Φράνκο Τζεφιρέλι: Τζέιν Έιρ (λήψη της ταινίας δωρεάν από την Κινηματογραφική Λέσχη του Underground Εντευκτήριο)

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73949
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Φράνκο Τζεφιρέλι: Τζέιν Έιρ (λήψη της ταινίας δωρεάν από την Κινηματογραφική Λέσχη του Underground Εντευκτήριο)



Για να κυλήσουν κατά το δυνατόν ευχάριστα οι δύσκολες ώρες και μέρες του αναγκαστικού (πλην κοινωφελούς) εγκλεισμού, η Κινηματογραφική Λέσχη του Underground Εντευκτήριο προτείνει στο πολυπληθές φιλοθεάμον κοινό (της) την ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι Τζέιν Έιρ (1996), βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα (1847) της Σαρλότ Μπροντέ, η οποία μάλιστα το πρωτοεξέδωσε με το (ανδρικό) ψευδώνυμο Currer Bell, προκειμένου να μη λογοκριθεί.

Ορφανή από παιδί, η δεκαοχτάχρονη Τζέιν νιώθει σε όλη της τη ζωή ότι βρίσκεται στο περιθώριο. Έχει αποκτήσει τις γνώσεις για να γίνει δασκάλα, όμως το μέλλον της στη σκληρή αγγλική κοινωνία διαγράφεται δυσοίωνο.
Αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, θα βρεθεί μπροστά στις πύλες του επιβλητικού Θόρνφιλντ Χολ. Χωρίς να τον συναντήσει, θα προσληφθεί ως γκουβερνάντα στην υπηρεσία του μυστικοπαθούς Έντουαρντ Ρότσεστερ.
O καιρός περνάει και η Τζέιν γοητεύεται από τον ανήσυχο, ψυχρό αλλά κι ευγενικό κύριο του σπιτιού. Και καθώς η καρδιά της αρνείται να υπακούσει στη λογική, ένα τρομακτικό μυστικό αρχίζει να αναδύεται στο Θόρνφιλντ Χολ.
Ένα μυστικό που για ακόμα μια φορά θα την κάνει να βρεθεί ένα βήμα πριν από την εξορία. 

Πρωταγωνιστούν: Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Άννα Πάκουιν, Γουίλιαμ Χαρτ, Έλι Μακ Φέρσον.

Μπορείτε να κατεβάσετε (έως και τις 2 Απριλίου) την ταινία από εδώ: http://entefktirio.blogspot.com/2020/03/blog-post_39.html
« Last Edit: 27 Mar, 2020, 14:24:47 by wings »
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


 

Search Tools