κρασιά

Guest · 2 · 1784

  • Guest
Προσπαθώ να θυμηθώ εδώ και πολλή ώρα πώς είναι μια έκφραση που λέει ότι το εμφιαλωμένο κρασί έχει χαλάσει.
Οχι ότι "ξίνισε" αλλά ότι πήρε γεύση από τον φελλό.


banned8

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 131
    • Gender:Male
Τα λίγα που ξέρω:
corked wine
μπουσονέ (bouchonné) στα γαλλικά
που έχει πάρει τη μυρωδιά του φελλού (λέω εγώ)
μουχλιασμένο (γενικότερα)

Εδώ:
ΓΕΥΣΗ ΦΕΛΛΟΥ: «Φελλομένο» ( bouchone), ονομάζεται το κρασί που έχει αποκτήσει την οσμή, ίσως και τη γεύση της μούχλας, φελλού προσβεβλημένου από την ουσία T.C.A., που σκεπάζει εύκολα και γρήγορα κάθε άλλο αρωματικό και γευστικό χαρακτηριστικό του. Για το λόγο αυτό μόλις «ανοιχτεί» μια φιάλη και προτού σερβιριστεί το πρώτο ποτήρι, πρέπει να εξεταστεί οσφρητικά η ποιότητα του φελλού. Είναι δυστυχώς κάτι που μπορεί να τύχει και στο καλύτερο κρασί και αποτελεί μία από τις ελάχιστες αιτίες αντικατάστασης της φιάλης, κατόπιν απαίτησης, από αυτόν που την πούλησε.



 

Search Tools