Τίτλοι σπουδών

aleka · 1 · 2562

aleka

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 725
    • Gender:Female
  • no rest for the wicked...
Καταρχάς να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν ήμουν σίγουρη που να εκθέσω τη συγκεκριμένη απορία που θα ακολουθήσει, οπότε την βάζω εδώ και αν πιστεύετε ότι θα έπρεπε να είναι κάπου αλλού τη μετακινείτε αναλόγως.

Η απορία μου αφορά τους τίτλους σπουδών και πώς αυτοί μπαίνουν με κομψό τρόπο δίπλα στο όνομα του κάτοχού τους.

Δηλαδή, εγώ για παράδειγμα έχω δύο μεταπτυχιακά και θα ήθελα να τα δηλώσω είτε στην επαγγελματική μου κάρτα είτε στο τέλος κάποιας επιστολής δίπλα στην υπογραφή  μου. Μήπως γνωρίζετε τον σωστό τρόπο με τον οποίο οφείλει να γίνει κάτι τέτοιο;

Μέχρι τώρα έχω δει δύο διαφορετικούς τρόπους, όμως δεν είμαι σίγουρη για το ποιος από τους δύο είναι σωστός, αν είναι και οι δύο σωστοί ή αν ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά ανάλογα με το είδος των πτυχίων.

Στα παραδείγματα που έχω δει τα διπλώματα ακολουθούν μετά το όνομα, δηλαδή Αλεξάνδρα Θάνου  MA, MA (research), ή αναφέρονται πιο αναλυτικά, Αλεξάνδρα Θάνου ΜΑ (TRL Studies), MA (C.C.S.).

Προσωπικά προτιμώ τον πρώτο τρόπο αλλά δεν είμαι σίγουρη αν το research θα πρέπει να αναφερθεί ή όχι ούτε αν συνηθίζεται ο συγκεκριμένος τρόπος σε πτυχιούχους κοινωνικών ή θεωρητικών επιστημών.

Αν κάποιος γνωρίζει τι ακριβώς ισχύει θα με βοηθούσε εξαιρετικά.

Ευχαριστώωωω πολύ!
Destruction leads to a very rough road, but it also breeds creation.


 

Search Tools