caster sugar -> πολύ ψιλή ζάχαρη, ψιλή ζάχαρη

spiros · 4 · 11121

spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 818133
    • Gender:Male
  • point d’amour
caster sugar -> πολύ ψιλή ζάχαρη, ψιλή ζάχαρη, ζάχαρη άχνη

Superfine sugar is granulated sugar that has been ground into finer crystals than regular granulated white sugar. Also known as caster sugar, it is popular with bakers because the smaller crystals cream very easily into butter and dissolve more readily into meringues and batters. This leads to products that have a finer crumb and lighter texture when finished, a result that is preferred by many bakers. Superfine sugar is specifically called for in recipes that are very light, such as meringues and angel food cakes.

Superfine sugar is not the same as powdered or confectioners’ sugar and the two types of sugar are not interchangeable. Confectioners’ sugar has been pulverized to a powder that dissolves almost instantly in liquids and will not incorporate into a recipe the same way that superfine sugar will.
https://bakingbites.com/2012/01/what-is-superfine-sugar/
« Last Edit: 11 Aug, 2019, 00:03:15 by spiros »


vicky_n

  • Newbie
  • *
    • Posts: 20
    • Gender:Female
Καλησπέρα.

Ελπίζω ότι δεν παραβαίνω κάποιον αυστηρό άγραφο κανόνα με το σχόλιό μου και ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά αν το κάνω. Απλά πρόκειται για κάτι που νομίζω ότι το κατέχω.

Caster sugar είναι η πολύ ψιλή ή έξτρα ψιλή ζαχαρη, και εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά, εξού και η δυσκολία στην απόδοση.
Το μέγεθος σωματιδίου είναι μικρότερο από της "κλασικής" ψιλής ή κρυσταλλικής = granulated.

Η ζάχαρη άχνη = confectioner's sugar είναι κονιορτοποιημένη = powdered - δηλαδή είναι διαφορετικο πράγμα.




spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 818133
    • Gender:Male
  • point d’amour
Σωστά, δεν την έχουμε εμείς και το πλησιέστερο είναι η άχνη.


Lila

  • Newbie
  • *
    • Posts: 64
    • Gender:Female
Η ζάχαρη άχνη νομίζω είναι icing sugar στα αγγλικά.
Βασικά αν σου αρέσει να φτιάχνεις κανένα γλυκό στην Αγγλία καταλήγεις με 5-6 διαφορετικά είδη ζάχαρης στο ντουλάπι σου!

Granulated sugar-->αυτή που χρησιμοποιούμε καθημερινά για τον καφέ κλπ.
Golden granulated-->η καφέ ζάχαρη (κρυσταλλική, επίσης για καφέ κλπ.)
Demerara sugar--> καφέ ζάχαρη επίσης (δεν μπορώ να βρώ κάποια συγκεκριμένη διαφορά πέρα από την προέλευση και τον τρόπο παραγωγής/επεξεργασίας)
Light brown/dark brown-->χρησιμοποιείται στα γλυκά και είναι επεξεργασμένη με την προσθήκη μελάσας. Διαφορετικοί τύποι ανάλογα με την αναλογία μελάσας που περιέχουν. Πιο ψιλή από τη demerara.
Muscovado-->χρησιμοποιείται στα γλυκά και είναι μη επεξεργασμένη, περιέχει μελάσα και έχει πιο φυσική γεύση. Πολύ ψιλή και κάπως υγρή.
Caster sugar-->(λευκή) πολύ ψιλή ή έξτρα ψιλή ζάχαρη (λιώνει ευκολότερα επομένως πιο κατάλληλη για γλυκά)
Jam/preserving sugar-->ζάχαρη ειδική για μαρμελάδες κλπ.

http://www.chow.com/food-news/54067/whats-the-difference-between-brown-sugars/

no tener vicios no añade nada a la virtud - Antonio Machado



 

Search Tools