Η ελληνική γλώσσα είναι ψυχή (22/2/2020, 11 πμ., Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας)

spiros · 1 · 2055

spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 854546
    • Gender:Male
  • point d’amour
Η ελληνική γλώσσα είναι ψυχή (22/2/2020, 11 πμ., Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας)

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στις 9 Φεβρουαρίου, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η ελληνική γλώσσα είναι ψυχή» το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» στις 11 πμ.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Βλάσης, ο  επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Διασποράς, Φώτης Φωτίου, η  υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο Γενικός Γραµµατέας Απόδηµου Ελληνισµού, Γιάννης Χρυσουλάκης θα συντονίσει τις ομιλίες για την Ελληνική Γλώσσα. Ανάμεσα στους ομιλητές, θα είναι ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Γιάννης Καζάζης και ο καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Harvard, Παναγιώτης Ροϊλός.

Μετά τις ομιλίες θα υπάρχει στρογγυλή τράπεζα συζήτησης με θέμα: «Εκπαίδευση από απόσταση και Πρόσωπο-µε-Πρόσωπο Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας» και συντονίστρια την πρόεδρο της  Linguaphone, Μπριγκίτα Παπασταύρου.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, ο νεοελληνιστής και βασικός εμπνευστής της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, Γιάννης Κορίνθιος, ο πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Σωκράτης Κάτσικας, και ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος «Rebooting the Greek Language” του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου Simon Fraser του Καναδά και του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών του ΙΣΝ, Διονύσης Αρκαδιανός.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν την έκθεση διεθνούς παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής «Κόσµος χωρίς Σύνορα. Η Ελλάδα µου», την ταινία “Je suis grec” από το Ελληνικό Λύκειο Βρυξελλών, παραµύθια σε animation των παιδιών που συµµετείχαν στο διαγωνισµό της ΓΓΑΕ για την Ελληνική Γλώσσα το 2018 αλλά και την παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρµας εκµάθησης της ελληνικής γλώσσας «Rebooting the Greek Language”.
https://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/ekdilosi-tis-genikis-grammatias-apodimou-ellinismou-gia-tin-pagkosmias-imeras-ellinikis-glossas/

https://www.youtube.com/watch?v=_1CA0iuN-Os
« Last Edit: 10 Feb, 2020, 11:47:46 by spiros »


 

Search Tools