Translation - Μετάφραση

General => General Discussion => Topic started by: spiros on 27 Mar, 2020, 12:29:00

Title: Σφάλμα στον κωδικό κατά την εγγραφή σε online σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλου
Post by: spiros on 27 Mar, 2020, 12:29:00
Σφάλμα στον κωδικό κατά την εγγραφή σε online σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλου

Βάζω στοίχημα ότι το ίδιο πρόβλημα έχει συμβεί σε άπειρους χρήστες. Το πρόβλημα προκύπτει από κακό προγραμματισμό της φόρμας. Ο κωδικός ζητά να πληρούνται κάποια στοιχεία, πχ 8 χαρακτήρες το ελάχιστο, κεφαλαίο γράμμα, αριθμός και έστω ένας ειδικός χαρακτήρας.

Τα βάζουμε λοιπόν όλα αυτά αλλά και αφού ο έλεγχος των τριών επιπέδων στο εν λόγω πεδίο βγαίνει σωστός, κατά την υποβολή της φόρμας, βγαίνει ο κωδικός ως μη αποδεκτός («Καταχωρίστε έναν κωδικό που πληροί τις προϋποθέσεις»).

Τι συμβαίνει;

Τα σύμβολα παύλα, κάθετος ή ανάποδη κάθετος (-/\)  δεν γίνονται δεκτά στον κωδικό εγγραφής στο σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλο!

Βέβαια, δεν υπάρχει κανείς τρόπος να γνωρίζει κανείς αυτό το δεδομένο καθώς ο τριπλός έλεγχος του συγκεκριμένου πεδίου της φόρμας βγαίνει ΟΚ.

Θα φανταζόταν κανείς ότι μια τόσο μεγάλη εταιρεία θα έκανε έλεγχο χρηστικότητας σε μια τόσο καίρια για την εποχή λειτουργία.
Title: Σφάλμα στον κωδικό κατά την εγγραφή σε online σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλου
Post by: wings on 27 Mar, 2020, 13:41:47
Καλά, το σύστημά τους έχει ήδη καταρρεύσει και ακόμη και αν είσαι εγγεγραμμένος χρήστης (όπως εγώ) και πας στην επιλογή ημερομηνίας παράδοσης, το σύστημα δεν σου δίνει καμία διαθέσιμη ημέρα γιατί έχουν προγραμματίσει να εμφανίζεται μόνο το ημερολόγιο μίας εβδομάδας. Οπότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο παρά να αφήσεις την παραγγελία σου μέσα στο σύστημα χωρίς να γνωρίζεις ποια θα είναι η τύχη της.