Go to full version

General > Feedback & Help

Translatum Gallery FAQ, Rules and Instructions!

Pages: (1/6) > >>

spiros:

New service for members: Translatum Gallery!

https://www.translatum.gr/gallery/

Μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας σε προσωπικό ή κοινόχρηστο άλμπουμ. Η σύνδεση γίνεται με το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό που χρησιμοποιείτε για το φόρουμ.

Η διαδικασία είναι απλή (Διαβάστε το σχετικό FAQ). Στα κοινόχρηστα άλμπουμ έχω δημιουργήσει αρχικά κάποιες κατηγορίες κυρίως για περιοχές της Ελλάδας. Εάν κάποιος χρήστης έχει υλικό που ταιριάζει σε κάτι άλλο ενημερώνει και δημιουργείται νέα.

Σε φωτογραφίες που σας αρέσουν μπορείτε να πατήσετε το Προσθήκη στα Αγαπημένα (Add to favourites) για να προστεθεί σε ένα άλμπουμ με τα αγαπημένα σας (προσβάσιμο μέσω του κουμπιού του μενού Τα αγαπημένα - My Favorites).

Οδηγίες δημοσίευσης

Για να δημιουργήσετε το δικό σας άλμπουμ πατάτε το Create / order my albums, του δίνετε ένα όνομα πατώντας New και αλλάζοντας το New album που δημιουργείτε αυτόματα και μετά πατώντας Apply modifications. Στη συνέχεια πατάτε το Upload file από το πάνω μενού, επιλέγετε τις διαδρομές στον τοπικό σας δίσκο από τα αρχεία που θέλετε να ανεβάσετε από το File Uploads, πατάτε Continue, ξαναπατάτε Continue επιλέγετε άλμπουμ, γράφετε File title και File description (προαιρετικά), πατάτε Continue και τελειώσατε. Κάποιοι χρήστες θα δουν και την τρίτη γραμμή (έλεγχος από διαχειριστή).


--- Quote ---The previous file was placed successfully.
Your file was uploaded successfully.
It will be visible after admin approval.
--- End quote ---

Αυτή τη στιγμή μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπηρεσία μόνο τα Junior Members ή ανώτερα (100+ posts). Όποιος άλλος θέλει απλά απαντάει σε αυτό το μήνυμα και τον προσθέτω.

Εάν θέλετε καινούριες κοινόχρηστες κατηγορίες/άλμπουμ στο κύριο τμήμα (όχι στο τμήμα χρηστών) το δηλώνετε με μήνυμά σας.

Ήδη έχουν δημιουργηθεί άλμπουμ με φωτογραφίες από συναντήσεις των μελών του φόρουμ. Μια άλλη κατηγορία που θέλω να δω υλικό είναι από αστεία χρήση της γλώσσας (Ελληνικά, Αγγλικά, κτλ.) όπως π.χ. από μενού εστιατορίων, οδικές πινακίδες, κτλ.

Το σύστημα παίζει με UTF-8 και μπορεί κανείς να γράψει σχόλια σε όποια γλώσσα θέλει. Όσον αφορά την ελληνική γλώσσα διόρθωσα στα γρήγορα κάποιες χοντράδες μόνο, π.χ. τα άλμπουμ τα είχε άλμπουμς.

Αυτή η νέα υπηρεσία είναι στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εργασιών οι οποίες περιλαμβάνουν όλα όσα έχουν αναφερθεί στη σχετική ψηφοφορία Τι θα θέλατε να δείτε στο translatum;. Το ξέρω, δεν είναι το πρώτο σε προτεραιότητα, αλλά το πιο εύκολο από τεχνικής πλευράς και ως εκ τούτου το πρώτο που ολοκληρώθηκε.

Κανόνες χρήσης της υπηρεσίας


* Οι φωτογραφίες να μην υπερβαίνουν τα 150 ΚΒ έκαστη και σε πλάτος τα 650 πίξελ. Εάν έχετε φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος και όγκο (όπως π.χ. από ψηφιακή φωτογραφική ή σάρωση) χρησιμοποιήστε κάποιο πρόγραμμα μαζικής αλλαγής μεγέθους όπως το πολύ απλό στη χρήση του εργαλείο της Microsoft ImageResizer εάν έχετε Windows XP με locale US English. Απλά κάνετε εγκατάσταση, επιλέγετε τις φωτογραφίες που θέλετε να αλλάξετε μέγεθος, κάνετε δεξί κλικ, επιλέγετε resize pictures και μετά small. Επίσης υπάρχει το δωρεάν irfanview.  Διαβάστε σχετικό αγγλικό ή ελληνικό tutorial. Το irfanview έχει και επιλογή για διατήρηση των στοιχείων exif (τεχνικών στοιχείων φωτογραφίας για φωτογραφίες που έχουν ληφθεί με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή όπως διάφραγμα, χρόνος έκθεσης, εστιακή απόσταση). Κάποιοι μπορεί να έχετε το ACDSee μέσα από το οποίο επιλέγετε τις φωτογραφίες και πατάτε Ctrl+R για να εμφανιστούν οι ρυθμίσεις μαζικής αλλαγής μεγέθους. Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε μαζικά και να αλλάξετε μέγεθος ταυτόχρονα στις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τον Web Publishing Wizard των windows ΧΡ . Θα χρειαστεί να κατεβάσετε πρώτα αυτό το αρχείο.

* Τα ονόματα των αρχείων των φωτογραφιών και ο τίτλος να μην υπερβαίνουν τους 20 χαρακτήρες. Εάν θέλετε να κάνετε αναλυτική περιγραφή της φωτογραφίας χρησιμοποιήστε το πεδίο της περιγραφής.
* Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι τραβηγμένες από τα μέλη και όχι φωτογραφίες που βρίσκει κανείς αλλού στο Διαδίκτυο.
* Η υποστήριξη θα γίνεται μέσω της υποενότητας Gallery help που δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό.
* Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών παραμένουν στους χρήστες που τις τράβηξαν, ωστόσο το translatum δεν είναι υπεύθυνο (ούτε μπορεί να ελέγξει) πιθανή αντιγραφή τους και χρήση τους χωρίς την άδεια του φωτογράφου. Έχουμε φροντίσει ωστόσο, να μην είναι δυνατή η άμεση εμφάνιση μιας φωτογραφίας σε μια τρίτη τοποθεσία χρησιμοποιώντας το URL της φωτογραφίας στο translatum (το λεγόμενο hotlinking).

progvamp:

Μπράβο, Σπύρο! Πολύ καλό! Το εγκαινίασα κιόλας. :) Απ'ό,τι κατάλαβα δεν μπορούμε να προσθέσουμε στα δικά σου άλμπουμ. Πρέπει να δημιουργήσουμε δικά μας. Ακόμα κι αν έχουν το ίδιο θέμα, όμως;

metafrastis:

Πολύ ωραία ιδέα!

Περιμένω πολλά στην κατηγορία "Travel" (epetelos).

NadiaF:

Αξιέπαινος, Σπύρο μας... :-)

NadiaF:

Λοιπόν, Σπύρο... πήγα στα άλμπουμ που ήδη δημιούργησες από συναντήσεις και επισημαίνω τα εξής:

Οι επικεφαλίδες των άλμπουμ με UTF-8 είναι κινέζικες όπως και ότι γράφει κάτω από την επικεφαλίδα της φωτό. Αν αλλάξω την κωδικοποίηση σε Greek (ISO ή Windows" βλέπω αυτά σωστά αλλά τα υπόλοιπα κινέζικα....

Αυτά... αλλά οι φωτό είναι υπέροχες... !!

Pages: (1/6) > >>