- Ευρετήριο αποφθεγμάτων - Τ
- Ταγκόρ Ραμπιντρανάθ Tagore (Rabîndranâth Thâkur)
— Τ' αστέρια δεν τα νοιάζει να φανούν ωσάν πυγολαμπίδες. — Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται πως τους «χρωστάνε» οι άλλοι τα πάντα,
οπότε αποκλείεται και ν' αναγνωρίσουν το όποιο καλό τους κάνεις. Στο δικό τους μυαλό είναι σαν να ήσουν υποχρεωμένος να τους δώσεις, άρα γιατί να σ' ευχαριστήσουν; Το 'χω δει κι εγώ ότι γενικά στη ζωή ισχύει το: ουδείς πιο αχάριστος απ' τον ευεργετηθέντα, αλλά ευτυχώς δεν είναι έτσι όλοι.- Τερκλ Σέρι (Turkle, Sherry Zimmerman)
— Πολύ απλά, οι νέες τεχνολογίες μάς προσφέρουν τη δυνατότητα να μην είμαστε εκεί που είμαστε
— Αν δεν διδάξεις στα παιδιά σου πώς να μένουν μόνα, θα υποφέρουν από μοναξιά
— Είναι ναρκισσιστική η χρήση των νέων τεχνολογιών όταν έχει στο κέντρο της την ανάγκη ενός εγώ,
που τυχαίνει να είναι εύθραυστο, να στηριχτεί σε τρίτους για να αντλήσει επιβεβαίωση- Τζέφερσον Τόμας (Jefferson, Thomas)
— Μόνο το ψέμα χρειάζεται υποστήριξη. Η αλήθεια στέκεται από μόνη της.
Only lies need to be supported, truth stands on it's own.— Καμιά φορά πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις... μας απογοητεύουν οι άνθρωποι από πολύ κοντά.- Τόλε Έκχαρτ (Tolle, Eckhart)
— Προσέξτε το κενό – το κενό ανάμεσα σε δύο σκέψεις,το σύντομο, ήσυχο διάστημα ανάμεσα στα λόγια μιας συζήτησης, ανάμεσα στις νότες ενός πιάνου ή ενός φλάουτου, ή το κενό ανάμεσα στην εισπνοή και την εκπνοή.
Όταν προσέχετε αυτά τα κενά, η επίγνωση «κάποιου πράγματος» γίνεται απλά επίγνωση. Η άμορφη διάσταση της καθαρής επίγνωσης αναδύεται από μέσα σας και αντικαθιστά την ταύτιση με τις μορφές.
Pay attention to the gap — the gap between two thoughts, the brief, silent space between words in a conversation, between the notes of a piano or flute, or the gap between the in-breath and out-breath.
When you pay attention to those gaps, awareness of "something" becomes — just awareness. The formless dimension of pure consciousness arises from within you and replaces identification with form.- Τουρνιέ Μισέλ (Tournier, Μichel)
— Εδώ έγινα σιγά σιγά ένας ειδικός της σιωπής, των σιωπών θα έπρεπε να πω. — Με πονάει ένα ηλιοβασίλεμα όταν είσαι μόνος σου κάπου και δεν μπορείς να το μοιραστείς. — Το να μην μπορείς να πιστέψεις είναι ένα είδος αναπηρίας.
— Αρετές μας είναι τα ελαττώματά μας που τα παραδεχτήκαμε. — Μερικές φορές νιώθω περικυκλωμένος από βλήτα που δεν μπορώ να τα ξεπεράσω. Ανυπέρβλητα
- Τσέχοφ Άντον (Chekhov, Anton Pavlovich )
— Τα δικά μου άγια των αγίων είναι η υγεία, το μυαλό, το ταλέντο, η έμπνευση, η αγάπη και η απόλυτη ελευθερία από την καταπίεση και το ψέμα.
Mon saint des saints, c’est le corps humain, la santé, l’intelligence, le talent, l’inspiration, l’amour et la liberté la plus absolue.— Άμα δεν του δείξεις την πόρτα, κάνει μπραφ και βγαίνει απ' το ντουβάρι.
— Η ανθρώπινη ηλιθιότητα είναι σφηνωμένη ακόμη και στα πιο έξυπνα κεφάλια- Tσόσερ Τζέφρυ (Chaucer, Geoffrey)
— Εάν ο έρωτας είναι κάτι καλό, σε τι οφείλεται ο πόνος μου; Επιστροφή στην αρχήΔευτέρα, 23 Ιουλίου 2012
« Last Edit: 23 Jul, 2012, 11:58:40 by Frederique »
Communicate. Explore potentials. Find solutions.