Translation - Μετάφραση

Favourite texts, movies, lyrics, quotations, recipes => Favourite recipes => Favourite Music and Lyrics => Desserts => Topic started by: hope71 on 31 Mar, 2007, 11:30:24

Title: Γεμιστό πεπόνι
Post by: hope71 on 31 Mar, 2007, 11:30:24
σ.σ.1. προς μεγάλη απογοήτευση του Γιώργου-mousafiris, η συνταγή που ακολουθεί δεν είναι για χόρταση. Περισσότερο είναι για μία πνοή δροσιάς - μιας και προβλέπω να έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρελές ζέστες - και για να εκτονώσετε τη δημιουργικότητά σας.
σ.σ.2. είναι πανεύκολη.
σ.σ.3. για να εξηγούμεθα, όλες οι συνταγές που παραθέτω, είναι δοκιμασμένες!!!


ΥΛΙΚΑ:

1 πεπόνι
1 φακελάκι ζελέ κεράσι ή φράουλα
1 κομπόστα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά το πεπόνι.

Κόβουμε τη μία βάση του πολύ λίγο, τόσο όσο χρειάζεται για να σταθεί όρθιο. Κόβουμε αρκετά την άλλη βάση του πεπονιού.

Από τη μεγάλη βάση, αφαιρούμε με ένα κουτάλι τους σπόρους και ελάχιστο μέρος από την σάρκα του, έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος για το ζελέ.

Τοποθετούμε ανάποδα το πεπόνι σε μια πιατέλα, για να στραγγίσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε το ζελέ. Προσοχή, θα βάλουμε 2 δάχτυλα λιγότερο νερό απ' ότι γράφει η συσκευασία. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει, ώσπου να αρχίσει λίγο να πήζει (περίπου τόσο πηχτό όσο είναι το μέλι).

Γεμίζουμε το πεπόνι με το ζελέ και το βάζουμε όρθιο στο ψυγείο, μέχρι να πήξει τέλεια.

Αν θέλουμε, βάζουμε στο ζελέ κομμάτια νωπού φρούτου ή κονσέρβα φρουτοσαλάτα, χρησιμοποιώντας το σιρόπι της στη δημιουργία του ζελέ αντί για νερό.

Μόλις παγώσει, είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορεί να κοπεί σε φέτες, όπως τρώμε πάντα το πεπόνι ή σε ροδέλες, τις οποίες μπορούμε να διακοσμήσουμε με σαντιγί.

Αν θέλουμε, πριν το σερβίρουμε, καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα του πεπονιού.

Καλή σας επιτυχία!


Title: Re: Γεμιστό πεπόνι
Post by: mousafiris on 31 Mar, 2007, 18:23:11
Πάω να πάρω πεπόνι Ελπίδα μου, Αύριο Κυριακή, μέρα για μαγειρικές κλπ., όχι για ύπνο σαν μερικούς, μερικές, προπαντός εκεί στα βόρεια.
Title: Re: Γεμιστό πεπόνι
Post by: wings on 01 Apr, 2007, 07:08:30
Καλά μαγειρέματα, Γιώργο μου.

Τα βόρεια ενίοτε ξυπνούν νωρίς.

Και καλό μας μήνα!
Title: Re: Γεμιστό πεπόνι
Post by: mousafiris on 01 Apr, 2007, 07:45:21
Καλά μαγειρέματα, Γιώργο μου.

Τα βόρεια ενίοτε ξυπνούν νωρίς.

Και καλό μας μήνα!

Άσε, πάω να κρυφτώ. Μ' έπιασες αδιάβαστο σήμερα!!!
Καλό μας μήνα, Βίκυ μου.
Title: Re: Γεμιστό πεπόνι
Post by: vmelas on 01 Apr, 2007, 09:07:14
Αν και σε διακοπές, δεν μπορώ να αντισταθώ!

Παραλλαγή στη συνταγή:

Παίρνετε το πεπόνι.
Κόβετε τη βάση όπως λέει η συνταγή.
Παίρνετε τις μεγάλες σύριγγες που συνήθως χρησιμοποιούνται για έγχυση μαρινάδας σε κοτόπουλα.
Γεμίζετε τις εν λόγω σύριγγες με τεκίλα.
Κάνετε ανελέητα ενέσεις στο πεπόνι.
Βάζετε το πεπόνι στο ψυγείο.
Το επόμενο βράδι το κόβετε από πάνω και με ένα κουταλάκι για παγωτά, κόβετε τη ψύχα σε μπαλάκια (αφού βγάλετε τα σποράκια τα οποία αν τα αφήσετε να στεγνώσουν γίνονται φοβερός πασατέμπος α λα τεκίλα).
Τέλος, ΒΟΥΡ ΣΤΟ ΠΑΤΣΑ και να έχετε έτοιμες και ασπιρίνες για το επόμενο πρωινό :)

Βαλεντίνη, από τη χώρα της τεκίλα :)
Title: Re: Γεμιστό πεπόνι
Post by: hope71 on 01 Apr, 2007, 09:38:42
Ε, ρε γλέντια! Μ' αρέσει η παραλλαγή και μου δίνει έμπνευση και για άλλα πειράματα...

σ.σ. for mousafiris: Γιώργο, σου συνιστώ όταν το φτιάξεις να κόψεις το πεπόνι σε ροδέλες. Είναι προτιμότερο και πιο όμορφο. Φαντάσου δηλ. πως είναι ο ανανάς όταν είναι κομμένος, μόνο που όπου τρύπα = ζελέ.
Title: Re: Γεμιστό πεπόνι
Post by: mousafiris on 01 Apr, 2007, 10:25:12
Ε, ρε γλέντια! Μ' αρέσει η παραλλαγή και μου δίνει έμπνευση και για άλλα πειράματα...

σ.σ. for mousafiris: Γιώργο, σου συνιστώ όταν το φτιάξεις να κόψεις το πεπόνι σε ροδέλες. Είναι προτιμότερο και πιο όμορφο. Φαντάσου δηλ. πως είναι ο ανανάς όταν είναι κομμένος, μόνο που όπου τρύπα = ζελέ.

Έχεις δίκιο αλλά τι νομίζεις αν το παστώσουμε στη Τεκίλα ή στη Βόντκα, Ελπίδα;
Title: Re: Γεμιστό πεπόνι
Post by: andy on 01 Apr, 2007, 15:12:44
...όχι άλλη τεκίλα, όχι μη...
Μόλις ξύπνησα από ένα δωδεκάωρο ύπνο προκειμένου να κάψω κάτι σφηνάκια τεκίλας και με αρρωσταίνει και η λέξη ακόμα...
Θα προτιμήσω το ζελέ.
Καλημέρα σας.
Title: Re: Γεμιστό πεπόνι
Post by: mousafiris on 01 Apr, 2007, 17:17:28
Ντεπόν δυο, δυο κι' ένα bloody mary με πολύ ταμπάσκο, σάλτσα Worcestershire και ένα ωμό αβγό. Γίνεσαι καινούργια σε μισή ώρα!!!