (ή, κατά τους πιο στρεψόδικους, με "ενσυνείδητη αμέλεια").

Αν, πάλι, δεν έχει ψηφιστεί νόμος για την απαγόρευση του συνωστισμού, τότε τι περιμένουνε και δεν τον ψηφίζουνε; Φτάνει να γίνει έγκλημα διακινδύνευσης ο συνωστισμός, και λύθηκαν τα χέρια του Εισαγγελέα και της Αστυνομίας. Άντε ντε, τι περιμένετε; Φοβάστε μη θιχτεί πάλι κα'να... "δημοκρατικό" δικαίωμα;
Title: Διαρκές έγκλημα διακινδύνευσης
Post by: wings on 03 Aug, 2020, 00:07:22
Νομίζω ότι ως τώρα οι απαγορεύσεις και οι άρσεις απαγορεύσεων διευθετούνται με ΚΥΑ. Αδυνατώ πλέον να τους παρακολουθήσω.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 03 Aug, 2020, 00:12:00
Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να τους παρακολουθήσει. Λυπάμαι που τους πίστεψα τόσο πολύ στην αρχή της πανδημίας... Και πιστεύω ότι είναι πάρα πολλοί οι πολίτες που λυπούνται. Και οι περισσότεροι απ' όσους απογοητεύονται είναι το ποιοτικότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 03 Aug, 2020, 00:18:21
Να σου πω την αλήθεια, εγώ το περίμενα. Αλλά δεν έλεγα τίποτε γιατί στις δύσκολες στιγμές δεν χρειάζονται λόγια του αέρα. Και γι' αυτό συνεχίζω να είμαι εγκρατής. Αν είμαστε καλά σε καναδυό χρόνια, μπορούμε να τα χώσουμε.
Title: Πράγματι, αυτοί είναι ήρωες!
Post by: Asdings on 03 Aug, 2020, 16:21:03
https://www.in.gr/2020/08/03/apopsi/aytoi-einai-oi-iroes-tis-diplanis-portas-tin-epoxi-tou-koronaiou/

Εμείς όλοι που διαμαρτυρόμαστε γιατί θα πρέπει να φορέσουμε τη μάσκα για 10 ή 20 λεπτά μέσα σε ένα μαγαζί που θα πάμε να αγοράσουμε κάτι, ας σκεφτούμε τους εργαζόμενους.

Πολύ σωστά τα γράφει ο Β. Σ. Κανέλλης. Βεβαίως, θα προσθέσω ότι πολλοί από μάς διαμαρτύρονται όχι ασφαλώς γιατί είναι... αβάσταχτο να φοράμε μάσκα, αλλά γιατί πριν 3 μήνες οι πωλητικοί μας είχαν καλλιεργήσει την εντύπωση ότι θα μας προστάτευαν ώστε να ελαχιστοποιηθούν (γιατί όχι και μηδενιστούν) τα κρούσματα και να μη χρειαστεί να φοράμε μάσκα. Είναι βασική η διαφορά...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 03 Aug, 2020, 16:26:48
Καλά, οι προφάσεις που βρίσκουν για να μη φορούν μάσκα είναι ανεκδιήγητες.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 03 Aug, 2020, 16:30:59
Βρίσκουν όντως πολλές προφάσεις. Αλλά είναι λογική και η αγανάκτηση (χωρίς να δίνει δικαίωμα να μη φοράει κανείς μάσκα, φυσικά) εναντίον αυτών που είπαν στον κόσμο ότι τον έσωσαν, για να του πούνε μετά "δεν πειράζει, ψοφήστε μερικοί μπας και σωθεί η... οικονομία".
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 03 Aug, 2020, 16:36:22
Κάτσε να δούμε πώς θα πάει ο αριθμός των κρουσμάτων αυτή τη βδομάδα.

Δυστυχώς, πιστεύω ότι η οικονομία δεν σώζεται. Η οικονομία δεν είναι απλώς νούμερα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους αλλά η ευημερία η δική σου, η δική μου και του γείτονά μας.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 03 Aug, 2020, 18:27:59
Σωστό αυτό που λες. Αλλά, αφού δεν σώζεται έτσι κι αλλιώς η οικονομία, ας πάρουν δραστικά μέτρα για ν' αναχαιτίσουν την πανδημία. Ίσως, βέβαια, ούτε αυτό να είναι εφικτό... Αλλά φάνηκε την άνοιξη πως ήταν απόλυτα εφικτό -κι ας είχε "μεγάλο" τίμημα. Το τίμημα του να πεθαίνει κανείς μόνος κι αβοήθητος απ' το τέρας είναι χειρότερο από τα πάντα, κατά τη γνώμη μου... Τουλάχιστον ας μπορούσανε οι άνθρωποι να πεθαίνανε κρατώντας το χέρι των αγαπημένων τους... Ούτε αυτό δεν αφήνει ο τρισκατάρατος ιός... Ούτε αυτό... Με το που μιλήσανε για πρώτη φορά για το τέρας, σκέφτηκα ότι όσα κακά θα μπορούσε να έχει, τα έχει...
Title: Άψογα τα λέει ο κ. Δερμιτζάκης
Post by: Asdings on 04 Aug, 2020, 00:15:56
https://www.in.gr/2020/08/03/greece/koronaios-dermitzakis-na-anavlithoun-thriskeytikes-ekdiloseis-provlima-theia-koinonia/

Παραθέτω τα πιο δυνατά σημεία του:

«Η Θεία Κοινωνία, που ξέρουμε ότι μεταδίδεται ο ιός με το σάλιο, είναι ένα πρόβλημα… Είναι κάτι το οποίο δεν το συζητάμε, διότι υπάρχει μια ένταση σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο έπρεπε να λυθεί. Και ιδιαίτερα στην περίοδο αυτή που ξέρουμε ότι η θρησκευτική δραστηριότητα θα είναι πολύ πιο έντονη», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.
[...]
«Ας πούμε ότι φοράμε μάσκα και πέφτουμε από τα 77 (κρούσματα) στα 15. Τι θα γίνει; Θα χαλαρώσουμε πάλι; Είναι λάθος. Θα πρέπει να κρατήσουμε τις μάσκες και τις συμπεριφορές γιατί θα ξανανέβουνε», τόνισε ο καθηγητής.
[...]
«Δεν υπάρχει πανάκεια σε τίποτα. Αλλά η λογική του να βγαίνει ο ΠΟΥ και να κάνει τέτοιες δηλώσεις… Εγώ προσωπικά είμαι απογοητευμένος. Μερικές φορές μιλάνε »στο κενό», σε κάποιους πολύ εξειδικευμένους επιστήμονες. Ενώ το κοινό παρακολουθεί, είναι επικίνδυνες αυτές οι δηλώσεις», είπε ο καθηγητής.

Τα είπε όλα σε ελάχιστες λέξεις.
Title: Η κοντή μνήμη της ανθρωπότητας
Post by: Asdings on 04 Aug, 2020, 00:22:50
https://www.in.gr/2020/08/03/plus/features/ispaniki-gripi-ekato-xronia-prin-oi-anthropoi-ta-evazan-kai-pali-tis-maskes-tous/

 «Φίμωτρα», «ασπίδες μικροβίων», «παγίδες βρωμιάς»: εκατό χρόνια πριν, οι άνθρωποι τα έβαζαν και πάλι με τις μάσκες τους.
[...]
Όσοι αντιστέκονταν διαμαρτύρονταν για την εμφάνιση, την άνεση και την ελευθερία τους, παρά το γεγονός ότι η γρίπη είχε σκοτώσει περίπου 195.000 Αμερικανούς μόνο τον Οκτώβριο.

Τραγικό. Δεν έχουμε μάθει απολύτως τίποτα από τότε. Αν είχαμε μάθει, θα μου πεις, ίσως να μην είχε ξεσπάσει καν η πανδημία... Αλλά είναι θλιβερό και ελεεινό να βλέπεις άτομα που δεν έχουν ιδέα του γεγονότος ότι η Ανθρώπινη Ζωή ιεραρχείται ΠΑΝΩ από οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα (άνεσης, αξιοπρέπειας, εργασίας, ελευθερίας, κερδοσκοπίας κ.λπ.). ΟΛΑ τα άλλα δικαιώματα προϋποθέτουν εκείνο της ζωής. Άρα αυτό το διαφυλάσσουμε ΠΑΝΤΑ πρώτο.

Κι αφού το διαφυλάξουμε, ασφαλώς μετά αγωνιζόμαστε και για τα υπόλοιπα δικαιώματα. Αλλά μόνο μετά.
Title: Μπράβο στις εταιρείες που εφαρμόζουν με συνέπεια τη σωτήρια τηλεεργασία
Post by: Asdings on 04 Aug, 2020, 00:28:14
https://www.in.gr/2020/08/03/economy/oikonomikes-eidiseis/koronaios-aytes-einai-oi-etaireies-pou-tha-douleyoun-tilergasia-mexri-2021-gia-panta/

Οι παρακάτω εταιρείες ανακοίνωσαν ότι οι υπάλληλοί τους δεν θα επιστρέψουν στο γραφείο μέχρι τουλάχιστον το 2021:

    Google
    Universal Music Group
    Warner Music Group
    Sony Music
    Amazon corporate
    Viacom
    Scotiabank
    RBS (Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας)
    Group Nine Media
    Indeed

Την ίδια στιγμή, κάποιες εταιρείες είπαν στους υπαλλήλους τους ότι δεν χρειάζεται να επιστρέψουν ποτέ ξανά στο γραφείο.

Μεταξύ αυτών είναι οι:

    Facebook
    Twitter
    Square
    Slack
    Shopify
    Zillow

Μπράβο τους, γιατί έτσι προστατεύουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τους εργαζομένους τους.
Title: Εδώ ο κόσμος χάνεται κι ο ΟΗΕ... χτενίζεται!
Post by: Asdings on 04 Aug, 2020, 14:03:37
https://www.in.gr/2020/08/04/world/kampanaki-oie-kleisimo-ton-sxoleion-isoutai-tin-katastrofi-mias-olokliris-genias/

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για «καταστροφή μιας ολόκληρης γενιάς» εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας στην εκπαίδευση.
[...]
Παράλληλα, ο Γκουτέρες ανακοίνωσε την καμπάνια «Σώστε το μέλλον μας», η οποία καλεί σε δράσεις για το εκ νέου άνοιγμα των σχολείων μόλις η μετάδοση του ιού εντός της κοινότητας τεθεί υπό έλεγχο και για ιεράρχηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης σε υψηλή προτεραιότητα.

Φυσικά και η εκπαίδευση είναι κάτι πολύ σημαντικό. Όταν όμως συγκρούεται με τη Δημόσια Υγεία, η δεύτερη πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υπερισχύει. Κι αν χαθεί μία (ή και δύο) τάξεις, αυτό δεν σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα παιδιά δεν θα λάβουν εκπαίδευση ποτέ. Αφενός μπορούν να τη λάβουν εξ αποστάσεως (με ό,τι συν και πλην έχει αυτό, τέλειες μέθοδοι δεν υπάρχουν). Αφετέρου, το να βγουν στην αγορά εργασίας 1-2 χρονάκια αργότερα, ε δεν θα τους καταστρέψει και τη ζωή! Δηλαδή, όταν άλλοι πάνε 2 χρόνια στρατό, δεν είναι σαν να είναι χαμένα 2 σχολικά έτη; Σιγά τις φοβερές ανισότητες που θα δημιουργήσουν... 1-2 χαμένα σχολικά χρόνια! Έλεος με τις υπερβολές και την καταστροφολογία. Καταστροφή είναι ΜΟΝΟ η ασθένεια. ΟΛΑ τα άλλα είναι πολυτέλειες που πρέπει να υπηρετούνται ΜΟΝΟ όταν έχει εξασφαλιστεί η Ανθρώπινη Ζωή. Κατεστραμμένη θα ήταν η γενιά των παιδιών μας αν έβλεπαν να πεθαίνουν σωρηδόν άνθρωποι γύρω τους. Το να ζουν με διαρκή φόβο. Αυτό δεν ξεπερνιέται ΠΟΤΕ. Τα σχολεία μπορούν να περιμένουν. Τελεία και παύλα!
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 04 Aug, 2020, 18:46:24
Ανησυχία Τσιόδρα στην επανεμφάνισή του δίπλα στον Χαρδαλιά
https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/254700_anisyhia-tsiodra-stin-epanemfanisi-toy-dipla-ston-hardalia
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 04 Aug, 2020, 19:10:32
Τον παρακολούθησα και ξέρεις τι ένιωσα; Ο άνθρωπος προσπαθεί να πει όσες περισσότερες αλήθεις δεν θα τον φέρουν σε ανοιχτή σύγκρουση με τους πωλητικούς. Για παράδειγμα, είπε π.χ. ότι συχνά οι επιταγές της Επιστήμης είναι ανέφικτες για την πολιτική-οικονομική πραγματικότητα και έφερε το παράδειγμα ότι δεν θα μπορούσαν να ελεγχθούν όλοι οι τουρίστες με τεστ, διότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε π.χ. 10.000.000 ευρώ. Αλλά εγώ λέω: Και λοιπόν; Μήπως δεν τα έχει αυτά τα ποσά το κράτος; Μήπως δεν θα πάρουνε ένα κάρο βοήθεια από την ΕΕ; Αλλά πώς θα μείνει για να τσεπώσουν οι παρεούλες, ύστερα; Και αυτή την ελεεινή συμπεριφορά, εννοείται, θα την είχε -πιστεύω- οποιαδήποτε κυβέρνηση (άλλο το γεγονός ότι τα άλλα κόμματα τώρα, που είναι αντιπολίτευση, λένε και τα σωστά).

Με άλλα λόγια, ο κ. Τσιόδρας είναι σίγουρα ευσυνείδητος και ηθικός άνθρωπος -και εξαίρετος επιστήμονας. Αλλά στη θέση που είναι τα χέρια του είναι, σε μεγάλο βαθμό, δεμένα, αν λάβουμε υπόψη μας όσα ξέρουμε ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ για τη λογική των υπόγειων διαδρομών σε οτιδήποτε σχετίζεται με την πολιτική εξουσία στην Ελλάδα...

Θλίψη μου προκάλεσε και ο εξίσου αγαθών προθέσεων κ. Χαρδαλιάς, που ικέτευε, ουσιαστικά, τους νέους να σεβαστούν τα μέτρα, μέσα από κλισέ συμπάθειας προς αυτούς του τύπου "βράζει το αίμα τους...". Αυτό που... βράζει είναι το αίμα των ασθενών στις ΜΕΘ, και όχι το... αίμα των νέων... Λυπηθείτε τον κοσμάκη, τι ζητάμε πια;
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 04 Aug, 2020, 19:16:00
Συμφωνώ για τον Τσιόδρα που μάλλον εκφράζει τη θέση και όλων των επιστημόνων της επιτροπής.

Δεν είδες τι έκαναν; Πήραν στοιχεία στατιστικά του προηγούμενου δεκαπενθήμερου που έδειχναν ότι μπορούμε να αυξήσουμε την πληρότητα των πλοίων και δεν τα εφάρμοσαν τότε, αλλά τώρα που τα στοιχεία δεν είναι καλά. Εγώ αυτό κατάλαβα από τα λεγόμενα του Τσιόδρα.

Του Χαρδαλιά δεν του δίνω βάση. Άνθρωπος που πάει στα μπουζούκια χωρίς μάσκα και με εικονίτσα της Παναγίας στο τραπέζι του δεν μου λέει τίποτα.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 04 Aug, 2020, 22:28:50
Καλά, η εικονίτσα δεν πειράζει, είναι τα θρησκευτικά του πιστεύω. Αλλά το ότι πάει στα μπουζούκια... αυτό κι αν είναι ρεζιλικι (δεν το ήξερα, παρεμπιπτόντως...). Για τα στατιστικά που λες, δεν το πρόσεξα, αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση αν έγινε όπως λες.

Δες όμως ένα εξαιρετικό άρθρο του κ. Μόσιαλου, που δείχνει το εξαιρετικό επίπεδο του Νοτιοκορεάτη και το ελεεινό του Ελλ(έε)ινα: https://www.in.gr/2020/08/04/health/health-news/mosialos-paradeigma-tis-koreas-ellada-kai-o-koronaios/

Τα σκέφθηκα όλα αυτά τώρα που συζητάμε την εφαρμογή των μέτρων φυσικής απόστασης και υγιεινής και τη χρήση της μάσκας στη χώρα μας. Στην Κορέα αυτά είναι αυτονόητα. Εκεί φοράνε μάσκες κάθε χρόνο τους χειμερινούς μήνες και ιδιαίτερα στα ΜΜΜ. Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των οργανισμών δημόσιας υγείας.

Ας επανέλθω στο αρχικό ερώτημα. Θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε την πολιτική της Κορέας; Ναι αν ήμασταν τεχνολογικά αναπτυγμένοι και όχι απολύτως εξαρτώμενοι από άλλες χώρες. Αν είχαμε ένα καλύτερο σύστημα δημόσιας υγείας και περίθαλψης. Αν είχαμε σωστούς προγραμματισμούς και ένα αξιόπιστο εκπαιδευτικό σύστημα που διευρύνει τους ορίζοντες και την κριτική σκέψη και προσέγγιση. Αν είχαμε ένα πιο δίκαιο κράτος με αξιόπιστους θεσμούς δικαιοσύνης και θεσμούς που προάγουν την ισοτιμία και όχι τις ανισότητες.

Αν ήμασταν μια φιλόδοξη χώρα.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 04 Aug, 2020, 22:47:06
Μα εικονίτσα στο τραπέζι του στα μπουζούκια; Μας δουλεύει;

Ο Τσιόδρας το είπε αυτό που σου λέω στην απάντησή του σε έναν από τους δημοσιογράφους. Και ανέφερε ότι είχαν ήδη εισηγηθεί την αύξηση της χωρητικότητας των πλοίων προ 15 ημερών όταν οι δείκτες παρουσίαζαν άλλη κατάσταση.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 04 Aug, 2020, 23:00:59
Α, τώρα κατάλαβα τι λες! Όσο για την εικονίτσα, σίγουρα είναι τραγικό να την πηγαίνεις σ' έναν τόπο ακολασίας όπως τα μπουζούκια, ιδίως αν το κάνεις για να δειχτείς στους άλλους και να το παίξεις πιστός. Πώς συνδυάζει ο Ελληνάρας όμως την "πίστη" με την "πίστα", ε; Μοναδική ικανότητα...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 05 Aug, 2020, 16:37:33
Πολύ σωστή η τοποθέτηση της κα Α. Λινού: https://www.in.gr/2020/08/05/greece/maskes-pantou-gia-tin-anasxesi-tis-pandimias-minyma-tis-kyvernisis-kai-oi-fovoi-ton-eidikon/

«Πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση για τα ΜΜΜ και σε μια άλλη κοινωνία θα μπορούσαμε να ζητήσουμε και από εθελοντές ή στρατιωτικούς να οδηγήσουν τα λεωφορεία. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουμε λύση. Αν δεν υπάρχει λύση, να μην υπάρξει συγκοινωνία. Αν είχαμε μια τεράστια φωτιά τι θα κάναμε; Είναι εξίσου θανατηφόρο αυτό που συμβαίνει», τόνισε η κ. Λινού.

Ακριβώς όπως το είπε. Αν δεν υπάρχει λύση, να μην υπάρξει συγκοινωνία. Τόσο απλό. Και το ίδιο θα πρέπει να γίνεται με οποιαδήποτε δραστηριότητα διαδίδει την πανδημία. Ό,τι οδηγεί στον θάνατο βραχυπρόθεσμα θα πρέπει να παύει ως δραστηριότητα. Και δεν θα πρέπει να συγκρίνεται με πιθανές μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες, όπως π.χ. της οικονομίας, των ψυχολογικών προβλημάτων κ.ο.κ.

Αναφορικά με το τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας, η ίδια τόνισε ότι «θα έλεγα άμεσα πλήρη εξ αποστάσεως εργασία στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι εφικτό, παροχή μάσκας σε όλους τους εργαζόμενους ειδικά στους χαμηλόμισθους και επιβολή ότι θα την φορούν.

Στους χώρους εστίασης δεν είναι ξεκάθαρο για τη μάσκα για τους εξωτερικούς χώρους. Εκτός αν τρώνε, πρέπει να φορούν μάσκα. Σε επίπεδο επικοινωνίας, ειδικά επικοινωνιακά πακέτα για νέους ανθρώπους και στη συνέχεια για τους ηλικιωμένους, για τις ευάλωτες κοινωνικοοικονομικά ομάδες, Ρομά, φυλακές, έτσι ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά. Έχουμε αρκετά κρούσματα που μπορεί η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη».

Τηλεεργασία υποχρεωτικά. Εξαίρεση ΜΟΝΟ όπου δεν γίνεται ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΙΩΣ.
Title: Νεοδεξιά αισθητική
Post by: Asdings on 05 Aug, 2020, 17:04:54
https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/neodeksia-i-xora-einai-real-estate

Το αναπτυξιακό όραμα της Νεοδεξιάς είναι αυτό που ήταν πάντα: real estate, οικοδομή, τουρισμός, δηλαδή, εκμετάλλευση γης, εκχώρηση εδάφους, διομολογήσεις, φτηνή εργατική δύναμη, συμπίεση κοινωνικής πρόνοιας, εξαγωγή πλεοναζουσών ψυχών στη μετανάστευση. Καμία μέριμνα για παραγωγικό βάθος, για αλυσίδες αξίας, για διάχυση πλούτου, πόσω μάλλον για διατήρηση δημόσιων αγαθών. [...].
[...]
Αντίστοιχη και η αισθητική της Νεοδεξιάς: Αηδιαστικοί λιβανωτοί από εξαγορασμένα σαβουρομήντια, χατζηαβατική επίδοση διαβατηρίων σε σελέμπριτι, συμφυρμός με το σκυλοπόπ, επίδειξη αρχαιολατρίας, πλαστά πτυχία, κουλτούρα καφετέριας. Και ιδεολογία: έργω και λόγω περιφρόνηση των λαϊκών τάξεων, μόλις συγκαλυμμένο μίσος για τους φτωχούς. Εμείς, οι άριστοι του Amherst College, και όλοι οι άλλοι, οι πλεμπαίοι της Κοκκινιάς. Σαν την ΕΡΕ, μείον τον διπολικό κόσμο.
[...]
[...]. Μια άρχουσα τάξη, που λειτουργεί σαν ραντιέρης και κτηματομεσίτης, μπορεί να βάλει σε καθεστώς διομολογήσεων και την εδαφική κυριαρχία. Γι’ αυτούς άλλωστε το Αρχιπέλαγος είναι τόπος διακοπών, είναι βανάκια με φυμέ τζάμια και μπράβους, είναι Psarrou beach, κόκα και ρεζερβέ ξαπλώστρα, δεν είναι η γενέθλια γη του Παπαδιαμάντη, της Μέλπως Αξιώτη, του Ελύτη. Δεν έχουν γενέθλια γη, έχουν σπιταρώνες και real estate.

Kαι η Αριστερά, κύριε;

Στο επόμενο.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 05 Aug, 2020, 17:20:11
Παναγιώτη, η εξ αποστάσεως εργασία άντε να υποθέσουμε ότι είναι θεωρητικά εφικτή για το 40% των εργαζόμενων και λέω θεωρητικά γιατί δεν ήταν έτοιμες όλες οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν έτσι και δεν είχαν τις απαιτούμενες υποδομές. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 05 Aug, 2020, 17:27:28
Για το υπόλοιπο 60 % επιδόματα και πάλι επιδόματα. Και, αν δεν υπάρχουν λεφτά, δανεισμός για να δοθούν τα επιδόματα. Δεν πειράζει αν ζήσουμε με λιγότερες ανέσεις μετά, αρκεί να ζήσουμε. Αυτό πρέπει να είναι το πρόταγμά μας.

Κι όσο για το lockdown: https://www.in.gr/2020/08/05/health/health-news/enas-thanatos-ana-15-deyterolepta-apo-koronaio/

Ο δρ. Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος αμερικανός ειδικός, έκρινε την περασμένη Δευτέρα ότι οι αμερικανικές πολιτείες όπου υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβάλλουν ξανά lockdown διότι, όπως εξήγησε, ο αριθμός των κρουσμάτων θα πρέπει να μειωθεί προτού ξεκινήσει η περίοδος της εποχικής γρίπης, το φθινόπωρο.

Όλο και περισσότεροι ειδικοί θα καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Το κακό είναι πως το καταλαβαίνουν ΜΟΝΟ όταν έχει χαθεί ΠΟΛΥΣ κόσμος...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 05 Aug, 2020, 17:35:12
Αυτά να τα πεις στην κυβέρνηση. :-)
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 05 Aug, 2020, 19:31:59
Είμαι σίγουρος ότι της τα λένε συνεχώς άλλοι, αρμοδιότεροι από μένα τον απλό πολίτη, αλλά τους γράφουν στ' @ρχίδι@ τους. Θες και μια άλλη απόδειξη ότι η αποφυγή του lockdown ΔΕΝ σώζει καμία οικονομία; https://www.ethnos.gr/kosmos/118596_soyidia-ptosi-rekor-sto-aep-para-tin-apofygi-toy-lockdown

Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα πτώση ρεκόρ άνω του 8% του ΑΕΠ της στο δεύτερο τρίμηνο, ακόμα κι αν η χώρα αυτή επέλεξε να μην επιβάλει lockdown στον πληθυσμό της μπροστά στην επιδημία Covid-19. Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, η σουηδική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 8,6% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο και 8,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Στατιστικής SCB. Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ καταγραφεί σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με το SCB.

Σαφέστατο: ακόμα και γερές οικονομίες όπως η σουηδική, δεν βοηθιούνται καθόλου από την αποφυγή του lockdown. Αυτό που χρειάζεται είναι ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ της οικονομίας ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ LOCKDOWN! Εδώ σας θέλω "μάγκες" οικονομολόγοι: εδώ θα φανεί αν νοιάζεστε για το κοινωνικό σύνολο. Όχι να διατάζετε τον κόσμο να πεθάνει για να μη χαλάσει η οικονομία.

Συναφές κι αυτό το άρθρο: https://menshouse.gr/epikerotita/127831/ma-i-soyidia-midenise-toys-thanatoys-ta-pragmatika-noymera-poy-deichnoyn-ti-petyche-telika-i-anosia-tis-agelis

Κι όμως, στην Ελλάδα εφαρμόζουμε εδώ και 3 μήνες την ανο(η)σία της αγέλης (ανομολόγητα, φυσικά), χωρίς να έχουμε διδαχτεί ΤΙΠΟΤΑ από την αποτυχία της Σουηδίας και τόσων άλλων οικονομολάγνων κρατών...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 05 Aug, 2020, 21:54:35
Κι επειδή λέμε για τις αντιφάσεις πολλών κυβερνήσεων στο θέμα της πανδημίας, δες αυτό: https://www.in.gr/2020/08/04/in-tv/deltio/koronaios-mi-xrisi-maskas-fernei-diapliktismous-symplokes-kai-traymatismous/

Στη Βρετανία, αντίθετα, Λονδρέζοι κατέκλυσαν τα εστιατόρια, χωρίς να φορούν μάσκες ή έστω να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Αφορμή και αιτία; Το εκπτωτικό πρόγραμμα 50 τοις εκατό στον τιμοκατάλογο παμπ και εστιατορίων, που πριμοδοτεί η βρετανική κυβέρνηση για την ενίσχυση του κλάδου εστίασης. Αυτά, ενώ στη χώρα καταγράφονται πάνω από 900 κρούσματα –ο δεύτερος υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τον Ιούνιο- και η Ντάουνιγκ Στριτ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στο Λονδίνο.

Είναι δυνατόν, βρε κρετίνοι πωλητικοί, απ' τη μια να λέτε στον κόσμο να αποφύγει τους συνωστισμούς κι απ' την άλλη να "τονώνετε" την οικονομία ωθώντας τον κόσμο ακριβώς σ' αυτό που δεν πρέπει, τ.έ. στον συνωστισμό; Πόσο ηλίθιοι μπορεί να είστε επιτέλους; Από τέτοιες κινήσεις -που δεν λείπουν καθόλου κι απ' τον τόπο μας- φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι κυβερνήσεις βαράνε ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ, χωρίς να προσπαθούν καν να βγάλουν μια μέση οδό απ' όλο αυτό το χάος. Τη μια θέλουν να δείξουν ότι προστατεύουν τάχα μου τη Δημόσια Υγεία, την άλλη θέλουν να μην απογοητεύσουν τους μαγαζάτορες... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ!!! Η Υγεία προηγείται. Η οικονομία ας περιμένει το εμβόλιο! Τελεία - ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

Για τους δε κάφρους που θέλουν να λέγονται πολίτες, αρκεί να δει κανείς αυτό:

Οι παραβατικές συμπεριφορές δεν λείπουν. Ορισμένες φορές μάλιστα με εφιαλτική κατάληξη, όπως συνέβη στη Βαλ ντ’ Ουάζ της βόρειας Γαλλίας. Επισκεπτόμενος κατάστημα μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά του, ένας 44χρονος διαπληκτίστηκε με έναν άλλο πελάτη, που δεν φορούσε μάσκα. Η εξέλιξη σοκάρει. Ο πελάτης βγήκε έξω και επέστρεψε, συνοδευόμενος από άλλους τρεις άνδρες. Δύο εξ αυτών χτύπησαν το θύμα με ρόπαλα. Ο 44χρονος υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς, κυρίως στο κρανίο.

Ντροπή στην ανθρωπότητα!!! Ντροπή και αίσχος!!! Θέλετε να μειώσετε τον πληθυσμό, κύριοι; Ξεκινήστε από κάτι αγροίκους-μπράβους-τομάρια όπως ο παραπάνω δράστης!!!
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 05 Aug, 2020, 23:21:07
Να σου πω τη μαύρη αλήθεια, με νοιάζει μόνο τι κάνει η δική μας κυβέρνηση.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 06 Aug, 2020, 12:19:00
Κοίταξε, σ' έναν κόσμο αλληλένδετο έχει σημασία τι κάνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπό την έννοια ότι τις μαλακίες άλλων κυβερνήσεων τις χρησιμοποιούν ως άλλοθι οι δικοί μας για τις δικές τους μαλακίες. Αλλά, αν θες να πούμε για τους δικούς μας, δες εδώ: https://tvxs.gr/news/ellada/tsipras-kragalea-i-adynamia-tis-kybernisis-na-balei-freno-stin-katastrofi

Σημειώνει μάλιστα ότι μετά την άρση του lockdown «έχουμε γίνει μάρτυρες πρωτοφανών αντιφάσεων και παλινωδιών», εκτιμώντας ότι αυτό οφείλεται στο ότι «ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε βουλιμικός στη προσπάθεια πολιτικής κεφαλαιοποίησης της αρχικής υγειονομικής επιτυχίας». Του καταλογίζει «αλαζονεία» και «απίστευτη βιασύνη να παρουσιάσει ένα κλίμα οριστικής επιτυχίας και επιστροφής στη κανονικότητα», καθώς και αγνόηση των ειδικών επειδή «έγιναν εμπόδιο στο πολιτικό του αφήγημα». Επιπλέον, μιλά για «απίστευτο ερασιτεχνισμό» στο άνοιγμα του τουρισμού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «άνοιξαν όπως να ‘ναι και χωρίς σοβαρά και ενιαία πρωτόκολλα για όλες τις πύλες εισόδου», ενώ, όπως τονίζει, αν ζητούσαν αρνητικό τεστ για κάθε επισκέπτη θα αποτελούσε ισχυρό κίνητρο τουρισμού, γιατί, θα εξασφάλιζε στον τουρίστα ότι επισκέπτεται μια χώρα ασφαλή υγειονομικά για τις διακοπές του.

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα το είχε χειριστεί λιγότερο κομπογιαννίτικα. Και αυτό γιατί είδαμε κομπογιαννίτικους χειρισμούς σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου. Ωστόσο, εμένα δεν με νοιάζει καθόλου από ποιον προέρχονται τα σωστά λόγια, όταν είναι σωστά. Και εδώ φαίνεται πως ο Τσίπρας δεν απέχει και τόσο απ' την πραγματικότητα, με βάση τα φαινόμενα τουλάχιστον.

Κι εγώ έχω ακριβώς την ίδια αίσθηση: ότι, μεθυσμένοι απ' την επιτυχία του πρώτου 2μήνου, βιαστήκανε να μας πούνε "πάει, τέλειωσε η πανδημία παιδιά, βουρ στον τουρισμό τώρα να φάμε με χρυσά κουτάλια". Αλλά δεν τους βγήκε. Και απορώ πώς πίστευαν ότι θα τους έβγαινε, με τόσα αντίθετα δεδομένα απ' τον διεθνή χώρο...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 06 Aug, 2020, 14:11:38
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Και επειδή ψηφίζω σχεδόν 40 χρόνια (πρώτη μου φορά ήταν το 1981) ποτέ δεν μπαίνω στη διαδικασία να πιθανολογήσω τι θα είχε κάνει καλύτερα ή χειρότερα ο προηγούμενος πρωθυπουργός, να σου πω την αλήθεια. :-) Γιατί η ιστορία γράφεται με γεγονότα κατά περίσταση κι όχι με εικασίες.

Πάντως, όταν ο πρωθυπουργός επικαλείται το «φιλότιμο του Έλληνα» και δεν κοιτάει να διορθώσει τα κακώς κείμενα, έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα και μη σοβαρό πρωθυπουργό.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 06 Aug, 2020, 14:27:42
Σίγουρα! Τι θα πει "φιλότιμο" και "ατομική ευθύνη" όταν μιλάμε για τέτοιας έκτασης υγειονομική καταστροφή παγκοσμίως; Ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί τήρηση των μέτρων είναι το Κράτος. Θα περιμένω απ' τον κάθε ανισόρροπο "συμπολίτη" μου να τηρήσει μέτρα;
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 06 Aug, 2020, 14:40:13
Μα τους έχουν ζαλίσει και τους συμπολίτες μας. Ρίχνουν χρήμα με ουρά στα ΜΜΕ για να κρατούν τον κόσμο εν υπνώσει.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 06 Aug, 2020, 14:43:39
Δυστυχώς έτσι φαίνεται πως έχουν τα πράγματα... Δεν μπορεί απ' τη μια τα ΜΜΕ να μιλάνε για "μένουμε ασφαλείς" και "ατομική ευθύνη", κι απ' την άλλη να διαφημίζουν κρυστάλλινες παραλίες και beach bar...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 06 Aug, 2020, 14:45:48
Ψάχνω με δυσκολία να βρω ένα σοβαρό δελτίο ειδήσεων την ημέρα. Και δυστυχώς εδώ και καιρό έχω εντοπίσει μόνο ένα, στη δημόσια τηλεόραση, κι αυτό δεν είναι το βραδινό κεντρικό δελτίο αλλά το μεσημβρινό με τον Αντώνη Αλαφογιώργο. Τείνω να πιστέψω ότι είναι και θέμα αξιοπρέπειας του δημοσιογράφου το κάθε δελτίο.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 06 Aug, 2020, 14:52:26
Οπωσδήποτε το ποιόν του δημοσιογράφου παίζει ρόλο. Ο Αντώνης Αλαφογιώργος μου είναι κι εμένα εξαιρετικά συμπαθής. Μετρημένος λόγος, χωρίς φανφάρες και εξυπνακισμούς. Κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 06 Aug, 2020, 14:58:28
Και λέει όλες τις ειδήσεις κι όχι μόνο τις «βολικές».
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 06 Aug, 2020, 15:04:15
Σωστά!
Title: Όταν η Κυβέρνηση δεν θέλει να δράσει, μιλάει μοιρολατρικά
Post by: Asdings on 09 Aug, 2020, 14:55:26
https://www.ethnos.gr/ellada/118942_koronoios-ayxisi-300-sta-kroysmata-agonia-gia-tis-diasolinoseis

Σε κάθε περίπτωση κυβερνητικοί παράγοντες αλλά και ο ΕΟΔΥ συνιστούν στους πολίτες ψυχραιμία αλλά και επιμονή στα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Είναι κοινό μυστικό πως η γενική καραντίνα στην καρδιά του Αυγούστου είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί και πλέον η κατάσταση είναι στα χέρια των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών που πρέπει να τηρούν με αυστηρότητα τα μέτρα ασφαλείας ώστε να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα η δύσκολη περίοδος μέχρι τον Δεκεπενταύγουστο όπου παρατηρείται συνωστισμός στις μετακινήσεις αλλά και στις κοινωνικές εκδηλώσεις και κυρίως σε γάμους και γιορτές.

Τι θα πει "είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί" η γενική καραντίνα; Αν το ΘΕΛΕΙ η Πολιτεία ΜΠΟΡΕΙ να το ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ. Η Αστυνομία ΔΕΝ έχει ρόλο; Κι αν η Αστυνομία δεν έχει, Στρατός δεν υπάρχει; Αλλιώς τι νόημα έχουν οι ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ; Ο Εχθρός δεν είναι πάντα ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ, μπορεί κάλλιστα να είναι και ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ. Γιατί είναι... "αντιδημοκρατικό" να χρησιμοποιηθεί ο Στρατός για την τήρηση των μέτρων; Ποιος το αποφασίζει αυτό; Αυτός που το αποφασίζει είναι σαφές ότι βάζει στην ίδια ζυγαριά ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (= ανθρώπινα "δικαιώματα" της "διασκέδασης", "μετακίνησης", "συνωστισμού" κ.λπ.) με την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ και τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. Και διαλέγει... τις πρώτες!!!

Σώστε μας, όσους καταλαβαίνουμε σε τι φρίκη βρισκόμαστε, από την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ των πολιτικών αγυρτών κάθε απόχρωσης.

Η λογική του Κράτους ως... αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού, όπου η κυβέρνηση κάνε μόνο ό,τι δεν... θα προκαλέσει αντιδράσεις, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.
Title: Δραματική έκκληση του κ. Σύψα να τηρηθούν τα μέτρα
Post by: Asdings on 12 Aug, 2020, 21:48:14
https://www.ethnos.gr/ygeia/119441_sypsas-tiriste-ta-metra-tha-ehoyme-ekatombi-thymaton-apo-ton-koronoio

Την ώρα που η χώρα μας μετρά -μόνο σήμερα- 262 νέα κρούσματα, κάνει λόγο για εκατόμβη θυμάτων από τον κορονοϊό αν συνεχιστεί η χαλαρότητα. «Δυστυχώς ο ιός σκοτώνει. Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. Είναι κρίσιμη η στιγμή και μπορεί να εκτραπούν τα πράγματα. Φοβόμαστε πως όταν επιστρέψουν στα αστικά κέντρα αυτοί που παραθέριζαν στα νησιά θα την πληρώσουν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το βράδυ της Τετάρτης.

Αλλά η Αγέλη... δεν δίνει δεκάρα για όλ' αυτά... Φταίνε όμως και οι επιστήμονες, που τα λέγανε κάπως πιο χαλαρά τους προηγούμενους μήνες για να σωθεί η... οικονομία. ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ: ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΥΓΙΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ. ΑΡΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΟΛΟΙ -ΜΑ ΟΛΟΙ- ΔΙΕΘΝΩΣ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝΕ ΚΙ ΑΒΓΑ, ΦΥΣΙΚΑ... ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν' ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠ' ΤΟΝ ΙΟ.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 13 Aug, 2020, 22:21:55
Δίκοπη φιλοτιμία (του Παντελή Μπουκάλα)
https://www.kathimerini.gr/1091776/opinion/epikairothta/politikh/dikoph-filotimia
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 14 Aug, 2020, 14:07:33
Έξυπνη η τοποθέτηση του Π. Μπουκάλα για το "δίκοπο" του φιλότιμου! Ωστόσο, εκεί που γράφει για τους νέους, νομίζω ότι είναι η χειρότερη εστία μετάδοσης το τελευταίο τρίμηνο. Φυσικά, κάποιους μιμούνται αυτοί οι νέοι. Η κοινωνική αναλγησία -ιδίως όταν τα αποτελέσματά της δεν φαίνονται αυτοστιγμεί, αλλά απαιτούν 15 μέρες με 1 μήνα για να φανούν- είναι χαρακτηριστική και στην Ελλάδα, αλλά όχι μόνο στην Ελλάδα.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 14 Aug, 2020, 14:52:00
Πληρώνουμε το αντίτιμο της κοινωνίας που φτιάχνουμε, Παναγιώτη.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 14 Aug, 2020, 15:10:27
Δυστυχώς έτσι είναι... Αλλά έλα που δεν τη φτιάχνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την κωλοκοινωνία...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 14 Aug, 2020, 15:12:15
Τη φτιάχνουμε όλοι μαζί και λόγω της ανοχής μας.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 14 Aug, 2020, 18:40:40
Σωστά τα λες... Απλώς το πρόβλημα είναι ότι δεν συντονιζόμαστε όλοι όσοι καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. Και λέω για συντονισμό, διότι ένας κούκος είναι αδύνατο να φέρει την άνοιξη. Αλλά οι σκεπτόμενοι είναι πάντα και πολύ επιφυλακτικοί σαν άνθρωποι. Συνήθως, μάλιστα, είναι άτομα που -ακριβώς επειδή συνειδητοποιούν τον κίνδυνο- δεν τα βάζουν με εγκαθιδρυμένες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Γι' αυτό και, στις περισσότερες επαναστάσεις, αυτοί που διακρίθηκαν ήταν οι τραμπούκοι. Αυτό, ασφαλώς, δεν σημαίνει ότι οι τραμπούκοι είναι χρήσιμοι. Σε καμία περίπτωση. Απλώς πρέπει να ενδυναμωθούν οι σκεπτόμενοι, και να μην αφήνουν τη βρόμικη δουλειά στους τραμπούκους, ούτε και να τους ακολουθούνε.
Title: Η Ιρλανδία είναι μια σοβαρή χώρα, στον αντίποδα της Ελλάδας του τελευταίου τριμήνου
Post by: Asdings on 16 Aug, 2020, 01:01:47
https://www.in.gr/2020/08/15/world/koronaios-paraitithike-o-proedros-tou-irlandikou-organismou-tourismou-pige-diakopes-stin-italia-para-ta-metra/

 Ο πρόεδρος του ιρλανδικού οργανισμού τουρισμού Μάικλ Κόουλι υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα, αφού πέρασε τις διακοπές του στην Ιταλία, αψηφώντας την προτροπή της κυβέρνησης να αποφεύγονται τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό.
[...]
Να σημειωθεί ότι η αρχίατρος της Σκωτίας παραιτήθηκε τον Απρίλιο αφού αγνόησε τη δική της συμβουλή προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Να τα βλέπουν οι "δικοί μας"...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 16 Aug, 2020, 20:49:00
Για τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά και τον τρόπο προφύλαξης από τον κορονοϊό, ένα θαυμάσιο βίντεο της UNICEF

https://www.youtube.com/watch?v=AZFgSAH11YI
Title: Κάνανε το μικρότερο lockdown εδώ στην Ελλάδα, γι' αυτό εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα
Post by: Asdings on 17 Aug, 2020, 01:11:54
https://www.tanea.gr/2020/08/16/greece/mosialos-megali-pithanotita-gia-egkrisi-emvoliou-tous-epomenous-mines/

«Υπήρξε μια χαλαρότητα σε ότι αφορά την κυκλοφορία των συμπολιτών μας και τις κοινωνικές δραστηριότητες που είχαν αυξηθεί από τα τέλη Απριλίου ενώ σημειώνει ότι το ελληνικό lockdown ήταν από τα μικρότερα που έγιναν στην Ευρώπη σε διάρκεια. [...]

Αυτό ακριβώς ήταν και η αρχή του προβλήματος. Πρόωρο "άνοιγμα" της "οικονομίας"... Μετά έφταιξε το άνοιγμα των συνόρων... Και μετά το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου...
Title: Η Ιταλία έμαθε το μάθημά της: κλείνει τα κλαμπ
Post by: Asdings on 17 Aug, 2020, 01:56:52
https://www.documentonews.gr/article/italia-h-kybernhsh-apagoreyei-ton-xoro-se-klamp-xenodoxeia-kai-paralies

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα ότι πρέπει να κλείσουν άμεσα όλα τα κλαμπ της χώρας, για να περιοριστούν τα νέα κρούσματα κορονοϊού. Οι νέοι, από αύριο, δεν θα μπορούν να χορεύουν ούτε σε ανοικτούς, αλλά ούτε και σε κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών και των ξενοδοχείων. Αιτία της απόφασης, η ελλιπής τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, ιδίως σε κλαμπ, και το γεγονός ότι πολλοί νέοι δεν φορούσαν μάσκες.

Εδώ πότε θα καταλάβουμε ότι πρέπει να κλείσουν ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΑΜΠ και τα παρόμοια; Ολόκληρη Ιταλία κλείνει ΧΙΛΙΑΔΕΣ κλαμπ, και η Ελλαδίτσα δεν μπορεί να κλείσει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ δικά της; Φαίνεται, όμως, πάλι ξεκάθαρα ότι ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΚΟΚΑΪΝΕΜΠΟΡΟΙ, ΟΠΛΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΜΠΟΡΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΛΑΜΠ-ΜΠΑΡ. Αυτό είναι και το μείζον πρόβλημα της χώρας "μας" (το "μας" σε εισαγωγικά, διότι μας την έχουν κλέψει προ πολλού οι "επιχειρηματίες" της νύχτας).

Και όλα αυτά με τη δικαιολογία ότι οι νέοι πρέπει σώνει και καλά να... χορεύουν και να μεθοκοπάνε! Λες και δεν υπάρχουν ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, πιο εποικοδομητικές.
Title: Γλώσσα λανθάνουσα...
Post by: Asdings on 20 Aug, 2020, 16:39:30
Αν θέλετε να δείτε τον κυνισμό κυβερνητικών παραγόντων, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ αυτό το απόσπασμα (https://www.in.gr/2020/08/20/greece/koronaios-provlimatizoun-oi-eksarseis-ton-krousmaton-sta-girokomeia-ti-eksetazetai-gia-na-min-ginoume-italia/):

«Έχουμε πανδημία, δεν έχουμε φτάσει στους 1000 νεκρούς την ημέρα, όπως στη Ισπανία και τη Βρετάνια. Είναι προφανές ότι υπάρχει διασπορά μετά το άνοιγμα στην κανονικότητα, στην Ισπανία είχαν πάνω από 3.500 κρούσματα, είχαν αύξηση κρουσμάτων στην Γερμάνια, τη Γάλλια την Ιταλία… Ανεβαίνει σε όλο τον κόσμο η νόσος». «Και μια ζωή να μπορέσουμε να σώσουμε είναι πολύτιμη» διευκρίνισε πάντως ο υπουργός Υγείας, αλλά ξεκαθάρισε ότι «είναι φύσει αδύνατον να τεστάρεις όλο τον πληθυσμό καθημερινά».

Τι μας λέει εδώ: α) μας λέει ότι το να αφήσουν ξέφραγο αμπέλι τη χώρα είναι... κανονικότητα, με επίκληση ότι ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ διέπραξαν ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ (σαν να λέμε: ναι, σκότωσα, αλλά το έκαναν άλλοι δέκα!), και β) αντί να πει «Ακόμα και μία ζωή να χαθεί άδικα είναι πολύτιμη», μας λέει «Και μια ζωή να μπορέσουμε να σώσουμε είναι πολύτιμη» -άρα μας λέει ότι, τώρα με την κανονικότητα, ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ, συνεπώς ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ -ΑΠΟ ΤΗΝ... ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ- ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ!!! ΑΝΤΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ: ΟΤΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΛΛΑ, ΑΝ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ!!!

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ; ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ... ΕΟΔΥ (ΑΝΤΙ ΓΙΑΤΡΟ), ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΝ π.χ. ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΑΛΛΑ... ΓΙΑΤΡΟ;
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 23 Aug, 2020, 21:25:45
Από την άλλη, μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Άκου δύο πάνινες μάσκες για μικρά παιδιά. Σοβαρή χορηγία της κυβέρνησης.

Δες αυτά τα δύο άρθρα:

Με δύο μάσκες πάνινες, θα εφοδιάσει το υπουργείο τους μαθητές
https://tvxs.gr/news/ellada/me-dyo-maskes-panines-tha-efodiasei-ypoyrgeio-toys-mathites

Ανοίγουν τα σχολεία με ευθύνη των… μαθητών
https://tvxs.gr/news/ellada/anoigoyn-ta-sxoleia-me-eythyni-ton-mathiton
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 23 Aug, 2020, 21:28:57
Τα διάβασα ήδη, έτσι είναι, δεν μπορεί η ευθύνη να μετακυλίεται στους... μαθητές!!! Οι δυο μάσκες, επίσης, είναι όντως κοροϊδία. Αν, δηλαδή, χαλάσουν, θα πρέπει να ακολουθηθεί γραφειοκρατία για να εγκριθεί η χορήγηση καινούργιων; Έλεος! Αν ήθελε πραγματικά να τους προστατέψει, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΔΙΑΖΕ ΜΕ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΕΣ ΜΑΣΚΕΣ FFP3 (ναι, αυτές των 20 ευρώ με τη βαλβίδα που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ διαδίδει τον ιό -αλλά που αν τις φοράνε ΟΛΟΙ στην τάξη ΔΕΝ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΙΟΣ). Να φρόντιζε να παραχθούν φτηνά τέτοιες μάσκες και να τις μοίραζε.

Τονίζω όμως ακόμα μία φορά: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ- ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΟΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ. Απόδειξη και τα γραφόμενα π.χ. σ' αυτό το άρθρο (https://www.kathimerini.gr/1090413/article/epikairothta/kosmos/o-ellhnas-epidhmiologos-poy-paresyre-ton-tramp):

Κάτι που έχει τη σημασία του είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι επικοινώνησε με επιδημιολόγους διεθνούς κύρους, απέφυγε να επικοινωνήσει με τον κ. Ιωαννίδη. Ισως ο πρωθυπουργός θεωρούσε από την αρχή ότι οι προβλέψεις του, όπως είπε ο Μαρκ Λίπσιτς, είναι «επιστημονικά αβάσιμες» και καμία χώρα δεν θα μπορούσε να αποφύγει την καραντίνα απέναντι σε μια τόσο επιθετική ασθένεια. Δεν ξέρουμε αν ο Τραμπ έχει μετανιώσει που «βλέπει Fox», αλλά η επιστημονική και πολιτική αντιπαράθεση προφανώς θα συνεχιστεί.

Τώρα, τι ακολούθησε μετά την καραντίνα και η κυβέρνηση τάχθηκε σύσσωμη κατά των lockdown ακόμα και με... 1000 κρούσματα τη μέρα, είναι άξιον διερευνήσεως! Προφανώς τα "επιχειρηματικά" συμφέροντα είναι ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΑ απ' οποιαδήποτε κυβέρνηση... Θυμάσαι που λέγαμε παλιότερα: "με καμιά κυβέρνηση!" Ε, εκεί έχω φτάσει κι εγώ πια, να μην τάσσομαι "με καμιά κυβέρνηση" αφού ΟΛΕΣ αποδείχτηκαν οικονομολάγνες. ΤΙΜΑΩ ΟΜΩΣ ΟΣΑ ΘΕΤΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. Πολλοί από μάς ίσως ζούμε ακόμα λόγω εκείνου του lockdown!!!
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 23 Aug, 2020, 22:01:46
Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ αλλά μόνοι μας τα λέμε μόνοι μας τ' ακούμε, μου φαίνεται.

Εδώ φωνάζουν για ελλείψεις και για απόκρυψη του πραγματικού αριθμού των κρουσμάτων οι νοσοκομειακοί γιατροί (αυτοί που θέλουμε να μας σώσουν αν μας συμβεί κάτι) και την επόμενη βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τους βγάζει ψεύτες.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 26 Aug, 2020, 14:31:57
Οι «μίζεροι» του Νότου...
https://www.efsyn.gr/oikonomia/257085_oi-mizeroi-toy-notoy
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 26 Aug, 2020, 20:47:44
Δυστυχώς έτσι είναι. Είμαστε πάντα μίζεροι σε όλα μας. Όσο για τους γιατρούς που λες παραπάνω, είναι όντως τραγικό να τους αμφισβητεί η πολιτική ηγεσία, τη στιγμή που ΜΟΝΟ αυτοί ξέρουνε τι γίνεται πραγματικά με την πανδημία.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 26 Aug, 2020, 22:48:04
Ε μα αυτό ακριβώς. Έχω μια αδελφική φίλη στο ΑΧΕΠΑ και την αδελφή μιας καλής φίλης στο ΠΑΓΝΗ (αμφότερα νοσοκομεία αναφοράς εξαρχής). Κατά στιγμές έχω ακούσει σημεία και τέρατα.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 27 Aug, 2020, 21:05:54
Άδικο έχουνε ύστερα όσοι κάθονται και πεθαίνουνε στα σπίτια τους;
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 28 Aug, 2020, 14:26:34
Οι μάσκες με βαλβίδα δεν εμποδίζουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, προειδοποιούν οι ειδικοί
https://www.kathimerini.gr/1092034/article/ygeia/ygeia-epikairothta/oi-maskes-me-valvida-den-empodizoyn-thn-e3aplwsh-toy-korwnoioy-proeidopoioyn-oi-eidikoi
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 28 Aug, 2020, 20:45:22
Επειδή έχει γίνει πολύς ντόρος με τις μάσκες με βαλβίδα, θα το θέσω όπως ακριβώς είναι, γιατί ο κόσμος μπερδεύεται, νομίζει ότι δεν προστατεύεται μ' αυτές τις μάσκες, ενώ ισχύει το αντίθετο. Συγκεκριμένα: οι μάσκες με βαλβίδα προστατεύουν σχεδόν απόλυτα όποιον τις φοράει, αλλά δεν προστατεύουν τον απέναντι, παρά ΜΟΝΟ όταν φοράει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ μάσκα με βαλβίδα. Άρα αν ΟΛΟΙ φοράνε μάσκα με βαλβίδα, προστατεύονται ΟΛΟΙ. Το ζήτημα είναι ότι αυτές κοστίζουν κάπου 20 ευρώ, αφενός. Άσε που τις θέλουν οι υγειονομικοί, οπότε αποθαρρύνουν τον κόσμο απ' το να τις παίρνει, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως αποθαρρύνανε τον κόσμο από τη χρήση οποιασδήποτε μάσκας στην αρχή της πανδημίας. Δεν έφταναν για όλους, όπως παραδέχτηκαν. Το ίδιο γίνεται και μ' αυτές με τη βαλβίδα.
Title: Τέτοια μέτρα χρειάζεται ΟΛΗ η κοινωνία, ΟΧΙ μόνο τα σχολεία
Post by: Asdings on 31 Aug, 2020, 13:53:54
https://www.ethnos.gr/kosmos/121624_koronoios-apoboli-se-sholeia-tis-agglias-gia-opoion-bixei-ftarnistei-i-asteieytei-me

Σε επιστολή του προς τους γονείς, ο Jerome Scafe, αναπληρωτής διευθυντής, παρουσίασε τις νέες «κόκκινες γραμμές του σχολείου τους, που ορίζει ο κορονοϊός». Προειδοποίησε: «Οι ακόλουθες συμπεριφορές μπορεί να οδηγήσουν σε αποβολή για κάποιο χρονικό διάστημα: Εσκεμμένος ή κακόβουλος βήχας, φτάρνισμα σε οποιοδήποτε σημείο της τάξης, χιουμοριστικά ή ακατάλληλα σχόλια ή άλλες δηλώσεις σχετικά με τον κορονοϊό, σκόπιμη φυσική επαφή με οποιοδήποτε άλλο άτομο, επανειλημμένη αποτυχία στο να ακολουθήσει τις οδηγίες».

Πολύ σωστά! Μακάρι να το έκαναν και εδώ, και μάλιστα ΟΧΙ μόνο στα σχολεία, αλλά και στους χώρους εργασίας κ.λπ.

Μία από τις αλλαγές λοιπόν, που θα παρατηρήσουν οι μαθητές όταν επιστρέψουν στην τάξη τους, είναι ότι ο καθένας δεν θα έχει πλέον το δικό του πλαστικό κύπελλο ή μπουκάλι για πόσιμο νερό. Κάποια σχολεία έχουν προμηθευτεί πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης - ανακυκλώσιμα – με μυτερό πάτο για να μην στέκονται. «Θα είναι μυτερά τα κύπελλα, ώστε να μην μπορούν να τοποθετηθούν πουθενά. Όταν ένα παιδί χρειάζεται νερό πρέπει είτε να το καταναλώσει άμεσα και να πετάξει το ποτήρι».

Επίσης πανέξυπνο μέτρο! Πού τέτοια εφευρετικότητα εδώ; Εδώ νομίζουμε ότι αρκεί μόνο η... μάσκα!!! Και, μάλιστα, οποιαδήποτε μάσκα, χωρίς προδιαγραφές... Έτσι απλώς να υπάρχει μια... μάσκα!!!

Δυστυχώς ο συντάκτης του άρθρου σχολιάζει πικρόχολα:

Καλή χρονιά λοιπόν στα… στρατόπεδα του Ηνωμένου Βασιλείου. Οσονούπω φθάνει και η σειρά μας…

Πώς φαίνεται ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ΠΟΤΕ ελπίδα πειθαρχίας και επιβολής μέτρων -οποιωνδήποτε μέτρων...
Title: Ασανσέρ που «ακούει» και σε οδηγεί στον προορισμό σου. Όντως βοηθάει;
Post by: Asdings on 31 Aug, 2020, 14:03:06
https://www.ethnos.gr/ellada/121611_pagkosmia-proti-sto-dimarheio-thessalonikis-exypna-asanser-poy-ta-thelei-kai-i-google

 Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο ασανσέρ που «ακούει» και σε οδηγεί στον προορισμό σου, χωρίς να πατήσεις κάποιο κουμπί- μειώνοντας τη πιθανότητα διασποράς του ιού μέσα στην καμπίνα

Ακούγεται καλό, αλλά αν η αρρώστια μεταδίδεται και με τα σταγονίδια της ομιλίας -άλλωστε αυτό μας έχουν πει οι επιστήμονες ότι συμβαίνει- τότε η καμπίνα θα είναι γεμάτη σταγονίδια από τις πολλές φωνητικές εντολές...
Title: Ασανσέρ που «ακούει» και σε οδηγεί στον προορισμό σου. Όντως βοηθάει;
Post by: wings on 31 Aug, 2020, 14:58:37
Και πού είναι το πρόβλημα; Αφού έχουμε οδηγία να φοράμε μάσκες στα ασανσέρ, είμαστε προστατευμένοι το ελάχιστο διάστημα που θα μείνουμε μέσα.
Title: Ασανσέρ που «ακούει» και σε οδηγεί στον προορισμό σου. Όντως βοηθάει;
Post by: Asdings on 31 Aug, 2020, 21:00:19
Καίρια η ερώτησή σου. Έχω απάντηση: οι μάσκες ΔΕΝ προστατεύουν από τα μικροσταγονίδια του αερολύματος που έχει εκλυθεί αν κάποιος έχει μιλήσει σε έναν κλειστό χώρο (εκτός αν είναι οι περίφημες με τη βαλβίδα, που -όπως έγραψα σε άλλο νήμα- είναι ακίνδυνες ΜΟΝΟ αν τις φοράνε ΟΛΟΙ, διαφορετικά διασπείρουν τα σταγονίδια από τη βαλβίδα και γίνονται επικίνδυνες για όποιον δεν φοράει τέτοια μάσκα), τα οποία τα εισπνέει κανείς είτε φοράει, είτε δεν φοράει μάσκα. Η μάσκα προστατεύει ΜΟΝΟ απ' τα μεγάλα σταγονίδια. Ψάξ' το και θα το βρεις, υπάρχουν πια αρκετές δημοσιεύσεις σχετικά με την αερομεταφορά του καταραμένου τέρατος...

Γενικώς, οι πωλητικοί νομίζουνε ότι, επειδή είπανε να φοράνε όλοι μάσκα, λύθηκε ξαφνικά το ζήτημα... Αμ δε! Θέλει και συμμόρφωση ΟΛΩΝ, θέλει και ΒΑΡΒΑΤΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, θέλει και ΑΥΤΟΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, θέλει, θέλει, θέλει...
Title: Ασανσέρ που «ακούει» και σε οδηγεί στον προορισμό σου. Όντως βοηθάει;
Post by: wings on 31 Aug, 2020, 21:42:46
Παναγιώτη, μην κάνουμε την τρίχα τριχιά. Χρειάζεται παρατεταμένη έκθεση για να κολλήσεις τον ιό. Μια χαρά σε προστατεύουν οι χειρουργικές μάσκες χωρίς βαλβίδα. Η εναλλακτική λύση είναι να μη χρησιμοποιείς το ασανσέρ.
Title: Ασανσέρ που «ακούει» και σε οδηγεί στον προορισμό σου. Όντως βοηθάει;
Post by: Asdings on 01 Sep, 2020, 15:25:17
Καλά, εννοείται ότι δεν χρησιμοποιώ ασανσέρ! Αλλά το λέω για ανθρώπους που δεν μπορούν ν' αποφύγουν τη χρήση... Εκεί υπάρχει όντως πρόβλημα, ουσιαστικά δεν έχει βρεθεί τρόπος που να παρέχει 100 % προστασία... Και είναι αλήθεια ότι, ακόμα και μια μικρή πιθανότητα μόλυνσης, ηχεί τρομαχτική...
Title: Ο αμφιλεγόμενος ρόλος του ΠΟΥ
Post by: Asdings on 04 Sep, 2020, 22:24:49
https://www.documentonews.gr/article/poy-den-tha-egkrinoyme-ena-mh-asfales-h-anapotelesmatiko-embolio

«Κανένα εμβόλιο δεν πρόκειται να αναπτυχθεί μαζικά έως ότου οι ρυθμιστικές αρχές είναι βέβαιες, οι κυβερνήσεις είναι βέβαιες και ο ΠΟΥ είναι βέβαιος ότι έχει εκπληρώσει το ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας», δήλωσε η επικεφαλής επιστήμονας Σουμίγια Σουαμινάταν σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη.

Δεν νομίζω ότι είναι αθώα η τοποθέτηση του ΠΟΥ, που φαίνεται ότι θέλει να ευνοήσει συγκεκριμένο εμβόλιο ή -γενικότερα- να καθυστερήσει τη λήξη της πανδημίας (άλλωστε ο ΠΟΥ δεν ήτανε που καθυστέρησε να ενημερώσει την υφήλιο για το κακό που ερχότανε;).

Άκου, λέει, "να πειστούν οι... κυβερνήσεις ότι δουλεύει το εμβόλιο". Δηλαδή οι πωλητικοί θα μας πούνε αν θα κάνουμε το εμβόλιο, όχι οι γιατροί. Η ζωές μας εξαρτώνται απ' τα λαμόγια που δεν θέλουνε να ξοδέψουνε ΔΕΚΑΡΑ για τη Δημόσια Υγεία!!! Καταστροφή!!!
Title: Ιατρική απορία
Post by: Asdings on 04 Sep, 2020, 22:48:59
https://www.in.gr/2020/09/04/health/health-news/diagnostiko-test-ksexorizei-ton-koronaio-apo-ti-gripi-kai-v/

Η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roche έλαβε το πράσινο φως από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για ένα διαγνωστικό τεστ που εντοπίζει και ξεχωρίζει τον ιό SARS-CoV-2 από την γρίπη Α και Β, ανακοινώθηκε σήμερα.

Ιατρική απορία: δηλαδή τα μέχρι τώρα τεστ που κάνουνε ΔΕΝ ξεχωρίζουν τον καταραμένο ιό από τους ιούς της γρίπης; Άρα όσοι βγήκαν θετικοί μπορεί να είχαν... γρίπη (και το αντίστροφο); Η μήπως εννοούν ότι η Ελβετία βρήκε ΑΛΛΟ ΕΝΑ τεστ που ξεχωρίζει αυτούς τους ιούς;
Title: Ιατρική απορία
Post by: spiros on 04 Sep, 2020, 23:00:18
Μάλλον εννοεί ότι εντοπίζει με μία εξέταση αν είναι ένα από τα τρία και ποιο είναι.
Title: Ιατρική απορία
Post by: wings on 04 Sep, 2020, 23:08:29
Ναι, κι εγώ αυτό που λέει ο Σπύρος καταλαβαίνω.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 05 Sep, 2020, 14:21:31
Α. Λινού: «Τα μέτρα στα σχολεία δεν αρκούν - Να γίνει επίταξη κτιρίων, λεωφορείων, εργαστηρίων»
https://tvxs.gr/news/ellada/linoy-ta-metra-sta-sxoleia-den-arkoyn-na-ginei-epitaksi-ktirion-leoforeion-ergastirion
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 05 Sep, 2020, 20:06:18
Ότι δεν αρκούν είναι σίγουρο... Αλλά, από την άλλη, θα σου πούνε ότι τα λεωφορεία δεν φτάνουν καλά-καλά για τους εργαζόμενους που κινούνται στην πόλη, θα φτάσουν και για τους μαθητές; Εκεί, ασφαλώς, θα πρέπει κανείς να τους πει ότι στη Δημόσια Υγεία ΔΕΝ ακολουθούμε τις "πολιτικές του εφικτού", αλλά τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ. Και ας ξηλωθούνε να αγοράσουνε ό,τι χρειάζεται, σε οχήματα, σε κτήρια κ.λπ.
Title: Ιατρική απορία
Post by: Asdings on 05 Sep, 2020, 20:10:47
Α, λέτε να είναι αυτό; Άρα ότι κάνεις το ίδιο τεστ είτε πρόκειται για το βιονικό τέρας είτε πρόκειται για τη γρίπη, και το τεστ σου δείχνει τι απ' όλα είναι. Καλό ακούγεται ;-)
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 05 Sep, 2020, 20:22:08
Μα αφού τα ιδιωτικά λεωφορεία (τουριστικών γραφείων κλπ) είχαν αναδουλειές τόσο καιρό με την πτώση του τουρισμού.

Τα δε περισσότερα κτήρια του δημοσίου στέκονται άχρηστα σε χίλιες γωνιές της Ελλάδας. Θα μπορούσαν μάλιστα να χρησιμοποιηθούν και για τη στέγαση προσφύγων, ανέργων κλπ τόσα χρόνια.
Title: Ιατρική απορία
Post by: wings on 05 Sep, 2020, 20:23:29
Μάλλον αυτό είναι.
Title: Ιατρική απορία
Post by: Asdings on 06 Sep, 2020, 11:58:38
Ναι, μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 06 Sep, 2020, 12:01:54
Πολύ σωστές οι προτάσεις σου. Όντως θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικά λεωφορεία και κτήρια... Αλλά -είπαμε- η Ιερή Αγελάδα της Ιδιωτικής Περιουσίας: που δεν μπορεί κανείς να την ακουμπήσει, ακόμα κι όταν είναι σχολάζουσα (στα νομικά θα πει, πρακτικά, ανεκμετάλλευτη). Κι ας μπορούσε να καλύψει υπαρκτές ανάγκες. Όλοι μπορούν να έχουν το αλάθητο του laisser faire, εκτός απ' το... κράτος!
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 06 Sep, 2020, 14:41:58
Όχι. Εννοούσα ιδιωτικά λεωφορεία με σωστή κάλυψη των εξόδων τους για να ζήσει κι αυτός ο κλάδος. Και δημόσια κτήρια που είναι πολλά και ρημάζουν.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 06 Sep, 2020, 18:19:30
Ναι, προσωπικά δεν διαφωνώ στην κάλυψη των εξόδων τους, αν είναι ορθολογική. Καλά έκανες και το επισήμανες αυτό το ζήτημα.
Title: Η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Post by: Asdings on 07 Sep, 2020, 11:38:04
https://www.in.gr/2020/09/07/apopsi/diaxeirisi-tis-ygeionomikis-krisis/

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος είναι από τα πιο λαμπρά μυαλά της χώρας μας, γι' αυτό και δεν άντεξε πολύ στον φαύλο χώρο της πολιτικής (πωλητικής). Αν και στη λαϊκή συνείδηση έχει συνδεθεί με τον νεοφιλελευθερισμό, στην πραγματικότητα είναι ένας άνθρωπος που σταθμίζει πάντα τον ηθικό παράγοντα των όσων υποστηρίζει. Στο ως άνω άρθρο του γράφει, ορθότατα και γεμάτος ενσυναίσθηση:

Οσο μεγάλη ήταν η επιτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στις πρώτες φάσεις εμφάνισης της ασθένειας, τόσο μεγάλα φαντάζουν τα προβλήματα σήμερα, μετά το άνοιγμα της κοινωνίας και την κατάργηση της καραντίνας. Είναι βέβαια λογικό το άγχος από τις δυσμενείς προοπτικές της οικονομίας με προεξάρχουσες τις ανησυχίες για την τύχη του τουρισμού. Οχι όμως και το ρισκάρισμα ανθρώπινων ζωών στο όνομα του τουρισμού και των διακοπών. Δεν υπάρχει για κανέναν ατομικό δικαίωμα διασποράς θανάτου.

[...]

Ακούγεται το επιχείρημα πως το άνοιγμα των συνόρων δεν ήταν πραγματικά υπεύθυνο για την αύξηση των κρουσμάτων. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως, πριν γίνει αυτό, πολλές πράξεις συλλογικής ανευθυνότητας δεν προκάλεσαν αύξηση των κρουσμάτων.

[...]

Η προτεραιότητα όμως της κυβέρνησης είναι φανερό πως είναι η προστασία του τουρισμού. Κι ενημερώνει για τις εξελίξεις με ιδιαίτερο τρόπο. Μερικές φορές ο ΕΟΔΥ καθυστερεί να πάει για έλεγχο. Οπως έγινε στην περίπτωση του Πόρου, όπου ο δήμαρχος κατήγγειλε πως είχε ζητήσει ελέγχους ημέρες πριν εμφανιστούν οι υγειονομικοί. Αλλού δεν έχουν κάνει καθόλου ελέγχους (λ.χ. Υδρα). Κι όμως τα νησιά κηρύχθηκαν σε περιορισμό! Συνήθως, ο τρόπος αναγγελίας δεν δείχνει την πραγματική επιβάρυνση μιας περιοχής. Τα κρούσματα ανακοινώνονται με βάση τη μόνιμη κατοικία των θυμάτων. Ωστε να μην αποθαρρυνθούν πιθανοί επισκέπτες της περιοχής.

Σωστή είναι η προστασία του τουρισμού. Οχι όμως σε βάρος της προστασίας της ζωής. Βλ. λ.χ. νεκρούς γέροντες στη Θεσσαλονίκη… Αφήστε που οι επιχειρηματίες του τουρισμού γκρινιάζουν, ήδη ζητώντας νέα ενισχυτικά οικονομικά μέτρα…

Τα είπε όλα με τ' όνομά τους. Και πάντα τα έλεγε. Γι' αυτό και η ΝΔ τον εξοστράκισε, δεν άντεχε τις αλήθειες, όπως δεν τις αντέχει και σήμερα. Είναι δούλα των μπαρόβιων "επιχειρηματιών".
Title: Ο υπουργός Υγείας τα είπε πολύ καλά, αλλά πρέπει όλη η κυβέρνηση να βάλει ΠΡΩΤΑ την Υγεία
Post by: Asdings on 07 Sep, 2020, 21:34:53
https://www.in.gr/2020/09/07/greece/kikilias-se-amfisvities-maskas-na-tous-pao-na-doun-ta-paidakia-pou-paleyoun-sta-nosokomeia-gia-na-peistoun/

 Κικίλιας σε αμφισβητίες μάσκας: Να τους πάω να δουν τα παιδάκια που παλεύουν στα νοσοκομεία για να πειστούν
Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Κικίλιας σχολίασε σχετικά με τις διαμαρτυρίες γονέων για τις μάσκες ότι όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες συμφωνούν πως η μάσκα είναι το σημαντικότερο μέτρο προστασίας απέναντι στην πανδημία.

Πρέπει να σχηματιστεί αρραγές μέτωπο εναντίον των αρνητών της μάσκας και της πανδημίας, είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία. Και η κυβέρνηση πρέπει κάποια στιγμή να (ξανα-)θέσει ως προτεραιότητά της ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, και όχι την (παρα-)οικονομία των μπαρόβιων.
Title: Ρώσικη ρουλέτα το άνοιγμα των σχολείων, της Σεμίνας Διγενή
Post by: Asdings on 14 Sep, 2020, 14:24:25
Ολόκληρο το εξαιρετικό άρθρο της Σεμίνας Διγενή εδώ: https://www.ethnos.gr/apopseis/123733_rosiki-royleta-anoigma-ton-sholeion

Είδαμε πως η κυβέρνηση αντί να προετοιμάσει τα σχολεία και να προσλάβει το αναγκαίο μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ξόδεψε όλο τον χρόνο που κερδήθηκε με τις θυσίες των Ελλήνων, σε κηρύγματα περί «ατομικής ευθύνης». Προκλητικά μάλιστα, πέρασε μέσα στο καλοκαίρι, νόμο που κάνει το σχολείο ακόμη πιο ανισότιμο και εξοντωτικό για τα παιδιά, με ρυθμίσεις που προβλέπουν μέχρι και την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα.

Την ίδια στιγμή, χάριζε δισεκατομμύρια σε εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχους και μονοπωλιακούς ομίλους της Ιδιωτικής Υγείας, χωρίς να ξεχνάει βεβαίως, να δίνει ετησίως 4 δισ. ευρώ από τις θυσίες των εργαζόμενων και του λαού στο  ΝΑΤΟ.

[...]

Καλό θα είναι οι μαθητές να μην αρκεστούν σε λόγια παρηγοριάς και υπομονής από τις διευθύνσεις των σχολείων τους και να απαιτήσουν την ασφαλή πρόσβαση στο μάθημα διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη ζωή!

Δεν παίζουμε με τα παιδιά και κυρίως δεν τα υποχρεώνουμε στον κίνδυνο της ρώσικης ρουλέτας.

ΥΓ. Για κάποιους λίγους που δε γνωρίζουν τη λειτουργία της ρώσικης ρουλέτας, να πούμε πως βασική ιδέα του εγχειρήματος αυτού, σ΄ όλες τις περιπτώσεις εφαρμογής του, ήταν η μέχρι ανοησίας επίδειξη αδιαφορίας προς τον θάνατο.

Ένα από τα πιο σωστά και καλογραμμένα άρθρα που έχω δει σε όλο αυτό το διάστημα της άθλιας πανδημίας. Η αρθρογράφος στηλιτεύει με πολύ άμεσο τρόπο την κυβερνητική κοροϊδία και ανευθυνότητα, θυμίζοντας ότι με την υγεία του κόσμου -και ιδίως των παιδιών- δεν παίζουμε.

Και ν' αφήσουν οι διάφοροι γιατροί των ΜΜΕ τις αστήρικτες αποψούλες τους περί... μεγαλύτερου κινδύνου από... ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις αν δεν πήγαιναν ένα χρόνο σχολείο τα παιδιά, βλ. π.χ. εδώ https://www.ethnos.gr/ygeia/123659_oi-giatroi-apantoyn-o-kindynos-gia-ta-paidia-tha-itan-megalyteros-den-anoigan-ta. Υποτίθεται ότι οι γιατροί (ιδίως όταν δεν είναι ψυχίατροι) είναι ταγμένοι στην προάσπιση της -σωματικής πρωτίστως- υγείας, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση ΚΑΙ για την ψυχική υγεία. Διότι πώς μπορεί ένας σωματικά ασθενής να έχει καλή... ψυχική υγεία; (άλλο ζήτημα ότι μπορεί να "χρυσώνει το χάπι" για ν' αντέξει...). Αλλά και σε καθαρά ψυχοκοινωνικό επίπεδο να το δούμε, ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΑΦΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΦΕΤΕΡΟΥ; ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΑΣΚΑΣ, ΙΣΑ-ΙΣΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΜΑΣΚΑ. ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ "ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ". ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ Ν' ΑΝΟΙΞΟΥΝ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 15 Sep, 2020, 18:53:49
https://www.ethnos.gr/ellada/123914_sotiris-tsiodras-ektos-kai-simera-o-loimoxiologos-apo-tin-enimerosi-gia-ton-koronoio

Για άλλη μια φορά ο γνωστός λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών, Σωτήρης Τσιόδρας, θα είναι εκτός της προγραμματισμένης ενημέρωσης για τον κορονοϊό, που θα γίνει στο υπουργείο Υγείας.

[...]

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, πολλοί είναι εκείνοι που ήθελαν σήμερα την παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών για τον κορονοϊό, προκειμένου να αλλάξει το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε από τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, με το ζήτημα των μασκών γίγας στα σχολεία. [...]. Παρ' αυτά ο γνωστός λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, απέφυγε για άλλη μία μέρα να εμφανιστεί στους τηλεοπτικούς δέκτες, δεδομένου, όπως έχει γράψει το ethnos.gr, έχει επιλέξει να τηρήσει αποστάσεις, κυρίως επειδή είναι δυσαρεστημένος για τις διάφορες κοινωνικές αντιδράσεις που υπάρχουν ως προς τη λήψη μέτρων απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

Ο κ. Τσιόδρας είναι -όπως έχω ξαναγράψει επανειλημμένα- άνθρωπος με τιμή και ηθική, και όχι ρετάλι όπως κάτι άλλοι που βάζουνε την οικονομία και τα τελετουργικά πάνω απ' τη Δημόσια Υγεία. Όπως φαίνεται απ' το κείμενο, τον θέλανε για να ηρεμήσει τα πνεύματα, άρα να τον χρησιμοποιήσουν για να "χρυσώνει το χάπι" της υγειονομικά επικίνδυνης πολιτικής τους. Έχει όμως απόλυτο δίκιο να μη δέχεται αυτό τον άχαρο ρόλο. Και έχει επίσης δίκιο που έχει δυσαρεστηθεί με την ίδια την κοινωνία, που αντιτίθεται στα σωτήρια μέτρα αντί να τα τηρεί ευβλαβικά. Ο άνθρωπος πήγε να τους σώσει, αλλά τον βρίζουν αντί να τον δοξάζουν. Και με άλλους σημαντικούς ανθρώπους τα ίδια δεν έχουν γίνει, άλλωστε (βλ. π.χ. Καποδίστριας); Εξάλλου, δεν αποκλείεται και να φοβάται να παρίσταται εκεί, μέσα στη μόλυνση, απ' τη στιγμή που κυκλοφορούν "λυτοί" δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες- χιλιάδες φορείς στην Αττική...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 15 Sep, 2020, 20:46:36
Και, βεβαίως, η κυβέρνηση, από το "δεν χρειάζονται οι μάσκες", πέρασε στο "μάσκα δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν"!!! Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η μάσκα είναι πολύ χρήσιμη και πρέπει να τη φοράνε, αλλά δεν είναι πανάκεια. Νομίζουνε άραγε ότι, άμα βάλουνε μάσκα και πιάσουνε ψιλοκουβέντα με τον μπακάλη στα 100 εκατοστά, δεν θα κολλήσουνε;

Και ορθά αναρωτιέται ο Β. Σ. Κανέλλης (https://www.in.gr/2020/09/15/apopsi/maskes-stis-plateies-kai-stis-poreies-tha-pesei-poly-gelio-kai-klama/):

Και γιατί δεν επιβάλλει η κυβέρνηση υποχρεωτική τηλεργασία στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που συναθροίζεται σε έναν εργασιακό χώρο;

Αυτό λέμε κι εμείς: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΛΕΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ, ΤΗΛΕΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ, ΤΗΛΕΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ, ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ; ΤΟΟΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ;
Title: Ο αμφιλεγόμενος ρόλος του ΠΟΥ
Post by: Asdings on 16 Sep, 2020, 10:57:41
Άλλη μια αμφίσημη τοποθέτηση του ΠΟΥ: https://www.tovima.gr/2020/09/16/world/pou-se-krisimi-fasi-gia-tin-katapolemisi-tou-koronoiou-i-eyropi/

Είναι καιρός να σταματήσουμε να «κυνηγάμε χίμαιρες» και να πάρουμε σκληρές αποφάσεις για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους και να κρατήσουμε τους νέους στο σχολείο, ακόμη κι αν χρειαστεί να αποδεχθούμε αναπόφευκτες θυσίες, δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ο Μάικλ Ράιαν.
[...]
Θα πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί για να παραμείνουν μέσα στην κοινωνική ζωή τόσο οι πιο νέοι όσο και οι πιο ηλικιωμένοι, υπογράμμισε. «Ο μόνος τρόπος είναι οι ενήλικοι να κρατήσουν επαρκή απόσταση για να ευνοήσουν μια μείωση της μόλυνσης».

«Τι είναι το πιο σημαντικό; Η επιστροφή των παιδιών μας στις τάξεις ή το άνοιγμα των νάιτκλαμπ και των μπαρ;», είπε.

Για τα κλαμπ και τα μπαρ έχει απόλυτο δίκιο. Αλλά αυτό το αποκαλεί "σκληρές αποφάσεις" και "αναπόφευκτες θυσίες"; Αυτά τα μέτρα θα έπρεπε να θεωρούνται ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ από όλους τους πωλητικούς. Απ' την άλλη, αν εννοεί "σκληρές αποφάσεις" και "αναπόφευκτες θυσίες" την αποδοχή θανάτων για χάρη της... κοινωνικοποίησης, τότε η δήλωση είναι αληθινά επικίνδυνη.

Γενικότερα, όσοι υποστηρίζουν ότι οι κοινωνία πρέπει να συνεχίζει τον προηγούμενο βίο της αποδεχόμενοι τους ελεεινούς θανάτους αθώων ανθρώπων είναι εγκληματίες. Απεναντίας, θα πρέπει να ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ. ΔΥΣΚΟΛΟ; ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 17 Sep, 2020, 14:03:50
Απίστευτο: Η χώρα που αναγκάζει τους αρνητές της μάσκας να σκάβουν τάφους για τα θύματα κοροναϊού
Στόχος των αρχών είναι οι παραβάτες να δουν «από πρώτο χέρι» τις επιπτώσεις του φονικού ιού
https://www.in.gr/2020/09/17/world/apisteyto-xora-pou-anagkazei-tous-arnites-tis-maskas-na-skavoun-tafous-gia-ta-thymata-koronaiou/
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 17 Sep, 2020, 14:44:16
Πολύ καλά τους κάνει. Κι εδώ αυτό τους χρειάζεται. Έχουμε μπερδέψει τα ατομικά δικαιώματα, οι συνέπειες της ενάσκησης των οποίων αφορούν αποκλειστικά τον φορέα του δικαιώματος, με την εγκληματική αντικοινωνικότητα και αναλγησία που βαφτίζεται "δικαίωμα" ενώ, στην πραγματικότητα, οι συνέπειές της αφορούν ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Και, για να μαθαίνουμε: https://www.in.gr/2020/09/17/world/kina-lockdown-se-mia-olokliri-poli-gia-dyo-krousmata-koronaiou/

Η Κίνα έκανε lockdown για 2 μόλις κρούσματα, εμείς με 300+ (που θα είναι 1000+ σε πολύ λίγο καιρό με βάση την κοινή λογική) τι περιμένουμε ακόμα;

Άσε πόσο γραφικές θα ήταν -αν δεν ήταν επικίνδυνες- αντιφατικές διατυπώσεις όπως η κάτωθι (https://www.tanea.gr/2020/09/17/greece/koronaios-stin-ellada-provlepsi-gia-2-000-krousmata-tin-imera-pithano-neo-lockdown-kai-maskes-stous-dromous/):

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, το πρόβλημα είναι μπροστά μας, δυναμικό και εξελίσσεται. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, διαφορετικό το οικονομικό & κοινωνικό κόστος μπορεί να είναι μεγάλο. Για μας η δημόσια υγεία δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά», είπε χαρακτηριστικά.

Δηλαδή τι μας λέει εδώ; Μας λέει ότι τα μέτρα πρέπει να τηρούνται για να μην υπάρξει οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Υγειονομικό κόστος, σαν να λέμε, δεν υπάρχει, ε; Κατά τα λοιπά, όμως, "η δημόσια υγεία δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά". Μας δουλεύουνε!!!

Ή το άλλο ανέκδοτο (https://www.tanea.gr/2020/09/17/greece/mosialos-sto-1-i-anosia-stin-ellada-prepei-na-emvoliastei-pano-apo-to-70-tou-plithysmou/):

Ο κ. Μόσιαλος είπε, επίσης, ότι «δεν θα ήθελα να δω περισσότερα μέτρα και περιορισμούς γιατί έχουν επιπτώσεις στην οικονομία και άρα στην υγεία με αύξηση της ανεργίας και λιγότερους πόρους για το σύστημα υγείας».

Ενώ το αντίστροφο δεν ισχύει τάχα; Άραγε οι επιπτώσεις στην υγεία (π.χ. μαζικοί θάνατοι) δεν θα έχουν επιπτώσεις και στην οικονομία και -φυσικά- εξάντληση των πόρων του συστήματος υγείας; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Η ΟΡΓΗ; Μα, φυσικά, για να μας τονίζουνε διαρκώς ότι η οικονομία είναι πάνω από την... ανθρώπινη ζωή!!! Άκου... "δεν θα ήθελε να δει περισσότερα μέτρα και περιορισμούς", όταν γίνεται χαμός από κρούσματα και θύματα... Τόση εναρμόνιση πολιτικής και "επιστημονικής" εξουσίας ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ -ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ LOCKDOWN- ΤΟΤΕ Η ΠΩΛΗΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΣΩΣΤΑ;
Title: Γιατί ο Μητσοτάκης «άφησε» το θέμα του κορoναϊού; του Ανδρέα Παναγόπουλου
Post by: Asdings on 18 Sep, 2020, 13:34:14
https://www.in.gr/2020/09/18/apopsi/giati-o-mitsotakis-afise-thema-tou-koronaiou/

Ενδιαφέρον άρθρο, που λέει πολλές αλήθειες:

Η γενικευμένη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ήταν στο τραπέζι από τα τέλη Αυγούστου- παρά τις δηλώσεις του κ. Πέτσα. Κι όμως, αν δεχθούμε –και πρέπει να το δεχθούμε- ότι η μάσκα προστατεύει, ανακοινώθηκε το μέτρο, ως ημίμετρο. Στους εξωτερικούς χώρους, είναι επιβεβλημένη μόνο σε σημεία συνωστισμού.

Το γιατί δεν μετατράπηκε η εισήγηση σε απόφαση δεν το γνωρίζει κανείς και αποδίδεται σε πολιτική επιλογή και αντιστάσεις υπουργών.
Σίγουρα, οικονομικό κόστος δεν υπήρχε από την απόφαση. Οικονομικό κόστος θα έχει τυχόν lockdown και η αύξηση νοσηλευόμενων και διασωληνωμένων, όπως και η τυχόν αύξηση στις απώλειες ανθρώπων.
[...]
Για να αποφευχθούν τα χειρότερα θα πρέπει να πάρει ο κ. Μητσοτάκης και πάλι πάνω του το παιχνίδι. Πολιτικά και επικοινωνιακά. Να βγει, να ανακοινώσει και να εξηγήσει. Ίσως γιατί μόνο έτσι θα ξανανοίξουν τα αυτιά τους οι πολίτες , οι αρμόδιοι, οι ειδικοί και οι υπουργοί του.

Ωστόσο, απορώ γιατί ακόμα και διαυγείς αναλυτές όπως ο Α. Παναγόπουλος επιμένουν να μετράνε τις ανθρώπινες απώλειες με βάση το οικονομικό κόστος. ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΥΓΑΡΙΑ. Και ΕΝΑΣ νεκρός παραπάνω ΕΧΕΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.

ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ LOCKDOWN ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ. Η ΜΑΣΚΑ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΜΟΝΟ ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 18 Sep, 2020, 15:49:29
Σύντομη απάντηση στον τίτλο του άρθρου: Ο Μητσοτάκης άφησε το θέμα του κορονοϊού γιατί η κυβέρνηση έχει τ' αβγά και τα πασχάλια στο θέμα της επιδημίας.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, παιδιά. Μαθαίνω από φίλους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε γυμνάσια/λύκεια της Αττικής ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δουλεύουν σε μικρού μεγέθους αίθουσες όπου κυριολεκτικά στοιβάζονται από 18-30 μαθητές. Αφήνουν ανοιχτό το ένα και μοναδικό παράθυρο (αν υπάρχει) και την πόρτα της αίθουσας με αποτέλεσμα ή να τους δέρνει ο ήλιος και η ζέστη ή να γίνεται πανδαιμόνιο γιατί το ίδιο γίνεται και στις υπόλοιπες αίθουσες. Στα διαλείμματα κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τους μαθητές να κάνουν παρέες και μάλιστα χωρίς μάσκα (όπως λέει η ντιρεκτίβα του υπουργείου) γιατί το εποπτικό προσωπικό δεν επαρκεί. Όταν σχολούν, κάνουν μεγάλες παρέες με μαθητές γειτονικών σχολείων και εκεί τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα. Όμως το χειρότερο που πληροφορήθηκα είναι ότι μαθητές που υποψιάζονται ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό πηγαίνουν να κάνουν τεστ και οι οικογένειες δεν ενημερώνουν το σχολείο αν το τεστ βγει θετικό. Τα δημόσια νοσοκομεία ενημερώνουν τα σχολεία, αλλά τι γίνεται όταν το τεστ πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς φορείς; Επομένως, η ιχνηλάτηση των επαφών των μαθητών είναι πρακτικά αδύνατη γιατί έρχονται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες άτομα.

Και ρωτώ πολύ σοβαρά τώρα: Είμαστε εμείς χώρα ικανή να διαχειριστούμε χιλιάδες κρούσματα καθημερινά; Εδώ δεν τα κατάφεραν άλλες χώρες που έχουν πολύ καλύτερο κρατικό μηχανισμό και σύστημα υγείας από εμάς.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 18 Sep, 2020, 18:52:16
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η Ελλάδα να τα διαχειριστεί. Αλλά η κυβέρνηση φέρεται σαν να θέλει πραγματικά να γίνει ο χαμός από κρούσματα και θανάτους, ποιος ξέρει γιατί; Λες να έχουνε τίποτα μετοχές σε... γραφεία τελετών; Οι τύποι είναι επικίνδυνοι!!!

Όσο για τους "γονείς" που λες, αυτούς που δεν ενημερώνουν τα σχολεία ότι τα παιδιά τους είναι θετικά, θεωρώ ότι ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ;
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 18 Sep, 2020, 19:05:53
Φυσικά είναι εγκληματίες. Και το κακό είναι πως δεν έχουν ιδέα πόσο επικίνδυνοι είναι ούτε αυτοί ούτε τα κυβερνητικά στελέχη.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 19 Sep, 2020, 13:10:30
Πραγματικά πιστεύεις ότι δεν έχουνε καταλάβει; Τι άλλο περιμένουν, άραγε, για να καταλάβουν; Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Είναι δυνατόν να είναι ηλίθιοι όλοι αυτοί; Κάτι άλλο παίζει... Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 19 Sep, 2020, 15:18:19
Πιστεύω πως η έλλειψη πραγματικής παιδείας, ή μάλλον κουλτούρας, δεν τους επιτρέπει να καταλάβουν τίποτε γιατί έχουν εστιάσει στον εαυτό τους και μόνο και παραδίπλα δεν μπαίνουν στον κόπο να κοιτάξουν.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 19 Sep, 2020, 15:26:30
Τότε είμαστε στο έλεος όχι απλώς λαμόγιων, αλλά ηλιθίων!
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 19 Sep, 2020, 15:35:40
Ενδεχομένως και συνδυασμού τους.

Δες κι αυτό:

Μάσκα: Να την παινεύεις, αλλά να μην την φοράς; (του Τάσου Τέλλογλου)
https://insidestory.gr/article/maska-ellines?token=Q5575A49J7
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 19 Sep, 2020, 21:40:41
Κορυφαίο το άρθρο του Τέλλογλου (γενικά τον πάω). Και πολύ ενδιαφέρων ιστότοπος.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 19 Sep, 2020, 22:14:27
Τα 11 μέτρα έκτακτης ανάγκης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μέτρο πρώτο:
Ενίσχυση του ΕΣΥ άμεσα με 15.000 μόνιμες προσλήψεις. 
Για να οχυρώσουμε την πρώτη γραμμή άμυνας της χώρας απέναντι στην πανδημία.

Μέτρο δεύτερο:
Ενίσχυση των δημόσιων σχολείων άμεσα, με 15.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Για να διευκολυνθεί το εκπαιδευτικό έργο και να μην κάνουν τα παιδιά μας μάθημα στοιβαγμένα σε τάξεις των 26-27 ατόμων.

Μέτρο τρίτο:
Επιδότηση της εργασίας, για όσο διαρκεί η κρίση.
Η πρότασή μας περιλαμβάνει την κάλυψη από το κράτος του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών και του 40% του μισθού των εργαζομένων, με υποχρέωση καταβολής του υπόλοιπου 60% του μισθολογικού κόστους από την επιχείρηση.

Μέτρο τέταρτο:
Εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, για όσο διαρκεί η κρίση.
400€ για το πρώτο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, 200€ για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και 100€ για κάθε παιδί.
Το εισόδημα αυτό θα καλύπτει όσους πολίτες είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται λόγω της πανδημίας, στηρίζοντας έμπρακτα όχι μόνο τους άνεργους, τους εποχικά εργαζόμενους και τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, αλλά και τους πληττόμενους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Μέτρο Πέμπτο:
Μη-επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις
Όλοι οι έμμεσα ή άμεσα πληττόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση ύψους 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, με μέγιστη ενίσχυση ανά επιχείρηση τις 100.000 ευρώ, με μοναδικό κριτήριο τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας.

Μέτρο έκτο:
Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 6%, για όσο διαρκεί η κρίση.

Μέτρο έβδομο:
Επιδότηση 40% του ενοικίου των πληττόμενων επιχειρήσεων, για όσο διαρκεί η κρίση.
Διότι για την πλειοψηφία των μικρών πληττόμενων επιχειρήσεων αποτελεί ζήτημα επιβίωσης η ελάφρυνση από το βάρος του ενοικίου.
Με την πρότασή μας ωφελούνται οι επιχειρήσεις αυτές αλλά δεν βλέπουν μείωση του εισοδήματός τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Μέτρο όγδοο:
Επιστροφή στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Ένα μέτρο που θα μειώσει το κόστος παραγωγής και θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες παραγωγούς στον πρωτογενή τομέα.

Μέτρο ένατο:

Μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα εισοδήματα έως 40.000€ και μείωση των συντελεστών για εισοδήματα από 40.000€ έως 65.000€.
Προφανώς στο δικό μας σχέδιο η μείωση αυτή αφορά και τους συνταξιούχους και τους δημόσιους υπαλλήλους και δεν προχωρά σε αδιανόητους αποκλεισμούς που κινητοποιεί κοινωνικούς αυτοματισμούς παλιών εποχών.

Μέτρο δέκατο:
Μόνιμη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
Ένα μέτρο που θα ελαφρύνει σημαντικά επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με μπλοκάκι.

Και τέλος Μέτρο 11ο:

Μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%.
Ένα μόνιμο μέτρο που θα προσφέρει σημαντική ελάφρυνση στο σύνολο των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Πηγή: https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/260530_al-tsipras-ftanei-pia-me-tin-eikoniki-pragmatikotita

Τα μέτρα είναι κοστολογημένα από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και χρηματοδοτούνται από το ποσό που είχε αφήσει στα ταμεία του κράτους η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο υπουργός Σταϊκούρας έχει πει κατ' επανάληψη τον τελευταίο καιρό ότι η κυβέρνηση δεν έχει χρησιμοποιήσει το ποσό αυτό ακόμη. Το λέω για να μη δημιουργηθεί η συνήθης εύλογη απορία «Και πού θα τα βρούμε τα λεφτά;»

Παναγιώτη, όλα αυτά προτείνουμε κι εμείς τόσους μήνες τώρα. Λες να μας διαβάζει ο Τσίπρας; :-)
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 20 Sep, 2020, 18:05:13
Ποιος ξέρει; Πάντως με τα συγκεκριμένα μέτρα συμφωνώ απολύτως. Αν όντως έχει πρόθεση να τα κάνει και πράξη, είναι άλλο θέμα, ασφαλώς...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 20 Sep, 2020, 19:20:23
Μα και να θέλει, δεν μπορεί να τα κάνει πράξη αφού δεν κυβερνά. Ωστόσο, δηλώνει τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και το τι θα έκανε τη συγκεκριμένη στιγμή. Εννοείται πως τα πράγματα είναι ρευστά και τα προγράμματα επιδέχονται διαρκείς αναθεωρήσεις ανάλογα με την εκάστοτε κατάσταση.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 21 Sep, 2020, 15:23:31
Μα ακριβώς αυτό αμφισβητώ: ότι θα τα έκανε πράξη αν κυβερνούσε τη δεδομένη στιγμή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δικαιώνω τους κυβερνώντες -κάθε άλλο! Απλώς λέω ότι όλο το πολιτικό σύστημα είναι μια διαρκής Σκύλλα και Χάρυβδη, ιδίως για όσους δεν υπήρξαν αφισοκολλητές κανενός κόμματος.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 21 Sep, 2020, 15:34:14
Αφού τους δίνει στο πιάτο τόσες προτάσεις, δεν έχουν παρά να τις ενσωματώσουν στις δικές τους και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν οι κυβερνώντες. Μάλιστα, χθες στη συνέντευξη τύπου ανέφερε με ακρίβεια το κόστος τους.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 21 Sep, 2020, 16:41:07
Τα παράδοξα του Νοσοκομείου Αγρινίου

Νοείται νοσοκομείο αναφοράς Covid-19 χωρίς μοριακούς αναλυτές για διαγνωστικά τεστ; Κι όμως, αυτό προκύπτει από την πολύμηνη περιπέτεια της δωρεάς της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας που μένει στα αζήτητα και έχει αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας αντιπαράθεσης ιατρικών στελεχών.

Είναι δυνατόν ένα νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19, ενώ βρισκόμαστε μόλις στην αρχή του δεύτερου κύματος πανδημίας, να μην έχει ανάγκη ή να θεωρεί περιττούς τους μοριακούς αναλυτές; Κι όμως, αυτό φαίνεται ότι πιστεύουν κάποια στελέχη του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Αγρινίου που καλύπτει έναν από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας, τα οποία έχουν εμπλακεί σε μια διελκυστίνδα δημόσιων αλληλοδιαψεύσεων και μετάθεσης ευθυνών, και μάλιστα δημόσια, μέσα από επιστολές και παρεμβάσεις στα τοπικά ΜΜΕ (AgrinioTimes.gr, AntennaStar.gr, Antenna Star 103,5 fm). Το χρονικό αυτής της απίστευτης και απαράδεκτης διελκυστίνδας έχει ως εξής:

Στις 23 Μαρτίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πήρε την πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει την αγορά μοριακού αναλυτή ανίχνευσης SARS COVID 2 και ενός σημαντικού αριθμού τεστ για το Νοσοκομείο Αγρινίου, προκειμένου να μειώσει την ταλαιπωρία και την αναμονή των πολιτών που χαρακτηρίζονταν ως ύποπτα κρούσματα.

Στόχος ήταν να ανακουφιστεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Πατρών που είχε οριστεί τότε ως νοσοκομείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή. Το συνολικό κόστος του προϋπολογισμού της εγκατάστασης μοριακών αναλυτών στο Νοσοκομείο Αγρινίου ήταν περίπου 150 χιλιάδες ευρώ. Για τον λόγο αυτό, σε συνεννόηση με την 6η ΥΠΕ, η Περιφέρεια ζήτησε και έλαβε στις 23/3 την κατεπείγουσα έκδοση των τεχνικών δελτίων από τη διοίκηση του νοσοκομείου.
[...]
https://www.efsyn.gr/politiki/260602_ta-paradoxa-toy-nosokomeioy-agrinioy
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 21 Sep, 2020, 18:57:02
Αφού τους δίνει στο πιάτο τόσες προτάσεις, δεν έχουν παρά να τις ενσωματώσουν στις δικές τους και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν οι κυβερνώντες. Μάλιστα, χθες στη συνέντευξη τύπου ανέφερε με ακρίβεια το κόστος τους.

Σ' αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Αν μια ιδέα είναι σωστή, απ' όπου κι αν προέρχεται, θα πρέπει να υιοθετείται από την όποια κυβέρνηση. Αλλά, δυστυχώς, αυτοί οι τύποι που κυβερνάνε δεν είναι για τέτοιες "μεγαλοψυχίες". Άσε που, ως νεοφιλελέδες, απαξιώνουν τέτοια μέτρα.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 21 Sep, 2020, 19:02:34
Ε τότε ας προσέχαμε όλοι μας.

Δες κι αυτό: https://tvxs.gr/news/ellada/ekriksi-epixeirimatia-stin-karditsa-i-kybernisi-den-einai-poythena-nd-imoyn-tora-den-eim
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 22 Sep, 2020, 13:52:03
Χμ, με τον επιχειρηματία ίσως δεν θα συντασσόμουνα εύκολα, χωρίς να το ψάξω. Αυτούς τους νοιάζει μην πα' και πληρώσουν κα'να δώρο του Πάσχα παραπάνω... Δεν φτάνει που οι περισσότεροι βγάζουν ΜΟΝΟ μαύρα και δεν πληρώνουνε ούτε φόρους ούτε τίποτα... Τον συγκεκριμένο δεν τον ξέρω, ασφαλώς, αλλά το γενικό τους πνεύμα αυτό είναι. Πήγανε και πήρανε ακόμα και την ενίσχυση των 500 ευρώ, τα καθοίκια, επειδή δήθεν δεν τα έβγαζαν πέρα. Έχω μάθει για πολλούς από δαύτους ότι παίζουνε τζόγο όλα τα λεφτά τους, και μετά κλαίγονται ότι "δεν βγαίνουνε".

Επιδόματα θα έπρεπε να δοθούν, αλλά όχι στους επιχειρηματίες, αλλά απευθείας στους εργαζόμενους. Στους επιχειρηματίες να δίνονταν ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΛΕΓΧΟ των φορολογικών τους και της περιουσιακής τους κατάστασης. Δεν μπορεί να έχει ο άλλος αμαξάρες και κότερα και σπίτια και να λέει "δεν βγαίνει η επιχείρηση"...

Το λάθος της κυβέρνησης είναι ότι τους έδωσε το ελεύθερο να ζητάνε οι ίδιοι την τηλεργασία των υπαλλήλων τους, ενώ έπρεπε ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 22 Sep, 2020, 14:54:56
Εδώ μιλάμε για την Καρδίτσα που έχει πνιγεί ολόκληρη στη λάσπη και δεν υπάρχει επιχείρηση που να μπορεί να λειτουργήσει αυτή τη στιγμή.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 22 Sep, 2020, 15:50:00
Α, εντάξει, για την Καρδίτσα πάω πάσο. Εγώ το είπα γενικά για τους επιχειρηματίες, που γκρινιάζουνε αδιάκοπα, είτε υπάρχει κυκλώνας και καταστροφές, είτε όχι... Ο συγκεκριμένος έχει προφανώς δίκιο, έγινε μεγάλος χαμός εκεί.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 22 Sep, 2020, 15:51:13
Επιχειρηματίες θεωρούνται ακόμη κι όσοι έχουν ένα μαγαζί ή μια μικρή βιοτεχνία. Επομένως, δεν χρειάζεται να γενικεύουμε.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 22 Sep, 2020, 16:08:50
Νοσοκομείο Νίκαιας: Σταματά να νοσηλεύει κρούσματα κορονοϊού
https://www.ethnos.gr/ygeia/125064_nosokomeio-nikaias-stamata-na-nosileyei-kroysmata-koronoioy

Οι καλοί μου τρόποι δεν μου επιτρέπουν να πω με ακρίβεια πως συμπεριφερόμαστε στους ήρωες γιατρούς εν μέσω πανδημίας.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 23 Sep, 2020, 14:25:11
Είναι ντροπή, πραγματικά...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 23 Sep, 2020, 14:31:18
Παραιτούνται υπεύθυνοι ΜΕΘ από μεγάλα νοσοκομεία όλης της χώρας συνεχώς, Παναγιώτη, και όλοι έχουν τα ίδια αιτήματα και τα ίδια παράπονα. Φαντάζομαι πως τα διαβάζεις στις ηλεκτρονικές εφημερίδες. Και ο αρμόδιος υπουργός είπε χτες στην ενημέρωση για την πανδημία πολύ ανάλαφρα ότι δεν κάνει δεκτές τις παραιτήσεις. Τι να λέμε τώρα; Ντροπή μεγάλη.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 23 Sep, 2020, 20:15:47
Τα είδα και είπα ακριβώς τα ίδια με σένα...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 23 Sep, 2020, 20:36:14
SOS εκπέμπουν τα νοσοκομεία: Εκκενώνονται ΜΕΘ για κρούσματα
https://tvxs.gr/news/ellada/meta-nosokomeio-nikaias-frakare-kai-o-eyaggelismos-ekkenonontai-meth-gia-kroysmata
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 23 Sep, 2020, 21:26:09
Γράφει ο Β. Σ. Κανέλλης (https://www.in.gr/2020/09/23/apopsi/otan-ta-nosokomeia-ekpempoun-sos-tote-kati-pige-strava/) για την κυβέρνηση :

Αντί να δημιουργεί κλίμα ανησυχίας και να διασπείρει ειδήσεις περί λοκντάουν προκειμένου να «μαζευτούν» οι πολίτες. Μήπως θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένη περισσότερο; Μήπως θα έπρεπε να έχει προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό πριν από το καλοκαίρι; Μήπως θα έπρεπε έχουν ανοίξει κι άλλες κλίνες ώστε να μην είμαστε αυτή τη στιγμή σε σημείο συναγερμού;

Γενικά ο συγκεκριμένος αρθρογράφος μου αρέσει. Εδώ, όμως, μου τα χαλάει: Πρώτον, αντί να θεωρεί κακό που η κυβέρνηση "φοβίζει" τους πολίτες με lockdown θα έπρεπε ν' αναρωτηθεί ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ LOCKDOWN ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ ΠΑΛΙ ΚΟΣΜΟΣ. Φαίνεται, δηλαδή, κι ο ίδιος να θεωρεί φόβητρο το lockdown, ενώ είναι ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΜΕΤΡΟ. Δεύτερον, υπονοεί εσφαλμένο δίλημμα, δηλαδή είτε προετοιμασία νοσοκομείων είτε lockdown!!! Ενώ το ορθό θα ήταν να ΠΡΟΤΡΕΨΕΙ ΜΕΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΩΣ... ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟ LOCKDOWN!!! Διότι έτσι όπως το λέει είναι σαν να δέχεται ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ LOCKDOWN ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝΕ -ΔΙΟΤΙ ΤΟ LOCKDOWN ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ- ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ!!!
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 23 Sep, 2020, 22:13:36
Αυτό που λες εννοεί, αλλά δεν το έχει διατυπώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 24 Sep, 2020, 17:42:23
Μακάρι να εννοεί το σωστό, το εύχομαι ;-) Δυστυχώς, όμως, μου τα χαλάει πολύ κι ο Δερμιτζάκης, που νόμιζα ότι, σε σύγκριση με άλλους της επιτροπής, είχε περισσότερη ευαισθησία για την κατάσταση. Όταν γράφει αυτά (https://www.in.gr/2020/09/24/greece/koronaios-tromazei-ayksisi-nekron-krousmaton-kai-diasolinomenon-ola-ta-metra-pou-proteinoun-oi-eidikoi/):

Αρνητικός στο ενδεχόμενο ενός lockdown εμφανίστηκε και ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά «ένα lockdown θα είναι αποτελεσματικό στο να μειώσει τα κρούσματα. Θα αποτυχει όμως στην επίδραση στην οικονομία και θα μας δώσει την ψευδαίσθηση της νίκης ενώ θα πρόκειται για ήττα».

...σημαίνει ότι και αυτός είναι με τους οικονομολάγνους, που βάζουν τη Δημόσια Υγεία σε δεύτερη μοίρα. Κρίμα... Κανείς δεν είναι υπέρ της Ζωής, όλοι είναι υπέρ του ελεγχόμενου θανάτου. Για χάρη της... "(παρα-)οικονομίας".

Τα δε φιλοαντιπολιτευτικά ΜΜΕ οργιάζουν με το να παρουσιάζουν το lockdown ως... μπαμπούλα, αλλά και να προσπαθούν να αθωώσουν εντελώς τους "πολίτες" και τους "νέους" από τις πραγματικές ευθύνες που έχουν ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (το τονίζω αυτό, ΔΕΝ είναι καθόλου αθώα η κυβέρνηση) για την καταστροφή που ήδη έχει αρχίσει να έρχεται... Αυτή τους η στάση φαίνεται ξεκάθαρα εδώ: https://tvxs.gr/news/ellada/i-kybernitiki-agonia-kai-kyniko-dogma-tis-atomikis-eythynis

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, έθεσε το δίλημμα σχεδόν σε κυνική διάσταση απευθυνόμενος στους πολίτες: «Θα το πω ανοιχτά: Το δίλημμα είναι "Αυτοπροστασία ή Καραντίνα"», διαμήνυσε, απειλώντας ουσιαστικά με lockdown και πετώντας για μια ακόμη φορά το μπαλάκι στους πολίτες.
[...]
Ο τρίτος μεγάλος φόβος είναι ο ορατός κίνδυνος να αποδειχθεί το lockdown στην Αττική πραγματικός μονόδρομος. Παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις, Χρήστος Σταϊκούρας και Αδωνις Γεωργιάδης φέρονται να έχουν δηλώσει κατηγορηματικά στο Μαξίμου πως δεν υπάρχουν οικονομικές αντοχές για νέο «κλείσιμο της οικονομίας» - εξ ου και οι δραματικοί τόνοι που επέλεξε στο σημερινό μήνυμα για το θέμα των οικονομικών συνεπειών του lockdown ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τις πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι του υπουργείου Υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι τα έως τώρα μέτρα δεν δείχνουν να αποδίδουν και πως εάν η κυβέρνηση περιμένει δέκα ημέρες ακόμη για να σταθμίσει την αποτελεσματικότητά τους μπορεί να είναι πολύ αργά για να ανασχεθεί μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Επίσης ενδεικτικό της κυβερνητικής αγωνίας είναι και το γεγονός  ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αποφάσισε, μαζί με τον επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Σωτήρη Τσιόδρα, να καλέσουν αύριο τους εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο υπουργείο προκειμένου να τους ενημερώσουν για την κατάσταση.

Το κυβερνητικό σκεπτικό είναι να καταστεί η αντιπολίτευση συνυπεύθυνη – όπως και οι πολίτες – για την αντιμετώπιση της κατάστασης. ¨Η διαφορετικά, το Μαξίμου αναζητά επειγόντως πολιτικό και κοινωνικό άλλοθι μπροστά στην απειλή πλήρους εκτροχιασμού της υγειονομικής κρίσης.

Με λίγα λόγια, το lockdown αντιμετωπίζεται ΚΑΙ από την αντιπολίτευση ως... ΑΠΕΙΛΗ, αντί ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΤΡΟ!!! Διότι ΚΑΙ οι διάφορες μαρξιστικές προσεγγίσεις είναι και αυτές ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΑΓΝΕΣ, όπως και οι νεοφιλελεύθερες άλλωστε. Απειλή, λοιπόν, το lockdown, προς ποιους; Τους... "αθώους" πολίτες που δήθεν εφήρμοσαν πιστά τα μέτρα; ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ; ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΣΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Title: Μπας και έχουμε... άμεση δημοκρατία και δεν το ξέραμε;
Post by: Asdings on 25 Sep, 2020, 14:42:13
https://www.ethnos.gr/ellada/125464_koronoios-giati-maximoy-den-thelei-karantina-stin-attiki

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δείχνει, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, αποφασισμένη να ελαχιστοποιήσει με την στάση της τις πιθανότητες επιβολής καραντίνας διατηρώντας στραμμένο το βλέμμα της στα οφέλη της προοπτικής της γρήγορης ανάκαμψης της οικονομίας.

Αυτό καταγράφεται, όπως λέει κυβερνητικό στέλεχος της «πρώτης γραμμής», σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης αλλά κυρίως στα μηνύματα των περισσότερων πληθυσμιακών ομάδων που ζητούν στην πραγματικότητα από την κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πριν τραβήξει -αν χρειαστεί- το «χαρτί» της καραντίνας.
[...]
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η προστασία της δημόσιας υγείας παραμένει προτεραιότητα και θωρακίζεται από την δυνατότητα της πολιτείας να πειστούν εγκαίρως οι πολίτες για την ανάγκη μιας δεύτερης καθοριστικής προσπάθειας πριν τον δύσκολο χειμώνα.

https://www.ethnos.gr/ellada/125522_koronoios-diplo-ohi-apo-kybernisi-polites-gia-lockdown-kai-ta-4-metra-gia-tin-attiki

Τόσο στη δημοσκόπηση της MRB για το Star, όσο και στα ευρήματα της έρευνας της Pulse για τον ΣΚΑΪ, καταγράφεται η πεποίθηση του κόσμου ότι δεν είναι αναγκαίο το «λουκέτο» στη χώρα και ειδικά στην Αττική που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Όπως φαίνεται απ' αυτά τα άρθρα (και όχι μόνο), η κυβέρνηση αποφάσισε να... συγκυβερνήσει με τον λαό, και όχι να τον κυβερνήσει στο πλαίσιο μιας αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Φρικάρω και μόνο που βλέπω μια κυβέρνηση να υπακούει τυφλά "στα μηνύματα των περισσότερων πληθυσμιακών ομάδων που ζητούν στην πραγματικότητα από την κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πριν τραβήξει -αν χρειαστεί- το «χαρτί» της καραντίνας". Δηλαδή να υπακούει στα (παρα-)οικονομικά συμφέροντα (λέω "παραοικονομικά" επειδή όλοι ξέρουμε πόσο βρόμικα δουλεύει μεγάλο μέρος του ιδιωτικού τομέα, σε διαπλοκή συχνά και με το Δημόσιο, εννοείται), ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΤΥΦΛΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ!!! Είναι άθλιο το δίλημμα "ποιος κυβερνάει; οι επιστήμονες ή η κυβέρνηση;" που θέτουν πολλοί. Είναι άθλιο, διότι στις παρούσες συνθήκες ΔΕΝ υπάρχει δίλημμα: το πρόβλημα είναι η πανδημία, την πανδημία μπορεί να την αναχαιτίσει ΜΟΝΟ η Επιστήμη, άρα θα πρέπει να δοθούν τα ινία στους Επιστήμονες -τελεία και παύλα!!! Οι οικονομολάγνοι να το βουλώσουνε επιτέλους, που θέλουνε να πεθάνει ο κόσμος για να μην κλείσουν οι βρομερές επιχειρήσεις του κάθε νυχτόβιου τζογαδόρου αλκοολικού πορνόβιου πρωτεύουσας και επαρχίας.

Οι "περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες" αποφάσισαν να πεθάνουν οι "λιγότερες πληθυσμιακές ομάδες" για να μη βλαφτούν τα λογιστικά των πρώτων. Κοινωνικός και ηλικιακός ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ!!! Και αυτό το δέχεται ευχαρίστως η κυβέρνηση. Συγχαρητήρια!!!
Title: Μπας και έχουμε... άμεση δημοκρατία και δεν το ξέραμε;
Post by: wings on 25 Sep, 2020, 14:59:52
Γεωργιάδης: Η απόφαση για lockdown είναι στα χέρια της κυβέρνησης και όχι των λοιμωξιολόγων
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε ότι η όποια απόφαση για επιβολή νέων μέτρων σχετικά με το δεύτερο κύμα πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης και όχι των λοιμωξιολόγων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν κυβερνά η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αλλά η κυβέρνηση». Ισχυρίστηκε ότι το lockdown είναι η τελευταία επιλογή της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «δεν θα γίνει ούτε αύριο ούτε μεθαύριο».
[...]
https://thepressproject.gr/georgiadis-i-apofasi-gia-lockdown-einai-sta-cheria-tis-kyvernisis-kai-ochi-ton-loimoxiologon/
Title: Μπας και έχουμε... άμεση δημοκρατία και δεν το ξέραμε;
Post by: Asdings on 25 Sep, 2020, 15:13:47
Ακριβώς έτσι, Βίκυ μου. Αλλά, να ξέρεις, αυτές οι απόψεις του τύπου "ό,τι πει ο Λαός", τ.έ. αν δεν θέλει δεν φοράει μάσκα, αν δεν θέλει lockdown δεν θα του κάνουμε lockdown, αν δεν "πειστεί" για τα μέτρα δεν θα του τα επιβάλουμε κ.λπ., προέρχονται από διάφορες επικίνδυνες, σχεδόν παραθρησκευτικές, θεωρίες περί φυσιοκρατίας και χάους (βλ. π.χ. https://tvxs.gr/news/eyropi-eop/pos-i-italia-gyrise-paixnidi-apenanti-stin-pandimia), τις οποίες δυστυχώς δεν απορρίπτουν ούτε τα "αριστερά" ΜΜΕ:

«Αγκαλιάστε το χάος»

Ενδιαφέρον έχει και η προσέγγιση επί του ζητήματος εκ μέρους του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών στις ΗΠΑ επί προεδρίας Μπάρακ Ομπάμα, Γκρεγκ Φούγκεϊτ, ο οποίος δείχνει να προωθεί την ιδέα μιας είδους αυτοργάνωσης των πολιτών σε καταστάσεις κρίσης.. «Αγκαλιάστε το χάος» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, εξηγώντας πως είναι προτιμότερο οι κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια κρίσεων να αντιμετωπίζουν την κοινωνία ως συνομιλητή παρά ως βάρος. 

Φυσικά, το «Αγκαλιάστε το χάος» πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της κυβέρνησης Κόντε στη στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού. Φαίνεται όμως πως με την ουσιαστική εφαρμογή μια τέτοιας πολιτικής, φαίνεται να καταφέρνει να επιδεικνύει πλέον αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα. Καταλήγοντας το Foreign Policy σημειώνει πως κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την εν λόγω στρατηγική ως «διαχείριση κρίσης σε επίπεδο βάσης». [...]

Γελοιότητες!!! Μόνο σε λαούς με υπευθυνότητα μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Αλλά τέτοιοι λαοί μάλλον δεν υπάρχουν... Και, αν υπάρχουν, ο ελληνικός δεν είναι σίγουρα ένας απ' αυτούς.
Title: Μπας και έχουμε... άμεση δημοκρατία και δεν το ξέραμε;
Post by: wings on 25 Sep, 2020, 15:18:36
Μάλλον δεν υπάρχουν γενικά, όπως το λες. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν «ψεκασμένοι» με τόση απήχηση σε όλες τις χώρες.
Title: Μπας και έχουμε... άμεση δημοκρατία και δεν το ξέραμε;
Post by: Asdings on 25 Sep, 2020, 18:22:34
Σωστά, έτσι είναι. Το φλερτ με το... χάος είναι γενικότερο πρόβλημα της ανθρωπότητας, δυστυχώς.
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: Asdings on 26 Sep, 2020, 21:24:26
https://www.ethnos.gr/apopseis/125661_koronoios-ti-mystiko-kryboyn-ta-periptera-kai-ta-psilikatzidika-kai-ta-fimonoyn

Ένα από τα καλύτερα και πιο συνοπτικά άρθρα για τη μέχρι τώρα "στρατηγική" κατά της πανδημίας στην Ελλάδα:

Η κυβέρνηση, με το πρώτο αεροφύσημα της πανδημίας και πριν το κύμα σηκωθεί και σπάσει τους προβλήτες της Υγείας έκλεισε την Ελλάδα στο σπίτι και (απ’ ό,τι φάνηκε εκ του αποτελέσματος) τα φράγματα κράτησαν! Πήραν κι οι «ημέτεροι» το «κάτι τις» τους για να χρυσώσουν τις αλυσίδες του εγκλεισμού, έμαθαν και οι επιστήμονες τη νέα Ελληνική γλώσσα τις αρπαχτής, κι όλα μοσχοβολούσαν πια πάστρα και ζεστή κρατική φροντίδα…

Κι η άνοιξη πέρασε χωρίς Πάσχα και Πρωτομαγιά κι ήρθε το καλοκαίρι με την ακαταμάχητη σαγήνη του και οι κυβερνητικοί παράγοντες πέταξαν τις μάσκες της έγνοιας και του ενδιαφέροντος και φάνηκε το ψυχρό πρόσωπο του συμφέροντος. Άνοιξαν τα σύνορα, εισέβαλαν αλλόφιλοι κι αλλοεθνείς οπαδοί της greek salad και του musaka κι όλα πια έγιναν σαλάτα, άνοστη κι επικίνδυνη… Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν, οι Μονάδες Εντατικής άρχισαν να γεμίζουν σαν τα βαπόρια το Δεκαπενταύγουστο κι ό,τι καλό είχε γίνει μέχρι τότε χάθηκε στην καυτή την άμμο…

Και τώρα; Τώρα που τα φθινοπωρινά φύλλα σκεπάζουν την ψυχή μας και ο Covid 19 τη σκοτεινιάζει, τώρα τι κάνουν τώρα; Προσπαθούν να σκουπίσουν πλατείες με μουριές και πλατάνια… Από τη μια σαρώνουν κι από την άλλη ένα ελαφρύ αεράκι τις ξαναγεμίζει με κίτρινα φύλλα. Τα κρούσματα τριψήφια και πάνω από 200 κάθε μέρα, οι Εντατικές… στην Εντατική και τι πράττουν οι ιθύνοντες; Κλείνουν τα μπαρ και τα εστιατόρια στις 12 το βράδυ, λουκέτο στα περίπτερα και στις κάβες για να μην παίρνει ο κόσμος – λέει - ποτά και γεμίζει τις πλατείες! Λες και δεν θα μπορούσε ο πότης κι ο γλεντζές του τσιμεντένιου ρείθρου να ψωνίσει στις 11.30 το αλκοόλ του; Λες και ο κορονοϊός τρωγοπίνει και ξεχνιέται στα καπηλειά και στις ταβέρνες μέχρι τα μεσάνυχτα και μετά θεριεύει σαν τον βρικόλακα;
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: wings on 26 Sep, 2020, 22:02:43
Πολύ καλά τα λέει ο άνθρωπος.
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: Asdings on 27 Sep, 2020, 00:40:38
Ναι, είναι εξαιρετικός ο Ν. Τζιανίδης. Δες και άλλα άρθρα του, έχει έναν μοναδικό, λογοτεχνικό τρόπο που γράφει και τσακίζει κόκκαλα.
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: wings on 27 Sep, 2020, 00:47:47
Ναι, τον διαβάζω τακτικά.

Πάντως, πήγα το μεσημέρι να πάρω τσιγάρα μην ξεμείνω. :-)
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: Asdings on 27 Sep, 2020, 01:07:33
Χαχα! (ακόμα δεν τό 'κοψες;)
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: wings on 27 Sep, 2020, 01:17:11
Όχι, ούτε δήλωσα ποτέ ότι θα το κόψω. Σταδιακά το μειώνω, ωστόσο.
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: Asdings on 27 Sep, 2020, 11:42:06
Ναι,  όντως δεν είπες ποτέ ότι θα το κόψεις :-) Τι να κάνεις, έτσι κι αλλιώς πολύ λίγες είναι πια οι απολαύσεις που απέμειναν...
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: wings on 27 Sep, 2020, 14:56:44
Ε ναι, αυτό λέω κι εγώ.

Πάντως, λες να θυμώσει ο ιός τώρα που τον χαστουκίσαμε τόσο άγρια κλείνοντας τα περίπτερα από τις 12 τα μεσάνυχτα;
Title: Η κυρία Πέγκυ (της Έλενας Ακρίτα)
Post by: wings on 27 Sep, 2020, 15:05:38
Η κυρία Πέγκυ (της Έλενας Ακρίτα)

Η κυρία Πέγκυ είναι εβδομήντα δυο χρονών. Συνταξιούχος δασκάλα, καλοστεκούμενη ακόμα, κρεπάρει τα μαλλάκια της και βάφει ανταύγειες για να μην ‘κουράζει την τρίχα’.
Έτσι μιλάει η γλυκιά μου. Λίγο παλιακά. ‘Για να μην κουράζει την τρίχα.’ ‘Για να μου δώσουν όγκο’. ‘Για να δέσει με το παπούτσι’. ‘Για να καλύπτει τους γοφούς’.
Η κυρία Πέγκυ άπαξ της εβδομάδος παίζει μπιρίμπα με τις φιλενάδες της. Πηγαίνουν παρέα σινεμαδάκι και κάνουν οργανωμένες εκδρομές στο εξωτερικό. Μεγάλωσε παιδιά, χήρεψε και τώρα μένει μόνη. Χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς ευθύνες. Η μόνη ευθύνη είναι προς τον εαυτό της. Να ζήσει όμορφα όσα χρόνια τής απομένουν, να δει τον κόσμο που δεν είδε, να γνωρίσει ανθρώπους που δεν γνώρισε, να χαρεί και να απολαύσει τη ζωή της όσο τής επιτρέπουν τα οικονομικά και η ηλικία της.
Και ο κορονοϊός.
Η κυρία Πέγκυ τήρησε όλα τα μέτρα, από την πρώτη μέρα της καραντίνας. Έβαζε μάσκα, φορούσε γάντια, έπλενε ψώνια, έμενε σπίτι κι όταν ήταν να βγει, έστελνε sms. Πάω φαρμακείο, πάω τον σκύλο βόλτα, πάω στον γιατρό. Κάνω τα απολύτως απαραίτητα, στερούμαι ό,τι γλυκαίνει την ψυχούλα μου, δεν αγκαλιάζω τα παιδιά μου, δεν βλέπω τα εγγόνια μου, δεν βλέπω κανέναν.
Και μαραζώνω. Μαραζώνω γιατί είμαι ακόμα νέα, μαραζώνω γιατί λαχταρώ να πάρω μια ανάσα, ολόκληρη, μισή, μια τζούρα, μια ανασούλα τόση δα. Και δεν μπορώ. Και το καταλαβαίνω. Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε, όλοι να βάλουμε πλάτη για να φύγει το χτικιό που κατσικώθηκε στη ζωή μας.
Η κυρία Πέγκυ λίγο έχει μελαγχολήσει. Λίγο πιο βαριά αναστενάζει, λίγο δεν πάει τίποτα κάτω. Λίγο της αύξησε ο γιατρός το αντικαταθλιπτικό. Λίγο ζει λίγο δεν ζει.
Και τώρα μαθαίνει πως θα την κλείσουν πάλι μέσα. Πώς αυτή θα πληρώσει τη νύφη. Όχι γιατί φταίει. Όχι γιατί δεν τήρησε τα μέτρα. Όχι γιατί δεν έκανε ό,τι τής ζητήθηκε. Όχι, όχι λέμε, όχι.
Η κυρία Πέγκυ θα κλειστεί μέσα γιατί η κυβέρνηση δεν εκτίμησε ούτε τη συνεργασία της ούτε τη θυσία της. Άνοιξε τα σύνορα κι έβαλε τσούρμο τους τουρίστες μέσα. Μάντρωσε τα παιδιά σε σχολικές αίθουσες είκοσι πέντε ατόμων. Στοίβαξε τους εργαζόμενους σαν σαρδέλες σε μετρό και λεωφορεία – τώρα η κυρία Γιαμαρέλλου μάς έδωσε ντιρεκτίβα να πηγαίνουμε με τα πόδια στη δουλειά για να κάνουμε καλλίγραμμες γάμπες.
Η κυβέρνηση μας έδωσε πολύτιμα μαθήματα υψίστης επιστημονικής βαρύτητας: Στο θέατρο κολλάει. Στην εκκλησία δεν κολλάει. Στις συναυλίες κολλάει. Στα πανηγύρια κολλάει. Στις λιτανείες δεν κολλάει. Σε άλλα πάρτι κολλάει, σε άλλα δεν κολλάει: ανάλογα τον οικοδεσπότη.
Η κυβέρνηση είχε τρεις μήνες, τρεις ολόκληρους μήνες για να ενημερώσει σωστά, να διορθώσει, να βελτιώσει, να προσλάβει γιατρους και νοσηλευτές, να φτιάξει ΜΕΘ, να φτιάξει υποδομή, να σηκώσει τα μανίκια και να κάνει μία δουλειά της προκοπής. Μία λέμε μια όχι περισσότερες.
Η κυρία Πέγκυ θα κλειστεί στο σπίτι της γιατί κάποιοι τα έκαναν μούσκεμα. Κάποιοι που της μίλησαν για ατομική ευθύνη. Αυτοί που, αντί να δώσουν το καλό παράδειγμα, έκαναν την δική τους ατομική ευθύνη στραγάλια στο σακούλι. Αυτοί. Που μεταλάβαιναν. Που γλένταγαν χωρίς προφύλαξη εδώ κι εκεί. Που κολλούσαν ο ένας πάνω στον άλλον. Που ποζάραν χωρίς μάσκα. Που έκλειναν τα θέατρα κι άφηνα ανοιχτές τις εκκλησίες. Που φιλούσαν ρούχα παπάδων. Αυτοί. Αυτοί μιλούσαν για ατομική ευθύνη – σε ποιον;
Στην κυρία Πέγκυ. Που τα τήρησε όλα με ευλάβεια. Και τώρα την φυλακίζουν ξανά. Γιατί είναι πάνω από τα εξήντα πέντε.
Και πρέπει να πληρώσει γι’ αυτό.
https://www.tanea.gr/print/2020/09/26/opinions/i-kyria-pegkycr/

Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 27 Sep, 2020, 19:03:59
Συμφωνώ με την Ακρίτα, αλλά διαφωνώ που θεωρεί κι αυτή το lockdown "φυλακή". ΔΕΝ είναι φυλακή, είναι απαραίτητο μέτρο που θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί για περισσότερο καιρό είτε έβαζαν μέσα χύμα τους τουρίστες είτε όχι. Το lockdown είναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ να περιοριστεί η διασπορά, και πρέπει να εφαρμοστεί ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τον εξοπλισμό και τη στελέχωση των νοσοκομείων κ.λπ. Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ lockdown αν δεν είχε γίνει έτσι η κατάσταση. Όπως είναι λάθος να διαδίδει η κυβέρνηση ότι Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΡΟΜΕΡΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ.
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: Asdings on 27 Sep, 2020, 19:04:26
Χαχα, του κλ@σ@νε τ'@ρχίδι@ πάλι... Ο βρομοϊός ΜΟΝΟ με lockdown μαζεύεται. Δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ (ακόμα).
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 27 Sep, 2020, 20:17:13
Φυλακή το λέει για τη συγκεκριμένη οδηγία περί περιορισμού μόνο των ηλικιωμένων.
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: wings on 27 Sep, 2020, 20:19:25
Ναι, αλλά οι λεβέντες της κυβέρνησης χαίρονται που πήραν σοβαρό μέτρο. :-)
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: Asdings on 27 Sep, 2020, 22:44:07
Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει... Ο λαός τα έχει πει προ πολλού.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 27 Sep, 2020, 22:45:15
Ναι, κι εγώ αυτό κατάλαβα. Αλλά και για τους ηλικιωμένους το καλύτερο μέτρο είναι το lockdown, δεν βλέπω άλλο μέτρο που να έχει οποιοδήποτε ΑΛΗΘΙΝΟ νόημα. Τα άλλα είναι τύπου... περιπτέρου και ψιλικατζήδικου.

Ελπίζω να δουλέψει αποτρεπτικά το μέτρο που σχεδιάζει π.χ. η Γερμανία: https://www.ethnos.gr/kosmos/126048_koronoios-950-atoma-se-karantina-kollisan-se-parti-genethlion

Εν τω μεταξύ, ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Υγείας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Καρλ-Γιόζεφ Λάουμαν ανακοίνωσε ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για τη διοργάνωση γιορτών. «Θα συμπεριλάβουμε στο πρωτόκολλο ότι οι ιδιωτικές γιορτές πρέπει να γίνονται γνωστές στις αρμόδιες υπηρεσίες δύο εβδομάδες νωρίτερα και ότι θα πρέπει να δίνεται η λίστα των επισκεπτών και το όνομα του διοργανωτή, ώστε να μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση», δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Έχουν τα κότσια να λάβουν ΚΑΙ τέτοια μέτρα εδώ στην... "Ανατολική Μεσόγειο"; Γιατί οι σκέτοι έλεγχοι από την αστυνομία δεν αρκούν: https://www.ethnos.gr/ellada/126041_koronoios-foboi-gia-mystika-parti-se-diamerismata-tis-athinas-ti-tha-kanei-i-elas.

Βλέπε επίσης Ισπανία: https://www.ethnos.gr/kosmos/126104_koronoios-i-madriti-parateinei-os-ton-ianoyario-2021-tin-prosorini-anastoli-ergasias

Η κυβέρνηση της Ισπανίας αναμένεται να εγκρίνει σήμερα παράταση ως τις 31 Ιανουαρίου του 2021 του προγράμματός της για την προσωρινή αναστολή εργασίας, το οποίο στηρίζει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στην Ισπανία κατά την χειρότερη ύφεση που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα η χώρα, δήλωσε σήμερα πηγή του ισπανικού υπουργείου Εργασίας στο Reuters.

Ενώ και η Ρωσία δείχνει να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, κλείνοντας τα σχολεία και αποθαρρύνοντας την κυκλοφορία στους ηλικιωμένους: https://www.ethnos.gr/kosmos/126121_koronoios-dyo-akoma-ebdomades-diakopes-stoys-mathites-sti-mosha-hiliades-ta-nea

Η Μόσχα θα παρατείνει τις προγραμματισμένες σχολικές διακοπές του Οκτωβρίου στο πλαίσιο των μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν. Η κίνηση αυτή ακολουθεί σύσταση που έκανε ο Σομπιάνιν την περασμένη εβδομάδα προς οποιονδήποτε έχει χρόνια προβλήματα υγείας ή τους ανθρώπους άνω των 65 ετών να παραμένουν στα σπίτια τους.

Ο Σομπιάνιν σημείωσε ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά από τις 5 ως τις 18 Οκτωβρίου και ζήτησε από τους γονείς να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα παραμένουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. «Σήμερα ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς που νοσούν -οι οποίοι είναι συχνά ασυμπτωματικοί- είναι παιδιά» έγραψε ο Σομπιάνιν στον ιστότοπό του. «Όταν επιστρέφουν σπίτι εύκολα μεταδίδουν τον ιό στους ενήλικες και σε ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας, τα οποία αρρωσταίνουν σε μεγαλύτερο βαθμό» πρόσθεσε.
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: wings on 27 Sep, 2020, 23:30:50
Ε ναι. Αυτός ο αυτοθαυμασμός τους πια...
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: Asdings on 28 Sep, 2020, 12:55:20
Δυστυχώς έχουμε και κάτι... ειδικούς (αναρωτιέμαι διαρκώς: σε τι είναι τελικά ειδικοί; στη δημόσια Υγεία ή στην... οικονομία;) που ΜΙΣΟΥΝ ΤΟ LOCKDOWN περισσότερο απ' την πανδημία: https://www.tovima.gr/2020/09/28/society/mosialos-megalyteri-diaspora-sta-mme-apo-tis-plateies/

Ο κ. Μόσιαλος δήλωσε πως δεν πρέπει να γίνει ξανά lockdown στην Ελλάδα γιατί το lockdown είχε μια χρήση στην Ελλάδα. Να μάθουμε πώς να χειριζόμαστε αυτή την πανδημία μεταξύ άλλων και να κερδηθεί χώρος για το σύστημα υγείας.  Παράλληλα πρόσθεσε πως είναι θετικό που το λοκνταουν στην Ελλάδα δεν κράτησε 3 και 4 μήνες που κράτησε πχ στην Αγγλία.

Η Αγγλία, όμως, που έκανε περισσότερους μήνες lockdown τα πάει καλύτερα αυτή τη στιγμή σε σχέση με την Ελλάδα, που έχει αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας: https://www.tovima.gr/2020/09/28/society/koronoios-tromazoun-ta-pososta-thnisimotitas-stin-ellada-pinakas/

Αναρωτιέμαι, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ... ΕΙΔΙΚΟΥΣ;

Να κι άλλη μία ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ, ΑΝΕΛΕΗΤΗ "άποψη": https://www.in.gr/2020/09/28/apopsi/dilimma-kai-o-kindynos/

Για αυτό κρίθηκε ότι, οι εξελίξεις στα δύο αυτά μέτωπα, σήμερα, δεν δικαιολογούν ακραία μέτρα στην οικονομία όπως την επιβολή ενός νέου lockdown στην Αττική που δέχεται σήμερα το μεγαλύτερο φορτίο. Το κόστος θα ήταν δυσανάλογα υψηλό, αφού μία νέα καραντίνα θα ισοδυναμούσε με ένα πολύ βαρύ χτύπημα για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ικανό να εκτοξεύσει στην ανεργία σε επίπεδα υψηλότερα του 20%, να εκτινάξει την ύφεση πάνω από το 10% για ολόκληρο το έτος και να δοκιμάσει τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας από τα νέα εκτεταμένα μέτρα στήριξης που θα αναγκαζόταν να λάβει η κυβέρνηση για όσο διάστημα διαρκούσε η νέα καραντίνα.

Μην ξεχνάμε ότι η Αττική συνεισφέρει σχεδόν στο 50% του ΑΕΠ της χώρας. Και ότι, όσα επιδόματα των 500, 600 ή ακόμη και 700 ευρώ να έδινε το υπουργείο Οικονομικών μεγάλα στρώματα του σημερινού οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας θα αναγκάζονταν να ζήσουν σε συνθήκες φτωχοποίησης για όσο διάστημα διαρκούσε το lockdown, ενώ άλλες κατηγορίες πληθυσμού θα έρχονταν αντιμέτωπες με την απόλυτη φτώχεια.
[...]
Ακόμη και αν «φύγει» κανείς από το επίπεδο της καθημερινής αγωνίας που ζουν τα νοικοκυριά μπροστά στο κύμα της πανδημίας και κοιτάξει το επίπεδο της οικονομίας συνολικά, της πορείας της και των επιδόσεών της, ένα νέο lockdown, έστω και στην Αττική, θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο. Αργά ή γρήγορα το εμβόλιο θα βρεθεί, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επαναφέρει τους περιορισμούς στα δημόσια οικονομικά ζητώντας την επαναφορά των πλεονασμάτων από τα σημερινά ελλείμματα.

Με άλλα λόγια, για να μη ΖΗΣΟΥΝ κάποιοι ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, η "κυβέρνηση" επιλέγει να ΠΕΘΑΝΟΥΝ κάποιοι στις ΜΕΘ. Πώς σας ακούγεται, αυτό, αγαπητοί συμπολίτες; ΕΓΩ ΔΙΑΛΕΓΩ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΑΝΤΩΣ...

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΗ ΣΩΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ...).
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: wings on 28 Sep, 2020, 13:33:27
Για ρίξε μια ματιά σ' αυτό το άρθρο του Κώστα Αργυρού:

Χρυσή γυάλα, λευκή πετσέτα
https://rosa.gr/chrysi-gyala-leyki-petseta/?amp=1
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: Asdings on 28 Sep, 2020, 14:41:10
Σε πολλά συμφωνώ, αλλά μου τα χαλάει εδώ:

Το μόνο που του έχει απομείνει -και το ξεστόμισε σχεδόν ως απειλή- είναι να τα «κλείσει» όλα και να καταστρέψει ολοκληρωτικά την ήδη γονατισμένη οικονομία, που βέβαια την έσωσε με στοχευμένα και αποτελεσματικά μέτρα.

Και μου τα χαλάει γιατί ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΞΟΡΚΙΖΕΙ ΤΟ LOCKDOWN. Όποιος κι αν φταίει που καταλήξαμε εδώ, ΤΟ LOCKDOWN ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. ΚΙ ΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ Η... "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ". ΠΟΥ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ...

Κι έχεις και τους ηλίθιους υστερικούς που ανησυχούν μήπως το εμβόλιο βλάψει... τους καρχαρίες: https://www.ethnos.gr/kosmos/125901_koronoios-o-thanatos-soy-i-zoi-moy-apeiloyntai-500000-karharies-apo-tin-paragogi

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! Κι εγώ είμαι υπέρ της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αλλά όχι και να... αντιταχθώ στην παραγωγή εμβολίου ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΟΥΝ ΟΙ... ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ!!!
Title: Κορονοϊός: Τι μυστικό κρύβουν τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα και τα... φιμώνουν; (του Νίκου Τζιανίδη)
Post by: wings on 28 Sep, 2020, 14:51:31
Ε καλά, ειρωνική είναι η φράση του Αργυρού την οποία παραθέτεις. :-)

Όσο για τους υστερικούς, πάντα βρίσκεται λύση και η επιστήμη έτσι κι αλλιώς προχωράει.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 30 Sep, 2020, 15:37:34
https://www.in.gr/2020/09/30/apopsi/mazepste-tous-tilemaintanous-tou-koronaiou-kai-ferte-piso-ton-tsiodra/

1.    Εχουμε τη δημιουργία μιας ομάδας επιστημόνων, πλην ελαχίστων, πολύ σοβαρών και συγκροτημένων γιατρών, που έχουν γίνει τηλεμαϊντανοί. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που αναρωτιέται κανείς πότε προλαβαίνουν να αναλύσουν τα επιδημιολογικά στοιχεία, πότε προλαβαίνουν να φτιάξουν μοντέλα, πότε να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία και πότε να προτείνουν μέτρα, αφού πρώτα εξετάσουν τι συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο.
[...]
3.    Ο ένας επιστήμονας λέει lockdown, ο άλλος απαγόρευση κυκλοφορίας, ο τρίτος καθολική χρήση μάσκας, ο τέταρτος να κλείσουμε τα γεροντάκια σπίτι. Και τελικά αποφασίζονται μέτρα που είναι… ημίμετρα και απλά κλείνουν το μάτι στο… πολιτικό κόστος.
[...]
Συμπερασματικά, έχει χαθεί το «συμμάζεμα» της πρώτης περιόδου, έχει χαθεί μια ουσιαστική, σοβαρή και χωρίς αμφισβητήσεις φωνή που θα μπορεί ο κόσμος να ακολουθεί, να καταλαβαίνει και να πείθεται ότι πρέπει να εφαρμοστούν ορισμένοι κανόνες.

Θα έλεγε κανείς ότι λείπει ο Σωτήρης Τσιόδρας.
[...]
Ισως, λοιπόν, η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση είναι να μαζέψει τους τηλεμαϊντανούς που προκαλούν ανασφάλεια στην κοινή γνώμη, και να φέρει πίσω τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφει ο Β. Σ. Κανέλλης!!! ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο κ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ!!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΛΕΩ; ΟΛΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ, ΕΝΩ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΦΑΝΗΚΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ.

Συναφή είναι και όσα γράφει εδώ (https://www.in.gr/2020/09/30/apopsi/telos-tis-ousiastikis-epikoinonias/) ο Α. Ανδριανόπουλος, με τον οποίο επίσης συμφωνώ απόλυτα:

Αυτό που στην πράξη συμβαίνει σήμερα είναι μια παραίσθηση του λόγου και της επικοινωνίας. Από γρήγορες μικρές φράσεις που περνούν μηνύματα κι ερεθισμούς δίχως ουσία, βάθος και περιεχόμενο. Συχνά το «ύφος» της επικοινωνίας (στομφώδης, βερμπαλιστική, ταπεινή, επιστημονική, χαμηλών τόνων κ.λπ.) υποκαθιστά την «ουσία» του μηνύματος. Στην κρίση του κορωνοϊού γίναμε μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων. Οι ανακοινώσεις συχνά μετέφεραν αντιφατικά πράγματα (μάσκες/όχι μάσκες, μεταδίδουν τα μικρά παιδιά/δεν μεταδίδουν, κλείνουν σύνορα για ταξιδιώτες/επιτρέπονται πτήσεις από χώρες με κρούσματα, ταξίδι με πλοία με μισούς επιβάτες/με αεροπλάνα όμως όλες οι θέσεις γεμάτες) χωρίς όμως να επηρεάζεται κάθε φορά το κοινό. Το ύφος του μεταφέροντος υποκαθιστούσε το περιεχόμενο του μηνύματος. Δίχως επιπτώσεις στη στάση του κόσμου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΛΕΩ; ΟΛΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ, ΕΝΩ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΦΑΝΗΚΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 30 Sep, 2020, 16:34:20
Καταρχάς, πρέπει να ρωτήσουμε τον Σωτήρη Τσιόδρα αν θέλει να επιστρέψει. Έχω την εντύπωση πως δεν θέλει και ότι σίγουρα έχει πολλούς λόγους να μη θέλει.

Επειδή έχω πει πολλές φορές ότι πολιτική κριτική θα κάνω μετά το τέλος της πανδημίας, το μόνο που μπορώ να πω τώρα είναι πως την επόμενη φορά πρέπει να προσέξουμε πολύ ποιο κόμμα θα ψηφίσουμε και σε ποια στελέχη του θα βάλουμε σταυρό.

Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 30 Sep, 2020, 19:03:39
Το ξέρω ότι ο κ. Τσιόδρας έχει κάθε λόγο να είναι απογοητευμένος... Αλλά εδώ πρέπει να ισχύσει η θεωρία "θα σας σώσω έστω και με το ζόρι ρε!" -κι ας μην καταλαβαίνουν οι κάγκουρες. Όσο για το τι θα ψηφίσουμε, δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή βλέπω κάποιο κόμμα που να με εκφράζει -τουλάχιστον απ' αυτά που έχουν κυβερνήσει κατά καιρούς... Το χειρότερο είναι ότι ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ/Η ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ/Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Μέχρι να βγει τέτοιο κόμμα, μάλλον για λευκή ψήφο με βλέπω...

Οι άνθρωποι δεν έχουνε πάρει χαμπάρι. Τώρα μου έλεγε φίλος μου ότι ακόμα και η Σχολή... Δημόσιας Υγείας επιμένει να απαιτεί αυτοπρόσωπη παρουσία σε μεταπτυχιακά της που είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ (χωρίς εργαστήρια κ.λπ.)!!! Από 'κεί να καταλάβεις!!!
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 30 Sep, 2020, 19:20:30
Κατάλαβα. Το απόλυτο χάος.

Σε αντίθεση μ' εμάς, δες εδώ τι κάνει η ισπανική κυβέρνηση: https://www.documentonews.gr/article/ispania-h-kybernhsh-anastellei-toys-kanones-dhmosionomikhs-peitharxias-gia-to-2020-kai-2021

Ενώ εμείς κατασπαταλούμε χρήματα για ανοησίες εν μέσω πανδημίας.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 30 Sep, 2020, 21:07:57
Τα διάβαζα πριν, όντως η Ισπανία -αν και την πάτησε φριχτά στο πρώτο κύμα- τουλάχιστον τα πάει καλύτερα με τη φορολογική/επιδοματική της πολιτική.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 30 Sep, 2020, 22:04:28
Γιατί έχει κυβερνήτες που νοιάζονται για τον κόσμο και κυκλοφορούν ανάμεσά του, σε αντίθεση με τους δικούς μας που το μυαλό τους είναι στις γιορτές, στις διακοπές και στα πανηγύρια.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 01 Oct, 2020, 17:26:49
Έτσι φαίνεται... Επί τη ευκαιρία, μπας και μπορείς εσύ να μου εξηγήσεις γιατί τόση... μυστικότητα; https://www.ethnos.gr/ellada/126430_koronoios-exitirio-apo-ahepa-ypo-akra-mystikotita-gia-ti-17hroni-poy-itan

Κορονοϊός: Εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ υπό άκρα μυστικότητα για τη 17χρονη που ήταν διασωληνωμένη

Μήπως τέτοιου είδους... μυστικότητες έχουν απλώς αρνητικά αποτελέσματα; α) Κρύβουν απ' την κοινωνία και τον περίγυρο ποιοι νόσησαν και άρα εμποδίζουν τον κόσμο να προφυλάσσεται από συγκεκριμένα άτομα με "δικαιολογία" τον μη στιγματισμό, β) Εντείνουν τις θεωρίες συνωμοσίας, μιας και οι συνωμοσιολόγοι θέλουν "ονόματα και διευθύνσεις" των ασθενών για να πιστέψουν, επιτέλους, ότι όλο αυτό ΔΕΝ είναι -δυστυχώς- φάρσα...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 01 Oct, 2020, 17:58:18
Υποθέτω ότι τηρείται η μυστικότητα επειδή είναι μικρό κορίτσι.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 01 Oct, 2020, 18:48:18
Γενικότερα τηρείται ένα είδος μυστικότητας σχετικά με το ποιοι είναι οι ασθενείς... Νομίζω ότι θα βοηθούσε τον κόσμο αν γινόταν μια έκκληση στους ασθενείς/τους συγγενείς τους για να μιλήσουνε ανοιχτά, με ονόματα... Πάντα, ασφαλώς, με σεβασμό στα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί αυτά όλα να γεννάνε σε όσους ανάρρωσαν απ' αυτό ή στους συγγενείς των θυμάτων.

Όσο για τα περί στιγματισμού που λένε μερικοί, νομίζω ότι μόνο επωφελές θα ήταν να γνωρίζει π.χ. κάποιος ότι ο κύριος στο διπλανό διαμέρισμα έχει τον ιό ή ανέρρωσε απ' αυτόν... Για να προσέχει τις επαφές του και με τα λοιπά μέλη της οικογένειας του ασθενούς κ.λπ.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 01 Oct, 2020, 19:18:39
Μα έχουν μιλήσει αρκετοί άνθρωποι και εδώ και στο εξωτερικό. Έχω ακούσει τουλάχιστον 3-4 στην ΕΡΤ και άλλους τόσους που μίλησαν σε εφημερίδες. Σίγουρα θα είναι περισσότεροι, αλλά δεν έτυχε να το μάθω εγώ. Όσο για την ενημέρωση για το κρούσμα της διπλανής πόρτας, υποθέτω ότι γίνεται στο πλαίσιο της διαδικασίας ιχνηλάτησης των επαφών.

Στο μεταξύ, φρίκη και τα σημερινά νούμερα: https://www.efsyn.gr/node/262336

Φωνάζει ο Τσιόδρας ότι τα πράγματα έχουν γίνει ζόρικα στην Αθήνα, αλλά μοιάζει να μην τον ακούει κανείς.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 02 Oct, 2020, 00:45:17
Ναι, κι εγώ έχω ακούσει κάποιους. Αλλά στην Ελλάδα, δεδομένης της ξεροκεφαλιάς που υπάρχει, νομίζω ότι θα βοηθούσε αν μίλαγαν μαζικά οι ασθενήσαντες, αν δημοσιευόταν π.χ. κάθε τόσο μια λίστα με τα ονόματα όσων πέρασαν αυτή τη φρίκη, αλλά και όσων έχασαν τη μάχη... Για το κρούσμα της διπλανής πόρτας, απ' όσο έχω καταλάβει, η ιχνηλάτηση αφορά ΜΟΝΟ όσους κυριολεκτικά συγκατοικούν στο ίδιο διαμέρισμα, και όχι π.χ. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ Η ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΚΟΜΑ...

Τα νούμερα είναι όντως τρομακτικά, ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΘΕΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΕΚΘΕΤΙΚΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΚΑΘΕ 10ΗΜΕΡΟ ΕΧΟΥΜΕ +100!!! Εν τω μεταξύ, τρομάζω περισσότερο όταν σκέφτομαι ότι απ' τον Ιούλιο μας λένε "η κατάσταση είναι στο πορτοκαλί, αν πάει στο κόκκινο θα σας το πούμε και θα πάρουμε αυστηρότερα μέτρα"!!! "ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ" ΑΠΟ ΤΙ; ΑΠΟ ΤΑ... ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ; Αρχικά λέγανε "αν δούμε π.χ. 100 κρούσματα την ημέρα, θα είναι κακό σημάδι και θα πρέπει να πάρουμε μέτρα". Μετά είπαν "αν δούμε 200 κρούσματα την ημέρα...", μετά είπαν "αν δούμε 300 κρούσματα την ημέρα..." είμαστε ήδη στα 400 και πάει λέγοντας. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΤΡΟΠΗ, ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΜΑΪΝΤΑΝΩΝ ΠΟΥ ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ (ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΟΔΡΑ);

Και τώρα μου το παίζουνε "καλός μπάτσος κακός μπάτσος"... Τους "μάλωσε" τάχα μου τους υπουργούς ο πρωθυπουργός. Ρε δεν ντρέπεστε λιγάκι; Κι έχεις και την αντιπολίτευση να παίζει τα δικά της παιχνίδια προκαλώντας κοινωνική αναταραχή. Ντροπή σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΑΖΙ, ΠΩΛΗΤΙΚΟΙ!!!
Title: Για συμβολικούς λόγους (της Έλενας Ακρίτα)
Post by: wings on 04 Oct, 2020, 14:35:28
Για συμβολικούς λόγους (της Έλενας Ακρίτα)

Σε άλλες ειδήσεις, τα ΜΑΤ δείρανε τους νοσηλευτές. Αυτούς που μάς έβαλε η Μαρέβα να χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Τους ίδιους τους ολόιδιους. Ξέρεις μωρέ εκείνα τα κορόιδα που έπαιξαν τη ζωή τους κορόνα γράμματα για όλους εμάς. Που ξενυχτούσαν μερόνυχτα πλάι στον άρρωστο χωρίς ανάσα, χωρίς ξεκούραση, χωρίς εξοπλισμό. Που έδιναν τη μάχη τους με συνθήκες απάνθρωπες και με όρους άνισους. Ξύλο μετά χειροκροτήματος. Τότε χειροκροτούσαμε τους νοσηλευτές, τώρα θα χειροκροτούμε αυτούς που δέρνουν νοσηλευτές.

Τρεις μήνες είχαν περιθώριο να σουλουπώσουν τον τομέα της Υγείας. Τρείς μήνες αγάπη μου, τρεις. Να ρίξουν χρήματα για ΜΕΘ, για κρεββάτια, για φάρμακα, για μια υποδομή στοιχειώδη τέλος πάντων για να μη σού μένει ο άλλος στα χέρια. Χαμός στα νοσοκομεία, ουρές στους διαδρόμους, στέλνουν τους ασθενείς σπίτι τους με πυρετό, με σοβαρά συμπτώματα.

Και τους στέλνουν σπίτι τους όχι γιατί είναι σκατόψυχοι οι νοσηλευτές, ούτε γιατί έχουν προηγούμενα με τον άρρωστο. Απλά δεν έχουν πού να τούς βάλουν. Δεν-έχουν-πού-να-τους -βάλουν, το φαντάζεσαι; Το διανοείσαι; Ο νους σου ο δόλιος το χωρεί; Πετάμε λεφτά στους μεγάλους περιπάτους, πετάμε λεφτά στις λίστες Πέτσα, στα σκόιλ ελικίκου, στις μάσκες κι ύστερα ψάχνουμε το πιεσόμετρο με το κιάλι.

Θα μού πεις, μπορεί οι εργαζόμενοι στην Υγεία να είναι τόσο γαμάτοι στη δουλειά τους που να μην χρειάζονται καν πιεσόμετρο. Ούτε στηθοσκόπιο, ούτε ορό. Μόνο το χειροκρότημα μας επιζητούν. Είναι χαμηλών τόνων, δεν τους συγκινούν τα ιατρικά αξεσουάρ, τούς αρκεί ο άλλος στο μπαλκόνι. Αυτή και μόνον η επιβράβευση φτάνει και περισσεύει, τί μου λες τώρα εσύ για ΜΕΘ και χλιδές. Πιεσόμετρα, θερμόμετρα και βλακείες. Βάλε το δαχτυλάκι στον σφυγμό του ασθενούς, πιάσε και το μέτωπο του για τον πυρετό και χοντρικά παίρνεις μια ιδέα. Λες ‘ζεματάει ρε μαλάκα ο άνθρωπος’ τί; Δεν είναι επιστήμη αυτό;

Σε άλλα νέα, πάλι τα έκαναν ρόιδο με τις μάσκες των παιδιών. Πάλι δεν τους βγήκαν τα μέτρα, τι διάολο με το μάτι μετράνε αυτοί; Πόσο αλάτι να ρίξω γιαγιά; Με το μάτι. Πόσο επί πόσο οι μάσκες, γιαγιά; Με το μάτι. Η μάσκα του παιδιού η κτηνώδης. Η τεράστια. Που φοριέται και σαν πασμίνα ένα γλυκό κρητικό δειλινό συνδυασμένη με υπέροχες λευκές λεπτομέρειες.

Πετάξανε 6 εκατομμύρια για τις μάσκες από την Κόλαση για να έρθει μετά ο Γεραπετρίτης να μάς πει ότι δόθηκαν ‘για συμβολικούς λόγους’. Δεν έχουν τα νοσοκομεία μας σεντόνια και κωλόχαρτο και φέρνουν οι ασθενείς από το σπίτι, και τρώμε εκατομμύρια για τι; ‘Για συμβολικούς λόγους’ διότι ο συμβολισμός είναι το παν σού λέει ο Μποντλέρ.

Σε άλλα νέα, αυτή την κυβέρνηση μπορεί να μην την πιάνει το μάτι σου, αλλά έχει ΤΟ μεγαλόπνοο σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού: κάνει ότι δεν τον βλέπει. Γλυκούλι; Τέλειο; Πανέξυπνο;

Ό,τι δεν βλέπουμε, δεν υπάρχει. Σαν την Μπλανς Ντιμπουά που δεν έβλεπε την ασκήμια, τη χυδαιότητα, τη φτήνια. ‘Δεν θέλω ρεαλισμό, θέλω μαγεία!’ έλεγε στο Λεωφορείο ο Πόθος.

Έτσι κι αυτοί. Τώρα που ζορίστηκαν και δεν ξέρουν τι να κάνουν, δεν θέλουν ρεαλισμό θέλουν μαγεία. Κι ας τους τραβάει απ’ το μανίκι η εφιαλτική αναζωπύρωση του κόβιντ. Πώς λένε οι φιλενάδες για τον πρώην γκόμενο ‘μην τού δίνεις σημασία, θα βαρεθεί και θα φύγει’. Έτσι και ο κορονοϊός. Άμα ο Μητσοτάκης δεν του δώσει σημασία, θα βαρεθεί και θα φύγει. Είναι σατανικό το κόνσεπτ και θα αποδώσει. Εύγε τους! Απόψε στις εννιά να βγούμε όλοι να τους χειροκροτήσουμε. Και μετά να πέσουμε από τα μπαλκόνια.

‘Για συμβολικούς λόγους’.

Πηγή: https://www.tanea.gr/print/2020/10/03/opinions/gia-symvolikous-logous/
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 04 Oct, 2020, 15:34:30
Έτσι κι αυτοί. Τώρα που ζορίστηκαν και δεν ξέρουν τι να κάνουν, δεν θέλουν ρεαλισμό θέλουν μαγεία. Κι ας τους τραβάει απ’ το μανίκι η εφιαλτική αναζωπύρωση του κόβιντ. Πώς λένε οι φιλενάδες για τον πρώην γκόμενο ‘μην τού δίνεις σημασία, θα βαρεθεί και θα φύγει’. Έτσι και ο κορονοϊός. Άμα ο Μητσοτάκης δεν του δώσει σημασία, θα βαρεθεί και θα φύγει. Είναι σατανικό το κόνσεπτ και θα αποδώσει. Εύγε τους! Απόψε στις εννιά να βγούμε όλοι να τους χειροκροτήσουμε. Και μετά να πέσουμε από τα μπαλκόνια.

‘Για συμβολικούς λόγους’.

Καταπληκτικό! Έτσι ακριβώς... Κάνουν ότι δεν βλέπουν...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 04 Oct, 2020, 15:39:15
Ε μα ναι. Αυτά βλέπει και ζει (όπως όλοι μας) και αυτά γράφει η Ακρίτα.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 05 Oct, 2020, 13:06:31
Δεν τα αντιλαμβάνονται όλοι, όπως ξέρεις... Τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι αυτής της χώρας δεν έχουνε πάρει χαμπάρι... Και αδιαφορούν επιδεικτικά.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 05 Oct, 2020, 13:29:44
Οι μισοί κάτοικοι της χώρας δεν αντιλαμβάνονται τίποτε έτσι κι αλλιώς ό,τι κι αν συμβαίνει.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 05 Oct, 2020, 15:38:31
Πράγματι... Το θέμα είναι ν' αντιληφθούν οι κυβερνήσεις, που αποτελούνται από εντελώς ανόητα άτομα στα περισσότερα κράτη. Να, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να ακούσουν νηφάλιες φωνές όπως αυτές: https://www.in.gr/2020/10/05/world/koronaios-tha-akyrosei-pandimia-ta-fetina-xristougenna/

Δύο γάλλοι νομπελίστες, ο Αμπιτζίτ Μπανερτζί και η Εστέρ Ντιφλό κάνουν, με άρθρο τους στη γαλλική εφημερίδα «Μοντ», μια ριζοσπαστική πρόταση. Τιμημένοι με το Νομπέλ Οικονομίας 2019 για το έργο τους σχετικά με την αντιμετώπιση της φτώχειας, οι δύο επιστήμονες προτείνουν να επιβληθεί αυστηρή καραντίνα σε όλη τη Γαλλία από την 1η έως τις 20 Δεκεμβρίου, προκειμένου να μπορέσουν οι οικογένειες να βρεθούν αμέσως μετά και να περάσουν μαζί Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.
[...]
«Κανείς δεν θέλει να παίξει τον ρόλο των καλικάντζαρων που προσπαθούν να καταστρέψουν τις γιορτές – πόσο μάλλον πρωθυπουργοί και πρόεδροι που ελπίζουν να επανεκλεγούν», γράφουν. «Ομως, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αυτή τη στιγμή ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ραγδαία και όλοι μιλούν για πιθανή καραντίνα προς το τέλος της χρονιάς.[...].
Το κόστος για την οικονομία θα ήταν σημαντικό, αλλά λιγότερο από το να ακυρώσουμε τα Χριστούγεννα ή να επιβληθεί η καραντίνα σε πολύ χειρότερες συνθήκες ένα δεκαπενθήμερο αργότερα.[...]

Αφού δεν θέλουν το lockdown γενικώς, ας το κάνουν επιλεκτικά, τουλάχιστον, με τον τρόπο που αναφέρεται στο άρθρο.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 09 Oct, 2020, 18:01:18
Θαυμάσιο άρθρο που περιγράφει την κατάσταση όπως είναι: https://tvxs.gr/news/ellada/lockdown-ton-dekembrio-stin-attiki-sxediazei-i-kybernisi

Οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί πλέον ότι το άνευ όρων άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι που έγινε στο όνομα της αύξησης του ΑΕΠ είχε καταστροφικές συνέπειες για την έκρηξη της πανδημίας και δεν απέδωσε οικονομικά σύμφωνα με τις κυβερνητικές προσδοκίες: Φαίνεται ότι τα έσοδα ανέρχονται γύρω στα 3 δισ έναντι 19 δισ πέρυσι.

Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα όσων επιστημόνων και κυβερνητικών στελεχών εισηγούνται γενικό lockdown στην Αττική τον Δεκέμβριο. Λένε, δηλαδή, ότι έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να πάει καλά η κατανάλωση, οπότε, τουλάχιστον, ας περιοριστεί η απειλή για τη δημόσια υγεία.

Και αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει: lockdown ΑΜΕΣΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΜΗΝΕΣ!!! ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ; ΔΕΝ... ΑΝΤΕΧΕΙ Ο... ΚΟΣΜΟΣ; ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΗΓΕΤΙΚΑ ΤΑΛΕΝΤΑ! ΑΛΛΑ ΠΟΥ 'Ν' ΤΑ; Λυπάμαι, βέβαια, που ακόμα και η ορθή νοοτροπία που ζητεί lockdown φαίνεται να βάζει την οικονομία πάνω από τη Δημόσια Υγεία: αυτό αφήνει να διαφανεί η διατύπωση: "[...] οπότε, τουλάχιστον, ας περιοριστεί η απειλή για τη δημόσια υγεία"! Μα η Δημόσια Υγεία είναι το... ελάχιστον ή το Μέγιστον; Αν σώσουμε τη Δημόσια Υγεία, είναι θέμα ΧΡΟΝΟΥ να ανακάμψει και η οικονομία -άσε που, αν η οικονομία ήταν όντως "οικονομία" και όχι παραοικονομία και αρπαχτές μέσω της... "διασκέδασης" ("ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΗΡΙΟΝ Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ!"), ίσως να μην είχε καν κινδυνέψει...

Στις κανονικές οικονομίες η εργασία του καθενός παράγει παράγει πλούτο για την εργασία και του άλλου. Αντίθετα, στις "οικονομίες" τύπου... Ελλάδας, η αλητεία των αργόσχολων παράγει πλούτο για τα μαφιόζικα lobby των μπαροαφεντικών-εμπόρων όπλων-σωματεμπόρων-ναρκεμπόρων-καφροτσαμπουκάδων-μαυρολεφτάδων.

ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΔΡΑΜΙ ΜΥΑΛΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΑΦΘΟΝΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ, ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΔΩ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΤΑΝ ΩΣ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΙΟ. ΜΠΟΡΟΥΣΕ. ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΤΑΝ ΣΤΑ ΥΨΗ! ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ/ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΡΩΤΑ-ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΟΣΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΛΑΔΟΙ, ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΣΤΑΛΙΑΖΟΥΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΟΜΠΕΣ!!!


Και, καθώς γράφω αυτά, βλέπω μια είδηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ευχάριστη, στις άθλιες συνθήκες της πανδημίας. Πρόκειται για τα ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ μέτρα που σχεδιάζονται (ελπίζω στα σοβαρά) να ληφθούν αν χειροτερέψει κι άλλο η κατάσταση: https://www.in.gr/2020/10/09/greece/koronaios-ta-metra-pou-tha-epivlithoun-sto-kokkino-epipedo-synagermou/ Αν η κυβέρνηση έχει τα κότσια και τα επιβάλλει, θα τους βγάλω το καπέλο, προσωπικά. ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ, ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ, ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ, ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 10 Oct, 2020, 15:19:10
Ορθότατη η άποψη του κ. Εξαδάκτυλου: https://www.ethnos.gr/ellada/127914_exadaktylos-gia-koronoio-yparhei-kati-heirotero-apo-lockdown

Σχετικά με το ενδεχόμενο lockdown και αν θα το αποφύγουμε, υπογράμμισε: «Eξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούμε. Και υπάρχει και κάτι χειρότερο από το lockdown. Το καθυστερημένο lockdown, το οποίο είναι ακόμη χειρότερο γιατί εκεί κανείς έχει διπλά προβλήματα. Και τα προβλήματα του lockdown, και τα προβλήματα της καθυστέρησης αυτού, που σημαίνει μεγάλη υγειονομική κρίση. Πιστεύω αυτή τη στιγμή πως μπορούμε ακόμα να ανατρέψουμε την κατάσταση αλλά πρέπει να λειτουργήσουμε αποφασισμένοι και αυτόβουλα».

Παρ' όλα αυτά εξακολουθούν να δημιοσιεύονται και να αναδημοσιεύονται επικίνδυνες ανοησίες, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη και ελεεινή διαχείριση της πανδημίας από τη Σουηδία -την οποία μιμείται και η εδώ κυβέρνηση, όπως φαίνεται κάτι μήνες τώρα...

https://www.in.gr/2020/10/09/world/economist-ti-mas-didaskei-souidiko-montelo-diaxeirisis-tou-koronaiou/

Φυσικά από τον... Economist, που -όπως λέει και η επωνυμία του- βάζει την "Αγία Οικονομία" πάνω από τη Δημόσια Υγεία, καταφεύγονται και σε επιχειρήματα περί... προστασίας της "ψυχικής υγείας" την οποία ΔΗΘΕΝ βλάπτει το... lockdown!!! Εμ, βέβαια, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΚΩΛΟΜΠΑΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΒΙΔΩΘΕΙΣ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΜΠΟΜΠΕΣ ΣΤΑ ΚΩΛΟΚΛΑΜΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΩΛΟΜΠΙΤΣΟΜΠΑΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΨΥΧΙΚΗ ΣΟΥ... ΥΓΕΙΑ. ΠΟΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ, ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ; Όσοι βάζουν τη σωματική υγεία κάτω από την ψυχική υγεία αποδεικνύουν απλώς ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, διότι κινδυνεύει η "Θεά Αγορά" και η "Αγία Οικονομία" αν μειωθεί ο ΑΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΠΟΥ -ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΖΑ- ΤΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΑ... "ΑΤΟΜΙΚΑ" ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΡΕ!!! ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!! ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΧΛΙΔΑΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΡΝΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΒΡΟΜΙΑΡΗΔΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΚΛΑΒΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ -ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ, ΦΥΣΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΣ -ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟ!!!
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 10 Oct, 2020, 16:26:13
Τα πραγματικά νούμερα για τα λεωφορεία της Αθήνας

Ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο διάδοσης του κορονοϊού. Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης όμως, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί ακόμα. Το inside story αναλύει τα στοιχεία της τηλεματικής και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

Με το πέρας της καραντίνας και στη διάρκεια του καλοκαιριού ακούσαμε πολλές φορές από επίσημα χείλη ότι τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς θα αυξάνονταν. Αρκετοί ερμήνευσαν αυτές τις δηλώσεις ως υπόσχεση ότι θα έβγαιναν περισσότερα οχήματα και συρμοί στη διάθεση του επιβατικού κοινού. Όπως όμως αποδείχτηκε, δεν το επέτρεψαν τα χρόνια προβλήματα που συσσωρεύονται στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).

Το inside story αναζήτησε απαντήσεις για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται εν μέσω πανδημίας τα λεωφορεία της πρωτεύουσας, σε συνεργασία με τον καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη, ο οποίος συνέλεξε και ανέλυσε έναν τεράστιο όγκο δεδομένων από το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ (OASA Telematics).
[...]
https://insidestory.gr/article/noymera-leoforeia-athinas

Τα περιφερειακά ΑΕΙ στο έλεος της πανδημίας

Πρυτάνεις και καθηγητές ανησυχούν για την ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων σε πόλεις με πυκνό φοιτητικό πληθυσμό, όπως η Πάτρα, τα Γιάννενα και η Κοζάνη όπου εφαρμόζονται ειδικοί περιορισμοί ● Καταγγέλλουν έλλειψη επαρκούς επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ και προβλήματα χρηματοδότησης που εμποδίζουν τις συχνές απολυμάνσεις, αλλά και την τηλεκπαίδευση.
[...]
efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/263536_ta-perifereiaka-aei-sto-eleos-tis-pandimias
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 10 Oct, 2020, 20:02:02
Τα πραγματικά νούμερα για τα λεωφορεία της ΑθήναςΟ συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο διάδοσης του κορονοϊού.
[...]
Πρυτάνεις και καθηγητές ανησυχούν για την ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων σε πόλεις με πυκνό φοιτητικό πληθυσμό, όπως η Πάτρα, τα Γιάννενα και η Κοζάνη όπου εφαρμόζονται ειδικοί περιορισμοί ● Καταγγέλλουν έλλειψη επαρκούς επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ και προβλήματα χρηματοδότησης που εμποδίζουν τις συχνές απολυμάνσεις, αλλά και την τηλεκπαίδευση.

Όχι απλώς... αυξάνει τον κίνδυνο. Είναι μια από τις ΒΑΣΙΚΕΣ αιτίες που ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ η παλιοαρρώστια! Η διατύπωση είναι πολύ... διπλωματική. Όσο για τα αυξημένα κρούσματα στις φοιτητουπόλεις, επιβεβαιώνουν αυτό που λένε τόσον καιρό οι περισσότεροι ειδικοί: οι νέοι -μαζί με κάποιες άλλες κατηγορίες πληθυσμού, φυσικά- είναι βασικός παράγοντας στη διάδοση της πανδημίας. Παρτάρουνε, μαζεύονται σε πλατείες, γκομενίζουνε αβέρτα... Όλ' αυτά σε τέτοιες περιόδους μόνο κακό κάνουνε.

Όσο για το ότι η αύξηση δήθεν δεν είναι εκθετική, όπως μας λένε συνέχεια οι ειδικοί, τα δεδομένα λένε άλλα (https://korinthia.net.gr/2020/10/08/φλερτάρει-με-το-lockdown-η-κορινθία-άλλα-8-κρο/26067/):

Η στατιστική, επίσης, λέει πολλά για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης κατά την δεύτερη φάση.

    Τον Ιούνιο, όταν η πανδημία ήταν σε απόλυτη ύφεση, είχαμε 22 κρούσματα την ημέρα κατά μέσο όρο.
    Ιούλιο είχαμε 1096 κρούσματα και 35 μέσο όρο.
    Τον Αύγουστο πήγαμε σε μία αύξηση 550%: 5994 κρούσματα και 193 κρούσματα μέσο όρο.
    Τον Σεπτέμβριο είχαμε 8222 κρούσματα και 274 κρούσματα μέσο όρο.
    Τον Οκτώβριο, στην πρώτη εβδομάδα έχουμε κιόλας 2914 κρούσματα, δηλαδή μέσο όρο 364 κρούσματα
.

Φυσικά, προσπαθεί η κυβέρνηση να πουλήσει ότι, επειδή οι περισσότερες χώρες έχουν δεύτερο κύμα, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση: https://www.ethnos.gr/politiki/128007_koronoios-ohi-se-neo-lockdown-stis-arhes-toy-2021-embolio

Κυβερνητικά στελέχη ομολογούν ότι η Ελλάδα ανέμενε ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού, καθώς δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση απ’ ότι συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο. «Μέχρι να βρεθεί θεραπεία πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό» τονίζουν στην κυβέρνηση και θεωρούν ότι οι πολίτες πρέπει να κινούνται με αυτό το δεδομένο.

Πιστεύουν επίσης ότι δεν πρόκειται για κάτι περίεργο, ούτε οφείλεται σε κάποιο λάθος το γεγονός ότι έχουμε δεύτερο κύμα, γιατί αυτό συμβαίνει παντού στον κόσμο.
ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ όμως ότι η Ελλάδα, με τους αρχικούς χειρισμούς τους, είχε ΟΝΤΩΣ καταφέρει ν' αποτελέσει ΕΞΑΙΡΕΣΗ, και ότι ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΑΝΕ ΤΑ ΒΡΟΜΕΡΑ ΠΑΡΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Τόσο φαύλοι και ανεύθυνοι είναι!!! Μπορεί οι Έλληνες να είναι ανίκανοι να αναλάβουν την... ατομική ευθύνη, διότι είναι κάγκουρες, αλλά η κυβέρνηση είναι ανίκανη ν' αναλάβει τόσο ατομική, όσο και συλλογική ευθύνη. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ; ΓΙΑΤΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ... ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ (ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ... ΠΟΔΙΑ, ΦΥΣΙΚΑ) ΣΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ;

ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 13 Oct, 2020, 01:24:52
Και, το πιο εφιαλτικό: Αντί να κοιτάνε πώς ΔΕΝ θα κολλήσει ο κόσμος τη βρομοαρρώστια, κοιτάνε αν... υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ (που ούτε αυτές υπάρχουν, φυσικά...): https://www.tovima.gr/2020/10/12/society/koronoios-pos-i-athina-skotonei-tous-katoikous-tis-o-thanatiforos-syndyasmos/

Με πόσα ημερήσια κρούσματα θα σημάνει «κόκκινος συναγερμός» είναι το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί τους Αθηναίους, αναζητώντας σε μια ρευστή περίοδο βάσιμες απαντήσεις. Ομως, στα κέντρα αποφάσεων η οπτική γωνία είναι διαφορετική, όχι κατ’ επιλογή αλλά κατ’ ανάγκη.

«Ο πλέον καθοριστικός δείκτης είναι πόσο αντέχει το σύστημα Υγείας. Ο κρίσιμος δηλαδή παράγοντας είναι εάν η πολιτεία είναι σε θέση να διαχειριστεί την πανδημία. Υπό το πρίσμα αυτό, εάν ο αριθμός των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήταν δεκαπλάσιος, ο αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων δεν θα ήταν το ίδιο ανησυχητικός» καταλήγει ο κ. Παρασκευής.

Ώστε το πόσο πολλά είναι τα κρούσματα καθορίζεται από το αν θα... πεθάνουνε στα νοσοκομεία ή στα σπίτια τους, και όχι από το αν είναι κακό να κολλάνε τόσο πολλοί άνθρωποι τον καταραμένο ιό... Από 'κεί να καταλάβεις τι μυαλά κουβαλάνε ειδικοί και πολιτικοί... Πάρ' τον έναν βάρα τον άλλον...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 13 Oct, 2020, 01:31:00
Χτες άκουσα ότι η πληρότητα των ΜΕΘ στα νοσοκομεία αναφορά της Αττικής είναι πολύ υψηλή.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 13 Oct, 2020, 01:34:16
Φίλοι γιατροί μου έχουν πει ακριβώς το ίδιο που λες κι εσύ! Δεν μπορεί να είναι τυχαίο... Γι' αυτό σου λέω... Οι κυβερνήσεις έχουν βαλθεί διεθνώς -με ελάχιστες εξαιρέσεις- να ξεπαστρέψουν τον κόσμο για να "σώσουν" (που σιγά μην τις σώσουν) τις οικονομίες. Επικαλούνται μέσα στο κοκτέιλ και τη... "δημοκρατία", που την αντιλαμβάνονται στο στιλ "σε καμιά περίπτωση δεν δικαιούμαστε να κλείσουμε τα μπαρ και τη διασκέδαση του κόσμου"! Αυτό είναι γι' αυτούς η... "δημοκρατία"!!!
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 13 Oct, 2020, 03:18:38
Στην ΕΡΤ το άκουσα και είπαν το ποσοστό πληρότητας, αλλά δεν το θυμάμαι. Πάντως ήταν πολύ μεγάλο.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 14 Oct, 2020, 14:19:28
https://www.ethnos.gr/kosmos/128354_koronoios-epikriseis-dehetai-i-kybernisi-tis-bretanias-agnoise-systaseis-ton-eidikon

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, που έχουν ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου, οι ειδικοί είχαν συστήσει επίσης την “άμεση” υιοθέτηση και άλλων μέτρων, όπως το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, την υιοθέτηση της τηλεργασίας και τα διαδικτυακά μαθήματα για τα πανεπιστήμια, όπως και την απαγόρευση των επισκέψεων στα σπίτια από μέλη άλλου νοικοκυριού.

Όμως η κυβέρνηση, που προσπαθεί με κάθε κόστος να αποφύγει ένα δεύτερο εθνικό lockdown, υιοθέτησε μόνο μία από τις προτάσεις των ειδικών: την τηλεργασία όπου αυτό είναι εφικτό.

“Λάβαμε μέτρα αυστηρά, στοχευμένα”, απάντησε σήμερα ο υπουργός Κοινοτήτων Ρόμπερτ Τζένρικ μιλώντας στο BBC4 , όπως η απαγόρευση των συγκεντρώσεων περισσότερων από έξι ατόμων σε όλη την Αγγλία και το κλείσιμο των παμπ στις 22:00.

“Ο πρωθυπουργός πρέπει να βρει την ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ζωής των ανθρώπων και του συστήματος υγείας απέναντι στον ιό, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στα πράγματα που μετράνε για εμάς ως κοινωνία, όπως η εκπαίδευση και η διατήρηση όσο περισσότερων θέσεων εργασίας γίνεται”, πρόσθεσε.

[...]

Χθες Δευτέρα ο Τζόνσον παρουσίασε το νέο σύστημα “τριών επιπέδων” για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Με το σύστημα που εισηγήθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός θα χωριστεί η Αγγλία σε «τρία επίπεδα» κανόνων: το μεσαίο, το υψηλού κινδύνου και το πολύ υψηλού κινδύνου.

Κι οι "δικοί μας" εδώ τα ίδια δεν κάνουνε; Με μόνη διαφορά ότι εδώ δεν είχαμε -δόξα τω Θεώ- τόσα θύματα. Αλλά η λογική είναι ακριβώς η ίδια: να μην ακολουθηθούν ΟΛΑ τα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί, με την επίκληση της διάσωσης αξιών που, αν το σκεφτεί κανείς λογικά, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, η οποία αποτελεί ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΕΣ!

Τόσο ο Τζόνσον, όπως και οι "εγχώριοι" κυβερνώντες, παίζουν με τα ωράρια, τα τέταρτα και τα μισάωρα για το πότε θα κλείνουν τα κωλόμπαρα αντί να τα κλείσουν ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ, παίζουν με γελοίες ποσοστώσεις δια ζώσης εκπαίδευσης αντί να επιβάλουν ΠΑΝΤΟΥ τηλεκπαίδευση (με όσα προβλήματα μπορεί να έχει, δεν το αρνούμαστε), παίζουν με το "μάσκες μέσα"/"μάσκες έξω" αντί να επιβάλουν ΠΑΝΤΟΥ (όπου είναι εφικτό) τηλεργασία, παίζουν με τα τρία επίπεδα και "το τρίτο το μακρύτερο"... Κατά τα λοιπά, ο Τζόνσον είναι... "υπερσυντηρητικός", ενώ οι δικοί μας -"δεξιοί" κι "αριστεροί"- είναι τάχα... προοδευτικοί. ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΖΟΝΣΟΝ... ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΚΥΡΙΟΙ!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!! ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΟΙ "ΔΕΞΙΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ", ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 14 Oct, 2020, 15:32:03
Όλα σωστά όσα λες πλην του επιλόγου.

Η ΝΔ κυβερνά αυτοδύναμα βάσει της λαϊκής εντολής. Και μέσα σε έναν χρόνο και κάτι ψιλά τα έχει κάνει μαντάρα σε όλους τους τομείς. Όσοι στήριξαν με την ψήφο τους τη ΝΔ να την πιέσουν να βγει από το παραμύθι της και ν' αρχίσει να δουλεύει προς όφελος του λαού. Αυτό οφείλουν να κάνουν για να τιμήσουν την ψήφο τους.

Η αριστερά τι δουλειά έχει με τις καθημερινές ανοησίες; Η αριστερά είπε στην κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τις προτάσεις των επιστημόνων; Η αριστερά άνοιξε πτήσεις με 100% πληρότητα; Η αριστερά έδωσε εντολή να κυκλοφορούν μέσα μαζικής μεταφοράς λειψά που αποτελούν εστίες μόλυνσης των μετακινούμενων εργαζόμενων; Η αριστερά κάνει πάρτι στην Ομόνοια και στη Σαντορίνη χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας; Η αριστερά άνοιξε τα σχολεία χωρίς πρόσθετους δασκάλους και πρόσθετες αίθουσες και χωρίς να δώσει τα στοιχειώδη μέσα προστασίας σε διδάσκοντες και μαθητές; Η αριστερά καταλύει κάθε μέρα που περνάει τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζόμενων της χώρας; Η αριστερά έφερε με βάση την ΕΛΣΤΑΤ ελλείμματα στο τέλος του προηγούμενου χρόνου ενώ στο 1ο εξάμηνο δεν υπήρχε πρόβλημα; Η αριστερή βούλιαξε τα νησιά με 35.000 πρόσφυγες μέσα σε 1 χρόνο χωρίς να έχουμε νέες ροές; Η αριστερά ξέχασε να ελέγχει πολύ τακτικά τα γηροκομεία της χώρας εν μέσω πανδημίας με αποτέλεσμα τόσα κρούσματα και τόσους νεκρούς; Η αριστερά είναι πιστά ταγμένη στην ιδιωτικοποίηση των πάντων και στην προώθηση των συμφερόντων των ιδιωτών με αποτέλεσμα να αφήσει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ αθωράκιστα τόσους μήνες; Η αριστερά άφησε την ΠΙΤΣΟΣ να έχει νέα έδρα την Τουρκία από 1/1/2021; Η αριστερά έχει αφήσει όλους τους πληγέντες από τις κακοκαιρίες στο έλεος του θεού μέχρι να βρει ιδιώτες εργολάβους-μιζαδόρους που θα αναλάβουν τα έργα αποκατάστασης; Η αριστερά κυβερνάει τη χώρα;

Και λίγα λέω προς το παρόν. Πες μου έναν τομέα στον οποίο τα έχει πάει καλά η κυβέρνηση. Μήπως λάμπει στην εξωτερική μας πολιτική και δεν το βλέπουμε; Το μόνο στο οποίο τα πήγε καλά είναι το λάιφ στάιλ και οι μόνιμες διακοπές ενός πρωθυπουργού-τουρίστα. Α ναι, και στην αστυνομοκρατία του μη εκλεγμένου υπουργού προστασίας του πολίτη.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 14 Oct, 2020, 20:13:16
Ίσως, Βίκυ μου, δεν πρόσεξες ότι βάζω σε εισαγωγικά τόσο το "δεξιοί" όσο και το "αριστεροί", διότι ακριβώς θέλω να δείξω ότι η ΝΔ είναι γιαλαντζί δεξιά, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γιαλαντζί αριστερά. Ασφαλώς και δεν αναφέρομαι στη γνήσια Αριστερά (χωρίς εισαγωγικά και με κεφαλαίο Α), η οποία ουδέποτε κυβέρνησε, αλλά και δεν έχει καμία ιδεολογική σχέση με τους ψευτοαριστερούς. Αλλά και η ψευτοδεξιά δεν έχει σχέση με τους παλιούς δεξιούς, οι οποίοι -αν μη τι άλλο- μια αρχοντιά την είχανε, όσοι θυμάμαι εγώ τουλάχιστον.

Κατά τα λοιπά, συμφωνώ με όσα γράφεις για την κυβέρνηση, τα λέω κι εγώ συνέχεια εδώ, άλλωστε...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 14 Oct, 2020, 20:27:37
Δεν είναι ανάγκη να το κομματικοποιούμε, ξέρεις. Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι σε όλους τους πολιτικούς χώρους και αυτό φαίνεται από τη στάση ζωής τους.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 14 Oct, 2020, 20:36:46
Συμφωνώ μ' αυτό που λες, φυσικά και οπουδήποτε μπορείς να βρεις σωστούς ανθρώπους. Μιλάμε όμως για την επίσημη κομματική "γραμμή" των συγκεκριμένων κομμάτων, η οποία δεν προσιδιάζει με τα ιδανικά ούτε της δεξιάς, ούτε της αριστεράς, αλλά μάλλον της... μικροπολιτικής της επικοινωνίας και των εντυπώσεων. Διαφωνείς;
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 14 Oct, 2020, 21:02:36
Ναι, επί της ουσίας διαφωνώ αλλά δεν είναι η σωστή στιγμή για να το συζητήσουμε.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 15 Oct, 2020, 11:22:09
Όπως θες. Απλώς θα επισημάνω ότι η "ουσία" των λεγομένων μου είναι η εξής (για να μη μένουν λάθος εντυπώσεις): τα χώνω στις επίσημες κομματικές γραμμές ΟΛΩΝ των παρατάξεων ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ (το τονίζω αυτό, δεν μιλάω για κόμματα που ΔΕΝ κυβέρνησαν, στα οποία περιλαμβάνονται και πολύ καλές περιπτώσεις). Μεμονωμένες καλές στιγμές μπορεί κανείς να βρει, ασφαλώς, ΚΑΙ στα κόμματα που κυβέρνησαν. Αλλά αυτό είναι αλλουνού παππά Ευαγγέλιο...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 15 Oct, 2020, 15:51:22
Ο λόγος για τον οποίο δεν θέλω να το συζητήσουμε τώρα είναι πως η χώρα (όπως και όλη η υφήλιος) περνά μια δριμεία υγειονομική κρίση και δεν προσφέρουμε τίποτε πολιτικολογώντας ανοήτως σε ένα φόρουμ.

Ωστόσο, το τσουβάλιασμα ανθρώπων που γίνεται τα τελευταία χρόνια (και πριν την οικονομική/μνημονιακή κρίση) δεν μου αρέσει καθόλου γιατί πιστεύω πως δεν είναι/είμαστε όλοι ίδιοι.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 16 Oct, 2020, 10:32:42
Για το τσουβάλιασμα συμφωνώ μαζί σου. Αλλά τονίζω και πάλι ότι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ -ιδίως του "ανεπτυγμένου" κόσμου- ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ και για την περιβαλλοντική καταστροφή, και για την πανδημία, και -κυρίως- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗ της πανδημίας ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΗΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ. Γι' αυτό τους τα χώνω.
Title: Η κακοχωνεμένη "δημοκρατία" ως αιτία της εξάπλωσης της πανδημίας στη Δύση
Post by: Asdings on 17 Oct, 2020, 15:32:01
https://tvxs.gr/news/ellada/kathigitis-k-poylas-sto-tvxsgr-yparxei-elleipsi-enimerosis-apo-ton-eody

Στις χώρες της Ασίας, όταν βρίσκουν σε μια πόλη ή περιοχή κρούσματα, ακολουθεί εξαντλητικός αριθμός τεστ γιατί έχουν αποφασίσει ότι τους θετικούς θα τους απομονώνουν και με αυτό τον τρόπο θα σπάνε την αλυσίδα μετάδοσης. Στις Ευρωπαϊκές χώρες που έχουμε τελείως διαφορετικούς κώδικες συμπεριφοράς, δεν μπορούμε να επιβάλλουμε υποχρεωτική απομόνωση με κυρώσεις στους πολίτες. Συνεπώς τα τεστ είναι ένα διαγνωστικό εργαλείο που δεν μπορεί πλέον, υπό τις παραπάνω παραδοχές, να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της πανδημίας.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ; ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΠΛΗΓΕΙ Η ΠΟΛΥΤΙΜΗ... "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΜΑΣ; ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ. ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ, ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Για να λέμε όμως και τα θετικά, αφού στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος:

https://www.documentonews.gr/article/eody-ayth-einai-h-exaplwsh-toy-ioy-sthn-eyrwph

Με βάση τα στοιχεία αυτά, η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως μια από τις ελάχιστες περιοχές της Ευρώπης με πάρα πολύ χαμηλό κίνδυνο (πράσινη ζώνη), όσον αφορά το σύνθετο δείκτη που αφορά τα νέα κρούσματα του κορονοϊού, αλλά και τη συχνότητα των ελέγχων για τη διάδοση του στην κοινότητα. Επίσης, η χώρα είναι στις υψηλότερες θέσεις αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονται στον πληθυσμό για την ανίχνευση της νόσου.

Αν είναι έτσι, τότε θα πρέπει να πούμε ότι -συγκριτικά με άλλες κυβερνήσεις της Ε.Ε.- η δική μας είναι σίγουρα καλύτερη!
Title: Νά πώς δίνουν τα αποτελέσματα των τεστ στην Κύπρο
Post by: Asdings on 19 Oct, 2020, 14:56:34
https://m.must.com.cy/gr/people/news/etsi-proekypsan-ta-xthesina-104-kroysmata

Όπως θα δείτε αν μπείτε στον σύνδεσμο, η Κύπρος αναφέρει με άφθονες λεπτομέρειες τις συνθήκες εντοπισμού, τα συμπτώματα και του πιθανούς τρόπους μετάδοσης για κάθε κρούσμα.

Και έτσι αναφέρουν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ -και πολύ καλά κάνουνε- τις επιχειρήσεις στις οποίες βρέθηκε κρούσμα:

https://m.must.com.cy/gr/people/news/s-aytes-tis-epixeiriseis-entopistikan-kroysmata-koronoioy

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ... ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΒΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ", σωστά; ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΝΟΥΜΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ... ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ, ΓΙΑΤΙ, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ "ΣΤΗΝ ΕΕ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΣΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ... ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ "ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ" ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ... ΝΤΡΟΠΗ!!!
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 19 Oct, 2020, 19:00:18
Στην Ουαλία ήδη μπαίνει lockdown (https://www.ethnos.gr/kosmos/129219_koronoios-drastiko-lockdown-stin-oyalia-diarkeias-dyo-ebdomadon)!!!ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ;;;

«Θα πρέπει να είναι δραστικό και βαθύ προκειμένου να έχει τον αντίκτυπο που χρειαζόμαστε», δήλωσε ο Ντρέικφορντ σε δημοσιογράφους. «Όλοι στην Ουαλία θα κληθούν να παραμείνουν στο σπίτι τους», πρόσθεσε. «Εάν δεν δράσουμε τώρα, θα συνεχίσει να επιταχύνεται», δήλωσε. «Οι κρίσιμες μονάδες υγείας είναι ήδη πλήρεις», επεσήμανε ακόμη.
Title: Όχι στις πλατείες-εκκολαπτήρια του κορονοϊού! (του Πέτρου Μακρή)
Post by: Asdings on 20 Oct, 2020, 14:22:35
https://www.in.gr/2020/10/20/apopsi/oxi-stis-plateies-ekkolaptiria-tou-koronoiou/

Χωρίς καμιά αμφιβολία, οι δημοτικές πλατείες της πρωτεύουσας και πολλών άλλων πόλεων της ελληνικής περιφέρειας, έχουν καταντήσει, από σημεία αναφοράς για τον εορτασμό επετείων, αλλά και πολιτισμένης συναναστροφής και αναψυχής, σε εκκολαπτήρια μιας από τις χειρότερες στην παγκόσμια Ιστορία επιδημικές και θανατηφόρους νόσους: του εφιαλτικού Covid-19.

Αναζητώντας τα αίτια αυτού του επικίνδυνου και αντικοινωνικού καταντήματος και σκόπιμο και ωφέλιμο θα ήταν να επιμερίσουμε τις ευθύνες σε τρεις παράγοντες: Στο κράτος, στη νεολαία, στους ίδιους τους γονείς, γιατί όχι και στην Εκκλησία…
Το χρέος του κράτους

Το κράτος και η αυτοδιοίκηση θα όφειλαν, ήδη από τους πρώτους μήνες της πανδημίας, να κρατήσουν τις πλατείες στο επίπεδο μιας πολιτισμένης και ευπρεπούς συνάντησης των δημοτών, ανεξαρτήτως κοινωνικών διαστρωματώσεων, ηλικίας και φύλου. Και όχι ν’ ανεχθούν την μετατροπή αυτών των πλατειών, σε κράτος εν κράτει νυκτόβιων και κατά τεκμήριο άεργων, χαρτζιλικοδίαιτων από το κομπόδεμα των γονιών τους νέων, δυστυχώς και φοιτητών. Τα μαγνητοσκοπημένα ντοκουμέντα από αυτό το βαβυλωνιακό συναπάντημα, που μεταδίδονται καθημερινά από την τηλεόραση, δεν τιμούν την ανεκτική συμπεριφορά του κράτους και τις αυτοδιοίκησης. Χοροπηδήματα και των δύο φύλων με μπουκάλια κρασιού, μπύρας και άσπρων ποτών μέχρι 42 βαθμών οινοπνεύματος.

Μαζί με αυτά τα έκτροπα και «ό,τι άλλο ήθελεν προκύψει…».

Τα δραστικά μέτρα

Παρόλα αυτά, η Πολιτεία αδυνατεί ή δεν θέλει, (για λόγους ψηφοθηρικούς ή από διοικητική ανικανότητα), να περιορίσει το κακό. Και όμως, τρόποι αποτελεσματικοί αντιμετώπισης του κακού υπάρχουν όπως:

– Η περίφραξη ορισμένων πλατειών με κινητά, μετακινούμενα κιγκλιδώματα από τις 10 ή 11 το βράδυ μέχρι τις 08.00 έως 09.00 το πρωί, με ταυτόχρονη μερική συσκότιση των πλατειών. Κάτι ανάλογο είχε εφαρμόσει με επιτυχία στους πρώτους μήνες της πανδημίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα, η πολιτική ηγεσία και η ηγεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης θα όφειλαν με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους, στη ραδιοτηλεόραση ν’ απευθύνουν μηνύματα στους νέους, στα οποία να διευκρινίζουν ότι:

– νυκτερινός και με χρήση αλκοόλ και άλλων παραισθησιογόνων, συνωστισμός τους στις πλατείες είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος, για τον καλπάζοντα πολλαπλασιασμό των φορέων του Covid-19.

– Οι νεαρότερες ηλικίες λόγω του ισχυρότερου ανοσοποιητικού τους συστήματος, μπορεί να έχουν πολλούς ασυμπτωματικούς φορείς του Covid-19.

Όμως αυτοί οι φορείς που δεν αλληλοεπηρεάζονται παθολογικά στις νεαρές ηλικίες, μόλις επιστρέψουν τις πρωινές ώρες στο σπίτι τους από τα νυχτερινά ξεφαντώματα στις πλατείες, μεταφέρουν και μεταδίδουν στους ηλικιωμένους ευπαθείς γονείς τους τον ιό, που πολλαπλασιάζεται δραστικά στις μεγαλύτερες ηλικίες. Από την άποψη αυτή, η ενσυνείδητη μετάδοση του ιού, στους άλλους, συγκροτεί την αντικειμενική υπόσταση βαρύτατου ποινικού αδικήματος.

Οι γονείς και η Εκκλησία

Ο ρόλος των γονέων προς τους ατίθασους και γλεντζέδες γιους τους, στην περίπτωση της συμμετοχής τους στα έκτροπα των πλατειών, πρέπει να είναι κατ’ αρχήν πειστικά συμβουλευτικός και σε αντίθετη περίπτωση απαγορευτικός, με όλα τα αιτιολογικά, που ήδη προαναφέρονται σ’ αυτό το κείμενο.

Ο ρόλος της Εκκλησίας, μολονότι ο προκαθήμενός της αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει συστήσει προς τους ιεράρχες συμμόρφωση προς τους κανόνες της πολιτείας για την αντιμετώπιση του Covid-19, εν τούτοις ορισμένοι μητροπολίτες, αλλά και κληρικοί εκτρέπονται σε παραινέσεις προς το ποίμνιό τους να περιφρονούν τους κανόνες αυτούς.

Εξυπακούεται ότι ο αρχιεπίσκοπος θα μπορούσε ν’ ανακαλέσει στην τάξη κάθε ιεράρχη ή ιερέα, που περιφρονούν τις συνοδικές ή αρχιεπισκοπικές αποφάσεις. Όταν όμως τα κρούσματα απείθειας πολλαπλασιάζονται, οίκοθεν νοείται, ότι η αρχιεπισκοπή και η Ιερά Σύνοδος δεν μπορούν να γίνονται προπολεμικοί χωροφύλακες.

Στην περίπτωση αυτή μετρά η αντίδραση της ίδιας της κοινωνίας, γιατί όχι και των δικαστικών αρχών.

Εξαιρετικά τα γράφει ο Πέτρος Μακρής! Έχει παραγίνει το κακό πια, και με τους αλητήριους νέους, αλλά και με τους σκοταδιστές ιερείς!!! Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι ότι η ίδια η κοινωνία (και όχι μόνο η ελληνική...) είναι σάπια μέχρι το κόκκαλο. Οι ίδιοι οι γονείς αντιλαμβάνονται τη "δημοκρατία" ως δικαίωμα στον τσαμπουκά, ως νόμο της ζούγκλας. Πώς, λοιπόν, να συνετίσουν τους νέους; Αφού οι νέοι κάνουνε ό,τι ακριβώς βλέπουνε από τις προηγούμενες γενιές -και ίσως λίγο χειρότερα, αν βάλει κανείς και την εγγενή υπερβολή και άγνοια κινδύνου που έχουν οι νεαρές ηλικίες.

Για δε την Εκκλησία, είχε πάντοτε δύο -ασύμβατα μεταξύ τους- πρόσωπα: από τη μία εκπολίτιζε λαούς μέσω των γραμμάτων και της χριστιανικής καταλλαγής, από την άλλη προέτρεπε το ποίμνιο σε πάσης φύσεως σκοταδιστικές -και ενίοτε επικίνδυνες, όπως σήμερα- πράξεις.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 22 Oct, 2020, 20:22:32
Πολύ σωστός ο τρόπος καταγραφής της πανδημίας τον οποίο προτείνει ο κ. Μόσιαλος: https://www.in.gr/2020/10/22/health/mosialos-pos-tha-prepei-na-anakoinonetai-o-arithmos-ton-krousmaton/

    1. Να γίνεται η ανακοίνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καθημερινά. Παράλληλα όμως να αναλύονται και να ανακοινώνονται τα κρούσματα με βάση την ημέρα της δειγματοληψίας, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη καταγραφή των αυξητικών τάσεων.
    2. Να ανακοινώνεται ταυτόχρονα και ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται, με βάση την ημέρα λήψης των δειγμάτων: να συσχετίζεται δηλαδή ο αριθμός των κρουσμάτων με την αύξηση ή τη μείωση του αριθμού των τεστ. Ιδανικά να ανακοινώνονται όπως και στις άλλες χώρες τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ ανά ηλικιακά γκρουπ.
    3. Να ανακοινώνεται τι είδους τεστ έχουν διενεργηθεί. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί τα γρήγορα τεστ χρησιμοποιούνται σε στοχευμένες παρεμβάσεις του ΕΟΔΥ, ενώ τα PCR σε όσους εκδηλώνουν συμπτώματα με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Αν επομένως έχουμε περισσότερα γρήγορα τεστ μια περίοδο τότε είναι πιο πιθανό να ανιχνεύουμε περισσότερα κρούσματα (να θυμόμαστε όμως πως τα γρήγορα τεστ συχνά δίνουν και μεγαλύτερο ποσοστό λάθους, πριν την εκδήλωση συμπτωμάτων).
    4. Τα αποτελέσματα των τεστ από τα δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια πρέπει να καταγράφονται συστηματικά. Όχι μόνο τα θετικά τεστ αλλά και το σύνολο των αρνητικών τεστ.
    5. Επειδή η δυνατότητα δεξαμενοποίησης των τεστ (pooling), θα αυξήσει τη δυνατότητα ανάλυσης περισσότερων δειγμάτων, θα πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές το πως δηλώνονται τα αποτελέσματα μετά το pooling. Αν βρεθεί ένα ‘pool’ θετικό αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα δείγματα που αναμείχθηκαν ήταν θετικά. Και εάν το pool, επιβεβαιωθεί με PCR ανά δείγμα, θα πρέπει πάλι να αναφέρεται η αρχική ημερομηνία διεγματοληψίας.
    6. Επειδή κάνουμε συνδυασμό PCR και rapid τεστ δεν σημαίνει ότι αυτό γίνεται καθημερινά με την ίδια αναλογία ή σε τυχαίο δείγμα. Επομένως δεν έχουμε κατ’ ανάγκη πλήρη εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας. Χρειάζεται επομένως να γίνονται και τυχαίες δειγματοληψίες – αν είναι δυνατόν ανά εβδομάδα- και επιβεβαίωση των θετικών δειγμάτων με PCR. Ας ξεκινήσουμε από την περιφέρεια Αττικής και τη Θεσσαλονίκη, που είναι οι πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας.
    7. Παράλληλα με την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων (με βάση τα ανωτέρω αλλά και με επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, τη γεωγραφική κατανομή, τις συρροές, τον πιθανό τόπο και τρόπο διασποράς) να ανακοινώνεται και η εκτίμηση του συνολικού αριθμού ενεργών κρουσμάτων στη χώρα.
    8. Επίσης, να ανακοινώνεται και ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία με βάση τη βαρύτητα των περιστατικών (μέτρια, βαριά, κρίσιμη), ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ αλλά και ο αριθμός των θανάτων μαζί με τα χαρακτηριστικά όσων δυστυχώς έχασαν τη μάχη.

Με αυτούς τους τρόπους η καταγραφή θα είναι πιο αξιόπιστη, νομίζω.

Ωστόσο, στο γενικά σωστό διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός (https://www.ethnos.gr/politiki/129745_koronoios-apagoreysi-kykloforias-brady-kai-maska-pantoy-anakoinose-o-mitsotakis) ΔΕΝ θα έπρεπε να περιλάβει το παρακάτω:

Ξέρω ότι όλοι οι προηγούμενοι μήνες έχουν κουράσει τα Ελληνόπουλα. Κατανοώ τους πρωτοετείς φοιτητές που πέρασαν έναν δύσκολο χειμώνα και θέλουν να γλεντήσουν. Όπως γνωρίζω ότι και το αίμα των μαθητών βράζει. Και έτσι πρέπει να είναι.

Ποιος ο λόγος να επαινεί κανείς τους μαθητές και γενικά τους νέους επειδή "το αίμα τους βράζει"; Αυτό είναι ευφημισμός που καλύπτει πολλές ελεεινές πράξεις των νέων με τη ψευτοδικαιολογία ότι το... αίμα τους βράζει. Γιατί να τους δικαιολογεί που "θέλουν να γλεντήσουν"; Επειδή -λέει- "πέρασαν δύσκολο χειμώνα";!!! Δηλαδή τι να πούνε για "δυσκολίες" οι ηλικιωμένοι -αλλά και νέοι- που πέρασαν την αρρώστια;!; ΕΛΕΟΣ! Σιγά το ζόρι που φάγανε τα τσογλανόπαιδα τον χειμώνα!!!

Πρέπει κάποια στιγμή η Πολιτεία να ορθώσει ένα πλέγμα από κοινωνικές αρχές που ευνοούν την ΗΠΙΑ και ΑΡΜΟΝΙΚΗ συμβίωση, διαπλάθοντας χαρακτήρες χαμηλών τόνων που ούτε να πολυγλεντάνε θέλουνε, ούτε να καβγαδίζουνε, ούτε να το παίζουνε μούρες με αμάξια, παρτούζες και κόκες. Ακόμα και όταν θέλουμε να καλοπιάσουμε κάποιες ομάδες μπας και συμμορφωθούν ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ (αντί να τις τιμωρήσουμε σκληρά όπως θα έπρεπε), ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΑ... ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΙΔΙΚΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ!!! Καταντάει λαϊκισμός πια!

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΒΑΡΒΑΤΟ LOCKDOWN ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ ΚΑ'ΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 24 Oct, 2020, 14:42:59
Αλλά σιγά μην έχουνε τα ούμπ@λ@ να κάνουνε lockdown, οι όμηροι των μπαρόβιων. Δείτε εδώ τα χάλια τους: https://www.naftemporiki.gr/story/1649934/d-papastergiou-einai-krisimis-simasias-na-apofugoume-ena-katholiko-lockdown

Ενώ εδώ οι ειδικοί τα λένε έξω απ' τα δόντια: https://www.tanea.gr/2020/10/25/interviews/ixiri-proeidopoiisi-o-koronoios-tha-einai-mazi-mas-gia-poly-kairo/

[...]
Χρειάζεται σοβαρή πρόληψη και παρακολούθηση. Θα πρέπει να δημιουργηθούν παντού προγράμματα δημόσιας υγείας. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ιός μεταδίδεται εύκολα, ενώ μεταλλάξεις του μπορεί να μεταδοθούν ευκολότερα.
[...]
Τα πρώτα εμβόλια, αν δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες, θα βοηθήσουν, παρότι μπορεί να υπάρξουν καλύτερα στην πορεία. Είμαι 67 ετών ή θα κάνω εμβόλιο και θα μπορώ να μη φοβάμαι τους φοιτητές στη Βοστώνη, οι οποίοι κυκλοφορούν πιο ελεύθερα, ή θα κλειστώ στο σπίτι. Η επιδημία είναι θέμα διαχείρισης του ρίσκου, δεν είναι θέμα μόνο ίασης, χρειάζεται να βρεθούν τρόποι για να είναι χαμηλός ο κίνδυνος και το εμβόλιο θα βοηθήσει, αρκεί να μην έχει παρενέργειες σε μεγάλο βαθμό» λέει ο κ. Γκατσώνης.

Οι ειδικοί τονίζουνε συνέχεια -και ορθά- την ανάγκη μείωσης -αν όχι εκμηδένισης- του ρίσκου. Βλέπετε εσείς, από Μάιο και ύστερα, να λήφθηκε κα'να μέτρο πραγματικής μείωσης του ρίσκου; Θα μου πείτε, "μα επιβλήθηκε η μάσκα παντού". Ναι, όταν όλα έχουν ήδη φτάσει στο κόκκινο, και πάλι μάλλον χωρίς αποτέλεσμα, διότι αν δεν συνδυαστεί με ευρύτατη τηλεργασία, τηλεκπαίδευση και τακτά lockdown δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα...

Αυτή τη στιγμή ο κίνδυνος δεν είναι χαμηλός, τουλάχιστον στις μεγαλουπόλεις -αλλά και στην επαρχία, όπως φάνηκε πρόσφατα.
Title: Η καραμπίνα (της Ρούλας Γεωργακοπούλου)
Post by: Asdings on 25 Oct, 2020, 13:30:17
https://www.in.gr/2020/10/25/apopsi/i-karampina/

Μετά από τέτοια αναδουλειά που έσυρε η οικονομική κρίση και με την πανδημία στο καπάκι, είναι αναπόφευκτο για τους νέους ανθρώπους να συγκατοικούν ακόμα με τους γονείς τους και να βιοπορίζονται από εκείνους. Δεν το φοβάμαι αυτό. Αργά ή γρήγορα θα περάσει. Εκείνο που τρέμω είναι μήπως ο μοιραίος αυτός συγχρωτισμός βαθύνει την ανηλικότητα η οποία ούτως ή άλλως ενδημεί στην ελληνική οικογένεια. Τριανταπεντάρης που επαναστατεί σαν δεκαεξάρης. Δεν έχω τίποτα πιο μπλιαχ απ’ αυτό. Είναι δύσκολη τέτοιου είδους συμβίωση πόσω μάλλον όταν ο μεγαλύτερος γίνεται εξ ανάγκης δεσμοφύλακας και ο νεότερος γίνεται εξ αμελείας μεταδότης της πιο ύπουλης ιωσούλας που μπορεί να θεριέψει ακόμα κι από τα πιο αθώα σούρτα φέρτα. Το ‘χουμε ή να γίνω ακόμα πιο δυσάρεστη;

Μέσα σ’ αυτόν τον βουβό πόλεμο των γενεών που βρίσκεται σε εξέλιξη, ζούσε μια φορά κι έναν καιρό ένα νέος που αγαπούσε τους γέρους και συνέχισε να τους αγαπάει μέχρι προχθές που τίναξε τα μυαλά του με μια καραμπίνα. Το λέω περιληπτικά γιατί είμαι σίγουρη ότι εν τω μεταξύ έχετε διαβάσει όλες τις «λεπτομέρειες» για τον αυτόχειρα ιδιοκτήτη οίκου ευγηρίας. Σαράντα ετών ειδικός στην ψυχολογική φροντίδα των ηλικιωμένων, κλείστηκε μαζί τους στη μονάδα που επί είκοσι χρόνια διαφέντευε, ελέγχοντας αυτοπροσώπως την τήρηση των μέτρων, παρηγορώντας, προστατεύοντας, εμψυχώνοντας, δίνοντας όλα του τα λεφτά για τα τεστ των τροφίμων του που δεν ήταν δα και οι γονείς του. Τι κι αν έβαλε σακιά με άμμο στα παράθυρα και καρφιά στις πόρτες; Ο ιός τελικά πέρασε και τότε δίκασε και καταδίκασε ο ίδιος τον εαυτό του. Επειδή δεν ήταν τέλειος ή επειδή ήταν;

Αφήνουν πίσω τους βουνό τα ερωτήματα οι αυτόχειρες, μπας και φιλοτιμηθεί κανείς να ξεδιπλώσει το χαρτάκι, αλλά δεν βαριέσαι; Παλιά τους ονόμαζαν ποιητές, σήμερα ψυχικά ευεπίφορους. Και στις δυο περιπτώσεις, όλοι κουνούν το κεφάλι τους και φεύγουν αμίλητοι από το ξόδι. Θα φύγω κι εγώ γιατί τελειώνει ο χώρος μου, χωρίς, ως συνήθως, να προλάβω να πω αυτό που θα ήθελα να πω, αλλά τι σημασία έχει; Αυτά που δεν λέγονται, αυτά μας κάνουν ανθρώπους.

Πόσο δίκιο έχει η αρθρογράφος...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 27 Oct, 2020, 17:45:07
https://www.in.gr/2020/10/27/politics/koronaios-petsas-tetrapsifios-arithmos-krousmaton-den-odigei-aytomata-se-nea-metra/

Οι αρχικαραγκιόζηδες δεν πρόκειται να κάνουνε lockdown ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Τόσο εξαρτημένοι είναι από μικροσυμφέροντα διαφόρων άθλιων lobby όπως μπαρόβιους κ.ά.

Ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων από μόνος του δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης νέων πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων είναι το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος εκτιμά ότι τα κρούσματα σήμερα θα είναι «αρκετά περισσότερα» σε σχέση με τον αριθμό των προηγούμενων ημερών.

Ούτε καν τα τοπικά lockdown δεν θα είναι πραγματικά... lockdown!!!

Για τις περιοχές που είναι κοντά «κόκκινo» «θα δούμε τις επόμενες ημέρες πώς θα συμπεριφερθεί εκεί η τοπική κοινωνία, προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα. Τα τοπικού χαρακτήρα μέτρα, ακόμα και αυτά που έχουν να κάνουν με την ένταξη μιας περιοχής στο «κόκκινo», δεν είναι ίδια με ένα τοπικό lockdown» τονίζει ο κ. Πέτσας και αναφέρεται στο παράδειγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου που λειτουργούν σε περιοχές, όπως η Κοζάνη.
[...]
«Η πρώτη πηγή διασποράς είναι οι χώροι εργασίας. Μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα, σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, ο μέσος όρος ηλικίας αυτών που είναι θετικοί στον ιό είναι τα 31,3 έτη. Δεύτερη πηγή είναι μαθητές- φοιτητές. Οι φοιτητές συμμετέχουν σε αυτό το γκρουπ με 70%, ενώ οι μαθητές με 30%.  Και μάλιστα στους μαθητές, οι οκτώ στους δέκα είναι στις ηλικίες 15 μέχρι 17. Δηλαδή, είναι τα παιδιά μας που βγαίνουν την Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή. Είναι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να διασκεδάσουν.[/color]
Και, φυσικά, μιλάνε με πολλή στοργή για "τα παιδιά μας που προσπαθούν να διασκεδάσουν"!!! ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΙΟ!!! ΤΟΣΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ;!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΑ "ΕΥΓΟΝΙΚΗ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΜΟΤΑΡΟΥΝΕ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΥΣΓΟΝΙΚΗ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΓΚΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Κι όλα αυτά παρά τις μελέτες (https://www.in.gr/2020/10/27/economy/eurostat-ellada-eixe-tis-ligoteres-apoleies-theseon-ergasias-sto-lockdown-xartis/) που δείχνουν ότι δεν χάθηκαν δα και τόσες θέσεις εργασίας με το lockdown!!!
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 27 Oct, 2020, 18:21:30
Παναγιώτη, τι λέμε τώρα; Τα στοιχεία της Eurostat αφορούν το δεύτερο τρίμηνο. Επομένως, δεν έχουν ακόμη προστεθεί τα στοιχεία από την πτώση του τουρισμού. Και μην ξεχνάμε ότι οι νέοι άνεργοι θα προστεθούν στο ήδη υψηλότερο ποσοστό ανέργων στην Ευρώπη που είχαμε λόγω των μνημονίων.

Το θέμα είναι να προσέχουμε κι όχι να πάμε πάλι σε καθολικό lockdown. Αυτό είπε κι ο Τσιόδρας προ ολίγου και συμφωνώ.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 27 Oct, 2020, 19:35:07
Κατά τη γνώμη μου: είναι απόλυτα δεδομένο ότι ΔΕΝ θα προσέξει η πλειοψηφία. Το έχουμε δει ήδη. Γι' αυτό είμαστε σ' αυτή την κατάσταση. Επιμένω ότι ΜΟΝΟ το καθολικό lockdown -έστω για 2 βδομάδες- θα βοηθήσει να σωθούν ζωές. Και το θέμα είναι να σωθούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, και μετά βλέπουμε.

Λυπάμαι που ο Σ. Τσιόδρας αποφάσισε -ποιος ξέρει γιατί;- ΝΑ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ. Διότι αυτό λέει (https://www.ethnos.gr/ellada/130476_tsiodras-moni-mas-elpida-gia-ton-koronoio-i-maska-syntoma-tha-ehoyme-embolia):

«Κοιτάμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανεκτά μέτρα ώστε να συνεχίζεται η κοινωνική ζωή και να αποφύγουμε το lockdown. Τονίζουμε όλα αυτά που γνωρίζετε αλλά δεν μπορούμε να μπούμε στην προσωπική επιλογή του απέναντι» είπε ο λοιμωξιολόγος. Συνέχισε, λέγοντας πως πιέζεται το σύστημα υγείας ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.
[...]

«Έχουμε μπροστά με έναν δύσκολο Δεκέμβριο. Ξέρουμε ότι θα είναι χειρότερα γιατί θα έχουμε και αναπνευστικές λοιμωξεις» συνέχισε. «Η αθώα και η ανέμελη συμπεριφορά των παιδιών μας δεν πρέπει να συσχετιστεί με την μετάδοση του ιού σε ευπαθείς ομάδες» τόνισε ωστόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ -ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ- ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!!! ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΕΥΤΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!!!

Φαίνεται αποφάσισε η Ν.Δ. να μη... "στοχοποιεί" τους νέους, αφού γι' αυτό την κατηγορούσε ο άλλος φαρισαίος που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Προτίμησε, λοιπόν, η κυβέρνηση να μη χάσει ψηφοφόρους, αφήνοντας τους νέους να κάνουν ό,τι γουστάρουν! ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΠΛΩΣ, ΕΛΕΕΙΝΟ ΑΠΛΩΣ.
Title: Μακρόν: ίσως ο καλύτερος πολιτικός της Ευρώπης αυτή τη στιγμή
Post by: Asdings on 29 Oct, 2020, 01:34:23
https://www.tanea.gr/2020/10/29/world/synagermos-gia-ton-koronaio-stin-eyropi-krisimi-synodos-koryfis/
«Αφού συμβουλεύτηκα τους ειδικούς, συζήτησα με τους Ευρωπαίους εταίρους μου και αποφάσισα πως πρέπει να επιστρέψουμε σε lockdown από την ερχόμενη Παρασκευή» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.
[...]
Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή. Δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε τίποτα και να δεχτούμε ανοσία της αγέλης» ξεκαθάρισε ο γάλλος πρόεδρος.

«Ποτέ η Γαλλία δεν θα υιοθετήσει αυτήν τη στρατηγική» που θα σήμαινε τη «διαλογή μεταξύ των ασθενών», με τους ηλικιωμένους να είναι τα βασικά θύματα αυτής της πανδημίας, υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Αν τα εννοεί όλα αυτά, ίσως είναι ο καλύτερος πολιτικός της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Συν τους εξαιρετικούς χειρισμούς του ως προς τον Σουλτάνο (ο οποίος παραληρεί κανονικά πια: https://www.ethnos.gr/politiki/130576_erntogan-kata-makron-barbaroi-dolofonoi-oi-eyropaioi-etoimazoyn-stayroforia-kata). Νομίζω είναι ο καλύτερος συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους (κι ο δικός μας αρχίζει -μου φαίνεται- να ξανασυνέρχεται λιγάκι... θα δείξει τις επόμενες μέρες).
Title: Από τη μία οι ορθολογικοί Γιαπωνέζοι, κι από την άλλη οι... Έλληνες με την άγνοια κινδύνου
Post by: Asdings on 29 Oct, 2020, 17:07:42
https://www.tanea.gr/2020/10/29/world/koronaios-pagkosmia-ereyna-ektetameni-dysareskeia-gia-tis-politikes-katapolemisis-tis-pandimias/

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα χαμηλότερα επίπεδα επιδοκιμασίας αφορούν την Ιαπωνία, που είναι μία από τις χώρες με τη χαμηλότερη θνητότητα στον κόσμο (μόλις 13 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων). Μόνο το 21% των Ιαπώνων δήλωσαν ότι πιστεύουν πως η κυβέρνησή τους διαχειρίστηκε την κρίση καλά ή πολύ καλά.
[...]
Ταυτόχρονα, πολλοί πολίτες πιστεύουν ότι η επιτυχία της Ιαπωνίας να περιορίσει την εξάπλωση των κρουσμάτων και την αύξηση των νεκρών, στην πραγματικότητα οφείλεται περισσότερο στον ορθολογισμό και τη συμμόρφωση των απλών ανθρώπων, παρά στις συστάσεις της κυβέρνησης.

Αυτό θα πει ορθολογικοί άνθρωποι, που κατανοούν την αξία της ανθρώπινης ζωής! ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ, ΕΝΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΤΟ... ΕΥ ΖΗΝ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΕΙ.

Σκεφτείτε: ενώ οι Γιαπωνέζοι ήδη έχουν μικρή θνησιμότητα, δεν τους αρκεί ούτε αυτό, θέλουν ακόμα μικρότερη, ακόμα και μηδενική! ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΙΟ!

ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ανυσυχούν για τις "ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ" τους...

Παρά τα lockdown που επέβαλαν πολλές χώρες την άνοιξη, μόνο οι συμμετέχοντες από τη Νότια Αφρική και την Ελλάδα πιστεύουν σε ποσοστά που ξεπερνούν το 50% ότι οι ελευθερίες τους περιορίστηκαν περισσότερο από ό,τι χρειαζόταν, ενώ πουθενά [αλλού] δεν υπήρξε η πλειοψηφική αντίληψη ότι οι κυβερνήσεις έδιναν υπερβολική έμφαση στον περιορισμό της πανδημίας αντί να εστιάζουν στην επιστροφή στην κανονικότητα.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Ταιριάζετε μια χαρά με τους... Νοτιοαφρικάνους απογόνους του απαρτχάιτ!
Title: Μακρόν: ίσως ο καλύτερος πολιτικός της Ευρώπης αυτή τη στιγμή
Post by: Raiden on 30 Oct, 2020, 14:49:17
Αν τα εννοεί όλα αυτά, ίσως είναι ο καλύτερος πολιτικός της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Συν τους εξαιρετικούς χειρισμούς του ως προς τον Σουλτάνο (ο οποίος παραληρεί κανονικά πια: https://www.ethnos.gr/politiki/130576_erntogan-kata-makron-barbaroi-dolofonoi-oi-eyropaioi-etoimazoyn-stayroforia-kata). Νομίζω είναι ο καλύτερος συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους (κι ο δικός μας αρχίζει -μου φαίνεται- να ξανασυνέρχεται λιγάκι... θα δείξει τις επόμενες μέρες).

Ναι, μόνο που ξέχασες να αναφέρεις και τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις εκτός από τον ιό.
Άλλος ένας επιπρόσθετος πονοκέφαλος γι' αυτόν. Οι μουσουλμάνοι είναι σε έξαρση υστερίας μετά το σκίτσο.
Τα ίδια είχε πάθει ο προκάτοχός του, όπως και ο Σαρκοζί πριν από αυτόν που έλαβε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό από τον Καντάφι στην προεκλογική του εκστρατεία πριν τον πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα με την Αραβική Άνοιξη τότε οι δυτικοί.
Η Γαλλία έχει ένα μερίδιο ευθύνης για όσα συνέβησαν την τελευταία δεκαετία και τώρα τα λούζεται στο έδαφός της.
Φυσικά και το Lockdown είναι μια λύση μαζί με τα ψυχοφάρμακα.

https://www.youtube.com/watch?v=WEIXYINuNeI
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: spiros on 30 Oct, 2020, 15:11:20
Κατ' εμέ ο Μακρόν ενήργησε απερίσκεπτα. Δεν κουρδίζεις τον τρελό. Γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ανθρώπινες ζωές. Και μετά θα φέρεις μερίδιο της ευθύνης.

Ενδιαφέρον άρθρο εδώ:

Είναι επικίνδυνο και ανόητο να φωτίζεις τα δημόσια κτίρια με τραγικά σατυρικά σκίτσα που προσβάλλουν και στοχοποιούν την ισλαμική θρησκεία συνολικά.
Ακόμη κι αν τα σκίτσα αυτά προέρχονται από το Charlie Hebdo που έχει υποστεί μια βάναυση τρομοκρατική – ισλαμική επίθεση.
Οι ηγέτες των λαών οφείλουν να είναι πάνω από διχασμούς, πέρα από πολέμους θρησκειών και σίγουρα να λειτουργούν με στόχο να ενώσουν κι όχι να διχάσουν.
https://www.in.gr/2020/10/30/apopsi/egklima-makron-islam-kai-enas-epikindynos-thriskeytikos-polemos/
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 30 Oct, 2020, 16:08:44
Ναι, μόνο που ξέχασες να αναφέρεις και τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις εκτός από τον ιό.
Άλλος ένας επιπρόσθετος πονοκέφαλος γι' αυτόν. Οι μουσουλμάνοι είναι σε έξαρση υστερίας μετά το σκίτσο.
Τα ίδια είχε πάθει ο προκάτοχός του, όπως και ο Σαρκοζί πριν από αυτόν που έλαβε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό από τον Καντάφι στην προεκλογική του εκστρατεία πριν τον πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα με την Αραβική Άνοιξη τότε οι δυτικοί.
Η Γαλλία έχει ένα μερίδιο ευθύνης για όσα συνέβησαν την τελευταία δεκαετία και τώρα τα λούζεται στο έδαφός της.
Φυσικά και το Lockdown είναι μια λύση μαζί με τα ψυχοφάρμακα.

https://www.youtube.com/watch?v=WEIXYINuNeI

Συμφωνώ μαζί σου ως προς το γεγονός ότι ο Μακρόν πράγματι έφερε προβλήματα στη Γαλλία λόγω των επιθέσεων. Επί της ουσίας, ωστόσο, δεν έχει άδικο, ότι όλοι αυτοί το έχουν παραξηλώσει και ότι οι αντιδράσεις τους δεν δικαιολογούνται από καμία θρησκευτική δοξασία. Σίγουρα, ασφαλώς, αυτή δεν ήταν η κατάλληλη περίοδος για τόσο σκληρή αντιπαράθεση, απ' τη στιγμή που έχει κι άλλα μέτωπα η Γαλλία (και η Ευρώπη γενικότερα). Συμφωνώ επίσης μαζί σου και για τα περί Καντάφι και τις γενικότερες ευθύνες της Γαλλίας και του "δυτικού" -λεγόμενου- κόσμου.

Όσο για τα ψυχοφάρμακα, νομίζω ότι ΔΕΝ πρέπει να είναι η λύση, παρά μόνο σε πάρα πολύ χοντρές περιπτώσεις.

Κατ' εμέ ο Μακρόν ενήργησε απερίσκεπτα. Δεν κουρδίζεις τον τρελό. Γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ανθρώπινες ζωές. Και μετά θα φέρεις μερίδιο της ευθύνης.

Ενδιαφέρον άρθρο εδώ:

Είναι επικίνδυνο και ανόητο να φωτίζεις τα δημόσια κτίρια με τραγικά σατυρικά σκίτσα που προσβάλλουν και στοχοποιούν την ισλαμική θρησκεία συνολικά.
Ακόμη κι αν τα σκίτσα αυτά προέρχονται από το Charlie Hebdo που έχει υποστεί μια βάναυση τρομοκρατική – ισλαμική επίθεση.
Οι ηγέτες των λαών οφείλουν να είναι πάνω από διχασμούς, πέρα από πολέμους θρησκειών και σίγουρα να λειτουργούν με στόχο να ενώσουν κι όχι να διχάσουν.
https://www.in.gr/2020/10/30/apopsi/egklima-makron-islam-kai-enas-epikindynos-thriskeytikos-polemos/

Σπύρο, το διάβασα χτες αυτό το άρθρο, αλλά νομίζω ότι κινείται λίγο στη λογική των ίσων αποστάσεων. Συμφωνώ μόνο ως προς το ότι δεν ήταν η κατάλληλη περίοδος για τέτοιες αντιπαραθέσεις. Αλλά κάποια στιγμή η αντιπαράθεση θα είναι αναπόφευκτη, υπάρχει πολύ κρυμμένο μίσος και δεν βλέπω να μαζεύεται.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 30 Oct, 2020, 16:13:01
Υποθέτω ότι τα ψυχοφάρμακα τα χρειαζόμαστε σε περίπτωση παρατεταμένων lockdown.

Ωστόσο, κάντε λίγο κράτει όλοι σας σήμερα. Από τη στιγμή που έχουμε έναν καταστροφικό σεισμό που τσάκισε Σάμο και Σμύρνη και το φαινόμενο δεν έχει ακόμη ξεθυμάνει (αφού ακόμη δεν ξέρουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό), μάλλον είμαστε εκτός τόπου και χρόνου όταν αμπελοφιλοσοφούμε για τις κινήσεις του Μακρόν σε σχέση με τους Μουσουλμάνους.
Title: Αυτή είναι χώρα για να ζήσει -κυριολεκτικά- κανείς
Post by: Asdings on 01 Nov, 2020, 13:28:24
https://www.ethnos.gr/kosmos/131076_koronoios-midenika-kroysmata-eghorias-metadosis-meta-apo-4-mines-karantinas-stin

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης μίλησε στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη  και έδωσε την εικόνα που επικράτησε στη Μελβούρνη η οποία βρισκόταν σε 4 μήνες καραντίνα λόγω κορονοϊού υπογραμμίζοντας ότι τα μαγαζιά στη Μελβούρνη πήραν μεγάλη βοήθεια από το κράτος για να είναι κλειστά 4 μήνες και να αντέξουν. «Βγαίναμε μόνο μία ώρα την ημέρα, το πρόστιμο ήταν 4.500 δολάρια. Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς αλλά στις 28 Οκτωβρίου είχαμε μια διπλή γιορτή οι Έλληνες της Μελβούρνης, γιατί έληξε το lockdown. Οι υπάλληλοι πληρώνονταν 3.000 δολάρια το μήνα από το κράτος για να αντέξουν, αλλά 18% των μαγαζιών δεν θα ξανανοίξουν», ανέφερε.

Ενώ εδώ δεν τους... περισσεύουν -όπως λένε- για να επιδοτήσουν όσους πλήττονται και να κρατήσουν ένα βαρβάτο lockdown για μήνες!
Title: Στην κοσμάρα τους οι δικηγόροι
Post by: Asdings on 01 Nov, 2020, 16:56:15
https://www.in.gr/2020/11/01/greece/koronaios-oi-dikigoroi-zitoun-tin-pliri-leitourgia-ton-dikastirion/

Κοροναϊός : Οι δικηγόροι ζητούν την πλήρη λειτουργία των δικαστηρίων
Η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί αυτονόητη και εντελώς απαραίτητη τη λειτουργία των Δικαστηρίων της χώρας με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας από τις αρμόδιες προς τούτο Διοικήσεις των Δικαστηρίων για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των δικών και των κάθε είδους διαδικαστικών πράξεων.

Και, φυσικά, η πολιτεία υπέκυψε στα αιτήματά τους. Κοντολογίας, έστησε κ@λο!
Τι να πει κανείς; Εξακολουθούνε, οι περισσότεροι κλάδοι, να βάζουν άλλες αξίες πάνω απ' τη Δημόσια Υγεία. Αυτή η θεσμολαγνεία που επικρατεί πια, σε απόλυτο συνδυασμό με την τεχνοφοβία...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 01 Nov, 2020, 23:07:45
Σλοβακία: Ο μισός πληθυσμός εξετάστηκε για COVID-19 – Εντοπίστηκαν 25.850 κρούσματα

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Σλοβακίας υποβλήθηκε σε τεστ αντιγόνων για την Covid-19 χθες Σάββατο, την πρώτη ημέρα του διήμερου προγράμματος για την εξέταση και των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει να αναχαιτιστεί η πανδημία χωρίς να χρειαστεί να επιβληθεί αυστηρό λοκντάουν.

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ένα τέτοιο πρόγραμμα σε χώρα τέτοιου μεγέθους.

Ο υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ ανακοίνωσε σήμερα ότι χθες έκαναν το τεστ 2,58 εκατομμύρια άνθρωποι και οι 25.850 ή ποσοστό 1% βρέθηκαν θετικοί. Όλοι αυτοί θα πρέπει να μπουν τώρα σε καραντίνα.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας σχεδιάζει να υποβάλει σε εξετάσεις σχεδόν όλον τον πληθυσμό, εκτός από τα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών.

Περισσότεροι από 40.000 γιατροί, νοσηλευτές και υποστηρικτές ομάδες αποτελούμενες από στρατιώτες, αστυνομικούς, δημοσίους υπαλλήλους και εθελοντές στελέχωσαν τα περίπου 5.000 ιατρεία όπου γίνονται τα τεστ.

Η εξέταση γίνεται δωρεάν και σε εθελοντική βάση. Ωστόσο, όσοι δεν εξεταστούν θα μπουν σε καραντίνα και θα τους απαγορευτεί να πηγαίνουν στη δουλειά τους.
[...]
https://www.imerodromos.gr/slovakia-o-misos-plithysmos-exetastike-gia-covid-19-entopistikan-25-850-kroysmata/
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 02 Nov, 2020, 12:21:49
Η ιδέα της Σλοβακίας είναι χρήσιμη, όχι όμως για τον λόγο που την κάνει, δηλαδή για την αποφυγή του lockdown. Αυτό στο οποίο θα βοηθήσουν τα μαζικά τεστ είναι να υπάρχει μια εικόνα ΕΝΟΣ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟΥ της πανδημίας στον σλοβακικό πληθυσμό. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το στιγμιότυπο δεν μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή ανάλογα με το πώς θα φερθούν οι αγέλες.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 02 Nov, 2020, 14:12:17
Μα οι άνθρωποι προφανώς επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν την αγέλη τους.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 02 Nov, 2020, 14:16:38
Σωστά το λες. Αλλά θα καταφέρουν να την εκπαιδεύσουν; Ή απλώς θα την καθησυχάσουν και θα την ξαμολήσουν; Ιδού η απορία μου...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 02 Nov, 2020, 14:19:17
Το γεγονός ότι ως τώρα τα έχουν πάει καλά σημαίνει πως μάλλον δεν λειτουργούν ως αγέλη.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 02 Nov, 2020, 14:43:47
Μάλλον δίκιο έχεις, αν και έχω χάσει επεισόδια από Σλοβακία. Θυμάμαι ότι αρχικά ήταν από τις χώρες που τα είχανε πάει πάρα πολύ καλά. Ισχύει ακόμα αυτό;
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 02 Nov, 2020, 15:44:11
Ασφαλώς. Νομίζω ότι εξακολουθεί να έχει τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη. Κάποια στιγμή στις αρχές του φθινοπώρου αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Σλοβακία και έφτασαν στην ενέργεια που διαβάσαμε πιο πάνω ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης.

https://covid19.who.int/ & https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=972258.0
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 02 Nov, 2020, 17:26:34
Κατάλαβα :-) Επί τη ευκαιρία, δες εδώ τι λέει ο κ. Δερμιτζάκης, επιβεβαιώνοντας όλα όσα γράφουμε εδώ από την αρχή της καταστροφής: https://www.tanea.gr/2020/11/02/greece/dermitzakis-maska-pantou-ki-apagoreysi-kykloforias-toulaxiston-mexri-flevari/

Για διατήρηση των νέων μέτρων για τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο, έκανε λόγο ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.
[...]
«Μη συζητάμε τι θα θέλαμε, να συζητάμε ποια είναι η πραγματικότητα» υπογράμμισε κάνοντας λόγο για τεράστια αύξηση [...].
Title: Μηδενική ανοχή στον ιό
Post by: Asdings on 04 Nov, 2020, 21:15:10
https://tvxs.gr/news/kosmos/pos-kapoies-xores-kataferan-na-ekmidenisoyn-ta-kroysmata

Από τη μία, οι χώρες που προσπαθούν να μάθουν να ζουν με τον κορονοϊό να κυκλοφορεί ανάμεσα στους πολίτες. Σε αυτές τις χώρες, οι αρχές προσπαθούν με μέτρα να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου, έχοντας όμως αποδεχθεί ότι θα συνεχίσει να κυκλοφορεί.

Στις χώρες που ανήκουν στο άλλο «στρατόπεδο», ακολουθείται μια πολύ πιο επιθετική στρατηγική μηδενικής ανοχής στον κορονοϊό. Στις περισσότερες από αυτές τις χώρες, που βρίσκονται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ακόμη και λιγότερα από δέκα περιστατικά αντιμετωπίζονται ως ύψιστη απειλή. Η στρατηγική εστιάζει κυρίως στο να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου Covid-19.

H ζωή έχει επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς σε αυτές τις χώρες. Μπαρ και εστιατόρια είναι ανοικτά, οι αθλητικές διοργανώσεις διεξάγονται κανονικά, ακόμη και η χρήση μάσκας έχει χαλαρώσει σε ορισμένες περιοχές.

Πώς θα γίνει να περάσει και η Ελλάδα στο δεύτερο αυτό στρατόπεδο; Πότε θα απαγκιστρωθεί από τους ανόητους Δυτικούς και Μεσανατολίτες, που νομίζουν ότι η (παρα-)οικονομία και η "διασκέδαση" είναι σημαντικότερες από τη Δημόσια Υγεία;
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Raiden on 05 Nov, 2020, 20:13:39
https://youtu.be/8A2uqdTyNKo
Tα αποτελέσματα ενός δεύτερου lockdown.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 05 Nov, 2020, 20:55:33
Καλά, τον συγκεκριμένο δεν επιχειρώ καν να τον αντικρούσω. Το έχει κάνει σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα. Δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχολείται κανείς με τις απόψεις του. Αυτός έπρεπε να γίνει οικονομολόγος, όχι γιατρός.
Title: Η «φαγωμάρα» επιστημόνων – πολιτικών και τα λάθη που έγιναν (του Β. Σ. Κανέλλη)
Post by: Asdings on 05 Nov, 2020, 21:11:29
https://www.in.gr/2020/11/05/apopsi/fagomara-epistimonon-politikon-kai-ta-lathi-pou-eginan/

Το σκηνικό μια χαρά στημένο. Συνέντευξη τύπου με τέτοιο τρόπο, με τον Τσιόδρα δίπλα στον πρωθυπουργό και τους δημοσιογράφους από τα γραφεία τους να κάνουν ερωτήσεις, πρώτη φορά στα χρονικά.

Ένα Μέγαρο Μαξίμου που έμοιαζε με πολεμικό κέντρο επιχειρήσεων. Αλλωστε ο Κ. Μητσοτάκης και ο Σ. Τσιόδρας μίλησαν για πόλεμο και για την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών.

Οι ανακοινώσεις λοιπόν για γενικό lockdown τις επόμενες τρεις εβδομάδες (σίγουρα θα είναι περισσότερο) έγιναν, η Ελλάδα από το Σάββατο μπαίνει σε καραντίνα, αλλά δεκάδες και εκατοντάδες πολίτες θα νοσήσουν και κάποιοι θα φύγουν από τη ζωή.

Εκ των υστέρων μπορούν πολλοί να κάνουν κριτική.

Για τα μέτρα που δεν ελήφθησαν, γι’ αυτά που δεν εφαρμόστηκαν έγκαιρα, για ένα συνονθύλευμα απόψεων που έκαναν κακό στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας.

Μετά Χριστόν προφήτες πάντα θα υπάρχουν, ειδικά στην πολιτική όπου κυριαρχεί το δόγμα «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Όμως, μπροστά σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε μια πολύ σημαντική πτυχή όλης αυτής της μάχης από την άνοιξη και μετά.

Ορισμένοι θα αμφισβητήσουν τα γραφόμενά μου, αλλά έτσι είναι πάντα. Όπως δεν μπορείς να αγιοποιείς κανέναν, όπως δεν μπορείς να τον κατακρίνεις συλλήβδην, έτσι δεν μπορείς και να μη λες αλήθειες.

Ειδικά όταν διακυβεύονται πολλά, κυρίως ανθρώπινες ζωές, η «υγεία» των νοσοκομείων, οι αντοχές του ΕΣΥ, των γιατρών και των νοσηλευτών που εδώ και μήνες περνούν πολύ δύσκολα.

Και η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα εμφανίστηκε εν μέσω πανδημίας η «αρρώστια» της φαγωμάρας. Οσο κι αν κάποιοι το διαψεύδουν, επί πολλές εβδομάδες, ειδικά μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας, επιστήμονες και πολιτικοί είχαν αποδυθεί σε αγώνα επικράτησης των απόψεών τους.

Βγάζουμε από το κάδρο τον πρωθυπουργό και κάποιους από το επιτελείο του οι οποίοι έδειξαν εμπιστοσύνη στους λοιμωξιολόγους και άκουσαν τις απόψεις τους, παίρνοντας και αποφάσεις με μεγάλο κόστος.

Μιλάω για ορισμένους πολιτικούς οι οποίοι στις αρχές του καλοκαιριού, έγραψαν στα παλιά τους τα υποδήματα τις εισηγήσεις για ελεγχόμενη τουριστική κίνηση.

Και είδαμε τα αποτελέσματα με τα εισερχόμενα κρούσματα.
Οι εισηγήσεις και οι εκκλήσεις που δεν εισακούστηκαν

Μιλάω για τις εισηγήσεις που έκαναν συγκεκριμένοι, πολλοί σοβαροί γιατροί, για λήψη μέτρων πιο σκληρών και μέσα στο καλοκαίρι, αλλά κανείς δεν ήθελε να «ταράξει» την τουριστική νιρβάνα και τα μπάνια του λαού.

Μιλάω για εισηγήσεις που είχαν γίνει για καθολική χρήση της μάσκας εδώ και εβδομάδες, αλλά κανείς δεν τολμούσε να πάρει την απόφαση γιατί πίστευε ότι θα έχει κόστος.

Μιλάω για τις προτάσεις που είχαν γίνει ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω το Σύστημα Υγείας, και ειδικά οι ΜΕΘ, αλλά που τελικά εφαρμόστηκαν ημίμετρα με αποτέλεσμα να λέμε τώρα ότι η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο.

Ποιος μπορεί να διαψεύσει το γεγονός ότι οι επιστήμονες έβλεπαν το κακό να έρχεται, εισηγούνταν σκληρά μέτρα, αλλά κάποιοι μπλόκαραν αυτές τις εισηγήσεις;

Ποιος να διαψεύσει ότι έγιναν ομηρικοί καυγάδες μεταξύ των δύο πλευρών;

Ότι πολλές φορές επικράτησαν πιέσεις από τοπικούς φορείς ή από κλάδους για να μην κλείσει η τάδε πόλη, ο δείνα κλάδος ή για να κλείσει αφού περνούσε ένα διήμερο ή τριήμερο όπου η πληρότητα ήταν 80% και 90%.

Δυστυχώς, πολλές φορές η κυβέρνηση αναλώθηκε σε μάχες χαρακωμάτων.

Τα έβαλε πότε με τις πλατείες, πότε με τα περίπτερα που πουλούσαν αλκοόλ, πότε με τους πιτσιρικάδες που «δεν ακούνε» και πότε με τους ηλικιωμένους που ξαναβγήκαν από τα σπίτια τους.

Και δυστυχώς, είναι πολιτικές υπεκφυγές όλες οι απαντήσεις που έχουν δοθεί (και από τον πρωθυπουργό σήμερα) για μια σειρά από ζητήματα όπως:

Γιατί, ενώ υπήρξε πολύς χρόνος δεν στηρίχθηκαν όσο έπρεπε τα νοσοκομεία;

Γιατί δεν έγιναν χιλιάδες προσλήψεις που θα στήριζαν τις ΜΕΘ;

Γιατί αφήσαμε τα σχολεία των αιθουσών με 25 και 30 παιδιά να λειτουργούν;

Γιατί επέδειξε αδυναμία το κράτος να πείσει ή να εμποδίσει τις γεμάτες πλατείες, τα γεμάτα μπαράκια και ένα χάος που προκαλούσε υγειονομική βόμβα καθημερινά.

Είναι πολλά τα ερωτήματα, ειδικά για τη δεύτερη φάση της πανδημίας, αλλά είναι και η ώρα της μάχης. Μετά ο καθένας θα πρέπει να απαντήσει και να αναλάβει το δικό του μερίδιο από τις ευθύνες.

Εξαιρετικά τα λέει ο Β. Σ. Κανέλλης! Και τα έλεγε απ' την αρχή, αλλά ποιος τον άκουγε;
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Raiden on 05 Nov, 2020, 21:45:51
Το έχει κάνει όλη η επιστημονική κοινότητα; Toν είδα και στην εκπομπή του Σαχίνη. Μάλλον δεν ήταν τυχαία η παρουσία του εκεί.
Άραξε, θα περάσει κι αυτό. Να δούμε αργότερα τις επιπτώσεις.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 05 Nov, 2020, 22:00:42
Ε, μα ο Σαχίνης καλεί και Βαρουφάκη... Ξέρεις τώρα τι καλεσμένους έχει συνήθως. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι κάτι γνωστοί μου που είναι φουλ οπαδοί του Βαρουφάκη, είναι και οπαδοί του Ιωαννίδη! Τον προωθεί πολύ και το τραγικά νεοφιλελεύθερο "Ελεύθερη Αγορά", το οποίο είναι εντελώς φιλο-τραμπικό και περιλαμβάνει στους κόλπους του άφθονους αρνητές μάσκας.

Όσο για τις επιπτώσεις που λες, σίγουρα θα έχει επιπτώσεις, δεν διαφωνώ. Αλλά αν ΔΕΝ γίνει οι επιπτώσεις θα είναι τόσο πολύ μεγαλύτερες, που δεν θα τις χωράει ανθρώπου νους.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 06 Nov, 2020, 02:18:38
Ως συντονίστρια του φόρουμ, θα σας παρακαλέσω να γράφετε τα ονόματα των πολιτικών ως έχουν. Εν προκειμένω το λέω για τον Βαρουφάκη.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 06 Nov, 2020, 11:39:21
Οκ, κάνε edit αν θέλεις. Είπαμε να χιουμορίσουμε λιγάκι... Με την πολιτικοκορεκτίλα παντού τριγύρω μας, κατανοώ ότι και οι moderators έχετε δεμένα τα χέρια.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Raiden on 07 Nov, 2020, 16:25:58
Ε, μα ο Σαχίνης καλεί και Βαρουφάκη... Ξέρεις τώρα τι καλεσμένους έχει συνήθως. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι κάτι γνωστοί μου που είναι φουλ οπαδοί του Βαρουφάκη, είναι και οπαδοί του Ιωαννίδη! Τον προωθεί πολύ και το τραγικά νεοφιλελεύθερο "Ελεύθερη Αγορά", το οποίο είναι εντελώς φιλο-τραμπικό και περιλαμβάνει στους κόλπους του άφθονους αρνητές μάσκας.

Όσο για τις επιπτώσεις που λες, σίγουρα θα έχει επιπτώσεις, δεν διαφωνώ. Αλλά αν ΔΕΝ γίνει οι επιπτώσεις θα είναι τόσο πολύ μεγαλύτερες, που δεν θα τις χωράει ανθρώπου νους.

Ναι, ισχύει ότι καλεί ανθρώπους από τον πολιτικό χώρο και όχι μόνο. Είναι πλουραλιστική.
Έχει τεράστια απήχηση σε πανελλαδικό επίπεδο για ένα τέτοιο περιφερειακό κανάλι.
Δεν υπάρχει άλλη εφάμιλλη για μένα. Εδώ είναι η χθεσινή εκπομπή.
Δύο από τους καλεσμένους του είπαν ότι το λεγόμενο lockdown έχει ταξικά χαρακτηριστικά. Αυτό εγώ κράτησα.
Πέρασαν εφτά μήνες και φτάσαμε πάλι εδώ. Δεν έχουμε μπει καν στον χειμώνα ακόμα.

https://www.youtube.com/watch?v=5txdE8mpH0g
Kαι άλλη μία είναι αυτή μετά την άρση του lockdown το καλοκαίρι.
https://www.youtube.com/watch?v=JOPxMNwW2-I&t=731s
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 07 Nov, 2020, 17:35:24
Να σου πω: αν έχει ταξικά χαρακτηριστκά το lockdown δεν μπορώ να το πω έτσι αβίαστα. Ταξικά χαρακτηριστικά έχουν ίσως οι δυνατότητες συγκεκριμένων κοινωνικών τάξεων να πετύχουν μεγαλύτερη προφύλαξη σε σχέση με τους απολύτως εκτεθειμένους συνανθρώπους μας που δουλεύουν "πρώτη γραμμή". Αν αυτό είναι ταξικότητα, τότε ναι, έχει ΚΑΙ ταξικά χαρακτηριστικά το lockdown.

Κατά τα λοιπά, κατηγορώ κάποιους που, ενώ και στο πρώτο lockdown λέγανε πως δεν έπρεπε να γίνει επειδή η... οικονομία και η αποτροπή μακροπρόθεσμης φτωχοποίησης είναι ΔΗΘΕΝ υπέρτερες της εδώ-και-τώρα Ανθρώπινης Ζωής, και ενώ είδανε πως χωρίς lockdown και με άφθονη χαλάρωση τα αποτελέσματα είναι ΤΡΑΓΙΚΑ, εξακολουθούν να βρίζουν το lockdown, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ το αυτονόητο: ότι το πρώτο lockdown έπρεπε να κρατήσει 4 μήνες (βλ. Αυστραλία), και μετά να μην ανοίξει ο τουρισμός παρά ΜΟΝΟ για Έλληνες εντός Ελλάδας. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ δεν θα χρειαζόταν ΔΕΥΤΕΡΟ lockdown. Τώρα να είσαι σίγουρος, θα χρειαστούν ΠΟΛΛΑ lockdown ακόμα, και η οικονομία ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙ όσο τα θύματα θα αυξάνονται. ΜΟΝΟ αν περιοριστούν στο ελάχιστο τα θύματα, ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα ξαναδουλέψει ΑΛΗΘΙΝΑ η οικονομία.
Title: Και μετά το δεύτερο lockdown τι θα γίνει; (του Γρηγόρη Καλφέλη)
Post by: Asdings on 07 Nov, 2020, 18:12:36
https://www.in.gr/2020/11/07/apopsi/kai-meta-deytero-lockdown-ti-tha-ginei/

Εξαιρετικό άρθρο του Γρ. Καλφέλη, που τα λέει τσεκουράτα προς όλες τις μεριές. Και προς την άτολμη κυβέρνηση (που φοβότανε να πάρει νωρίτερα και αυστηρότερα μέτρα), και προς την "πονηρούλα" αντιπολίτευση (που λέει μεν ορθά ότι η κυβέρνηση τα θαλάσσωσε, αλλά επικαλείται μόνο μέρος των λόγων: ΜΜΜ, σχολεία και τουρισμό, ενώ ακόμα βασικότερα λάθη ήταν η πρόωρη άρση των μέτρων και η έλλειψη αυστηρότητας ως προς την κυκλοφορία, τα πάρτι κ.λπ.).

Όταν περατωθεί και αυτό το lockdown στις 30 Νοεμβρίου, τότε τι θα γίνει; Είναι σίγουρο λ.χ., ότι κάποια τμήματα της νεολαίας (για να μην κάνουμε ατελείς γενικεύσεις) εμφορούνται από την ιδεολογία του carpe diem (: ας φάμε, ας πιούμε, αύριο πεθαίνουμε).

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Σημαίνει, ότι κάνουν «θανατηφόρα πάρτυ» ο ένας πάνω στον άλλο, δεν τηρούν τους κανόνες της «κοινωνικής αποστασιοποίησης» , δεν φορούν μάσκες κλπ.

Και αυτό είναι ένα βασικό μέγεθος, ένεκα του οποίου, η Θεσσαλονίκη από «πόλη-πρότυπο»  στις αρχές Οκτωβρίου- σε ότι αφορά την καταπολέμηση του ιού-  έγινε πολύ γρήγορα …«πόλη των φαντασμάτων» («City of  Ghosts» για να θυμηθώ τον Μαρκ Μαζάουερ), με πολλά κρούσματα και έντονο ιικό φορτίο!
[...]
Κατά συνέπεια για να διατηρήσουμε την αίσθηση μιας «τραγικής αισιοδοξίας»  – όπως έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο-και για να μη πάνε χαμένες οι θυσίες μας και από το δεύτερο lockdow , νομίζω ότι ο πρωθυπουργός είναι απαραίτητο να σταθμίσει πολύ σοβαρά όλα αυτά τα δεδομένα.

Και  πρέπει να το κάνει γιατί -κατά τη γνώμη μου- Κατά συνέπεια για να διατηρήσουμε την αίσθηση μιας «τραγικής αισιοδοξίας»  – όπως έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο-και για να μη πάνε χαμένες οι θυσίες μας και από το δεύτερο lockdown, νομίζω ότι ο πρωθυπουργός είναι απαραίτητο να σταθμίσει πολύ σοβαρά όλα αυτά τα δεδομένα.

Και  πρέπει να το κάνει γιατί -κατά τη γνώμη μου- έχει ήδη ένα σοβαρό μερίδιο ευθύνης, αφού κάποια μέτρα (όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας), αν είχαν ληφθεί πιο έγκαιρα , δεν θα φθάναμε στο αποτέλεσμα στο οποίο φθάσαμε.

Δυστυχώς!

Δυστυχώς!

Υ.Γ Τα κόμματα τα οποία ασκούν σήμερα κριτική στον πρωθυπουργό είναι απαραίτητο, πάντως,  να πουν με ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες ποια ακριβώς μέτρα δεν έλαβε η κυβέρνηση -για την αποτροπή της διάδοσης του ιού- και οδηγηθήκαμε στο κακό αποτέλεσμα της δεύτερης «καραντίνας»!

Φοβάμαι όμως ότι δεν θα το κάνουν , γιατί μια ανάλογη πρόταση όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας που πρότεινα παραπάνω, έχει «εκλογικό κόστος» !

Καλύτερα πώς θα μπορούσε να τα πει κανείς;
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 10 Nov, 2020, 18:12:31
Γέμισε ο Ευαγγελισμός: «Δεν μπορούμε ούτε ασθενή παραπάνω» λέει στο tvxs ο διευθυντής της Πνευμονολογικής
https://tvxs.gr/news/ellada/gemise-o-eyaggelismos-den-mporoyme-oyte-astheni-parapano-leei-sto-tvxs-o-dieythyntis-tis

Περίπου τα ίδια μαντάτα είχαμε το πρωτί από το ΑΧΕΠΑ, το μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς στη Βόρεια Ελλάδα, που μάλιστα εφημερεύει σήμερα.
https://www.ethnos.gr/ellada/132418_koronoios-thessaloniki-apo-simera-kanoyme-epilogi-asthenon-lene-oi-giatroi-sto-ahepa
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 10 Nov, 2020, 19:17:09
Από τη μία η φρίκη που περιγράφεις, από την άλλη το... παράλληλο σύμπαν των καγκουριών: https://www.sdna.gr/podosfairo/777845_epistimones-kai-politikoi-misoyn-ton-athlitismo?utm_source=ethnosgr&utm_medium=article_network

Τον αθλητισμό, δηλαδή την καλύτερη συνθήκη σωματικής+νοητικής υγείας, τους τον έκοψαν σε μια νύχτα μέσα...για λόγους υγείας! Και για να το σιγουρέψουν, αυτόν τον κλονισμό της σωματικής+νοητικής ισορροπίας, από πάνω έκλεισαν και τα γυμναστήρια. Κι έχεις και Χρυσοχοίδη ύστερα, για κερασάκι στην τούρτα, να απαγγέλλει εκκλήσεις στους νέους (που δεν μπορούν πουθενά, να προπονηθούν και να παίξουν) να μη...συνωστίζονται στις πλατείες! Τι θα ήθελαν, οι επιστήμονες και οι πολιτικοί, να κάνουν οι νέοι της χώρας...και πού να το κάνουν;
     
Απορεί κανείς, δεν έχουν στους οικογενειακούς κύκλους τους, οι Σωτήρηδες και οι Κούληδες, παιδιά; Παιδιά που παίρνουν τη χαρά (και μαζί, όλα τα διδάγματα από το) να αθλούνται σε ομάδες; Παιδιά που ξενέρωσαν τέρμα, με το λουκέτο; Το βέβαιον είναι ότι τα εκατοντάδες χιλιάδες αγόρια/κορίτσια, δεν θα κατανοήσουν και δεν θα τους το συγχωρήσουν ποτέ. Η ιστορία που έγραψαν κιόλας, οι Κούληδες και οι Σωτήρηδες, είναι τα κινήματα που προκάλεσαν. Let us play. Save greek sports. Οσο να πεις, κατέγραψαν επιτυχία.

Πού ζούνε αυτοί που έγραψαν το άρθρο;
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 10 Nov, 2020, 19:36:58
Παναγιώτη, καμία σημασία δεν έχει τι λένε οι διάφοροι. Την ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος την έχουν οι κυβερνήσεις και τα μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις μάς απασχολούν σ' αυτό το νήμα. Όταν τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας σηκώνουν ψηλά τα χέρια, αυτό είναι το θέμα της ημέρας και τίποτε άλλο δεν έχει αξία.
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: Asdings on 11 Nov, 2020, 12:55:16
Έτσι είναι...
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 12 Nov, 2020, 16:05:48
Την Αθηνά Λινού για υπουργό Υγείας πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας
https://www.kathimerini.gr/politics/561154642/al-tsipras-ypirxe-egklimatikos-efisychasmos/
Title: Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς
Post by: wings on 15 Nov, 2020, 19:38:44
Έτσι έσβησε τον covid: Η κομμουνιστική Κούβα τόλμησε να κάνει αυτό που η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι φοβήθηκαν
https://menshouse.gr/covid-19/133589/test-se-oloys-toys-toyristes-epanekkinisi-oikonomias-i-chora-poy-esvise-ton-koronoio-en-meso-deyteroy-kymatos