μεταφορικό ισοδύναμο (ΜΙ) → transport equivalence, transport equivalent

spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 854573
    • Gender:Male
  • point d’amour
μεταφορικό ισοδύναμοtransport equivalence

Μεταφορικό Ισοδύναμο (M.I.): είναι το μέτρο, με τη θέσπιση του οποίου επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς με μέσα μαζικής μεταφοράς από την ηπειρωτική Ελλάδα σε νησί ή από νησί σε νησί με το κόστος που θα ίσχυε στην ηπειρωτική Ελλάδα για την ίδια απόσταση.

Από 1 Ιανουαρίου 2019 δικαιούχοι του Α.ΝΗ.ΚΟ είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις με έδρα στο σύνολο της νησιωτικής χώρας.
https://metaforikoisodynamo.gr/

Από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο, όπου οι νησιώτες θα επιδοτούνται για ένα μέρος του κόστους των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων τους, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και τις επιχειρήσεις που διακινούν εμπορεύματα.

Σκοπός, είναι το κόστος που αντιστοιχεί ανά επιβάτη και ανά εμπόρευμα με μέσα θαλάσσια μεταφοράς, να είναι ισοδύναμο για την ίδια απόσταση που κοστίζει η μετακίνηση με ΚΤΕΛ.

Το επιπλέον κόστος της επιβάρυνσης, είτε αφορά πρόσωπο είτε εμπόρευμα επιχείρησης, θα επιστρέφεται σε λογαριασμό, σε μορφή επιδότησης, ποσό που θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.
Πώς θα λειτουργήσει το μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά | in.gr

Η AEGEAN και η Olympic Air συμμετέχουν στο "Μεταφορικό Ισοδύναμο", δίνοντας πλέον με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στους νησιώτες της χώρας μας, να επωφεληθούν από το μέτρο και για τις αεροπορικές τους μετακινήσεις.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.), είναι το μέτρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το οποίο επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς από την ηπειρωτική Ελλάδα σε νησί ή από νησί σε νησί, με το κόστος που θα ίσχυε στην ηπειρωτική Ελλάδα για την ίδια απόσταση.
https://el.about.aegeanair.com/etaireia/metaforiko-isodynamo/
« Last Edit: 11 Apr, 2020, 23:33:27 by spiros »


 

Search Tools