Εκδηλώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ στον κήπο της Πάτμου και Καραβία, 6 & 7 Ιουνίου 2008

wings · 1 · 1621

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 72170
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Εκδηλώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ στον κήπο της Πάτμου και Καραβία

Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, η ομάδα δασκάλων Πίσω Θρανία και η ομάδα fotofraxia σας καλούν σε εκδηλώσεις στον κήπο της Πάτμου και Καραβία, στα Πατήσια την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Ιουνίου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Παρασκευή 06.07.08


7:30 Συζήτηση για την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Στις μέρες μας το θέμα της διαπολιτισμικότητας στην εκπαίδευση είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα, τα οποία αφορούν τόσο ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες όσο και τα παιδιά της δεύτερης γενιάς ενώ άπτεται έντονα σε ζητήματα εθνικών, θρησκευτικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και έμφυλων ταυτοτήτων και προκαταλήψεων. Μέσα από τις διαφορετικές και διαπλεκόμενες εμπειρίες ομάδων και ατόμων που έχουν άμεση σχέση με το θέμα θέλουμε να αναδείξουμε πως, στη διαδικασία της εκπαίδευσης, η «σύγκρουση των πολιτισμών» μπορεί να αντιστραφεί και η εκπαίδευση να αποτελέσει σημείο όσμωσης, διαλόγου και συνύπαρξης.

Στην ανοιχτή συζήτηση θα συμμετέχουν:

    * Μια εκπρόσωπος που από τον αυτοοργανωμένο Φιλιππινέζικο παιδικό σταθμό του συλλόγου Kasapi,
    * Ένας μαθητής και μια δασκάλα από την ομάδα «Πίσω Θρανία», μια ομάδα εθελοντών δασκάλων που εδώ και δέκα χρόνια διδάσκει ελληνικά σε πρόσφυγες και μετανάστες/ριες,
    * Ένας αριστούχος μαθητής της δεύτερης γενιάς μεταναστών
    * Ένας εκπρόσωπος των δασκάλων του σχολείου της Γκράβας, που αποτελούσε παράδειγμα για την πολυπολιτισμική εκπαίδευση αλλά το Υπουργείο Παιδείας θεώρησε πως καταπατά το εθνοκεντρικό και μονοθρησκευτικό παράδειγμα της ελληνικής εκπαίδευσης.

10:00 Προβολή της ταινίας "Μοντέρνοι Καιροί", του Charlie Chaplin.

Καθώς η γλώσσα μπορεί να είναι μέσο επικοινωνίας αλλά και αποκλεισμού, επιλέξαμε μια ταινία που μέσω του χιούμουρ γίνεται κατανοητή από όλους και όλες. Ακόμα και αν η μητρική μας γλώσσα δεν είναι κοινή, μοιραζόμαστε το γέλιο.

 

Σάββατο 07.07.08


18:00 Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Η ομάδα Πίσω Θρανία θα διοργανώσει παιχνίδια για παιδιά και μεγάλους με φαντασία και δημιουργικότητα καθώς το παιχνίδι μας ενώνει!

21:00 Γλέντι με μουσική και φαγητό, που κουβαλούν μνήμες από τόπους μακρινούς και οικείους.
 
Ταυτόχρονα στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση της ομάδας fotofraxia για την διαπολιτισμικότητα στη θρησκεία, πάγκοι με υλικά από το Διαπολιτισμικό Κέντρο Λαυρίου, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και κοινοτήτων προσφύγων και μεταναστών.

http://indy.gr/calendar/ekdilseis-toy-diktyoy-stin-patmoy-kai-karabia
« Last Edit: 06 Jun, 2008, 16:49:56 by wings »
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


 

Search Tools