Googling

psifio · 1 · 7150

psifio

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 657
Το κειμένο που ακολουθεί μου το έστειλαν με email και δεν έχω ιδέα ποιος το έγραψε ή από πού είναι. :)

Google: ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΛΑ!

Βρείτε mp3, videos και κάθε τύπο αρχείου με το Google

Το Google έχει καταγραφεί στη συνείδηση των περισσότερων χρηστών Internet ως η απόλυτη μηχανή αναζήτησης πληρο-φοριών. Σε συνδυασμό με το τυποποιημένο κείμενο [όπως τα "Index of" και "Parent Directory"] που εμφανίζουν στις σελίδες καταλόγων διάφοροι δημοφιλείς servers [π.χ. Apache Server], μπορείτε να μπείτε στις εσωτερικές σελίδες των μη προστατευμένων servers, απευθείας στις λίστες των αρχείων που φιλοξενούνται σ' αυτούς, και να κατεβάσετε ό,τι σας κάνει κέφι! Και καθώς οι περισσότεροι αναζητούν μουσική και videos, θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να βρείτε ανάλογα αρχεία. Η εύρεση συγκεκριμένων τύπων και τίτλων αρχείων βασίζεται στις εκτεταμένες δυνατότητες αναζήτησης που παρέχει το Google στους χρήστες του.

ΜΡ3 ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΑ AUDIO
Δοκιμάστε να δώσετε το ακόλουθο search string στο πεδίο αναζήτησης του Google.

-inurl:htm -inurl:html intitle:"index of" "Last modified" mp3

Στο string αυτό χρησιμοποιούμε τις εντολές "inurl" και τον όρο "index of" για να απομονώσουμε ανοιχτά directories. To "mp3" στο τέλος λέει στο Google να ψάξει για mp3 στα directories αυτά. Μπορείτε να το αλλάξετε σε wma, ogg, wav ή κάτι άλλο για αντίστοιχους τύπους αρχείων ήχου. Μπορείτε να προσθέσετε όρους στο τέλος του string για εστιασμένη αναζήτηση. Αν, για παράδειγμα, δώσετε:

-inurl:htm -inurl:html intitle:"index of" mp3 "love"

TO Google θα αναζητήσει αρχεία που περιέχουν στον τίτλο τη λέξη "love". Φυσικά μπορείτε να κάνετε ανάλογες αναζητήσεις με ονόματα καλλιτεχνών ή συγκεκριμένους τίτλους τραγουδιών.

ΑΡΧΕΙΑ VIDEO
Με μικρές παραλλαγές στο παραπάνω search string μπορούμε να βρούμε ανοιχτά directories με αρχεία video. Δοκιμάστε να δώσετε το παρακάτω search string στη μηχανή του Google:

-inurl:htm -inurl:html -inurl:asp intitle:"index of" +(wmv|mpg|avi)
 
Με το string αυτό, το Google θα αναζητήσει αρχεία με μία από τις καταλήξεις των δημοφιλέστερων video formats. Με την προσθήκη επιπλέον όρων στο τέλος του string μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο την αναζήτηση σας. Αν, π.χ., θέλετε να βρείτε video clips για το Star Trek, δώστε το παρακάτω string

-inurl:htm -inurl:html -inurl:asp intitle:"index of" +(wmv|mpg|avi) +star +trek
 
Εάν θέλετε να περιορίσετε την αναζήτηση σε directories μόνο, βάλτε στο τέλος του string TO: +"parent directory". Μέσα στο directory, τo μόνο που χρειάζεται είναι κλικ πάνω στο αρχείο που θέλετε, για να ξεκινήσετε ίο κατέβασμα του.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
Οι πανεπιστημιακοί servers είναι... διάσημοι σε όσους αναζητούν αρχεία, γιατί έχουν κατά κανόνα μεγάλο bandwidth και φιλοξενούν πολύ μεγάλο όγκο αρχείων media που οι φοιτητές αποθηκεύουν και ανταλλάσσουν μεταξύ τους. Συχνά δε, τα αρχεία αυτά αποθηκεύονται σε μη προστατευμένα τμήματα των αχανών πανεπιστημιακών δικτύων. Με το παρακάτω search string θα αναζητήσετε αρχεία mp3 σε όλα τα [αμερικάνικα κυρίως] εκπαιδευτικά sites:

-inurl:htm -inurl:html intitle:"index of "Last modified" mp3 site:edu

Μπορείτε να αλλάξετε το "mp3" σε ό,τι τύπο αρχείου θέλετε, ενώ για συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα μπορείτε να αλλάξετε το "site:" σε αυτό ενός συγκεκριμένου πανεπιστημίου [πχ. site:mit.edu].

Και για να εξηγούμαστε, οι αναζητήσεις αυτές είναι νόμιμες μόνο αν το υλικό που κατεβάζετε, είναι ελεύθερο από πνευματικά δικαιώματα. Και καλό θα ήταν να περνάτε τα αρχεία που κατεβάζετε από κάποιο πρόγραμμα antivirus για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Καλό ψάξιμο!
« Last Edit: 29 Jan, 2006, 19:04:23 by psifio »


 

Search Tools