pass on → περνώ, περνάω, προχωρώ, μετακυλώ, μεταδίδω, μεταφέρω, κληροδοτώ, επικοινωνώ, παραβλέπω, αρνούμαι, δεν θέλω, πάω στο βρόντο, τινάζω τα πέταλα, βλέπω τα ραδίκια ανάποδα, τα κακαρώνω, με τρώει η μαρμάγκα, πάω περίπατο, πεθαίνω, τα τινάζω, πάω καλιά μου, πάω στα θυμαράκια, αποδημώ εις Κύριον, αφήνω χρόνους, κοιμάμαι τον αξύπνητο ύπνο, κοιμάμαι τον αιώνιο ύπνο, με τρώει το μαύρο χώμα, επιστρέφω στη μητέρα γη, πάω στα κυπαρίσσια, πάω για βρούβες, παραδίδω την ψυχή, παραδίδω το πνεύμα, αποβιώνω

kapa18 · 7 · 3276

kapa18

• Sr. Member
Έχω ψιλομπερδευτεί γιατί το pass on μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως. Τι νομίζετε ότι ταιριάζει εδώ:

If the households remain so reluctant to change provider, the utilities are likely to pass on the politically induced costs.

(το κείμενο μιλάει για εταιρίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας)

To convey or communicate.
Can you pass on the information next time you see him?
To transfer (something) to someone, esp. by handing or bequeathing it to the next person in a series
To skip or decline.
I'll pass on dessert, thanks.
(idiomatic, euphemistic) To die.
His uncle passed on last year.
https://en.wiktionary.org/wiki/pass_on
« Last Edit: 08 Nov, 2020, 21:05:17 by spiros »

user2

• Hero Member
Συμφωνώ απολύτως με την "πρώτη γεύση", μα άργησα να γράψω επειδή η δεύτερη ανάγνωση είναι που με προβληματίζει.
Έχουμε λοιπόν:

Αν τα νοικοκυριά εξακολουθήσουν να είναι τόσο διστακτικά, τότε οι εταιρείες είναι πιθανό να μετακυλήσουν τα τάδε κόστη.

Επομένως, επειδή αργώ να πιάσω πελάτες, η επόμενη κίνησή μου είναι να αυξήσω την τιμή του προϊόντος που (προσπαθώ να) προσφέρω ! Αποτέλεσμα είναι να δυσκολέψω ακόμα πιο πολύ την πρόσκτηση νέων πελατών, αλλά και να γίνω πιο ακριβός για αυτούς που ήδη με προτίμησαν!

Μήπως το συγκείμενο στο οποίο παραπέμπει το "so reluctant" μπορεί να διαφωτίσει / δώσει κάποια ιδέα;
Σόρυ αν γίνομαι πολύ αναλυτικός.

banned8

• Jr. Member
  • **
Το κείμενο στο διαδίκτυο λέει:

The recent price increases in the power sector mark the beginning of a medium-term uptrend. The liberalisation process and the concomitant price-lowering effects have so far masked the increasing special charges. Up to now, only 3% of German households have switched utility. If they remain so reluctant to change provider, the utilities are likely to pass on the politically induced costs.This would mean the end of the deregulation dividend for end-consumers.

Δηλαδή, οι μειώσεις των τιμών δεν έχουν αφήσει να φανούν οι ειδικές χρεώσεις (Σ.Μ. που προφανώς περιλαμβάνουν τα politically induced costs). Ωστόσο, παρά τις μειώσεις, οι καταναλωτές δεν αλλάζουν πάροχο (να πάνε σε άλλον φτηνότερο), οπότε οι εταιρείες δεν έχουν το φόβο αυτής της απώλειας πελατών και είναι πιθανό να τους φορτώσουν και τις πρόσθετες δαπάνες.

spiros

• Administrator
  • Hero Member
  • point d’amour

Search Tools