Translation - Μετάφραση

Resources, Technical Assistance and Technology News => CAT Tools Tips and Assistance => Translator resources => SDL-Trados => Topic started by: dstaf on 04 Jun, 2007, 20:58:51

Title: TRADOS HELP ME
Post by: dstaf on 04 Jun, 2007, 20:58:51
Έχω το trados και, παρότι διάβασα τη βοήθεια, δεν μπορώ να το λειτουργήσω. Θέλω να κάνω μια απλή μετάφραση από γερμανικά σε ελληνικά. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος λέγοντάς μου τα πρώτα βήματα; Ευχαριστώ.

Θα σε παρακαλέσω να μη γράφεις με κεφαλαία και να χρησιμοποιείς ελληνικά σημεία στίξης.
Title: Re: TRADOS HELP ME
Post by: Katerina_A on 04 Jun, 2007, 21:02:53
Δεν γνωρίζεις τίποτα απολύτως;
Τι είδους αρχεία έχεις, τι έκδοση Trados έχεις και τι προσπάθησες μέχρι τώρα να κάνεις;
Title: Re: TRADOS HELP ME
Post by: diceman on 04 Jun, 2007, 22:59:02
Φίλε/η dstaf,

Είναι αδύνατον να σε βοηθήσουμε σε ένα τόσο γενικό ερώτημα. Είναι σαν να μας λες: αγόρασα αεροπλάνο -- πώς πάω στην Κίνα; Θα σε συμβούλευα κατ' αρχάς να ρίξεις μια ματιά στα interactive tutorials του Trados. Θα σου λύσουν αρκετές απορίες.
Title: Re: TRADOS HELP ME
Post by: dstaf on 08 Jun, 2007, 12:56:20
Μπήκα στη σελιδα του TRADOS κατέβασα το free trial των 30 ημερών, το εγκατέστησα, έβαλα τις γλώσσες που θέλω, άνοιξα μνήμη και τησ έδωσα όνομα, μετά άνοιξα ενα προγραμμα doc από το word έβαλα τον κερσορα στην αρχή του εγγράφου, πάτησα το go and get και στο απο κάτω κουτί δε βγήκε τίποτα. Μήπωσ δεν έβαλα μνήμη; μήπωσ έχει λήξει το free trial; θα βάλω τα κλαματα........ Είμαι άσχετος..........Βοήθεια
Title: Re: TRADOS HELP ME
Post by: Evmorfia on 08 Jun, 2007, 13:03:15
Αν κατάλαβα καλά (I'm no expert) το πρόβλημα είναι το εξής:

το Trados δεν έχει έτοιμες μνήμες, τις μνήμες τις δημιουργείς εσύ (εμείς) μεταφράζοντας. Με άλλα λόγια ξεκινάς με το Open και όχι το Open/get γιατί δεν έχει τίποτα να get :-)). Από κει και πέρα με το Open/get ψάχνει στη μνήμη που δημιουργείς σταδιακά και όταν βρίσκει match τότε στο παρουσιάζει.

In other words, όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς, τόσο σε βοηθάει!

Καλή δύναμη
Title: Re: TRADOS HELP ME
Post by: spiros on 08 Jun, 2007, 13:04:31
Πρέπει πρώτα να δημιουργήσει ή να ανοίξεις μια μνήμη.

Επίσης, η μνήμη της δοκιμαστικής έκδοσης είναι περιορισμένη και δεν κάνει για επαγγελματική χρήση. Θα σου συνιστούσα να βρεις κάποιο να σου κάνει μαθήματα ή να κοιτάξεις τα tutorials που εμπεριέχει το λογισμικό.