Translation - Μετάφραση

General => General Discussion => New Member Introductions => Topic started by: eleftheria on 29 Jan, 2005, 11:49:07

Title: Ελευθερία, καθηγήτρια Αγγλικών, μεταφράστρια
Post by: eleftheria on 29 Jan, 2005, 11:49:07
Καλημέρα σε όλους!  Είμαι η Ελευθερία, καινούρια στην παρέα σας και θα ήθελα να συστηθώ.  Δουλεύω 19 χρόνια ως καθηγήτρια Αγγλικών και τα τελευταία 3μιση χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μετάφραση, την παλιά μου και παντοτινή αγάπη (από όταν μπήκα στη Φιλοσοφική ήθελα να ασχοληθώ, ας όψεται το curriculuum της σχολής τότε).  Έχω ασχοληθεί κυρίως με μετάφραση κειμένων τέχνης, φιλοσοφία της τέχνης και γλωσσολογία. Συνεργάζομαι με μεταφραστικό γραφείο όπου ασχολούμαι με "στεγνά" και "αφιλόξενα" κείμενα, πρέπει όμως να παραδεχτώ ότι  η απόλυτη λατρεία μου παραμένει η λογοτεχνία, όπου η φαντασία και η δημιουργικότητα του μεταφραστή γεννάει ένα νέο έργο
Πέρσι τον Ιανουάριο έδωσα εξετάσεις για το DipTrans και πέρασα και τα τρία Papers, πάντα με την πολύτιμη βοήθεια της Κας Μαρίζας Κωνσταντινίδη (CELT, Athens) και βέβαια του Κυρίου Σπύρου Δόικα (μην παρεξηγείτε τον πληθυντικό, κύριε Δόικα, ακόμα κρατάω τους τύπους, με τη σύμφωνη όμως γνώμη σας, θα χρησιμοποιώ τον ενικό).
Διαβάζοντας τις πληροφορίες για τα άλλα μέλη του βήματος αυτού, ένιωσα ότι έχω κι εγώ μια παρέα να απευθυνθώ και να συνομιλήσω για θέματα του επαγγέλματός μας, και όχι μόνο.  Από τα κείμενά σας κατάλαβα ότι έχω να κάνω με ανθρώπους που επιθυμούν πραγματικά να ανταλλάσσουν εμπειρίες, πληροφορίες και απορίες τους προκειμένου να προσφέρουν και να λάβουν τα μέγιστα από τον τομέα αυτό που λέγεται μετάφραση.  Επίσης κατάλαβα ότι όλοι διακρίνεστε από μεράκι γι΄ αυτή την τέχνη. Ελπίζω να με δεχτείτε στην παρέα σας με το ίδιο σκεπτικό.  Άλλωστε έχω την εντύπωση ότι η φύση της δουλειάς μας είναι τέτοια που συμβάλλει στη διεύρυνση της σκέψης μας και της οπτικής γωνίας με την οποία αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα.
Ελπίζω να μη σας κούρασα με τις "φιλοσοφίες"μου!  Βιράρω λοιπόν κι εγώ την άγκυρά μου κι ανοίγω πανιά μαζί σας!
Σας ευχαριστώ,
Ελευθερία
Title: Ελευθερία, καθηγήτρια Αγγλικών, μεταφράστρια
Post by: wings on 29 Jan, 2005, 11:52:36
Kαλημέρα, Ελευθερία και καλώς όρισες!!!

Προσωπικά, σε υποδέχομαι με πολλή χαρά γιατί σύμφωνα με όσα λες έχουμε βίους απολύτως παράλληλους τόσο στις πεποιθήσεις μας όσο και στις επαγγελματικές μας εμπειρίες.

Σιδεροκέφαλη, λοιπόν, στο φόρουμ και σου εύχομαι από δω και πέρα τα πράγματα στη δουλειά να σου έρχονται μόνον όπως εσύ τα θέλεις.

Title: Ελευθερία, καθηγήτρια Αγγλικών, μεταφράστρια
Post by: spiros on 29 Jan, 2005, 13:24:29
Ελευθερία καλώς όρισες!!!

Θα σε παρακαλούσα κατ' αρχάς να χρησιμοποιείς τον ενικό! Είμαι σίγουρος ότι η "ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει" γι' αυτό και πιστεύω ότι όταν αντλεί κανείς από τη συλλογική εμπειρία πολλών ανθρώπων βρίσκει πολύ πιο εύκολα λύσεις στις απορίες και τα προβλήματά του.

Αυτός βέβαια είναι και ο σκοπός του δημοσίου βήματος!