Ανο(η)σία της αγέλης!

spiros · 410 · 26618

Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.ethnos.gr/athlitismos/128965_super-league-epistrefei-o-kosmos-sta-gipeda-apo-tin-epomeni-agonistiki

Αναψε το «πράσινο φως» ώστε να επιστρέψει ο κόσμος στα ελληνικά γήπεδα. Ήταν κάτι που εδώ και καιρό ζητούσαν οι ομάδες αλλά και όλος ο φίλαθλος κόσμος. Δεν ήταν δυνατόν να είναι κλειστά μόνο τα γήπεδα και να γίνονται συναυλίες και... παραστάσεις. Σε πρώτη φάση δόθηκε το «οκ» για να γεμίσει μόνο το 5% με 10% των κερκίδων, με τις ομάδες να ζητούν να ανέβει το ποσοστό αυτό στο 15% με 20%.

Να επιστρέψει ο... "κόσμος"! Δηλαδή τα άθλια καγκούρια που συνωστίζονται -ΧΩΡΙΣ ΕΜΦΑΝΗ ΛΟΓΟ- στα γήπεδα εν μέσω πανδημίας! Ζήλεψαν -λέει- τις συναυλίες και τις παραστάσεις. ΜΑ, ΦΥΣΙΚΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠ' ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΙΟΣ. ΑΧΡΗΣΤΕΣ "ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ" ΕΙΝΑΙ ΟΛ' ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΖΩΑ, ΚΑΓΚΟΥΡΕΣ, ΗΛΙΘΙΑ ΚΤΗΝΗ που πλασάρεστε για άνθρωποι, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;
In dubio pro reo


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Αμετανόητοι οι Αγελάρχες -λυπάμαι πολύ και για όσους δημοσιογράφους αναπαράγουν αυτές τις απόψεις. Αυτές οι απόψεις θα έπρεπε να θάβονται βαθιά  στα άδυτα του διαδικτύου, όχι να αναπαράγονται σαν τον... ιό (virally): https://tvxs.gr/news/kosmos/strofi-stin-anosia-tis-agelis

Κι εδώ, όπως βλέπει κανείς, ο γνωστός καθηγητής (https://www.ethnos.gr/ygeia/129241_tzon-ioannidis-mikroteri-apo-02-i-pragmatiki-mesi-thnitotita-toy-koronoioy) που υποτιμάει τη θνησιμότητα από τον ιό, εξακολουθεί απτόητος:

Μία νέα μελέτη του καθηγητή Τζων Ιωαννίδη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που δημοσιεύθηκε στο «Bulletin of the WHO», το επίσημο επιστημονικό περιοδικό του ΠΟΥ και η οποία συνθέτει δεδομένα από 82 μελέτες σχετικά με τη θνητότητα του κορονοϊού, καταλήγει στην εκτίμηση ότι η διάμεση θνητότητα είναι 0,23% στο γενικό πληθυσμό και 0,05% στα άτομα κάτω των 70 ετών.
[...]
Η εκτίμηση για την πραγματική θνητότητα (infection fatality rate), δηλαδή την πιθανότητα να πεθάνει κάποιος που μολύνεται από τον κορονοϊό, αφορά την αναλογία των θανάτων σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων (όχι μόνο των διαγνωσμένων). Ο Γιάννης Ιωαννίδης βασίζεται κυρίως σε μελέτες ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του κορονοϊού (seroprevalence studies), που έγιναν έως το Σεπτέμβριο σε ομάδες από όλο τον κόσμο, από τις οποίες στη συνέχεια γίνεται εκτίμηση για το πόσο ποσοστό ανθρώπων του γενικού πληθυσμού έχει πραγματικά μολυνθεί.


Έχει άδικο, ωστόσο, και μπορούν να γίνουν παραπλανητικά για τον μέσο, άσχετο αναγνώστη τα όσα γράφει. Και ξέρετε γιατί; Διότι και η γρίπη έχει πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς, αλλά αυτοί -ακόμα και στις ελάχιστες περιπτώσεις που ανιχνεύθηκαν στο πλαίσιο μελετών (διότι ο κανόνας είναι να μην αναζητούνται καν)- ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΣΑΝΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗ ΛΕΝΕ οι υποστηρικτές της Αγέλης! ΟΤΑΝ ΜΕΤΡΑΜΕ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΤΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΝΟΣΗΣΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΛΩΣ ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΟΣΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΔΙΟΤΙ, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΟΣΗΣΕΙ ΠΟΤΕ, ΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΙΤΙΑ.

ΚΑΙ, ΕΥΤΥΧΩΣ, ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ: https://www.in.gr/2020/10/19/health/koronaios-politika-kai-oikonomika-symferonta-piso-apo-tin-proothisi-tis-anosias-tis-agelis/

Κοροναϊός : Πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα πίσω από την προώθηση της ανοσίας της αγέλης;

Το τελευταίο διάστημα, μαζί με το ζήτημα των lockdown έχει επιστρέψει στο προσκήνιο και η αντίσταση σε αυτά.

Στο πλευρό των πολιτών που έχουν εξαντληθεί από τα μέτρα που περιορίζουν τις ελευθερίες και αλλάζουν ριζικά την καθημερινότητά τους, και των – κυρίως δεξιών – πολιτικών δυνάμεων που βάζουν σε προτεραιότητα την υγεία της οικονομίας σε σχέση με αυτή του πληθυσμού, εσχάτως έχουν προστεθεί και φωνές από την επιστημονική κοινότητα.

Γιατί προωθείται μια αστήρικτη άποψη;

Είναι καιρός να σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για εμπεριστατωμένη επιστημονική άποψη. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι. Αντί για αυτό, θα πρέπει να είμαστε πιο καχύποπτοι γύρω από τα πολιτικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη Διακήρυξη. Λίγες ώρες μετά την παρουσίασή της, οι πολιτικές και ιδεολογικές επιδράσεις της ξεπέρασαν κατά πολύ την επιστημονική της αξία. Στις ΗΠΑ, το ζήτημα κατέκλυσε τα κοινωνικά δίκτυα.
[...]
Ήδη είναι ξεκάθαρο ότι η Διακήρυξη χρησιμοποιείται για να προωθήσει μια ατζέντα ελεύθερης αγοράς. Πράγματι, ορισμένοι συγγραφείς έχουν αμφισβητήσει αν είχε ποτέ ως στόχο την ενίσχυση της δημόσιας υγείας ή αν όλα τα κίνητρα ήταν ανέκαθεν καθαρά οικονομικά. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας Ρίτσαρντ Μέρφι, η Διακήρυξη ήταν «μια εξέγερση της οικονομίας του νεοφιλελευθερισμού που αποκαλύπτει την πλήρη αδιαφορία της για τα συμφέροντα οποιουδήποτε δεν μπορεί να «προσθέσει αξία» εντός του συγκεκριμένου συστήματος».
[...]
Όμως οι τρεις επιστήμονες που έγιναν τα πρόσωπα της Διακήρυξης, μπόρεσαν να στρέψουν την παγκόσμια προσοχή στο επιστημονικό βάρος των «βαριών» ακαδημαϊκών ονομάτων όπου εργάζονται: Στάνφορντ, Χάρβαρντ και Οξφόρδη.
[...]
Ιδρύματα και ινστιτούτα με που πρόσκεινται στον χώρο της δεξιάς, έχουν από καιρό επιδιώξει να καταστρέψουν την φήμη πολιτικών υπέρ της δημόσιας υγείας, όπως εκείνες που στοχεύουν στον περιορισμό της περιβαλλοντικής καταστροφής ή του καπνίσματος. Ορισμένες από τις τακτικές που έχουν χρησιμοποιηθεί από αυτούς τους οργανισμούς στο παρελθόν, επαναλαμβάνονται στη Διακήρυξη του Μπάρινγκτον: δυσφήμιση της επικρατούσας επιστημονικής άποψης, δημιουργία σύγχυσης για το ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας, και σπορά αμφιβολιών.
[...]
Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη: Η απόκτηση ανοσία[ς] της αγέλης μέσω των ανεξέλεγκτων λοιμώξεων είναι περιθωριακή άποψη που προωθείται από μια μειοψηφία που δεν έχει αποδείξεις για να στηρίξει τη θέση της. Αυτό που δεν είναι τόσο σίγουρο, είναι τα ακριβή πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω της. Και είναι καιρός να υπάρξει διάλογος γύρω από αυτά».


Ακριβώς! Και όχι μόνο διάλογος, αλλά και ΣΚΛΗΡΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΣΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΘΟΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΑΝΤΕ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
« Last Edit: 19 Oct, 2020, 20:49:51 by Asdings »
In dubio pro reo



Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.in.gr/2020/10/20/greece/koronaios-thessaloniki-pos-eftase-kai-pali-mia-anasa-prin-ton-portokali-synagermo-ti-lene-oi-loimoksiologoi/

Οι ειδικοί έχουν τονίσει πολλές φορές πως όσο χειμωνιάζει, τόσο πιο πολύ θα δυσκολεύουν τα πράγματα, καθώς ευνοείται η διασπορά του ιού σε κλειστούς χώρους.

Εκτός από τα διάσπαρτα κρούσματα και την πτώση της θερμοκρασίας, ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας θα μπορούσε να θεωρηθεί η έναρξη της νέας φοιτητικής χρονιάς.


Ακριβώς!!! ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΟΥΠΕΡΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ; ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΙ ΤΕΧΝΟΦΟΒΙΚΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΣΕ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΚΑΙ "ΔΕΞΙΟΙ" (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τους), ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ;

Και τα Γιάννενα, και η Κοζάνη, και η Κόρινθος, ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!!! ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..!

ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΣΟΓΛΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΦΟΙΤΗΤΕΣ", ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΠΡΩΙ-ΒΡΑΔΥ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΙΟ ΑΠ' ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ... ΚΑΙ ΔΩΣ'ΤΟΥ ΟΛΗ ΜΕΡΑ Μ@Λ@ΚΙ@ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΑ ΚΩΛΟΜΠΑΡΑ κ.λπ.
In dubio pro reo


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.ethnos.gr/ellada/129273_ilias-mosialos-i-parembasi-gia-ton-influencer-poy-pethane-apo-koronoio-kai-den

Γράφει ορθότατα ο κ. Μόσιαλος:

«Σε τι διαφέρει αυτή η πανδημία από τις προηγούμενες; Προφανώς αυτή η ερώτηση πρέπει να τεθεί σε πιο συγκεκριμένο πλαίσιο, για να απαντηθεί επαρκώς. Αλλά, θα σταθώ στο ότι ζούμε την πανδημία του COVID-19 σε μια εποχή αναφοράς γεγονότων σε πραγματικό χρόνο. Στην εποχή των smartphones και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης που διευκολύνουν την επικοινωνία αλλά και τη διαδικτυακή παραπληροφόρηση.

Την παραπληροφόρηση, που έβλεπα από την αρχή να υποβαθμίζει την απειλή της νόσου, και να προβάλει ακόμα και θεωρίες συνωμοσίας που ισχυρίζονταν πως η πανδημία σχεδιάστηκε. Και πόσα άλλα αβάσιμα αλλά ‘εύπεπτα’ νέα. Στα τέλη Ιανουαρίου μαζί με συνεργάτες μου από το LSE δημοσιεύσαμε, στη Βρετανική Ιατρική επιθεώρηση, ένα άρθρο για τις φωνές των ειδικών που δεν ακούγονται, εν μέσω μιας θάλασσας διαδικτυακών ‘ειδικών’. Αναφερόμασταν -μεταξύ άλλων- στις ήπιες φωνές των επιστημόνων, που βασίζονταν στα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών. Και ενώ τα θύματα της νόσου του COVID-19 αυξάνονταν, η παραπληροφόρηση φαινόταν να κερδίζει έδαφος έναντι της έγκυρης επιστημονικής διαχείρισης.

Ποιοι είναι αυτοί οι ‘διαδικτυακοί ειδικοί’; Πάρα πολλοί, και με διαφορετικό δυναμικό διάτρησης και επιρροής του ευκολόπιστου κοινού. Κάποιοι ευτυχώς στην πορεία άλλαξαν γνώμη και δυστυχώς, κάποιοι προσβλήθηκαν οι ίδιοι από τον ιό.

Ένας από αυτούς που αρχικά δεν πίστευαν στη σοβαρότητα της νόσου του COVID-19 ήταν ο Dmitriy Stuzhuk: ένας 33χρονος Ουκρανός σταρ των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, που τον ακολουθούσαν στο Instagram 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι. Σε τι ήταν ειδικός ο κύριος Stuzhuk να κρίνει τις επιπτώσεις του κορονοϊού; Όπως και πολλοί άλλοι, ήταν ένας influencer που μοιραζόταν συμβουλές που σχετίζονται με την υγεία, τη διατροφή και την άσκηση.
[...]
Πόσο κρίμα όμως για ένα υγιή νέο άνθρωπο με 3 μικρά παιδάκια να μην τα καταφέρει. Δεν γράφω για τον Ντμίτρι για να τον καταδικάσω, λυπάμαι πάρα πολύ που δεν τα κατάφερε. Ανησυχώ όμως, γιατί -δυστυχώς- υπάρχουν ακόμα «εμπειρογνώμονες» που παρέχουν ανακριβείς ή συνωμοτικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Και ακόμα πιο κρίμα είναι ότι πολλοί τέτοιοι ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!
« Last Edit: 20 Oct, 2020, 15:06:41 by Asdings »
In dubio pro reo



Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.in.gr/2020/10/24/greece/koronaios-o-fonikos-ios-xtypa-tous-neous-alla-skotonei-tous-ilikiomenous-dramatiki-ekklisi-eidikon/

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων έχουν προσβληθεί μετά από επαφή με νεότερες ηλικιακά ομάδες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κοροναϊό στο Υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων έχει αποδείξει ότι ο ιός μεταφέρεται από γενιά σε γενικά, δηλαδή από τα νεότερα μέλη της οικογένειας στα μεγαλύτερα.

“Για εμάς η έκκληση, η παράκληση είναι απέναντι στους νέους ανθρώπους. Θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. Και προφανώς σχετίζονται και τα στοιχεία αυτά των νέων ανθρώπων και με τη διασκέδαση, αυτή είναι η πραγματικότητα, και με το συγχρωτισμό”, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.


Καταραμένοι να είναι όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι, σε τέτοιες περιόδους της ανθρωπότητας, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ "ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΑΥΤΟΙ! Υπάρχουν εναλλακτικές: Ας παίξουνε παιχνίδια στον υπολογιστή, ας "τσατάρουνε" όλη μέρα στο Facebook ή στα τηλέφωνα, ας ανταλλάσσουν παλιότερες φωτογραφίες τους ή ας τραβάνε καινούργιες στα σπίτια τους, ας βάλουνε μουσική και ας χορεύουν στο σαλόνι τους, ας κάνουνε αβέρτα cybersex, στην τελική. ΤΟΣΟ ΖΩΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΠ, ΜΠΑΡ, ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ; ΤΟΣΟ ΠΙΑ;

Ορίστε κατάντια: https://www.ethnos.gr/ellada/130112_koronoios-i-diaskedasi-ektoxeyse-ta-kroysmata-stis-serres-trehoyn-na-prolaboyn

Σύμφωνα με τον νομίατρο Σερρών, Αναστάσιο Αναστασιάδη, αρκετά από τα κρούσματα στις Σέρρες συνδέονται με τη διασκέδαση. Οι περισσότεροι είναι φοιτητές στις Σέρρες, ενώ άλλοι εργάζονται σε νυχτερινά μαγαζιά των Σερρών, δεν έχουν σχέση μεταξύ τους και μόνο σημείο σύνδεσης είναι οι χώροι διασκέδασης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε ειδική αναφορά στους νέους μετά την έκτακτη σύσκεψη στις Σέρρες το πρωί της Κυριακής.


Συνεχίζουν ακάθεκτα τα ΚΤΗΝΗ!!! Αλλά δεν φταίνε ΜΟΝΟ αυτοί, φταίει και ένα ΡΥΠΑΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που τόσα χρόνια τους ΕΘΙΣΕ σ' ένα ΧΥΔΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, όπου "διασκέδαση" θεωρείται ο συνωστισμός, τα ντεσιμπέλ και τα μεθύσια, με ό,τι άλλη κακουργία διαπράττεται όταν τα άτομα βρίσκονται σε τέτοιες καταστάσεις! ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΙ ΜΠΑΡΟΒΙΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!
« Last Edit: 25 Oct, 2020, 14:19:56 by Asdings »
In dubio pro reo


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.in.gr/2020/10/25/plus/features/karantina-metro-tis-apomonosis-ana-tin-yfilio-apo-mesaiona-eos-simera/

Η Γηραιά Ήπειρος ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεμπερδέψει με την πανώλη. Ένα νέο ξέσπασμα στις αρχές του 17ου αιώνα σημαίνει συναγερμό στην καρδιά της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Η απόφαση που λαμβάνεται από τις Αρχές είναι να σταματήσουν τα δημόσια θεάματα σε περίπτωση που ο αριθμός των θυμάτων ξεπεράσει τα τριάντα την εβδομάδα.


Δεν ξέρω αν καταλάβατε: τότε, με πανούκλα, βάζανε lockdown στις συναθροίσεις με "μόνο" 30 θύματα την εβδομάδα. Σήμερα αρνούνται να βάλουνε lockdown στις συναθροίσεις ακόμα και με... 1000 θύματα την ημέρα!!! Οι παλιοί είχανε περισσότερη ανθρωπιά, και περισσότερη διορατικότητα, θα έλεγα. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΒΛΕΠΑΝΕ ΜΑΚΡΙΑ!!!

Περίπου σαράντα χρόνια αργότερα, ένα μικρό χωριό της αγγλικής υπαίθρου θα γινόταν το σύμβολο της μάχης κατά των πανδημιών, με το πρώτο όπλο που επιστρατεύει η ανθρωπότητα από την εποχή του Μεσαίωνα έως σήμερα και δεν είναι άλλο από την καραντίνα. Η πανώλη έφθασε στο χωριό από ένα ράφτη, ο οποίος επέστρεψε από το Λονδίνο με ρούχα γεμάτα ψύλλους.

Για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού [ΛΑΘΟΣ: εννοεί του βακτηρίου] και έπειτα από τις υποδείξεις του τοπικού πάστορα, οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να θέσουν εαυτούς σε απομόνωσηατά τη διάρκεια της καραντίνας έπαιρναν τρόφιμα που τους άφηναν στην είσοδο του χωριού και τα οποία πλήρωναν με νομίσματα που προηγουμένως είχαν απολυμάνει με ξίδι. Η καραντίνα δε θα έληγε παρά ένα χρόνο αργότερα και αφού η πανώλη είχε εξοντώσει τα δύο τρίτα των κατοίκων.


Τότε κάνανε lockdown ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ. Και μάλιστα με σοφή υπόδειξη της Εκκλησίας!!! Τώρα οι... δυο βδομαδούλες τους πέφτουνε too much, δεν τους αντέχουνε τους "περιορισμούς", τα μπαρόβια ΣΚ@ΤΟΦΛΩΡΑΚΙΑ!!! Και, σκεφτείτε, τότε μιλάγαμε για βακτήριο, ΟΧΙ για ιό (παρότι το άρθρο, εντελώς εσφαλμένα, γράφει για "ιό"). Ως γνωστόν, τα βακτήρια σκοτώνονται πολύ πιο εύκολα. Οι επιφάνειες απολυμαίνονται ακόμα και με το απλό και αγνό ξιδάκι! Και σήμερα, που έχουμε το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΕΡΑΣ στις ζωές μας, που δεν σκοτώνεται ΟΥΤΕ ΜΕ ΧΛΩΡΙΝΗ (εκτός αν είναι σε... εντελώς ειδική ποσόστωση που υπολογίζεται με... ειδική μαθηματική εξίσωση), ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ το παίζουνε... δύσκολοι με το lockdown. ΠΟΣΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΦΕΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΙΩΝΕΣ...

Η αμερικανική Σαμόα, πάλι, θα γινόταν την εποχή της ισπανικής γρίπης το πιο λαμπρό παράδειγμα ταχύτητας στη λήψη μέτρων.

Χάρη στην καραντίνα που επέβαλε έγκαιρα ο κυβερνήτης, Τζον Μάρτιν Πόγιερ, το μικρό σύμπλεγμα του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού έγινε ένα από τα ελάχιστα μέρη στον κόσμο όπου δεν καταγράφηκε ούτε ένα κρούσμα, ενώ την ίδια ώρα η γρίπη θέριζε στη γειτονική Δυτική Σαμόα – εκεί ο τοπικός κυβερνήτης, Ρόμπερτ Λόγκαν, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο αλλά και αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια από τον Τζον Μάρτιν Πόγιερ.


Κι σ' αυτή την περίπτωση το lockdown υπήρξε ΣΩΤΗΡΙΟ!!! Ενώ ο ΑΡΝΗΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ Δ. Σαμόας ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ τους υπηκόους του σε θάνατο, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ "ΗΓΕΤΕΣ" ΤΟΥ... "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ" ΚΟΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝΕ ΤΗΝ (ΠΑΡΑ-)ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!!!
« Last Edit: 25 Oct, 2020, 15:34:05 by Asdings »
In dubio pro reo


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://tvxs.gr/news/ellada/ygeionomiki-krisi-pos-i-kybernisi-exase-ton-elegxo

Ανάλογες αντιρρήσεις εκφράζονται από τους λοιμωξιολόγους και για τα πιθανά νέα μέτρα που αναφέρονται στις διαρροές, στα οποία υπάρχουν και πάλι εξώφθαλμες αντιφάσεις. Για παράδειγμα, δεν μπορεί η κυβέρνηση να ενοχοποιεί και να στοχοποιεί σταθερά τους νέους για την μετάδοση του ιού, και από την άλλη να προειδοποιεί με απαγόρευση μετακινήσεων για τους πολίτες άνω των 65 που εμφανίζονται ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η αντιπολίτευση λέει ό,τι νά 'ναι! Για να δείξει ότι είναι με το μέρος των νέων, τους αθωώνει από την απόλυτα πραγματική ευθύνη τους για τις υπερμεταδόσεις. Παρομοίως, η κυβέρνηση, που άδικα την κατηγορεί η αντιπολίτευση ότι στοχοποιεί τους νέους, επιλέγει να μην επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας στους νέους, αλλά στους... ηλικιωμένους, που -όπως σωστά γράφει η αρθρογράφος- "εμφανίζονται ιδιαίτερα προσεκτικοί". Όμως, σε αντίθεση με αυτό που μοιάζει να υπονοεί η αρθρογράφος, η κυβέρνηση δεν το κάνει αυτό για να... τιμωρήσει τους ηλικιωμένους, αλλά επειδή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ @ΡΧΙΔΙ@ να επιβάλει τα σωστά μέτρα στους νέους που -όπως είπε κι ο πρωθυπουργός πρόσφατα- "βράζει το αίμα τους"!!!

Τι να πει κανείς; Απλώς ξεφτίλα απ' όλες τις μεριές... Δεν είναι εποχές να υποστηρίζει κανείς κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα... Όλοι ρόμπες είναι, ο καθένας με τον τρόπο του!

Ασφαλώς, αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο της Ελλάδας: στη Γαλλία, αριστερή και δεξιά αντιπολίτευση μ@λ@κίζονται ομαδικώς (https://www.protothema.gr/world/article/1058666/sto-haos-tou-koronoiou-i-gallia-ta-imerisia-krousmata-xeperasan-ta-50000-sumvainei-gia-proti-fora-stin-europi/):

Σε σύγκριση με την προηγούμενη Άνοιξη, η αντιπολίτευση, της αριστεράς όπως και της δεξιάς, ύψωσε τους τόνους στο κοινοβούλιο, εκφράζοντας ανησυχία για το γεγονός ότι «τίθενται μεταξύ παρενθέσεων οι ατομικές ελευθερίες» από αυτή την «ατομική βόμβα» της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΙ; ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΨΟΦΑΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ... ΘΙΧΤΟΥΝ ΟΙ... "ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ"; ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΔΕΞΙΟΙ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!!!

Και, δυστυχώς, και το ΚΚΕ στον ίδιο νεοφιλελεύθερο δρόμο βαδίζει: φανατικά κατά των lockdown!!! https://www.in.gr/2020/10/26/politics/koronaios-kata-ton-lockdown-o-koutsoumpas-zitise-allou-eidous-metra/

ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΙΑ; ΟΛΟΙ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...
« Last Edit: 26 Oct, 2020, 15:54:36 by Asdings »
In dubio pro reo


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.in.gr/2020/10/21/plus/perierga/epeisodiaki-ptisi-epivatis-xtypise-aerosynodo-pou-tis-ekane-paratirisi-gia-ti-maska/

Το κίνημα κατά της μάσκας έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που «αρνητές» έχουν επιτεθεί σε άτομα επειδή τους έκαναν παρατήρηση.

Σε μια πτήση προς Μαϊάμι από την Ατλάντα μια επιβάτης χτύπησε στο πρόσωπο μία αεροσυνοδό που της ζητούσε να καθίσει και να βάλει την ζώνη και την μάσκα της.

Η γυναίκα εξαγριωμένη φωνάζει και χειρονομεί προς το μέλος του πληρώματος καμπίνας και στην συνέχεια την χτυπά.

«Δεν έπρεπε να με αγγίξεις. Με έσπρωξες», ακούγεται να λέει η γυναίκα επανειλημμένα, φορώντας τη μάσκα της κάτω από το πηγούνι της, και όχι πάνω από τη μύτη και το στόμα της.


Πάλι καλά που δεν κατηγόρησε την αεροσυνοδό και για... ρατσισμό!
In dubio pro reo


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.vita.gr/2020/11/01/ygeia/apokalypsi-kikilia-sta-skaria-to-sxedio-emvoliasmou-gia-ton-koronaio/

Είπε, εξάλλου, ότι «τώρα βρισκόμαστε στη φάση που η επιπολαιότητα των λίγων καταστρέφει την υπευθυνότητα των πολλών και τελικά θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων. Αυτή η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων προκλήθηκε κυρίως από αυτή την αντίληψη: «Έλα μωρέ, σιγά μην κολλήσω»» επισημαίνοντας πως «δεν είναι σε καμία περίπτωση ελληνικό το φαινόμενο, δεν μπορώ να πω δηλαδή, ότι η δική μας κοινωνία είναι απείθαρχη και αδιάφορη. Τα ίδια και πολύ χειρότερα, μάλιστα, συμβαίνουν σε όλες τις χώρες».
[...]
«Εδώ, όμως, έχουμε να κάνουμε με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και έχουμε χρέος στους συνανθρώπους μας, στους φίλους μας, στην οικογένειά μας, να αυτοπειθαρχήσουμε» ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Βασίλης Κικίλιας.
In dubio pro reo


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.in.gr/2020/11/02/apopsi/telos-tis-diglossias/

Η πανδημία δεν ενδιαφέρεται να ακούσει τις απόψεις μας, όσο λογικές, διαταραγμένες ή και εντελώς ηλίθιες και αν είναι αυτές. Ποσώς τη νοιάζει εάν πιστεύουμε ότι εξυπηρετεί συμφέροντα καταχθόνιων μαικήνων μέσω της παγκόσμιας φτωχοποίησης, ότι θέλει να καταστρέψει την Ορθοδοξία μας – και όλα τα υπόλοιπα θρησκευτικά δόγματα, προφανώς για ξεκάρφωμα – ή να ενταφιάσει τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα ολονύκτια γλέντια και την πρόσβασή μας στην ελεύθερη πληροφόρηση. Η πανδημία απολαμβάνει ένα γερό φαγοπότι, είτε της στρώσει το τραπέζι μια στρατιωτική παρέλαση είτε μια θεία μετάληψη είτε μια πορεία για το Πολυτεχνείο. Η πανδημία λιγουρεύεται εξίσου τους στρατόκαυλους, τους θρησκόληπτους και τους αντιεξουσιαστές. Κι εν πάση περιπτώσει – εδώ βάζω το χέρι μου στη φωτιά – το τελευταίο που την απασχολεί είναι αν στις επόμενες εθνικές εκλογές θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Νέα Δημοκρατία. Γι’ αυτό σας λέω, παιδιά: πάει στράφι η διγλωσσία.

Το καταλάβατε, Αγέλες κι Αγελάρχες; Που γεμίσατε κρούσματα τη χώρα με τις ανεύθυνες συμπεριφορές σας και τις εμμονές σας με "διασκέδαση", διαδηλώσεις, θρησκευτικές συνάξεις και παρελάσεις; Κτήνη!
In dubio pro reo


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73949
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Παναγιώτη, δεν χρειάζεται να βρίζουμε κάποια ομάδα του πληθυσμού. Όπως βλέπεις, σε όλη την υφήλιο έχουμε κρούσματα από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ψυχραιμία, λοιπόν!
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Τι ψυχραιμία βρε Βίκυ μου; Για να διατηρήσει κανείς την ψυχραιμία του, πρέπει να υπάρχουν κάποια δεδομένα που να τη δικαιολογούν. Και αυτή τη στιγμή καταρρέουν όλα τα δεδομένα στην Ελλάδα, και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Αμερικής... Όσο για τις ηλικιακές ομάδες, συμφωνώ μαζί σου, γι' αυτό και από πάνω μπινελίκωσα όσους συμμετέχουν σε συγκεκριμένες μαζικές εκδηλώσεις, ανεξαρτήτως ηλικίας! Το θέλουνε το βρισιματάκι τους... Έτσι κι αλλιώς είναι ανώνυμο, γενικό και αόριστο, δεν διώκεται ποινικά ;-)
In dubio pro reo


Raiden

  • the translation is out there
  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 135
    • Gender:Male
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά στην Ουαλία απαγόρεψαν και την πώληση βιβλίων μες στα μη απαραίτητα.
Επίσης, υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στους συνωμοσιολόγους και τους σκεπτικιστές.
Πολύ φοβάμαι ότι στη χώρα μας θα στοχοποιούν ακόμα και ανθρώπους που υπηρετούν την επιστήμη.
Κι ύστερα βλέπουμε τον Μπιλ Γκέιτς και τον κάθε άλλον παπαρολόγο που δεν έχουν καμία σχέση με την ιατρική
να χώνονται στα χωράφια άλλων διακεκριμένων επιστημόνων. Από πού κι ως πού ο Μπιλ Γκέιτς να ασχολείται με εμβόλια και να μιλάει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ; Εμένα μου φαίνονται πολύ ύποπτα όλα αυτά.
Όταν περιμένει από μένα η κυβέρνηση και ο κάθε λειμωξιολόγος να φέρω ατομική ευθύνη το πράττω.
Αυτοί από τη μεριά τους τι έπραξαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες; Όλο το καλοκαίρι τι έκαναν;
Επόμενο δεν ήταν να φτάσουμε πάλι εδώ; Τα ήξεραν όλα αυτά.

https://theduran.com/uk-eu-enter-second-wave-of-lockdowns/
« Last Edit: 02 Nov, 2020, 15:27:49 by Raiden »
In a time of universal deceit telling the truth becomes a revolutionary act.


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73949
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Raiden, ασφαλώς τα ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα. Γιατί έχουν στο μυαλό τους άλλα πράγματα, ύποπτα.

Εδώ ο Τραμπ σκέφτεται να απολύσει τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο των ΗΠΑ για να κρύψει τις δικές του πομπές.
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Καλά, ο Τραμπ το έχει τερματίσει γενικότερα!!! Νομίζω ότι είμαστε σε μια εξαιρετικά ζοφερή περίοδο της ιστορίας, όπου ηγέτες και λαοί είναι θεοπάλαβοι. Οι λίγοι γνωστικοί ζούνε εφιαλτικά κάθε μέρα, γνωρίζοντας ότι είναι στα χέρια αυτών των αγυρτών...

Και μη μου πείτε ότι ήταν πάντα έτσι η ανθρωπότητα. Πέρασε και σχετικά καλές φάσεις, με περισσότερο ορθολογισμό και αλληλεγγύη...
In dubio pro reo


 

Search Tools