Μερισμός εσόδων στους χρήστες του φόρουμ για το έτος 2009

spiros · 11 · 8919

spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 854546
    • Gender:Male
  • point d’amour
Μερισμός εισόδων στους χρήστες του φόρουμ για το έτος 2009

Βλέπε και: Translatum forum – το forum που σας πληρώνει! (σχετική ανακοίνωση για το έτος 2008)

Κατ' αρχάς να ευχηθώ σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος (σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες). Είναι ευκαιρία να το γιορτάσει και το φόρουμ καθώς (όπως φαίνεται από τα στατιστικά) φέτος ξεπεράσαμε τα 50.000.000 σελιδοπροβολές, τα 200.000 μηνύματα και τα 40.000 θέματα. Κοντεύουμε, μάλιστα, να φτάσουμε και τα 10.000 μέλη.

Συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε το 2007 (όπου τα έσοδα του φόρουμ μοιράστηκαν εξίσου στους δύο γενικούς συντονιστές), και για τρίτο έτος, διευρύνουμε για ακόμη μία φορά φέτος τον αριθμό των ατόμων που ανταμείβονται για τη συνεισφορά τους στο φόρουμ.

Σε κάθε ανάλογη διαδικασία –και σε περίπτωση που δεν έχει δημιουργηθεί ένας αυτόματος τρόπος μερισμού εσόδων (revenue sharing), όπως π.χ. βάσει των κλικ σε διαφημίσεις θεμάτων που έχει δημιουργήσει ο χρήστης– η αξιολόγηση είναι υποκειμενική και βασίστηκε στην προσφορά (κατά κύριο λόγο σε απαντήσεις σε ερωτήματα ορολογίας χρηστών καθώς και σε προσθήκη όρων) στο φόρουμ.

Φυσικά, ένας αυτοματοποιημένος τρόπος μερισμού εσόδων, δεν θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει την προσφορά των μελών και την ποιότητα των απαντήσεών τους. Γι’ αυτό θεώρησα αντικειμενικότερη τη δική μου προσπάθεια να γίνει μερισμός βάσει της προσφοράς στο φόρουμ, έτσι όπως εγώ την εξέλαβα. Αναπόφευκτα, κάποιοι ίσως αισθανθούν ότι αδικήθηκαν, ωστόσο, πιστεύω ότι είναι καλύτερο να γίνει μια τέτοια προσφορά, από το να μη γίνει καθόλου.

Τα κριτήρια ήταν κατά κύριο λόγο η ποιοτική και ποσοτική προσφορά σε απαντήσεις ορολογίας κατά τη διάρκεια του 2009, κυρίως όσον αφορά σε άτομα που δεν ωφελήθηκαν με άλλους τρόπους από το φόρουμ. Επίσης, βασικό στοιχείο των ατόμων που επιβραβεύονται είναι η καλή διαγωγή τους στο φόρουμ (βλέπε «good citizenship») καθώς και η αφοσίωση.

Να καταστήσουμε σαφές, ότι δεν πρόκειται για τυπική διαδικασία μερισμού εσόδων διότι στην προκειμένη περίπτωση, το σύνολο των εσόδων αποδίδεται στους χρήστες (χωρίς να παρακρατείται κάποιο ποσό για τα λειτουργικά και λοιπά έξοδα, καθώς και τη διαχείριση). Επίσης, απ' όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω, το translatum forum είναι το μοναδικό φόρουμ (και ο μοναδικός ιστότοπος) στην Ελλάδα, καθώς και από τους ελάχιστους παγκοσμίως, που προσφέρει τα διαφημιστικά έσοδά του στους χρήστες (εκεί που αντίστοιχοι ιστότοποι του εξωτερικού όχι μόνο δεν ανταμείβουν τους χρήστες για την προσφορά τους, αλλά χρεώνουν και συνδρομή). Επί τη ευκαιρία, να ευχαριστήσω και το σύνολο των χρηστών για την προσφορά τους και την παρουσία τους.

Το σύνολο του ποσού που αποδίδεται φέτος είναι 960 ευρώ (περίπου 1380 δολάρια) (πέρυσι ήταν 860 ευρώ, πρόπερσι 900 ευρώ).


Πίνακας χρηστών που ανταμείβονται

Χρήστης
wings
Frederique & Vion
Asdings
Agent Cadmus
valeon
Valentini
billberg
iogo
Ion
socratisv
mariapar
progvamp
iTech
Thomas
Dr Moshe
lefty
pit
escut

Ποσό (ευρώ)
400
120
70
50
50
50
50
20
20
20
20
20
10
10
10
10
10
10


Η πληρωμή θα γίνει με τραπεζικό έμβασμα σε ελληνική τράπεζα (κατά προτίμηση Alpha) ή Moneybookers/Paypal. Οι χρήστες θα πρέπει να επικοινωνήσουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2010 αναγράφοντας το όνομά τους, όνομα τραπέζης και ΙΒΑΝ ή τη διεύθυνση Moneybookers/Paypal.

Πίνακας λεπτομερούς αξιολόγησης προσφοράς χρηστών:

wings
Γενική συντονίστρια. Τεράστια προσφορά τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα σε πολλαπλούς τομείς, από τον συντονισμό, τη δημιουργία νέων θεμάτων, την απάντηση θεμάτων ορολογίας Αγγλικά<>Ελληνικά, τη σύνταξη ανθολογίας ποιητών της Θεσσαλονίκης. Στην ουσία το δεξί χέρι του translatum και MVP καθ΄ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του (ακριβώς όπως και πέρυσι). Φέτος, ξεπέρασε αισίως τα 40.000 μηνύματα και τα 10.000 θέματα!

Frederique & Vion
Στη Frederique και την ακούραστη διακριτική μηχανή που της παρέχει ενέργεια και λειτουργεί από τα παρασκήνια, τον Vion (ίσως θα έπρεπε να πούμε «Frederique, powered by Vioniq energy»). Μεγάλη πηγή θετικής ενέργειας, προθυμίας και καλοσύνης στο φόρουμ. Εξαιρετική προσφορά σε όρους και δημιουργία νέων θεμάτων για τις ενότητες Γαλλικά, Γαλλικά<>Ελληνικά, Αγγλικά<>Γαλλικά ξεπερνώντας τα 3000 νέα θέματα και επάξια δεύτερο σε προσφορά μέλος (ή μάλλον ζεύγος μελών)!

Asdings
Υψηλής ποιότητας και ποσότητας προσφορά σε θέματα ορολογίας που αφορούσαν τα νομικά στα ζεύγη Αγγλικά<→Ελληνικά και Ρώσικα→Ελληνικά. Ίσως ένας από τους πιο εντατικούς μήνες προσφοράς που παρουσιάστηκαν στο φόρουμ και από τους πιο πολυπράγμονες και πολυτάλαντους ανθρώπους.

Agent Cadmus
Για καιρό έλειπe ένας μυστικός πράκτορας ή ένας πράκτορας 007 ή έστω ένας agent provocateur. Δεν ξέρω αν κάλυψε κάποια από αυτές τις θέσεις, το μόνο που ξέρω είναι ότι όχι μόνο η συμπεριφορά του ήταν άψογη, αλλά και η προσφορά του ιδιαίτερα μεγάλη, τόσο σε απαντήσεις σε ερωτήματα, όσο και σε προσθήκη όρων.

valeon
Η φωνή της ορολογίας στο φόρουμ. Βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους όταν όλοι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε χαλαρώσει στη μεταφραστική μας παραζάλη. Τεράστια προσφορά με αναλύσεις σε βάθος όρων και λογικής προσέγγισης ζητημάτων ορολογίας.

Valentini
Εξαιρετική προσφορά τόσο σε ποιότητα όσο και ποσότητα σε απαντήσεις ορολογίας Αγγλικά<> Ελληνικά, κυρίως σε τεχνικούς όρους. Ένα πνεύμα ιδιαίτερα ζωηρό το οποίο δεν χάνει ευκαιρία να μοιραστεί με τους υπόλοιπους τις λεξιλάγνες αναζητήσεις του.

billberg
Εξαιρετική προσφορά τόσο σε ποιότητα όσο και ποσότητα σε απαντήσεις στην ενότητα των Αρχαίων Ελληνικών με ύψιστη επιστημονική κατάρτιση. Αν ήξερα το 1/100 από τα Αρχαία που ξέρει θα ήμουν ευτυχισμένος. Μπράβο, Bill!

iogo
Ένας νέος δυναμικός παίκτης με μεράκι διάθεση για προσφορά και προσθήκη πολλών νέων όρων σε έναν τομέα που είχε ατονίσει, τα ιταλικά!

Ion
Εξαιρετική προσφορά τόσο σε ποιότητα όσο και ποσότητα σε απαντήσεις ορολογίας Αγγλικά<> Ελληνικά, και σύνταξη του ευρετηρίου ξένης μουσικής.

socratisv
Εξαιρετική προσφορά σε απαντήσεις νομικής ορολογίας Γαλλικά<> Ελληνικά και τον εμπλουτισμό της αντίστοιχης ενότητας.

mariapar
Εξαιρετική προσφορά τόσο σε ποιότητα όσο και ποσότητα σε απαντήσεις ορολογίας Αγγλικά/Γερμανικά <> Ελληνικά, κυρίως σε τεχνικούς όρους.

progvamp
Για το σύνολο της προσφοράς της όλα αυτά τα χρόνια και την προσθήκη πολλών όρων.

iTech
Για την προσφορά σε απαντήσεις στην ενότητα των Αρχαίων Ελληνικών με ύψιστη επιστημονική κατάρτιση.

Thomas
Εξαιρετική προσφορά σε απαντήσεις ιατρικής ορολογίας Αγγλικά<> Ελληνικά.

Dr Moshe
Ο χρήστης με την υψηλότερη επιστημονική κατάρτιση και την ποιοτικότερη προσφορά στον τομέα των ερωτήσεων της ενότητας Greek monolingual και την απαράμιλλη σεμνότητα. Παραχώρησε το ποσό που του αναλογούσε πέρυσι για τα έξοδα του φόρουμ.

lefty
Εξαιρετική προσφορά σε απαντήσεις φράσεων και ιδιωματισμών της ενότητας Αγγλικά<> Ελληνικά και εμπλουτισμό της ενότητας.

pit
Εξαιρετική προσφορά σε ερωτήματα που αφορούν στο επάγγελμα του μεταφραστή.

escut
Για την προσθήκη όρων στην ενότητα των Ιταλικών.
« Last Edit: 01 Jan, 2010, 20:39:55 by wings »


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73947
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Αφού ευχαριστήσω κι εγώ όλα, μα όλα, τα μέλη μας (ακόμα κι όσους δεν συμμετέχουν ενεργά μα τους βλέπω να παρακολουθούν διαρκώς ορισμένες ενότητές μας), θα σχολιάσω ότι λείπει ο χρήστης Spiros από τη λίστα. Όχι ο ιδιοκτήτης και εμπνευστής του Translatum, αλλά ο απλός χρήστης.

Ο χρήστης που βοηθά πρόθυμα και ασταμάτητα σε όλες τις ερωτήσεις ορολογίας και μάλιστα σε διάφορους γλωσσικούς συνδυασμούς, ο χρήστης που πάντα έχει κάτι να προτείνει σε τεχνικά θέματα είτε όσον αφορά τον υπολογιστή μας είτε τα μεταφραστικά μας εργαλεία, ο χρήστης με τα σχεδόν 7.000 νέα θέματα και τα σχεδόν 20.000 μηνύματα, ο χρήστης που λύνει κάθε τεχνικό πρόβλημα του φόρουμ ως διαχειριστής σε χρόνο ρεκόρ όπου κι αν βρίσκεται. Και, παράλληλα, ο πρώτος άνθρωπος που είδα να συνδυάζει τόσο αρμονικά τις γνώσεις σε θέματα τεχνολογίας με την αγάπη για την τέχνη και τη γλώσσα. Κοντολογίς, ο MVP των MVP.

Μπορώ τώρα πια να πω με σιγουριά ότι με κανέναν άλλο στη ζωή μου δεν έχω μοιραστεί τόσο πολλές ώρες, τόσο πολλές ιδέες, τόσο πολλά και ποικιλόμορφα αισθήματα και συναισθήματα κι ας μας ήμασταν για χρόνια ο ένας στη μια κι ο άλλος στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Ως δικός μου άνθρωπος, εδώ και 5 χρόνια είναι ο δεύτερος MVP της ζωής μου δίπλα σε κάποιον άλλο συνονόματο και συντοπίτη του. Βγάζουν σπουδαίους ανθρώπους τελικά οι Παξοί.:-)

Καλές γιορτές εύχομαι σε όλους και καλή νέα χρονιά εντός και εκτός φόρουμ!

Κι ας μην ξεχνάμε ότι αυτό το φόρουμ είναι ακόμα νήπιο. Μόλις έκλεισε τα 5 του και θέλει πολλή αγάπη και στοργή για να μεγαλώσει και να ενηλικιωθεί. Ελπίζω ότι εδώ θα είμαστε όλοι και θα το δούμε να γίνεται «κοτζάμ μεγάλος με τιμή και υπόληψη στην κοινωνία». :-)
« Last Edit: 24 Dec, 2009, 16:10:56 by wings »
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)



spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 854546
    • Gender:Male
  • point d’amour
Ευχαριστώ, αγαπητή Βίκυ! Ξέρεις φαντάζομαι πόσο αγαπάω τις παροιμίες και τη λαϊκή παράδοση...
Είναι δύο όμως, που θα ήθελα, γενικά, να τις αποφεύγω:


Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.
Ο παπάς πρώτα βλογάει τα γένια του.


Και άλλη μία που θα ήθελα να τηρώ όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ:

Κάνε το καλό και ρίχ΄το στο γιαλό.

Ευχαριστώ και πάλι.


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73947
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Ναι, αλλά από το πολύ ρίξιμο στο γιαλό, κινδυνεύουμε από τσουνάμι. :-)
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)



iogo

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 46547
    • Gender:Male
  • ignoramus et ignorabimus
(εδώ θα χρειάζονταν ένα emoticon με κόκκινα μάγουλα)

Καλησπέρα,
ευχαριστώ τον Σπύρο για την εκτίμηση, (ανταποδίδω ειλικρινά), αλλά η αμοιβή ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενα όταν άρχισα να γράφω εδώ.
Μάλλον θα έπρεπε να σας πληρώσω εγώ για την ενόχληση, πιστεύω ότι είμαι το μέλος με τα πιο πολλά τροποποιημένα μυνήματα!
Αισθάνομαι ακόμα λίγο παρείσακτος στο φόρουμ, διάφορα πράγματα ακόμη δεν τα έχω εμβαθύνει αλλά το βρίσκω ενδιαφέρον. Όχι μόνο ενδιαφέρον αλλά και ελκυστικό. Ελπίζω να συνεχίσουμε μαζί για αρκετό καιρό ακόμη.

Cheers!
Io non odio persona al mondo, ma vi sono cert'uomini ch'io ho bisogno di vedere soltanto da lontano.
— Ugo Foscolo, Ultime lettere di Jacopo Ortis


Frederique

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 80202
    • Gender:Female
  • Creative, Hardworking and Able!
Με έχει ήδη καλύψει η Βίκυ με όσα ήθελα να πω, και συμφωνώ απόλυτα μαζί της για την ακούραστη έως υπεράνθρωπη δυναμική παρουσία του Σπύρου μας, που βρίσκεται παντού ταυτόχρονα βοηθώντας και λύνοντας κάθε πρόβλημα ή απορία σε χρόνο μηδέν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα θερμά και ενθαρρυντικά σου λόγια Σπύρο για τους «Vion and Frederique» που θα βρίσκoνται πάντα κοντά σου προσπαθώντας να συμμετέχουν έστω και λιγάκι στο αξιόλογο και ειλικρινές έργο του φόρουμ. Αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για μας τα λόγια σου.

Στέλνω τις ευχαριστίες μου καθώς και τις ευχές μου σε όλα τα μέλη, ενεργά και μη καθώς και στους επισκέπτες του φόρουμ που μας τιμούν με την παρουσία και συμμετοχή τους.

Χρόνια πολλά Translatum!
Communicate. Explore potentials. Find solutions.


Vion

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 633
    • Gender:Male
  • Creative, Hardworking and Able!
Thank you Spiros for these kind and encouraging words.
We could also say ‘Vion, powered by Frederequal energy’. Our energy is reciprocal and I’m a great believer in the whole being greater than the sum of its parts –synergy –and Translatum is also proof of that!


vmelas

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4932
    • Gender:Female
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλά, όπως έχω πει άπειρες φορές, το φόρουμ χρειάζεται χρήματα για πληρωμές στις εταιρείες hosting κτλ κτλ οπότε, καίτοι σας ευχαριστώ που με περιλάβατε στη λίστα, δεν θέλω τα χρήματα. Σας παρακαλώ χρησιμοποιήστε τα για την συντήρηση του χώρου αυτού.


Pit

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 1020
    • Gender:Male
  • Panagiotis Stamatelos

Ion

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 2364
    • Gender:Male
  • 1. Διατήρηση ψυχραιμίας 2. Αξιολόγηση βλάβης
Ρε παιδιά, έχω μια απορία. Γιατί πρέπει να μοιράσουμε τις εισόδους; :D
There is no prosthetic for an amputated spirit
Lt Col Frank Slade (Al Pacino, Scent of a woman)


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73947
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Είναι οι δαίμονες του Σπύρου. :-))
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


 

Search Tools