Φιλέτο στήθος κοτόπουλο με τρούφαΣυστατικά:
4 φιλέτα κοτόπουλο
60γρ (1/2 κούπα) αλεύρι
80γρ βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 μαύρη τρούφα (περίπου 2530γρ)
Οδηγίες:
Αν δεν έχετε το ειδικό εξάρτημα για να τεμαχίσετε την τρούφα, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψτε σε μικρά κομματάκια. Καλύτερο θα ήταν φτιάξετε το φαγητό σε πυρίμαχο τηγάνι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άσπρη τρούφα. Το πιάτο παραμένει νόστιμο και χωρίς την τρούφα, απλώς περιχύστε με χυμό λεμονιού πριν σερβίρετε.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Πλύνετε τα φιλέτα και στεγνώστε με μια πετσέτα. Καθαρίστε από περιττά λίπη. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, και πασπαλίστε και τις δύο μεριές με αλεύρι.
Ζεστάνετε το μισό βούτυρο με το λάδι στο τηγάνι. Προσθέστε τα φιλέτα και τηγανίστε για λίγα λεπτά κι από τις δύο μεριές, μέχρι να ροδίσουν.
Αν τον τηγάνι σας δεν είναι πυρίμαχο, μεταφέρετε τα φιλέτα σε ειδικό σκεύος φούρνου. Ρίξτε και το υπόλοιπο βούτυρο και ψήστε στον φούρνο για ακόμα 20 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να έχει ψηθεί καλά. Φροντίστε να παραμείνει ζουμερό, τρυφερό και ροδοκοκκνισμένο.
Βγάλτε από τον φούρνο. Γαρνίρετε με την τρούφα και σερβίρετε αμέσως με μια κουταλιά βούτυρο.
Από το βιβλίο "Twelve, ATuscan book", της Tessa Kiros. Εκδόσεις Murdoch books. Πηγή:
http://www.gourmed.gr/greek/italian-recipes/1/12/10690/%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%86%CE%B1.htm