Πράσο γεμιστό με κιμά
(από το βιβλίο «Μαγειρέματα στην αυλή του Αντώνη», της Νίκης Παρλιάρου)
(για 5-6 μερίδες)
Υλικά:
1 κιλό πράσα
2 μικρά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κουτ. της σούπας ρύζι
2 αυγά
χυμός από 2 λεμόνια
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα πράσινα μέρη των πράσων και κρατάμε από τα άσπρα περίπου 6 εκατοστά. Τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά. Τα χαράζουμε κατά μήκος, χωρίς να κόψουμε τις άκρες τους.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, το μαϊντανό το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίζουμε το άνοιγμα των πράσων.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την ντομάτα, το βούτυρο και λίγο νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνουν, τα αυγοκόβουμε με τα αυγά και το χυμό των δύο λεμονιών.
Τα σερβίρουμε ζεστά.