Translation - Μετάφραση

General => Feedback & Help => Topic started by: dimace on 29 Nov, 2013, 12:50:20

Title: Δημιουργική γραφή
Post by: dimace on 29 Nov, 2013, 12:50:20
Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι τέτοιο στον χώρο μας ή το θέμα αναλύεται κάπου αλλού. Με τόσους καλούς συγγραφείς εδώ μέσα, νομίζω πως είναι απαραίτητο και θα βοηθήσει αρκετούς χρήστες και επισκέπτες, που θα ήθελαν να βελτιώσουν τον τρόπο και την ποιότητα γραφής τους. (απλά ρωτώ και δε ζητώ κάτι, γιατί σέβομαι τον υπάρχοντα προσανατολισμό του φόρουμ...)   
Title: Re: Νήμα δημιουργικής γραφής.
Post by: spiros on 29 Nov, 2013, 12:51:31
Δε νομίζω να υπάρχει κάτι σχετικό, αυτό πάντως μπορεί να είναι το πρώτο.
Title: Re: Δημιουργική γραφή
Post by: evdoxia on 29 Nov, 2013, 17:29:18
Σχετικό και άσχετo: έχω φίλο ο οποίος διδάσκει δημιουργική γραφή. Εάν θέλει κάποιος, ας μου γράψει σε προσωπικό (evdoxia.renta@gmail.com)
Title: Re: Δημιουργική γραφή
Post by: crystal on 30 Nov, 2013, 21:37:00
Υπάρχουν αρκετά σεμινάρια δημιουργικής γραφής σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας(π.χ. Βρυσάκι (http://www.vryssaki.gr/)) . Προσωπικά παρακολούθησα ένα εργαστήριο (και συγκεκριμένα πάνω στην ποίηση είτε στην Ελληνική είτε στην Αγγλική) στο 4ο έτος της Αγγλικής Φιλολογίας από την κα. Σακελλίου και ήταν πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο.
Title: Re: Δημιουργική γραφή
Post by: Apparatus on 30 Nov, 2013, 22:18:40
Επί της Ακαδημίας (Αθήνα) όπου βρίσκεται το βιβλιοπωλείο εκδόσεων Πατάκη, υπάρχει σχετική διαφήμιση περί εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής.

Δημιουργική Γραφή, Εκδόσεις Πατάκη (https://www.facebook.com/Sxoli.EkdoseisPataki?ref=hl)
Title: Re: Δημιουργική γραφή
Post by: dimace on 01 Dec, 2013, 00:39:05
Κι εδώ στο Βερολίνο είχα δει διαφήμιση στις στάσεις των λεωφορείων. Πιστεύω μάλιστα, πως τα μαθήματα ήταν με κρατική επιχορήγηση. Στη Γερμανία, κάθε χρόνο, εκδίδονται συνολικά πάνω από 80 εκ. τόμοι βιβλίων (τόμοι, όχι τίτλοι) Για τους τίτλους δεν είμαι σίγουρος αλλά πρέπει να αγγίζουν εξαψήφιο νούμερο. Γενικά μιλώντας, ο κόσμος διαβάζει. Το τι διαβάζει δε το γνωρίζω. (τα βιβλία μαγειρικής κάνουν θραύση. Και το παιδικό βιβλίο πουλάει πολύ).
Title: Re: Δημιουργική γραφή
Post by: Apparatus on 01 Dec, 2013, 00:58:34
Βιβλία στη γερμανική γλώσσα τεχνικών και επιστημονικών εκδόσεων, τα ελληνικά βιβλιοπωλεία αποφεύγουν να φέρνουν, γιατί υπερισχύει η αγγλική όπου είναι ευρύτατα διαδεδομένη. Βασικά, αλλό εκδοτικό οίκο από τον Springer δεν γνωρίζω. Βέβαια ο εν λόγω εκδοτικός οίκος εκδίδει αρκετά βιβλία στα αγγλικά.
Μήπως γνωρίζετε άλλους εκδοτικούς οίκους γερμανικών τεχνικών βιβλίων;   
Title: Re: Δημιουργική γραφή
Post by: dimace on 01 Dec, 2013, 01:46:32
Κοίτα τον Beck στο Μόναχο, την ΒPX στην Ελβετία. (πόλη δε θυμάμαι) Ο Brockhaus  στο Witten, σίγουρα θα έχει λεξικά του ενδιαφέρντός σου, το ίδιο και ο Cronos στη Ζυρίχη. Η Verlag Harri  στη γειτονική μου Φραγκφούρτη (στο Μάιν) βγάζει βιβλία που θέλεις, η Expert Verlag στο Renningen, νομίζω, πως ήταν παλιά στο κόλπο. (ίσως και τώρα)  Η Förster & Borries είναι μεγάλη φίρμα με κοντά 130 χρόνια παράδοση σε όσα σε ενδιαφέρουν κλπ...  Κοίτα αυτά και αν βρεις κάτι καλώς. Αν όχι, πες μου να κοιτάξω κι άλλα από τον ετήσιο κατάλογο της BMF.
Title: Re: Δημιουργική γραφή
Post by: Apparatus on 01 Dec, 2013, 02:20:27
Λίγο που έψαξα δεν είδα κάτι "βαρύ" πέρα από κάποια βιβλία πληροφορικής. Π.χ. για μηχανολογία, ηλεκτρολογία, αυτοματισμούς υπάρχει κάτι;
Title: Re: Δημιουργική γραφή
Post by: dimace on 01 Dec, 2013, 04:05:17
Για να μην σε καθυστερώ πάρε, προς το παρόν, μια λίστα από το ιντερνετ (αρκετά πλήρη) με σχεδόν όλους τους γερμανόφωνους εκδοτικούς οίκους (άρα έχεις και Ελβετία, Αυστρία) και ο Θεός βοηθός. :)

Liste deutschsprachiger Verlage – Wikipedia (https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_deutschsprachiger_Verlage)
Title: Re: Δημιουργική γραφή
Post by: Apparatus on 01 Dec, 2013, 12:38:07
Σε ευχαριστώ πολύ.
Αν υπάρξει κάτι πιο συγκεκριμένο στην πορεία σε παρακαλώ ενημέρωσέ με.