Σεμινάριο «γλωσσολογία για όλους» (4-31 Μαρτίου 2024, κόστος 300 ευρώ)

spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 854562
    • Gender:Male
  • point d’amour
Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με την Ειδίκευση Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει Εκπαιδευτικό/Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Γλωσσολογία για όλους» από 4 Μαρτίου 2024 έως 31 Μαΐου 2024  με Eπιστημονικό και Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο τον κ. Ασημάκη Φλιάτουρα (Επίκουρος Καθηγητής Ιστορικής Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.).

Ο στόχος του προγράμματος είναι η επαφή ατόμων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως εργασιακού/ακαδημαϊκού πεδίου, με τους τρεις βασικούς κλάδους της γλωσσολογίας, ώστε να γνωρίσουν εις βάθος με εκλαϊκευτικό, γοητευτικό, διαδραστικό και κυρίως συμπεριληπτικό τρόπο την περιγραφή και την παγκόσμια αξία της ελληνικής γλώσσας, το γλωσσικό ιστορικό/πολιτιστικό παρελθόν, τις βασικές αρχές της διδακτικής της γλώσσας, τη διάκριση γλωσσολογικής επιστήμης και ψευδοεπιστήμης και τις αρχές της επιστημονικής ορολογίας. Το πρόγραμμα θα είναι διαρθρωμένο σε τρία θεματικά πεδία με αντίστοιχα υποπεδία βάσει των (υπο)κλάδων της γλωσσολογίας ως εξής:

(1) Θεωρητική γλωσσολογία:  (α) Βασικές αρχές της γλωσσολογίας, (β) Επίπεδα γλωσσικής ανάλυσης, (γ) Λεξικολογία, (δ) Γλωσσική μυθολογία,

(2) Ιστορική γλωσσολογία: (α) Γλωσσική αλλαγή, (β) Ιστορία ελληνικής γλώσσας, (γ) Διαλεκτολογία, (δ) Ετυμολογία,

(3) Εφαρμοσμένη γλωσσολογία: (α) Διδασκαλία της ελληνικής ως μητρικής και ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, (β) Υφογλωσσολογία και λεξικογραφία, (γ) Ψυχογλωσσολογία, νευρογλωσσολογία και ειδική αγωγή, (δ) Λοιποί κλάδοι γλωσσολογίας.
 

Ο απόφοιτος του σεμιναρίου θα αποκτήσει μια στέρεα και εις βάθος γνώση της ελληνικής γλώσσας, θα συνδέσει το αντικείμενο της εργασίας του με τη γλώσσα ως βασικό εργαλείο διεκπεραίωσής της και θα ενισχύσει το βιογραφικό του με ένα σημαντικό ακαδημαϊκό προσόν γλωσσογνωσίας.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων: 13/12/2023 –

Καταληκτική ημερομηνία: 30/01/2024 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι την κάλυψη του ανώτατου ορίου 100 θέσεων).

Για περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή των αιτήσεων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: Γλωσσολογία για όλους - Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ΔΠΘ
« Last Edit: 22 Dec, 2023, 16:23:30 by spiros »



 

Search Tools