Δρ. Jeff VanderMeer, Δρ. Mark Roberts & Δρ. Βασίλειος Ν. Μπαμπούρης, Νοσολόγιον - Οδηγός Παράξενων & Αμφισβητούμενων Ασθενειών

diceman

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1328
    • Gender:Male
  • Talk less, say more.
ΝΟΣΟΛΟΓΙΟΝ - Οδηγός Παράξενων & Αμφισβητούμενων Ασθενειών

Δρ. Jeff VanderMeer, Δρ. Mark Roberts & Δρ. Βασίλειος Ν. ΜπαμπούρηςΤο Νοσολόγιον είναι ένα από τα πολυτιμότερα διαγνωστικά βοηθήματα, επί δεκαετίες το απόλυτο βιβλίο αναφοράς για το θεράποντα, το φοιτητή και τον ασθενή. Πρωτοεκδόθηκε πριν από περίπου 85 έτη και αποτελεί το πνευματικό τέκνο του Δρος Θάκερυ Τρέητζαν Λάμπσχεντ, ενός εκκεντρικού ιατρού που αφιέρωσε τη ζωή του στο αμφιλεγόμενο έργο της καταγραφής παράξενων και αμφισβητούμενων ασθενειών. Στις σελίδες του πεπειραμένοι κλινικοί ιατροί και έγκριτοι ακαδημαϊκοί περιγράφουν τα συμπτώματα, την ιστορία και την προτεινόμενη θεραπευτική αγωγή περισσοτέρων από 60 σπάνιων και ιδιότυπων νόσων και συνδρόμων. Από το Σύνδρομο Σπαστικής Άρνησης και την Υπεροργασμική Επιληψία έως την Οξεία Πτεριδοφυτική Κυστίτιδα και την Επίκτητη Καυστική Δακρύρροια, το Νοσολόγιον υπενθυμίζει στον αναγνώστη το αναπόδραστο της θνητότητας και εξαίρει την αφοσίωση των απανταχού ιατρών στον Ιπποκράτειο Όρκο.

Η έκδοση δεν αποτελεί απλώς μια μετάφραση της ξενόγλωσσης έκδοσης του οδηγού, αλλά μια συμπαραγωγή των επιμελητών της αμερικάνικης έκδοσης και ενός επιτελείου έγκριτων Ελλήνων κλινικών ιατρών και ερευνητών. Μεταξύ άλλων, στο Νοσολόγιον γράφουν οι Allan Moore, Neil Gaiman, Michael Moorcock, Jeff VanderMeer, Jeffrey Ford, Brian Stableford, China Miéville και David Langford.

«Ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο βιβλίο».
Ιατρική επιθεώρηση The Lancet

«Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι αυτός ο οδηγός θα διδάσκεται στις ιατρικές σχολές όλου του κόσμου στις επόμενες δεκαετίες».
Επιστημονική επιθεώρηση Science
« Last Edit: 06 Jan, 2007, 21:59:08 by wings »
Βασίλης Μπαμπούρης
meta|φραση School of Translation Studies


 

Search Tools