Ευθύνη του κράτους απέναντι σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του

wings · 246 · 14886

Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts

Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.tovima.gr/2020/10/06/society/koronoios-to-teleytaio-xtypima-sti-dimosia-ekpaideysi/

Το φιάσκο με τις μάσκες

Ετσι, πανδημία, μάσκες και καταλήψεις μπλέχτηκαν φέτος σε ένα σφιχτό «κουβάρι», με πολλούς να αποδίδουν μέρος της ευθύνης στην πρόχειρη προετοιμασία της σχολικής χρονιάς από το υπουργείο Παιδείας και στα τμήματα που λειτουργούν ασφυκτικά και χωρίς υποδομές.

Στα παραπάνω, το πραγματικό φιάσκο με τις υπερμεγέθεις μάσκες που στάλθηκαν στα σχολεία, αλλά και οι «αρνητές της επιστήμης» έφτιαξαν ένα εκρηκτικό μείγμα που τελικά οδήγησε έως και σε πολιτική στρατολόγηση 16χρονων και 17χρονων παιδιών μέσα στον χώρο της εκπαίδευσης. Μεγάλος ασθενής έτσι και εφέτος η δημόσια εκπαίδευση της χώρας. «Με τις καταλήψεις αυτός που χάνει είναι ο μαθητής και το δημόσιο σχολείο» λέει ο κ. Ευάγγελος Γούμενος, διευθυντής στο 2ο Λύκειο Παλλήνης. «Δεν είναι τυχαίο ότι την περίοδο της κρίσης τα ιδιωτικά σχολεία χτίζουν νέες πτέρυγες» συνεχίζει χαρακτηριστικά.

[...]

«Βλακεία η κατάληψη για τις μάσκες»

Αλλοι μαθητές έφτιαξαν την κίνηση «Change The World GR» για να εκφράσουν τις απόψεις τους. «Μου φαίνεται βλακεία το να γίνεται κατάληψη για τις μάσκες, καθώς αυτές μάς προστατεύουν» λέει το μέλος της, η 16χρονη Μαριλίνα Κιούση, που διαφωνεί με όσα βλέπει τις τελευταίες ημέρες. «Χωρίς αυτές υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού, θα κολλήσουμε όλοι, όπως και οι γονείς μας. Σχετικά με το ότι το σχολείο πρέπει να ορίσει λιγότερα άτομα ανά τμήμα, συμφωνώ, και υπάρχουν τρόποι για να γίνει αυτό. Οι καταλήψεις όμως δίνουν την εντύπωση πως είμαστε χούλιγκανς και κανείς δεν θα υλοποιήσει τα αιτήματα που έχουμε, γιατί δεν θα μας πάρει στα σοβαρά».


Μια χαρά τα είπε η κοπελιά! Αλλα δυστυχώς υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που προσπαθούν να επωφεληθούν από το γενικότερο μπάχαλο -όταν δεν το προκαλούν οι ίδιες, εξ ού και "μπαχαλάκηδες". Αυτές οι δυνάμεις χειραγωγούν τα παιδιά και τα κάνουν να νομίζουνε ότι κάθε ξεσηκωμός και κάθε αναταραχή είναι κάτι το "επαναστατικό" και "ηρωικό". Αμ δε!!!

Να κάνανε καταλήψεις ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, να έλεγα ευχαρίστως ένα μεγάλο "ΝΑΙ"!!! Έτσι μάλιστα!!!
« Last Edit: 07 Oct, 2020, 12:45:50 by Asdings »
In dubio pro reo



wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73947
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Με 200 ευρώ το μήνα ζει 1 στους 8

Μπροστά στον κίνδυνο φτωχοποίησης με πάγιο χαρακτήρα βρίσκεται ένα τεράστιο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ που έδωσε στη δημοσιότητα την Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση.

Η έκθεση κάνει λόγο για μείωση μισθών, επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, de facto κατάργηση του 8ώρου και δραματική αύξηση όσων ζουν με μισθούς κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Οι μελετητές επισημαίνουν πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία να βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των νοικοκυριών, διαφορετικά η φτωχοποίηση ενός τεράστιου μέρους του πληθυσμού θα έχει πάγιο χαρακτήρα και η κοινωνική συνοχή θα διαρραγεί.

Σύμφωνα με την έκθεση, περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι ζουν με 534 ευρώ το μήνα για πάνω από 3 μήνες, ενώ ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά 10% το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2019.

Οι 3 στους 10 λαμβάνουν αποδοχές μικρότερες από τον κατώτατο μισθό, το ύψος του οποίου – παρά την αύξηση του 2019 – βρίσκεται κάτω από το όριο φτώχειας.

Οι 7 στους 10 έχουν μισθούς κάτω από 1.000 ευρώ.



Όπως τονίζουν οι μελετητές, «ένα πολύ μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού είτε βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας (σε αναστολή που διαρκεί πάνω από 3 μήνες) είτε καταγράφεται ως άνεργο είτε εργάζεται λαμβάνοντας μισθούς οι οποίοι βρίσκονται χαμηλότερα, έως πολύ χαμηλότερα, του ορίου της φτώχειας».

Το Β’ τρίμηνο του 2020 ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε από 885 ευρώ το β’ τρίμηνο του 2019 σε 802 ευρώ το β’ τρίμηνο του 2020, δηλαδή μειώθηκε περίπου 10%. Στο ίδιο διάστημα το ποσοστό των απασχολουμένων που λάμβανε από 0 έως 200 ευρώ 12πλασιάστηκε, καθώς αυξήθηκε από 1% σε περίπου 12%. Η αύξηση αυτή αγγίζει τις 11,2 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ την ίδια στιγμή, τα άτομα που λάμβαναν αποδοχές μεταξύ 200 και 1.200 ευρώ μειώθηκαν κατά 11,3 ποσοστιαίες μονάδες.
[...]

Πηγή: https://tvxs.gr/news/ellada/enas-stoys-8-zei-me-200-eyro-mina
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.in.gr/2020/10/24/apopsi/o-seferis-ellada-kai-epoxi-ton-teraton/

Απόσπασμα από θαυμάσιο άρθρο του Β. Σ. Κανέλλη:

Πώς να μην αντιδράς όταν το μίσος, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, η ανοησία, ο ακραίος λαϊκισμός έχουν επικρατήσει στο πολιτικό προσωπικό;

Ανθρωποι ανίκανοι, επικίνδυνοι, γελοίοι και πολλές φορές επικίνδυνοι ορίζουν με τις αποφάσεις τους τις ζωές μας.

Μια χώρα χύμα, που βλέπει να χάνονται οι ηλικιωμένοι παππούδες και γιαγιάδες ή που βλέπει νέα παιδιά να χτυπιούνται από τον επικίνδυνο ιό, αλλά δεν είναι ικανή να καταλάβει το προφανές.

Πάρτι στις πλατείες, συνωστισμός, καμιά τήρηση κανόνων, τσαμπουκάς αλλά και δυσπιστία για 2 στους 10 Ελληνες που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κοροναϊός.

Μια Ελλάδα που ενώ λάμπει από τον εκπληκτικό ήλιο της και ξεχωρίζει από τα μοναδικά χρώματα, κατά βάθος είναι σκοτεινή.

Και το κυριότερο: Μια Ελλάδα που έβγαλε έναν Ελύτη, έναν Σεφέρη, έναν Ρίτσο ή Καβάφη, σήμερα να μην έχει να επιδείξει καμιά επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Και να συζητείται μόνο για κακό.

Είναι σίγουρο ότι ο σπουδαίος νομπελίστας ποιητής μας έβλεπε μπροστά όταν μιλούσε για τέρατα και όταν απηύθυνε έκκληση να βρούμε τον άνθρωπο. Χάθηκε ο άνθρωπος, χάθηκε ο Ελληνας, το ελληνικό φιλότιμο, η φιλοξενία, η περηφάνια.

Η εποχή των τεράτων είναι εδώ.
In dubio pro reo



wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73947
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Συσσίτια για άπορους καλλιτέχνες στη Θεσσαλονίκη (του Απόστολου Λυκεσά)

Στα όρια της ανέχειας εκατοντάδες άνθρωποι των τεχνών: η πανδημία επιδείνωσε την ήδη ζοφερή κατάσταση, η κυβέρνηση παραμένει εκκωφαντικά απούσα και η μόνη απάντηση είναι η αλληλοϋποστήριξη ● Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας βρίσκει ανταπόκριση, η συνεργασία με το M-eating Hub εξασφαλίζει ποιοτικά προϊόντα, οι προσφορές αυξάνονται καθημερινά όπως, δυστυχώς, και η ζήτηση για ένα αξιοπρεπές γεύμα...

«Φτάσαμε στ’ ανείπωτα». Δεν είναι πια στίχος, είναι κυριολεξία, καθώς ό,τι άρχισε στις 19 Οκτωβρίου συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα: συσσίτια για καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης. Με διανομή σε 70 νοικοκυριά από τις πρώτες μέρες και, σύμφωνα με τις προβλέψεις από τις εγγραφές και το ενδιαφέρον συλλόγων, μέχρι τέλος του ερχόμενου μήνα αναμένεται να φτάσουμε στον ασύλληπτο αριθμό διανομής επισιτιστικής βοήθειας σε 500 οικογένειες.

Είναι τόσο εξωφρενικό το γεγονός όσο και ντροπιαστικό για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για την κυβέρνηση της χώρας να γνωρίζεις ότι μουσικοί, εικαστικοί, ηθοποιοί και τόσες άλλες κατηγορίες καλλιτεχνών δεν έχουν τη δυνατότητα σήμερα να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για επιβίωση. Οι άνθρωποι που με τις μουσικές τους μας συνόδευσαν στις χαρές μας, αυτοί που απάλυναν καημούς, έβαλαν χρώμα στη ζωή μας και ανέδειξαν πάνω σε ένα σανίδι τα πάθια μας, αυτοί οι άνθρωποι πεινάνε!
[...]
Πηγή: https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/266235_syssitia-gia-aporoys-kallitehnes-sti-thessaloniki
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/imoyn-sti-thesi-toy-sotiri-tsiodra-simera-tha-eixa-paraitithei

Τη στιγμή που χάθηκε ο έλεγχος της υγειονομικής κρίσης, αποκαλύπτοντας τις κυβερνητικές ευθύνες τόσο για την υγειονομική υποτροπή, όσο και για την ανικανότητα διαχείρισής της, τη στιγμή που η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, πριν καν μπει ο χειμώνας, είναι οριακή για τις αντοχές του, αποκαλύπτοντας τις κυβερνητικές ευθύνες για την απουσία οργάνωσης και προετοιμασίας εδώ και 8 μήνες, τη στιγμή που η απειλή για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την οικονομία, βρίσκεται στα κόκκινα, η κυβέρνηση συλλαμβάνεται να τυρβάζει περί άλλα.

Και αντί να αγωνίζεται να βρει πόρους για να προστατέψει τη δημόσια υγεία από την διογκούμενη υγειονομική απειλή, ενισχύοντας τις δημόσιες δομές της υγείας για την αναβάθμιση της υγειονομικής φροντίδας και της παιδείας και των μεταφορών για τον περιορισμό της μεγάλης μετάδοσης της πανδημίας σε μαζικούς χώρους που πλήττονται από συνωστισμούς, εκείνη ανακοινώνει επιπλέον χρηματοδότηση των ΜΜΕ με άλλα 2 εκατομμύρια Ευρώ.

Και την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αντί να επικεντρώσει το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές της στο πως θα στηρίξει τις χιλιάδες επιχειρήσεις που πλήττονται από την ύφεση και απειλούνται με λουκέτο, αλλά και τα εκατομμύρια των εργαζομένων που σε συνθήκες fast track οδηγούνται σε ανεργία, εκείνη με το βλέμμα στην πολιτική της επιβίωση, ασχολείται με μια επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης, καθοδηγώντας τα χρηματοδοτούμενα από την ίδια ΜΜΕ πως θα υποστηρίξουν καλύτερα την κυβερνητική προπαγάνδα.
[...]
Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι όργανο κανενός και δεν επιτρέπεται να τίθεται υπό την προστασία της κυβέρνησης, έναντι δήθεν επιθέσεων από πλευράς της αντιπολίτευσης. Ο Τσιόδρας και ο κάθε Τσιόδρας δεν είναι κυβερνητικός υπάλληλος. Είναι ανεξάρτητος επιστήμονας. Το επόμενο θύμα τα κυβέρνησης από τις χτεσινές αποκαλύψεις ήταν η ανεξαρτησία της επιστήμης. Η επιστήμη για να είναι αξιόπιστη και αντικειμενική, πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να μην ελέγχεται από πολιτικά κέντρα και επικοινωνιακά επιτελεία. Αν ήμουν στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα, μετά τα όσα δημοσιοποιήθηκαν χτες σε βάρος του, θα είχα παραιτηθεί.


Ποιος μπορεί να μην οργίζεται όταν: α) βλέπει τους επιστήμονες να εργαλειοποιούνται; β) βλέπει ότι τα λεφτά με τα οποία μπορούσαν να στηρίξουν την τηλεργασία τα ρίχνουνε όλα στα ΜΜΕ; Χώρα των καναλαρχών, Ελλάς κατ' όνομα...
« Last Edit: 30 Oct, 2020, 16:49:01 by Asdings »
In dubio pro reo


 

Search Tools