Οι «Αγανακτισμένοι» Έλληνες διαδηλώνουν

crystal · 43 · 9429

xerola

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 625
Μπήκα τo πρωί στο Μετρό στο Σύνταγμα, με καμιά 10αριά άλλα άτομα, μπήκαν και δυο νέοι στο ίδιο βαγόνι.  "Παρακαλώ την προσοχή σας " είπε με δυνατή φωνή ο ένας νεαρός αφού στάθηκε στη μέση του βαγονιού, "ο κολλητός μου ο Χρήστος απο 'κει κλείνει σήμερα τα 21 και σας παρακαλώ να του τραγουδήσουμε όλοι μαζί το τραγούδι των γεννεθλίων. Κι άρχισαν διστακτικά ένας ένας οι άγνωστοι συνεπιβάτες να τραγουδάνε και γέμισε ο σταθμός γέλια κι ευχές...
Τέτοιες σκηνές χρειάζεται το Σύνταγμα.
« Last Edit: 31 Jul, 2011, 20:05:56 by xerola »


Frederique

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 80202
    • Gender:Female
  • Creative, Hardworking and Able!

Ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος έχουν δώσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι «Αγανακτισμένοι», στέλνοντας μήνυμα αντίστασης «κατά της τρομοκρατίας», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

«Θα ακολουθήσει πορεία "επαγρύπνησης" που θα περάσει από το Μοναστηράκι και του Ψυρρή για να καταλήξει στο Γκάζι» αναφέρουν.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι «να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».
Communicate. Explore potentials. Find solutions.



mavrodon

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 6582
    • Gender:Male
Σχετικά με τους "αγανακτισμένους" ο  Θεόδωρος Κουλουμπής, σε άρθρο στη χθεσινή Καθημερινή, σημειώνει: Οι «αγανακτισμένοι πολίτες» που μουντζώνουν ρυθμικά το Κοινοβούλιο δεν αντιλαμβάνονται ότι και αυτοί είναι αναπόσπαστα εξαρτήματα του ελληνικού προβλήματος. Δεν βλέπουν ότι η δημοκρατία, παρά τα τρωτά της, είναι η λιγότερο προβληματική μορφή διακυβέρνησης που η ανθρωπότητα έχει εφεύρει. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η μεμπτή συμπεριφορά συγκεκριμένων πολιτικών ή κομμάτων δεν πρέπει να οδηγήσει σε αναζήτηση ιδεατών παραδείσων, ιδίως όταν αυτοί πραγματοποιούνται με βίαια/επαναστατικά μέσα. Δεν διδάχθηκαν τίποτα από την πρόσφατη Ιστορία μας, όπου συνθήματα του τύπου «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» κατέληξαν στην επιβολή μιας σκοταδιστικής δικτατορίας.
Πολλοί από αυτούς δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν διορίζονταν κατά χιλιάδες στο δημόσιο, όταν λαβαιναν συντάξεις σε μικρή ηλικία και άλλες πολιτικές που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία. Συνιστώ εκθύμως την ανάγνωση ολόκληρου του άρθρου του έγκριτου επιστήμονα με τίτλο "Η Ελλάδα δεν είναι Σόδομα και Γόμορρα" (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_07/08/2011_451982). Στην ίδια έκδοση δημοσιεύονται δύο άρθρα γνωστών καθηγητών (Θάνος Βερέμης και Στάθης Καλύβας) τα οποία είναι χρήσιμα για να καταλάβουμε σε τι κρίσιμη καμπή βρίσκεται η χώρα μας. Λίγη αυτογνωσία δεν βλάπτει. Βλ. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_07/08/2011_451979 και http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_07/08/2011_451978.
Λόγος αποκαλυπτικός που δεν προέρχεται από πολιτικούς που έχουν καταστεί ανυπόληπτοι στην αντίληψη των δοκιμαζόμενων πολιτών.
« Last Edit: 08 Aug, 2011, 21:55:24 by mavrodon »


Frederique

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 80202
    • Gender:Female
  • Creative, Hardworking and Able!
Σε κατάσταση πολιορκίας» η Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ
«Σε κατάσταση πολιορκίας» βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς πλησιάζει η ώρα για την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς της πόλης (στις 8 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης).

Τα μέτρα που έχει λάβει φέτος η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) είναι πρωτοφανή- πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στη ΔΕΘ-με σχεδόν 6000 αστυνομικούς να φρουρούν κάθε γωνιά του κέντρου, ενώ ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από το χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργού η αστυνομικοί βρίσκονται «επί ποδός». Ήδη, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε 32 προσαγωγές και 1 σύλληψη για κατοχή βεγγαλικών.[...]


Με τους Αγανακτισμένους να δίνουν το «παρών» στα τρία σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν καθορίσει, συνεχίζονται το Σάββατο οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την 76η Διεθνή Έκθεση. Το απόγευμα αναμένονται οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί αλλά και οι συγκεντρώσεις από ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ. Το κέντρο της πόλης θυμίζει φρούριο, ένας ειδικός μεταλλικός φράχτης έχει στηθεί σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο, οι δρόμοι είναι κλειστοί, ενώ επί ποδός βρίσκονται 6.000 αστυνομικοί. [...]

Communicate. Explore potentials. Find solutions.



Frederique

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 80202
    • Gender:Female
  • Creative, Hardworking and Able!
Κλειστό το Σύνταγμα εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για το τέλος στα ακίνητα

Κλειστή είναι αυτή τη στιγμή η ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, λόγω δύο παράλληλων συγκεντρώσεων από τους «Αγανακτισμένους» και τους ειδικούς φρουρούς, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για την έγκριση του ειδικού τέλους στα ακίνητα.

Η Αμαλίας παραμένει κλειστή από το ύψος της Ξενοφώντος, καθώς οι «Αγανακτισμένοι» πραγματοποιούν συγκέντρωση στο πλακόστρωτο της πλατείας Συντάγματος, ενώ Β.Σοφίας είναι κλειστή καθώς οι ειδικοί φρουροί έχουν συγκεντρωθεί στο ύψος των λουλουδάδικων.



Ο γνωστός «φράκτης» που χρησιμοποίησε η αστυνομία σε παλαιότερες ψηφοφορίες στη Βουλή, αλλά και στη ΔΕΘ, έχει τοποθετηθεί στην οδό Ακαδημίας.
Communicate. Explore potentials. Find solutions.


Frederique

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 80202
    • Gender:Female
  • Creative, Hardworking and Able!
Αντίστροφη μέτρηση για την παγκόσμια ημέρα αγανάκτησης

Λιγότερες από 24 ώρες έμειναν για το ραντεβού των Αγανακτισμένων του πλανήτη Γη, που έκαναν το ίντερνετ να βουίζει εδώ και καιρό για μια ταυτόχρονη διαδήλωση αύριο 15 Οκτωβρίου σε πόλεις του κόσμου, από την Νέα Ζηλανδία, ως την Αλάσκα και από την Γουόλ Στριτ στο Σίτι του Λονδίνου.
Ο χάρτης με τις κόκκινες βούλες όπου θα γίνει συγκέντρωσης -στο  διαδικτυακό τόπο με τον ονομασία «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή»- έχει κυριολεκτικά κοκκινίσει, παρουσιάζοντας ένα χάρτη με περισσότερες από 400 κινητοποιήσεις σε τουλάχιστον 45 χώρες σε όλες τις κατοικημένες ηπείρους.

Από την Τανζανία ώς τη Χαβάη, οι «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» (Occupy Wall Street), συναντούν τους Ισπανούς «Indignados» και  δυο κόκκινες τελίτσες παραπάνω οι Βρετανοί “Occupy London Stock Exchange» προσπαθούν να εξηγήσουν ότι δεν θέλουν να μπουν μέσα στο ίδιο το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Αλλά όλοι συμφωνούν στο εξής -όπως το έθεσαν εν συντομία οι «October 15» στο Twitter- «διατηρήστε την ειρήνη, φέρτε το μυαλό σας ανοιχτό, ένα σλίπινγκ μπαγκ, φαγητό και ζεστά ρούχα και θα τα καταφέρουμε».

Στόχος τους είναι να ακουστεί ότι  «δεν είμαστε αγαθά στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών, οι οποίοι δεν μας αντιπροσωπεύουν... Θα διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά, θα μιλάμε και θα οργανωθούμε μέχρι να μας ακούσουν» όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα “United for Global Change”.

Ελευθεροτυπία

http://15october.net/

Communicate. Explore potentials. Find solutions.


Vasilis

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 9987
    • Gender:Male
Τελικά, απ' ό,τι φαίνεται δεν είμαστε αρκετά αγανακτισμένοι ή, ίσως, δεν έχει ωριμάσει η αγανάκτησή μας. Μάλλον αντιδρούμε (εννοώ ο μέσος Έλληνας και οι ομάδες που συγκροτούνται από τον μέσο Έλληνα) σαν το κακομαθημένο παιδί που του πήραν το παιχνίδι από τα χέρια  γιατί δεν διάβαζε, αλλά αυτό εξακολουθεί να μην διαβάζει και να κάνει σκανταλιές και να κλαψουρίζει για το παιχνίδι που έχασε. Φέρτε στον νου το μέσο Ελληνάκι που δεν κάθεται ήσυχο στο σινεμά, στο θέατρο, σε συναυλία, στις δεξιώσεις γάμου ή γκρινιάζει, χτυπιέται, χτυπάει τους γονείς του όταν δεν του αγοράζουν παγωτό ή μπαλόνι στο σουπερμάρκετ, στο πανηγύρι, στην παραλία (ναι, αυτό που, όταν δεν είναι δικό σου, σού' ρχεται να το πλακώσεις στις σφαλιάρες). Έχετε τύχει σε συναυλία, θεατρική παράσταση κλπ. στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό όπου υπάρχουν παιδάκια (ακόμη και 3-4 ετών) από την Κεντρική ή Βόρεια ή Ανατολική Ευρώπη; Βλέπετε κάποια διαφορά;
Άκουσα προσεκτικά τους αγανακτισμένους του Συντάγματος, καθώς και φίλους και γνωστούς, και κάθε κόμμα, σύλλογο και σύνολο ανθρώπων που εκφράζονται και διεκδικούν (δεν βάζω αντικείμενο εδώ εσκεμμένα γιατί δεν τους είναι σαφές τι διεκδικούν*) και αντιλαμβάνομαι τα εξής:
Ουσιαστικά επιθυμούν και ζητούν την επιστροφή στην προηγούμενη οικονομική κατάσταση, καθώς και την διατήρηση της υφιστάμενης κοινωνικής, πολιτιστικής, μορφωτικής, εκπαιδευτικής κλπ. κατάστασης. Δηλαδή δώστε μας χρήμα (και δουλειά - αυτό δεν είναι απαραίτητο βέβαια!) και μην αλλάζετε τίποτα. Ούτε πριν ούτε τώρα άκουσα έναν από αυτούς (σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνω ορισμένους ανθρώπους του πνεύματος που κρατούν απόσταση από τον αναρχοελληνικό χαβαλέ του Συντάγματος, του facebook κλπ., ο οποίος δεν έχει ουσιαστικό πνευματικό υπόβαθρο, και αναλύουν τα πράγματα με τόλμη, ψυχραιμία και ορθή σκέψη) να διεκδικεί οτιδήποτε άλλο: καλύτερα σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, γιατρούς, δημοσίους υπαλλήλους, πολίτες, φορολογουμένους, πολιτισμό για όλους. Ούτε πριν ούτε τώρα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές δεν διεκδίκησαν ουσιαστικά καλύτερη και δυσκολότερη εκπαίδευση για αυτούς, περισσότερη και απαιτητικότερη εργασία από αυτούς, αλλά ζητούσαν κυρίως επιδόματα (επειδή είναι πονηροί έβαζαν για άλλοθι ως 8ο αίτημα: «επιμόρφωση-εκπαιδευτικά σεμινάρια», «βιβλιοθήκες στα σχολεία» κλπ.). Οι μαθητές-φοιτητές στις καταλήψεις τους δεν είχαν ούτε έχουν ως αίτημα την κατάργηση της παπαγαλίας, πιο δύσκολες εξετάσεις, απαιτητικές εργασίες στο σχολείο-πανεπιστήμιο, περισσότερες ώρες σχολείου, δυσκολότερη φοίτηση και αποφοίτηση, αντιθέτως ζητούσαν και ζητούν εύκολες εξετάσεις, όλοι να σπουδάζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (κουτσοί-στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα), όλοι να αποφοιτούν εύκολα και μόλις αποφοιτήσουν να διορίζονται και να παίρνουν τίτλους και σφραγίδες και να αποκτούν αυτομάτως δικαιώματα και μισθούς. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν διεκδίκησαν ποτέ την χαρά του να είναι χρήσιμοι και να παράγουν έργο κ.ο.κ.
Αντί λοιπόν να επιδεικνύουμε καλύτερη κοινωνική συμπεριφορά και να σεβόμαστε τους νόμους (αφού απ’ ό,τι λένε όλοι, φταίει και ο λαός για το χάλι επειδή δεν σέβεται τους νόμους), τι κάναμε; Τον νόμο περί απαγόρευσης του καπνίσματος τον γράψαμε στα παπούτσια μας και επιδεικτικά δεν τον εφαρμόζει κανείς, ούτε οι καταστηματάρχες ούτε οι πολίτες ούτε καν κάποιοι «άνθρωποι του πνεύματος» που βιάστηκαν να οργανώσουν συνεντεύξεις Τύπου και εκδηλώσεις κατά του νόμου διότι κινδυνεύουν να στερηθούν την μαστούρα στους κλειστούς δημόσιους χώρους (άμα έχεις κάτι καλό πρέπει και να το επιδεικνύεις κιόλας και να καμαρώνεις γι’ αυτό, άσε που προσδίδει και στυλ). Οι συμπολίτες μας εξακολουθούν να βγάζουν καρέκλες, φυτά, ποδήλατα, μηχανάκια, τάβλες και αυτοσχέδιες κατασκευές κατοχυρώνοντας θέση στάθμευσης έξω από το σπίτι τους ή να σταθμεύουν στο πάρκινγκ του άλλου. Οι Αθηναίοι ύστερα από 10 χρόνια λειτουργίας του μετρό ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι στις κυλιόμενες σκάλες των σταθμών είμαστε υποχρεωμένοι νομικά και ηθικά να στεκόμαστε στην δεξιά πλευρά και να αφήνουμε ελεύθερη την αριστερή πλευρά για αυτούς που βιάζονται. Επίσης, για να μπούμε στο λεωφορείο ή στο τραίνο, πρέπει πρώτα να βγουν από αυτά όσοι το επιθυμούν και δεν είναι σωστό ούτε έξυπνο να φράσσουμε την είσοδο-έξοδο. Αυτό φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να το καταλάβουμε και να το εφαρμόσουμε. (Για όλα αυτά μάλλον δεν φταίνε οι πολιτικοί, έτσι δεν είναι;) Οι δημόσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν να δουλεύουν στους ίδιους ρυθμούς (λίγοι δουλεύουν, πολλοί κάθονται και όλοι αναμένουν την σύνταξη και το θαύμα, ενδεχομένως και τον θάνατο μιας και η ζωή είναι πληκτική όταν δεν είσαι χρήσιμος). Οι γιατροί που έπαιρναν φακελάκια εξακολουθούν να τα παίρνουν, αποδείξεις κόβουν μόνο όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και όλα κυλούν όμορφα και ελληνικά, γιατί την παράδοση την καλή δεν την αλλάζεις («ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» – άραγε η ομάδα αυτή κερδίζει ή είναι μονίμως της καρπαζιάς)!

* Πράγματι, ρωτήστε κάποιον τι θέλει, τι διεκδικεί. Δεν νομίζω ότι μπορούν πολλοί να το εκφράσουν ή να τολμήσουν να το εκφράσουν. Οι «πονηροί» παπαγάλοι θα πουν κάτι του στυλ: «διεκδικούμε το μέλλον μας». Και εάν τους ρωτήσεις τι προτίθενται να κάνουν για να έχουν καλύτερο μέλλον, μάλλον δεν θα απαντήσουν τίποτα… Δεν τους έδωσαν σκονάκι για αυτό στο κόμμα, στην οργάνωση, στο facebook, στο καφενείο…
Πλούσιος άνθρωπος είναι ο άνθρωπος που αξίζει πολλά και όχι ο άνθρωπος που έχει πολλά. (Κ. Μαρξ)


mavrodon

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 6582
    • Gender:Male
Βασίλη τα είπες όλα. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις και άλλα, που ασφαλώς υπάρχουν, για να δούμε ότι η χώρα μας είναι ένα σκορποχώρι. Χοντρόπετσοι  πολιτικοί (βλ. λ.χ. Παπουτσής), που σπανίως πεθαίνουν και ποτέ δεν παραιτούνται, και ένας λαός που άγεται και φέρεται και δρα ετσιθελικά κατά το πρότυπο του Κίμωνα του Κουλούρη. Η χώρα είναι στην ουσία ακυβερνητη. Το να βρίζουμε τον Σόιμπλε και τους νοικοκυραίους Ολλανδούς και Φινλανδούς δεν μας περιποιεί τιμή. Για δεκαετίες ζούσαμε πέραν από τις δυνάμεις μας και νομίζαμε ότι αυτό θα συνεχιστεί, εκλαμβάνοντας την Ε.Ε. ως φιλανθρωπικό ίδρυμα για ανιάτους. Ο ζήτουλας δεν μπορεί να είναι υπερήφανος, ούτε να επικαλείται κλέη των προγόνων του που τους θυμάται κατά πώς τον συμφέρει.  
« Last Edit: 17 Feb, 2012, 01:37:37 by mavrodon »


mavrodon

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 6582
    • Gender:Male
Σε συνέχεια των καίριων επισημάνσεων του Βασίλη παραθέτω ολόκληρο το κείμενο του δημοσιογράφου της Καθημερινής, Άγγελου Στάγκου για την κατάντια της Ελλάδας με τον λαϊκισμό και την ενδοτικότητα. Προσυπογράφω τα αναγραφόμενα. Αναζητούνται πολιτικοί με ούμπαλα να δόσουν διέξοδο στην εγκλωβισμένη κοινωνία μας που διαλύεται σταδιακά.
 
Ο χουλιγκανικός πολιτισμός  
Του Άγγελου Στάγκου 
 
Αν η Ελλάδα δεν καταρρεύσει από την οικονομία, θα καταρρεύσει λόγω της κυριαρχίας του χουλιγκανικού πολιτισμού. Δεν υπάρχει πλέον ελληνικός πολιτισμός, παρά μόνο στα βιβλία και στα κεφάλια κάποιων αμετανόητων ρομαντικών. Δεν υπάρχει ούτε δυτικός πολιτισμός, ο οποίος αναπτύχθηκε σε ένα βαθμό στη βάση του ελληνικού. Δεν υπάρχει καν ανατολικός ή βαλκανικός πολιτισμός, όπως διάφοροι με αποστροφή νομίζουν. Ο πολιτισμός που έχει επικρατήσει είναι ο χουλιγκανικός πολιτισμός.

Ο χουλιγκανικός πολιτισμός έφτασε για άλλη μία φορά στην κορύφωσή του την περασμένη Κυριακή μετουσιώνοντας με απόλυτη επιτυχία στην πράξη το σύνθημα «ερήμωση-δήωση-καταστροφή». Δεν θα μπορούσε όμως να φτάσει σε αυτή την κορύφωση για δεύτερη και τρίτη φορά, αν υπήρχε προετοιμασία δεκαετιών και κατάλληλο υπόβαθρο. Ακόμη περισσότερο, αν δεν υπήρχε αποδοχή και προσχώρηση σε αυτόν από την πλειοψηφία του πληθυσμού, για να μην πούμε από τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.

Η ελληνική κοινωνία συμπράττει και ανέχεται εδώ και δεκαετίες τον χουλιγκανικό πολιτισμό και την αισθητική του. Στοιχεία και πρακτικές του συγκεκριμένου πολιτισμού είναι η κακοποίηση και η καταστροφή των σημάτων της Τροχαίας, η κάλυψή τους με μικροδιαφημίσεις και αγγελίες, η εξαφάνιση των πινακίδων των οδών, η εντελώς αντιαισθητική ρύπανση των τοίχων, η συμπεριφορά των οργανωμένων οπαδών μέσα και έξω από τα γήπεδα, η έλλειψη στοιχειώδους πειθαρχίας στα γυμνάσια και στα λύκεια, η μετατροπή των πανεπιστημίων σε αχούρια και η φασιστική δράση οργανωμένων μειοψηφιών, ο τρόπος που οδηγούμε και σκοτωνόμαστε στους δρόμους, η διάχυτη αγένεια ή ο συνεχής φραστικός «τσαμπουκάς» και η παραβίαση κανόνων και νόμων στην καθημερινότητα, χωρίς συνέπειες.

Σε όλα αυτά και πολλά άλλα, η ελληνική κοινωνία συμπράττει, τα ανέχεται και τελικά πέφτει η ίδια θύμα, όταν εκδηλώνονται στην ακραία τους μορφή. Σε μια ακραία μορφή που γίνεται όλο και πιο συχνή και πιο επικίνδυνη, καθώς στην εξίσωση έχει προστεθεί και η χρήση όπλων. Αν θέλουμε μάλιστα να είμαστε ειλικρινείς, η κατάσταση έγινε χειρότερη με την ανεξέλεγκτη μαζική είσοδο στην Ελλάδα πληθυσμών από χώρες με αντίστοιχες συμπεριφορές και παραδόσεις, δίχως αυτό να σημαίνει ότι οι γηγενείς παρασύρθηκαν από τους μετανάστες. Απλώς, «κύλησε ό τέντζερης και βρήκε το καπάκι»...

Το χειρότερο είναι ότι τα μίντια γενικά και το μόρφωμα που ονομάζεται «ελληνική πολιτεία» αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα φαινόμενα με... κατανόηση. Επιστρατεύτηκαν κοινωνικές θεωρίες και ερμηνείες που τα εξηγούσαν, πάντα σχεδόν προς την κατεύθυνση της δικαιολογίας και της ανεκτικότητας. Πολλά από τα μίντια κεφαλαιοποιούσαν πάνω σ’ αυτά, αλλά υπάρχουν και πρόσθετες εξηγήσεις. Οπως το κομματικό κόστος, ο φόβος των προσωπικών αντιποίνων από εκφραστές του χουλιγκανοπολιτισμού, το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι του νόμου και υπάλληλοι της πολιτείας δεν βρίσκουν τίποτα μεμπτό σε τέτοιες συμπεριφορές, αφού ανάλογα συμπεριφέρονται και οι ίδιοι και κυρίως, γιατί το δικαστικό σύστημα στη χώρα έχει και αυτό τα χάλια του.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο απροχώρητο. Είναι πλέον φανερό ότι η πολιτεία και η κοινωνία δεν μπορούν να επιβιώσουν στο πλαίσιο του χουλιγκανικού πολιτισμού. Το διαπιστώσαμε με τραγικό τρόπο την προηγούμενη Κυριακή, το διαπιστώνουμε από τότε με τις καταλήψεις των πανεπιστημίων από μειοψηφίες για να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την ανώτατη παιδεία, και φυσικά με τη συγκέντρωση μαθητών που προσπάθησαν να μιμηθούν τους βάνδαλους. Κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε ότι «το χρέος ή θα το φάμε ή θα μας φάει» (άλλη η συζήτηση για τις ευθύνες του) και το ίδιο ισχύει και για τους βάνδαλους. Ή θα τους φάμε ή θα μας φάνε. Συμβίωση με τους βάνδαλους δεν μπορεί να υπάρχει!

Οπως τονίστηκε και στην αρχή, στην Ελλάδα έχει επικρατήσει ο χουλιγκανικός πολιτισμός και την απειλεί ευθέως με κατάρρευση. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η κοινωνία, αλλά πρωτίστως πρέπει να το καταλάβουν οι ταγοί της και βεβαίως η πολιτική τάξη. Αν κρίνουμε από τις επιδόσεις των υπουργών Δημόσιας Τάξης τα τελευταία χρόνια, προφανώς πολλοί πολιτικοί δεν το έχουν καταλάβει, αρνούνται, ή δεν μπορούν να το καταλάβουν.
« Last Edit: 19 Feb, 2012, 13:38:45 by wings »


mavrodon

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 6582
    • Gender:Male
Ένας μάλλον ξεχασμένος ήρωας (πραγματικός) στην αντίσταση κατά της επταετούς χούντας των ανεγκέφαλων επίορκων στρατιωτικών, ο Νίκος Παππάς, διατυπώνει τις σκέψεις του για τη σημερινή κατάντια της χώρας μας, τονίζοντας την ανάγκη υποδειγματικής συμπεριφοράς των πολιτικών. Απολαύστε το κείμενο ενός αγνού πατριώτη:

Οι ηγεσίες να δώσουν το καλό παράδειγμα
Του Νίκου Παππά*

Στον θαλασσινό πολιτισμό που βίωσα σε όλη τη διάρκεια των 82 χρόνων μου, το πρώτο αξίωμα που ενστερνιστήκαμε ήταν αυτό του «ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα». Και το υπηρετήσαμε με ήθος και ανιδιοτέλεια στα οποία μας γαλούχησαν άξιοι γονείς και ακαδημαϊκοί και επαγγελματικοί δάσκαλοι.

Η σημερινή κρίση της πατρίδας μας, πέρα από οικονομική, χαρακτηρίζεται και από την κοινωνική αποσύνθεση, κατάσταση που οδηγεί, αν και σφόδρα απεύχομαι, σε τραγικά αδιέξοδα και εθνική καταστροφή.

Κύριος παράγοντας στην επικίνδυνη αυτή φάση του Ελληνισμού είναι και η διαχείριση της ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη ηγετών- ινδαλμάτων, που να δείχνουν στην πράξη ότι συμμερίζονται και συμμετέχουν έμπρακτα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός του οποίου ηγούνται.

Η ασυλία και η ατιμωρησία των ηγητόρων που έπραξαν ιδιοτελώς, η διατήρηση προνομίων, απολαβών και προκλητικών περιουσιών εξοργίζουν τους πολίτες που βλέπουν τις δικές τους να εξαϋλώνονται και υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη προς τους ηγέτες οδηγώντας τους μαζικά, ιδίως τους νέους χωρίς μέλλον, προς την αναρχία και την αυτοδικία.

Είναι καιρός να ενστερνιστείτε κι εσείς το «ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την παραίτησή του από την προεδρική αποζημίωση ας είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους σας.

Πάρτε σκληρά μέτρα και για εσάς. Εφαρμόστε άμεσα τη δυνατότητα που σας δίνει το Σύνταγμα ώστε η επόμενη Βουλή να έχει 200 μόνο βουλευτές. Μειώστε τις υπουργικές και βουλευτικές αποζημιώσεις σας στον μέσο όρο μισθοδοσίας του Δημοσίου. Καταργείστε τις βουλευτικές συντάξεις και θεωρείστε τον βουλευτικό χρόνο αντίστοιχο του επαγγέλματος ενός εκάστου βουλευτή με τις ανάλογες κρατήσεις για την επαγγελματική και μόνο σύνταξή του.

Περιορίστε τους υπουργούς σε 15. Είναι τραγικός εμπαιγμός να κόβετε τις συντάξεις των πολιτών και να διατηρείτε τέσσερις υπουργούς Εθνικής Αμυνας!

Περιορίστε τις στρατιές των αυλικών, συμβούλων και φυλάκων σας. Καταργείστε επιτέλους τους γενικούς γραμματείς, διευθυντές και διοικητές που διορίζονται στις θέσεις αυτές με μόνο κριτήριο την αποτυχία τους να εκλεγούν βουλευτές και διορίστε μόνιμους γενικούς γραμματείς με αξιοκρατικά κριτήρια και ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη.

Μόνο από αυτά τα μέτρα θα εξοικονομούσατε περισσότερα από τα 300 εκατομμύρια που ψάχνετε ευτελίζοντάς μας στην παγκόσμια κοινότητα.

Τιμωρείστε επιτέλους τους ανάμεσά σας ευρισκόμενους ιδιοτελείς εκμεταλλευτές του δημόσιου χρήματος.

Μόνον έτσι έχετε ελπίδα να καταστείτε ηγήτορες που θα εμπνέουν τον θαυμασμό και την αγάπη, κυρίως δε την εμπιστοσύνη των πολιτών που σας ακολουθούν.

Αγάθων έφη: « Ο άρχων τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον, ότι ανθρώπων άρχει, Δεύτερον ότι κατά Νόμον άρχει, και Τρίτον, ότι ουκ αεί άρχει.»

* O ναύαρχος Νίκος Παππάς Π.Ν. ε.α. είναι επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ. Το κείμενο αυτό απευθύνεται εν είδει ανοιχτής επιστολής στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, στους προέδρους των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και στους 300 βουλευτές.

 
« Last Edit: 23 Feb, 2012, 18:36:08 by mavrodon »


hustle.punch

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 119
    • Gender:Female
Vasilis, mavrodon, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Τα τελευταία ποστ μου θύμισαν το "όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, κανείς όμως δε θέλει να αλλάξει τον εαυτό του".

Και κάτι άλλο που με έχει ενοχλήσει τον τελευταίο καιρό, αυτές οι άστοχες δηλώσεις τύπου "ποιοί είναι οι Ολλανδοί/Φινλανδοί/γουατεβερ που θα μας πουν το Χ και το Ψ". Νομίζω και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε τέτοιες δηλώσεις. Ε λοιπόν κ. Παπούλια και κκ πολιτικοί, αυτοί (πολιτικοί και λαοί) είναι οι δανειστές μας, και άμα σας αρέσουν! Αν δε σας αρέσουν, αλλάξτε τους αν μπορείτε. Που μάλλον δε μπορείτε οπότε, να θυμάστε ότι, όπως λένε και στο αγγλόφωνο χωριό μου, beggars can't be choosers.

« Last Edit: 28 Feb, 2012, 09:43:19 by wings »
Colorless green ideas sleep furiously.


mavrodon

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 6582
    • Gender:Male
Ακόμη "losers can't be choosers". Για τον κ. Παπούλια, δεν τρέφω και ιδιαίτερη εκτίμηση, μια και υπήρξε μέλος της κυβέρνησης του μεγάλου λαοπλάνου και εκμαυλιστή της ελληνικής κοινωνίας, που οδήγησε, νομοτελειακά, στην κατάσταση που βιώνουμε τώρα. Τα απαξιωτικά λεγόμενα από έναν άρχοντα καταγράφονται από τους συνεταίρους μας που αντιδρούν ανάλογα. Τις ύβρεις προς τους Γερμανούς, Ολλανδούς και Φινλανδούς θα τους πληρώσουμε με πολλούς τρόπους. Οι Γερμανοί αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό αφίξεων ξένων τουριστών. Ήδη, έχουμε το άγος των επανειλημένων καταστροφών του κλεινού άστεως, που κάνουν τον γυρο του κόσμου και οδηγούν σε μείωση των κρατήσεων. Σε μια καθημαγμένη οικονομια, όπου ο τουρισμός είναι η σημάντικότερη δραστηριότητα, η μείωση της προσέλευσης αλλοδαπών τουριστών οδηγεί σε μαρασμό της τουριστικής βιομηχανίας και αύξηση της ανεργίας σε ολόκληρη την οικονομία. Ο θεός να μας φυλάει από τέτοιους πολιτικούς.
« Last Edit: 28 Feb, 2012, 10:54:17 by mavrodon »


mavrodon

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 6582
    • Gender:Male
Ένα ωραίο άρθρο του Κωνσταντίνου Ζούλα για το πόσο χοντρόπετσοι είναι οι πολιτικοί της χώρας μας στο http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_03/03/2012_474504. Να προσθέσω ότι δυο Πρόεδροι της Γερμανίας παραιτήθηκαν για πταίσματα, στου τελευταίου δε το σπίτι έγινε έρευνα για να τεκμηριωθούν κατηγορίες. Αλλά, εμείς, είμαστε υπερήφανος λαός με λαοπρόβλητους ηγέτες -- τρομάρα τους·  άντε και πρωθυπουργός κύριε Παπουτσή!
« Last Edit: 03 Mar, 2012, 22:36:24 by mavrodon »


 

Search Tools