Translation - Μετάφραση

Resources, Technical Assistance and Technology News => Translator resources => General technical issues => Topic started by: spiros on 20 Nov, 2005, 17:07:41

Title: Outlook not showing Greek encoding automatically for incoming messages
Post by: spiros on 20 Nov, 2005, 17:07:41
Edit: (Μερικά λεπτά αργότερα). Τα μόνα μηνύματα τελικά που δεν μου δείχνει αυτόματα στα ελληνικά είναι αυτά που έχουν σταλεί με κωδικοποίηση Greek (ISO). Όταν η κωδικοποίηση είναι Greek (Windows) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!



Είπα να δοκιμάσω το Outlook 2003 καθώς το Outlook Express λόγω υπερβολικού όγκου μηνυμάτων μου κατέστρεφε φακέλους και μηνύματα (πάλι καλά που τα περισσότερα τα έχω σε αντίγραφα ασφαλείας) αλλά εις μάτην.

Το μόνο που κατάφερνα, ήταν αφού άνοιγα το εκάστοτε μήνυμα να άλλαζα με το χέρι την κωδικοποίηση σε ελληνική - παρόλο που στο Tools - Options - Mail Format - International Settings - Endoding options - Preferred encoding for outgoing messages έχω βάλει Greek (Windows) [εμ, το ρημάδι είναι μόνο για εξερχόμενα]. Επίσης, στις τοπικές ρυθμίσεις έχω Ελληνικά, το ΛΣ είναι Windows XP.

Το αστείο είναι ότι ανοίγοντας το μήνυμα φαινόταν προεπιλεγμένη η κωδικοποίηση Greek (ISO) αλλά επίσης γκριζαρισμένη (για άγνωστο λόγο). Και στον κώδικα html του μηνύματος υπήρχε η αντίστοιχη ελληνική κωδικοποίηση!

<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-7">

Εν κατακλείδι, αυτό που ψάχνω είναι ένα email client ο οποίος να μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω εύκολα αντίγραφα ασφαλείας (To Outlook είναι ένα αρχειάκι μόνο) και να μπορώ να διατηρώ μεγάλο όγκο μηνυμάτων με δυνατότητα αναζήτησης σε αυτά και χωρίς να κινδυνεύω να εξαφανιστούν όπως με το Outlook Express.