blackening → καψάλισμα, σοτάρισμα

Guest · 10 · 5380

  • Guest
blackening (cooking) → καψάλισμα, σοτάρισμα

blacken- To coat (fish or meat, for example) with pepper and other spices and then quickly sear in a very hot skillet, thereby producing meat that is black on the outside but tender on the inside.

σκαμπάζει κανείς από αυτά; Εγώ μάλλον δεν έχω φτάσει σε αυτή την ανώτερη σφαίρα γκουρμέ πιάτων.
« Last Edit: 20 May, 2010, 13:34:24 by spiros »


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73947
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Μαράκι, θα έλεγα ότι "καψαλίζεις" ή μαγειρεύεις το κρέας ή το ψάρι σε δυνατή φωτιά ώστε να δημιουργηθεί "κρούστα" απέξω.

Δηλαδή αυτό το "blackening" είναι η κρούστα που λέω.
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)



nabal

  • Guest
Στα Applebee's θυμάμαι υπάρχουν τέτοια εδέσματα, αλλά δε θυμάμαι να υπάρχει κάποια κρούστα σαν αίσθηση. Είναι σαν μαρινάρισμα αλλά στο τηγάνι (το μαντεμένιο κατά προτίμηση)

Blackened Salmon BLT - Sauteed salmon with tomato, bacon and lettuce served on
« Last Edit: 30 Dec, 2005, 14:10:16 by nabal »


ChristinaVS

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 126
    • Gender:Female
Όντως, απ' ό,τι ξέρω κι εγώ είναι αυτό ακριβώς, στο μαντεμένιο τηγάνι, και με πολλά μπαχαρικά. Αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος τον συναντάμε συνήθως στην κουζίνα Cajun / Creole
Enjoy life's tiny pleasures!



nogreeklish

  • Semi-Newbie
  • *
    • Posts: 7
Ναι, "καψαλίζεις" θα έλεγα και 'γώ.

Άντε, μού άνοιξε η όρεξη...

HAPPY 2006


  • Guest
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ, καλή μας χώνεψη!


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73947
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Εμένα δεν μου πολυαρέσει έτσι, οπότε σας το χαρίζω... φάτε το μόνοι σας.:-)
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


vmelas

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4932
    • Gender:Female
Ερώτηση ... γιατί δε χρησιμοποιείς τον όρο τσιγαρίζω? Αφού αυτή είναι η διαδικασία "κλειδώματος" των εύγευστων υγρών στο κρέας με ή χωρίς τη χρήση κρούστας.

Β


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73947
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Γιατί εκείνο είναι "roast" ή "brown", κι όχι "blacken". Nοικοκυράδες γυναίκες, που λεν και στη Λέσβο...:Ρ
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


asaargm

  • Newbie
  • *
    • Posts: 12
    • Gender:Male
Καλησπέρα και από μένα και καλή χρονιά και πάλι.

Μιας και ασχολούμαι ημιεπαγγελματικά με το μαγείρευμα ένας ακόμα δόκιμος όρος μπορεί μα είναι και τι "κλείσιμο"του κρέατος=γρήγορο και σύντομο τηγάνισμα του κρέατος για να διατηρηθούν οι χυμοί του εντός.

Υ.Γ. Αν κάποιος χρειαστεί κάποια συνταγή δεν έχει παρά να στείλει μαντάτο... Απ΄όλα έχει  ο μπαξές, και Γαλλικά, και Ανατολίτικα που είναι και του συρμού και άλλα πολλά και ελεγμένα

Σπολάτη Αρχόντισσες και Αρχοντες
Την ώρα που γεννιόμουνα σχολάγανε οι μοίρες
μονάχος μου καθόμουνα κι απ’ τη ζωή κρατιόμουνα
 σ’ ένα καφάσι μπίρες...
Φωτιά και δύναμη καρδιά, τρελή κι αδύναμη
στον κόσμο που ’ρθαμε χορτάσαμε γκρεμό…
και συμπληρώνω εγώ: από γκρεμό να φαν και οι κότες...


 

Search Tools