Αυτό το φαγητό με έχει βγάλει πολλές φορές από δύσκολη θέση. Είναι αφενός εύκολο και σχετικά γρήγορο και αφετέρου πολύ εντυπωσιακό όταν σερβιριστεί στο πιάτο.
Υλικά
4 σνίτσελ χοιρινά διπλοπερασμένα
1 πακέτο μπέικον
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 μικρό κονσερβάκι μανιτάρια
2-3 καρότα
1 λεμόνι
Λίγη μουστάρδα + μαγιονέζα
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ.
Ανακατεύετε μαζί μουστάρδα και μαγιονέζα να γίνει ένα μείγμα, σε ένα μπολάκι για παγωτό.
Απλώνετε το μείγμα επάνω από την μία πλευρά κάθε σνίτσελ.
Καλύπτετε την πλευρά αυτή με 2-3 μακρόστενα κομμάτια μπέικον (όπως είναι στη συσκευασία, δεν το κόβετε).
Τυλίγετε σιγά-σιγά το κάθε σνίτσελ σε ρολάκι και το στερεώνετε με οδοντογλυφίδες.
Στριμώχνετε τα ρολάκια σνίτσελ σε μια κατσαρόλα (Να είναι αρκετά στριμωγμένα για να μην ανοίξουν).
Προσθέτετε ελάχιστο λάδι και ελάχιστο νερό και ψήνετε σκεπασμένα στους 150 για 30-40 περίπου λεπτά.
Μόλις μαλακώσουν ρίχνετε τα καρότα σε μπαστουνάκια και τα μανιτάρια.
Μόλις μαλακώσουν και τα καρότα, αδειάζετε όλη την κρέμα γάλακτος και λίγο λεμόνι στην κατσαρόλα.
Τα αφήνετε όλα μαζί να πάρουν ακόμα μία βράση. Το φαγητό θα πρέπει να έχει λίγο ζουμί στο τέλος.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε το συνδυασμό γεύσης που κάνει η κρέμα γάλακτος με το μπεικον και το λεμόνι!!!
Στο πιάτο καθε ρολάκι στέκεται όμορφα όρθιο και με την κατάλληλη γαρνιτούρα είναι πολύ εντυπωσιακό.
Καλή επιτυχία