Τhank you, thank yoυ (εσύ το έβαλες, εγώ είπα, να φύγει ο βρετανικός καύσων, παράγων εκνευρισμού)
Δεν είμαι advanced στον τομέα :(
Τώρα φαίνεται πιο στρωτή :))
Pleasure! Προς Νίκο (ο Νίκος δεν θέλει τούρτες, θέλει τη συνταγή apparently):
Dondurma Çilekli (για τις φράουλες -στις οποίες κάποια μικρά πουλάκια είναι αλλεργικά- η συνταγή προσαρμόζεται more or less με όλα τα φρουτακια.)
Σιρόπι:
2 φλυτζάνια νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη (ή 3/4 για όσους δεν πεθαίνουν για ζάχαρη)
2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού
(Χρειαζόμαστε, επίσης, 2 φλυτζάνια "πουρέ" (πολτοποιημένες) φράουλες, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού περασμένο από σουρωτήρι, 1/4 φλυτζανιού γάλα, φυσική κόκκινη χρωστική αν παίζει στο χώρο (αν δεν παίζει, δεν θα πεθάνουμε).
1. Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νεράκι σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις 2 κουταλίτσες χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να έρθει σε βρασμό (ταχύτατο με καύσωνα). Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και αφαιρούμε με ένα κουταλάκι τον αφρό αν δημιουργηθεί και το αφήνουμε να κρυώσει. (Προς πουλάκι: ξαναδιάβασέ την, χάλια θα την κάνεις την κουζίνα.)
2. Για να κάνουμε πουρέ από φράουλες (μήλα ή ό,τι άλλο) ξεκουκουτσιάζουμε(ν) το φρούτο και το πολτοποιούμε -ιδανικά το περνάμε και από σήτα/μπλέντερ. (Τρία φλυτζάνια φράουλες δίνουν more or less 2 φλυτζάνια πολτό.
3. Ανακατεύουμε σιρόπι (1) και πολτό και προσθέτουμε το άλλο κουταλ. λεμόνι και το γάλα + χρωματάκι -αν μας βρίσκεται. Το ρίχνουμε σε φόρμα ή κουπάκια και κατάψυξη.
4. Στα πλαίσια της... "παρουσίασης" ένα φυλλ. δυόσμου και κομματιασμός (φέρτε τα ice picks now) πριν το σερβίρουμε (αμέσως αφού το βγάλουμε από την κατάψυξη) σε ποτήρια ή μπο(ω)λάκια.
:)
Ναι, αλλά όταν έχω δουλειά δεν ασχολούμαι με μαγειρέματα, οπότε θα πάει στράφι ο χρησμός.:-))))
Χάνεις κι εσύ κι οι γύρω σου! Εγώ την έγραψα πάντως. :) (Μαρίκαααααααααααα, έναν καφέ TΩΡΑ!)