Magenta για Ubuntu Linux

zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Με σημερινό του ηλεκτρονικό μήνυμα στη λίστα του ubuntu, ο υπεύθυνος της Magenta μάς ενημέρωσε ότι βρίσκονται "πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του έργου... η τελική προέκδοση RC-1 είναι έτοιμη."
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την προέκδοση:
http://www.desktop-os.gr/forums/index.php


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Αγαπητέ Φίλε,

Με την επιστολή αυτή επιθυμούμε να σας παράσχουμε μία περιληπτική ενημέρωση για το νέο λειτουργικό σύστημα “Magenta DesktopOS”, βασισμένο στο Ubuntu Linux. Στον ίδιο φάκελο θα βρείτε και ένα αντίτυπο του λογισμικού για τις δοκιμές σας. Ο ψηφιακός δίσκος λειτουργεί και ως Live-CD αλλά σας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα στο σκληρό σας δίσκο με δυνατότητα διαχείρισης των τμημάτων σε αυτόν.

Το Magenta DesktopOS διατίθεται με μικτή άδεια, περιέχει λογισμικό ανοιχτού κώδικα αλλά και εμπορικό λογισμικό το οποίο ενσωματώθηκε βάσει συμφωνιών που υπογράφηκαν με τους αντίστοιχους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων. Έτσι, όποιος επιθυμεί να διανείμει το ψηφιακό δίσκο πρέπει να αφαιρέσει πρώτα το εμπορικό λογισμικό. Αυτό πρακτικά δεν είναι καν απαραίτητο διότι η διαφοροποίηση του DesktopOS από την κλασική διανομή Ubuntu είναι ακριβώς αυτή, η ενσωμάτωση δηλαδή του εμπορικού λογισμικού, οπότε ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναφερθεί απευθείας στην έκδοση Ubuntu.

Τι περιέχει το Magenta DesktopOS

Η επιφάνεια εργασίας του Magenta DesktopOS έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι οικεία σε όλους τους χειριστές υπολογιστών και ειδικά σε αυτούς που είναι εξοικειωμένοι με άλλα λειτουργικά συστήματα. Η μπάρα εργασιών είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος και από τα μενού που αναδύονται, ο χειριστής έχει πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις του συστήματος αλλά και στις εγκατεστημένες εφαρμογές.

Κάθε χρήστης συνδέεται με το όνομα και τον κωδικό του ενώ ο προσωπικός του φάκελος είναι οργανωμένος εξ αρχής σε υποφακέλους για τις συνηθέστερες εργασίες που θα εκτελέσει στον υπολογιστή.

Με την εκκίνηση του συστήματος ή μετά την εγκατάστασή του, θα βρείτε διαθέσιμες εφαρμογές για την υποστήριξη του συνόλου των εργασιών γραφείου αλλά και πλήθους επιπλέον. Παρακάτω βλέπετε τη λίστα με τις κυριότερες προ-εγκατεστημένες εφαρμογές. Σημαντικό χαρακτηριστικό του Magenta DesktopOS είναι η λειτουργία Προσθαφαίρεση, μέσω της οποίας ξεδιπλώνετε ένας κατάλογος εκατοντάδων εφαρμογών έτοιμων για εγκατάσταση καλύπτοντας απίστευτα μεγάλο εύρος αναγκών. Οι εφαρμογές αυτές είναι οργανωμένες σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση και επιλογή. Είναι γνωστές στο σύστημα και με ένα κλικ εγκαθίστανται στον υπολογιστή μαζί με ότι άλλο (εξαρτήσεις) είναι απαραίτητο για τη λειτουργία τους.

Κύριες Προ-Εγκατεστημένες εφαρμογές

    * Ubuntu Linux 6.10.
    * Σουίτα εφαρμογών γραφείου υψηλών προδιαγραφών OpenOffice.org 2.x.
    * Πρόγραμμα σχεδιασμού ιστοσελίδων NVU.
    * Προηγμένη Γλωσσική υποστήριξη Ελληνικής από τη Neuro Lingo.
    * Ελληνικό μονοτονικό αλλά και πολυτονικό πληκτρολόγιο.
    * ΧΡΥΣΗ ΕΚΔΟΣΗ 2006 – Αγγλικό-Ελληνικό-Αγγλικό ηλεκτρονικό μεταφραστικό λεξικό από τη ΜΑΤΖΕΝΤΑ.
    * Όλες οι γραμματοσειρές Unicode της ΜΑΤΖΕΝΤΑ.
    * Πακέτο γραμματοσειρών της Ελληνικής Εταιρείας Τυπογραφικών Στοιχείων.
    * Πακέτο γραμματοσειρών της Cannibal Fonts.
    * Φυλλομετρητής Διαδικτύου Firefox 2 με ορθογραφική υποστήριξη κατά τη συγγραφή κειμένων σε φόρμες ιστοσελίδων.
    * Skype, τηλεφωνική επικοινωνία μέσω Διαδικτύου.
    * Adobe Acrobat PDF Reader.
    * Επεξεργασία εικόνας Gimp.
    * Επεξεργασία διανυσματικών σχεδίων Inkscape.
    * Beagle Desktop Search.
    * Σουίτα εφαρμογών δημιουργίας ψηφιακών δίσκων (εγγραφή δεδομένων, μουσικής, αντιγραφές κ.λπ.).
    * Υποστήριξη πληκτρολογίων με ειδικά πλήκτρα.
    * Ενσωματωμένο Τοίχος Προστασίας.
    * Real Player για την αναπαραγωγή πολυμέσων.
    * Πλήθος παιχνιδιών.
    * Υποσύστημα εκτέλεσης προγραμμάτων γραμμένων για Windows.


Λόγω της θέσης σας στην αγορά και της προσωπικής σας εμπειρίας, πιστεύω ότι μπορείτε να εκτιμήσετε τις δυνατότητες που ανοίγονται με το Magenta DesktopOS και να μας συμβουλέψετε για τη βελτίωση-πρόσθεση σημείων πριν την τελική έκδοση.

Παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση.

Παναγιώτης Σιδηρόπουλος



 

Search Tools