Disc-at-Once → Άμεση εγγραφή δίσκου

spiros · 1 · 3076

spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 854559
    • Gender:Male
  • point d’amour
Disc-at-Once, Track-at-Once, Session-at-Once

Μέθοδοι εγγραφής

Στην εγγραφή Track-At-Once τα δεδομένα γράφονται σε διαδοχικά περάσματα της ακτίνας λέιζερ πάνω στην επιφάνεια του δίσκου. Σε κάθε πέρασμα η ακτίνα δημιουργεί περιοχές δεδομένων (tracks) ελάχιστου μεγέθους 600Κb. Στα Audio CD που δημιουργούμε με αυτό τον τρόπο κάθε μουσικό κομμάτι αποτελεί και ένα track. Επειδή στην εγγραφή Track-At-Once το λέιζερ της συσκευής σβήνει ύστερα από κάθε πέρασμα, μερικά τμήματα της επιφάνειας του δίσκου παραμένουν κενά για χρονικό διάστημα δύο περίπου δευτερολέπτων. Στις περιπτώσεις που η εγγραφή δεν πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία, ανάμεσα στα μουσικά κομμάτια θα ακούγονται ενοχλητικοί θόρυβοι, οι οποίοι είναι αποτέλεσμα του άσχημου διαχωρισμού των track. Το βασικό πλεονέκτημα της εγγραφής Track-At-Once είναι ότι το αντιγραφικό πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να μην κλείσει το δίσκο, με αποτέλεσμα να μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα δεδομένα σε αυτόν.

Κάθε φορά που γράφουμε δεδομένα σε ένα δίσκο CD-R, δημιουργείται μια περιοχή εγγραφής που ονομάζεται «session». Αντίθετα με την εγγραφή DAO, όπου έχουμε μόνο ένα session, με την εγγραφή TAO δημιουργείται ένα νέο session κάθε φορά που προσθέτουμε δεδομένα στο CD-R (δίσκοι multisession).
.......
Τέλος, να αναφέρουμε μία ακόμη επιλογή που παρέχουν μερικά αντιγραφικά προγράμματα, τη Session-At-Once, η οποία γράφει τα δεδομένα σε ένα session και αφήνει το CD-R ανοιχτό.
http://www.in.gr/Articles/Article.asp?ArticleId=30405&CurrentTopId=30038&IssueTitle=RAM+137
« Last Edit: 15 Mar, 2010, 21:26:42 by spiros »


 

Search Tools