ΔΕΗ: Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος

Frederique

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 80213
  • Gender:Female
 • Creative, Hardworking and Able!
ΔΕΗ: Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος

Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος διάρκειας μίας ώρας ανά περιοχή, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι ανακοίνωσε η ΔΕΗ, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ.

Το πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης για το διάστημα από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι έχει ως εξής:

12:00-13:00: Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Πικέρμι, Παλλήνη, Γέρακας, Πεντέλη, Γλυκά Νερά, Παιανία, Σπάτα, Λούτσα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Κερατέα, Καλύβια, Λαύριο, Σούνιο, Ανάβυσσος, Λαγονήσι.
13:00-14:00: Αιγάλεω, Άγια Βαρβάρα, Δαφνί, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Νέα Λιόσια, Πετρούπολη, Καματερό.
14:00 - 15:00: Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη, Ριζούπολη, Μαρούσι, Μελίσσια, Κηφισιά.

Επιπλέον, διακοπές ρεύματος θα γίνουν στην Κρήτη από 12:00 έως και 13:30 και από 20:30 έως τις 22:00 και στη Ρόδο από 19:30 έως και 22:00. [...]


Πάντως, η επιχείρηση σημειώνει ότι τα προγράμματα των εκ περιτροπής περικοπών ρεύματος είναι απολύτως ενδεικτικά ως προς τις περιοχές, την έκταση και τη χρονική διάρκειά τους. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξει ανάγκη οι διακοπές θα επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές της χώρας ή/ και θα διαρκέσουν για μεγαλύτερο διάστημα από μία ώρα.

Ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών το μεσημέρι της 20/06/11-Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης καταναλωτών 210 9298100
« Last Edit: 20 Jun, 2011, 18:11:13 by Frederique »
Communicate. Explore potentials. Find solutions.


Frederique

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 80213
  • Gender:Female
 • Creative, Hardworking and Able!
Διαμάχη μεταξύ διοίκησης της ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ για την προσφυγή κατά της απεργίας
Διαμάχη ξέσπασε το απόγευμα μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της διοίκησης της ΔΕΗ, με αφορμή την προσφυγή της τελευταίας στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική.

Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή 210 9298100 για να ενημερωθούν.

Η συζήτηση της υπόθεσης, ύστερα από αίτημα της ΓΕΝΟΠ, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι.

Έως τότε, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το δικαστήριο όρισε ότι η ΓΕΝΟΠ πρέπει να διασφαλίσει ότι η ισχύς του συστήματος παραγωγής θα επανέλθει στα χθεσινά επίπεδα και πάντως να είναι τουλάχιστον 6.800 μεγαβάτ.

«Η ΔΕΗ αναμένει ότι η ΓΕΝΟΠ θα εφαρμόσει την παραπάνω διάταξη του Δικαστηρίου» αναφέρει η επιχείρηση σε αποψινή της ανακοίνωση.

Αντίθετα, ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κατσαρός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που έχουν βγει εκτός λόγω της απεργίας και υποστήριξε ότι η ΓΕΝΟΠ δεν εξαντλεί τα περιθώρια που δίνει ο νόμος ως προς τη μείωση της διαθέσιμης ισχύος σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός δήλωσε για την προσφυγή: «Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών θέτουν σε κίνδυνο την ηλεκτροδότηση της χώρας, και η Επιχείρηση παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της συνεχούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως έχει την υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες».

Ο κ. Ζερβός σημείωσε επιπλέον: «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες πολίτες και αυτονόητο σεβασμό στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ΔΕΗ κατέθεσε σήμερα το πρωί αγωγή, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ».

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, από την πλευρά της, ότι «με εντολή του κυρίου Παπακωνσταντίνου και της κυρίας Μπακογιάννη, η ΔΕΗ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αγωγή ενάντια στους απεργούς της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ»

«Σε κάθε περίπτωση και ενώπιον της Δικαιοσύνης θα αποδείξουμε ότι εχθρός της πατρίδας δεν είναι η ΓΕΝΟΠ και οι εργαζόμενοι, αλλά η πολιτική της κυβέρνησης. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συνεχίζει τον αγώνα αντιμετωπίζοντας ένα πολιτικό και επιχειρηματικό παιχνίδι συμφερόντων που εξελίσσεται γύρω από το ξεπούλημα της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Το παιχνίδι της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι στημένο σε βάρος της ΔΕΗ. Αυτό το παιχνίδι το αποκαλύψαμε και αγωνιζόμαστε να το σταματήσουμε» προσθέτει.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231114995
Communicate. Explore potentials. Find solutions.mavrodon

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 6583
  • Gender:Male
Η θρασύτητα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ δεν έχει όρια. Θεωρούν την  επιχείρηση ιδιοκτησία τους. Από την κυβέρνηση, και ιδίως τον Βενιζέλο περιμένω να τους δώσει ένα μάθημα και να μην εκβιάζουν το κοινωνικό σύνολο με υποκριτικές προφάσεις. Δεν αγωνίζονται για το δήθεν δημόσιο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά να μην χάσουν τα προνόμιά τους που δεν έχει ο χειμαζόμενος λαός. Το άρθρο του Άγγελου Στάγκου στην Καθημερινή της περασμένης Πέμπτης τα λεέι καλύτερα:

Στο έλεος του Φωτόπουλου
Tου Aγγελου Σταγκου

Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα υπέρ της άποψης ότι αγαθά όπως η ενέργεια και το νερό πρέπει να είναι πάντα υπό τον έλεγχο του κράτους. Είναι πολύ σημαντικά για την επιβίωση και την ανάπτυξη της κοινωνίας και δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενα εμπορευματοποίησης ή κερδοσκοπίας. Αλλωστε, μία μικρή αγορά σαν την Ελλάδα πόσες μικρές ΔΕΗ (η οποία έχει παίξει σημαντικότατο ρόλο στο παρελθόν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας) χωράει; Από την άλλη πλευρά, είναι γεγονός ότι το κλίμα της σχεδόν πλήρους ιδιωτικοποίησης των πάντων που έχει επιβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί στη χώρα μας, η οποία είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τις οδηγίες των Βρυξελλών.

Αυτά σε φιλοσοφικό και ιδεολογικό επίπεδο, γιατί εδώ έχει επικρατήσει η περίφημη «ελληνική πραγματικότητα», η οποία διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή από δύο βασικούς παράγοντες. Πρώτον, από την αναγκαιότητα της πώλησης «ασημικών» για να περιοριστεί κάπως το θηριώδες χρέος και, δεύτερον, από τις στρεβλώσεις που έχουν επιβάλει οι συνδικαλιστές στη λειτουργία των εταιρειών και των φορέων του Δημοσίου. Αν η Ελλάδα δεν βρισκόταν στη σημερινή τραγική κατάσταση και αν ο κρατικοδίαιτος συντεχνιακός συνδικαλισμός είχε επιδείξει άλλη διαγωγή τα τελευταία 35 χρόνια, τα επιχειρήματα κατά της ιδιωτικοποίησης φορέων που παράγουν και διαχειρίζονται βασικά αγαθά θα ήταν πολύ ισχυρότερα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συνδικαλιστές με τη συμπεριφορά τους έχουν αναγκάσει ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης να βλέπει σχεδόν με ανακούφιση την προοπτική περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Δεν μπορεί να αισθάνεται ότι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου κρατούν στα χέρια τους την ποιότητα της ζωής του ή μπορούν να προκαλέσουν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας ζημιά στις επιχειρήσεις ή τα σπίτια των πολιτών διακόπτοντας ανεύθυνα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, για να διατηρήσουν ως «κεκτημένα» υπερβολικά προνόμια, όταν μάλιστα η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Εδώ και πολλά χρόνια οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ ήταν όμηροι των συνδικαλιστών, συχνά και με τον νόμο. Η συνδιοίκηση με τα συνδικάτα είχε γίνει καθεστώς και μαζί με αυτήν η ασυδοσία, η σπατάλη και η διαφθορά. Η έννοια των ΔΕΚΟ (Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών) διαστρεβλώθηκε και από μέσα και από έξω, όπως και τόσες άλλες έννοιες στην Ελλάδα. Ξεχάστηκε ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκαν και η μόνη συζήτηση γύρω από τη λειτουργία τους αφορά πλέον τις θέσεις εργασίας, τις αποδοχές και τα «κεκτημένα» των απασχολουμένων. Καμία κουβέντα για το «προϊόν» που παράγουν, την ποιότητα, το κόστος του ή την ωφέλεια που έχουν ή δεν έχουν οι πολίτες.

Ολες οι ενδείξεις, οι πληροφορίες και τα σκάνδαλα ή σκανδαλάκια που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στη ΔΕΗ, στη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, το κακό έχει παραγίνει. Εκεί οι συνδικαλιστές έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω από τη συνδιοίκηση και έχουν επιβάλει καθεστώς συνιδιοκτησίας. Επικαλούνται την υπεράσπιση των περιουσιακών στοιχείων του λαού, αλλά λειτουργούν σαν ανάλγητα αφεντικά. Κόβουν το ρεύμα ταλαιπωρώντας τον κόσμο γιατί δεν θέλουν να χάσουν προνόμια και να βάλουν σε κίνδυνο συμφέροντα που εξυπηρετούνται από το σημερινό καθεστώς. Αυτή είναι η αλήθεια.

Θα είναι ντροπή για τη χώρα να επιβάλουν τον νόμο τους οι Φωτόπουλοι για άλλη μία φορά. Δεν έχουν καμία λαϊκή εντολή που να νομιμοποιεί κάτι τέτοιο.


mavrodon

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 6583
  • Gender:Male
Διαβάστε την επιστολή μιας αναξιοπαθούσης συμολίτισας από τα καμώματα των δικτατορίσκων της ΔΕΗ που δημοσιεύτηκε στη χθεσινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

Για την απεργία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Κύριε διευθυντά

Είναι Σάββατο μεσημέρι, 24-6-11, 3.15 μ.μ., βρίσκομαι ακίνητη στο κρεβάτι διότι έχω χειρουργημένο πόδι στο οποίο δεν πρέπει να πατάω για ένα διάστημα. Ο άνδρας μου χρησιμοποιεί οξυγόνο συνεχώς λόγω πνευμονικής υπέρτασης και τελείως ξαφνικά έχουμε διακοπή ρεύματος. Εχουν περάσει 2 ώρες και ακόμη δεν ήρθε το ρεύμα. Ο άνδρας μου είναι τελείως οριακά, επειδή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον συμπυκνωτή οξυγόνου ελλείψει ηλεκτρικού ρεύματος και αυτοί οι αναίσθητοι κύριοι κόπτονται ότι όλα γίνονται για το δικό μας το καλό. Ξέρουμε να φροντίζουμε πολύ καλά τον εαυτό μας και δεν μας χρειάζεται η δική τους «έννοια και φροντίδα». Δεν είναι δυνατόν να τελειώνουμε με αυτούς τους αχρείους φαταούλες, που πέρα από τη βολή και την καλοπέρασή τους δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο; Σαν πολύ δεν κάθησαν στον σβέρκο μας, έζησαν και συνεχίζουν να ζούνε πλουσιοπάροχα σε βάρος μας;

Ας προχωρήσει το κράτος το γρηγορότερο δυνατόν στην ιδιωτικοποίηση.

Αναϊτ Καλφαγιαν - Αρχαιολόγος - Εμπορος Εργων Τεχνης Θεσσαλονίκη 

Search Tools