Alexander Scriabin- Piano Concerto in F-sharp minor, op. 20 (Garrick Ohlsson)

dimace · 1 · 3830

dimace

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 2058
    • Gender:Male
  • Dimitris Nawas
Θεωρώ τον Scriabin ως την πραγματική ιδιοφυία της μεταγενέστερης μουσικής σχολής. Απίστευτες συνθετικές ιδέες, βάθος, τραγικότητα και καινοτομία χαρακτηρίζουν τη μουσική του, που για μένα είναι ο καθρέπτης της σλάβικης ψυχής. Το κοντσέρτο στη FΑ είναι το μοναδικό που συνέθεσε και θα το χαρακτήριζα πραγματικό αριστούργημα, τόσο ως προς τη σύλληψη όσο και τη μελωδική γραμμή, που, ακόμα και για τα δεδομένα του Ρώσου, είναι εξόχως πολυθεματική και ενδιαφέρουσα. Το έργο, άγνωστο γιατί, δεν παίζεται πολύ και η εκτέλεση που σας δίνω σήμερα είναι από μόνη της σπάνια.

Ο Garrick Ohlsson, είναι τεράστιος Αμερικανός πιανίστας, με σπουδές στο Τζούλιαρντ (πού αλλού;) και νικητής τόσο του διαγωνισμού Μπουζόνι το 1965, όσο και του διαγωνισμού Σοπέν το 1970. Μεγάλη τεχνική αρτιότητα. απαράμιλλη αισθαντικότητα και ευαισθησία χαρακτηρίζουν το παίξιμό του, πράγμα που αμέσως θα γίνει κατανοητό με την έναρξη της ακρόασης. Πρέπει, κλείνοντας, να τονίζω πως ο Γκάρικ είναι και μεγάλος δάσκαλος και για τον γράφοντα πρότυπο στη διαδασκαλία του Σοπέν.

Czech Philharmonic Orchestra under the direction of Libor Pesek 
Garrick Ohlsson, Piano


https://www.youtube.com/watch?v=0bW7C8ulp8s



Garrick Ohlsson, (today 68 years old) 
« Last Edit: 05 Mar, 2014, 01:12:51 by dimace »
South Africa (1961-1994) presidents: Charles Swat, Jozua Naude, Jacobus Fouche, Johannes de Klerk, Nicolaas Diederichs, Marais Viljoen, Balthazar Vorster,  Pieter Botha, Chris Heunis, Frederik de Klerk.


 

Search Tools