Μέτρα και λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 διεθνώς

wings · 372 · 28854

Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://m.must.com.cy/gr/people/news/etsi-proekypsan-ta-xthesina-104-kroysmata

Όπως θα δείτε αν μπείτε στον σύνδεσμο, η Κύπρος αναφέρει με άφθονες λεπτομέρειες τις συνθήκες εντοπισμού, τα συμπτώματα και του πιθανούς τρόπους μετάδοσης για κάθε κρούσμα.

Και έτσι αναφέρουν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ -και πολύ καλά κάνουνε- τις επιχειρήσεις στις οποίες βρέθηκε κρούσμα:

https://m.must.com.cy/gr/people/news/s-aytes-tis-epixeiriseis-entopistikan-kroysmata-koronoioy

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ... ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΒΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ", σωστά; ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΝΟΥΜΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ... ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ, ΓΙΑΤΙ, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ "ΣΤΗΝ ΕΕ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΣΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ... ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ "ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ" ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ... ΝΤΡΟΠΗ!!!
« Last Edit: 19 Oct, 2020, 15:02:06 by Asdings »
In dubio pro reo


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Στην Ουαλία ήδη μπαίνει lockdown (https://www.ethnos.gr/kosmos/129219_koronoios-drastiko-lockdown-stin-oyalia-diarkeias-dyo-ebdomadon)!!!ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ;;;

«Θα πρέπει να είναι δραστικό και βαθύ προκειμένου να έχει τον αντίκτυπο που χρειαζόμαστε», δήλωσε ο Ντρέικφορντ σε δημοσιογράφους. «Όλοι στην Ουαλία θα κληθούν να παραμείνουν στο σπίτι τους», πρόσθεσε. «Εάν δεν δράσουμε τώρα, θα συνεχίσει να επιταχύνεται», δήλωσε. «Οι κρίσιμες μονάδες υγείας είναι ήδη πλήρεις», επεσήμανε ακόμη.
In dubio pro reo



Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.in.gr/2020/10/20/apopsi/oxi-stis-plateies-ekkolaptiria-tou-koronoiou/

Χωρίς καμιά αμφιβολία, οι δημοτικές πλατείες της πρωτεύουσας και πολλών άλλων πόλεων της ελληνικής περιφέρειας, έχουν καταντήσει, από σημεία αναφοράς για τον εορτασμό επετείων, αλλά και πολιτισμένης συναναστροφής και αναψυχής, σε εκκολαπτήρια μιας από τις χειρότερες στην παγκόσμια Ιστορία επιδημικές και θανατηφόρους νόσους: του εφιαλτικού Covid-19.

Αναζητώντας τα αίτια αυτού του επικίνδυνου και αντικοινωνικού καταντήματος και σκόπιμο και ωφέλιμο θα ήταν να επιμερίσουμε τις ευθύνες σε τρεις παράγοντες: Στο κράτος, στη νεολαία, στους ίδιους τους γονείς, γιατί όχι και στην Εκκλησία…
Το χρέος του κράτους

Το κράτος και η αυτοδιοίκηση θα όφειλαν, ήδη από τους πρώτους μήνες της πανδημίας, να κρατήσουν τις πλατείες στο επίπεδο μιας πολιτισμένης και ευπρεπούς συνάντησης των δημοτών, ανεξαρτήτως κοινωνικών διαστρωματώσεων, ηλικίας και φύλου. Και όχι ν’ ανεχθούν την μετατροπή αυτών των πλατειών, σε κράτος εν κράτει νυκτόβιων και κατά τεκμήριο άεργων, χαρτζιλικοδίαιτων από το κομπόδεμα των γονιών τους νέων, δυστυχώς και φοιτητών. Τα μαγνητοσκοπημένα ντοκουμέντα από αυτό το βαβυλωνιακό συναπάντημα, που μεταδίδονται καθημερινά από την τηλεόραση, δεν τιμούν την ανεκτική συμπεριφορά του κράτους και τις αυτοδιοίκησης. Χοροπηδήματα και των δύο φύλων με μπουκάλια κρασιού, μπύρας και άσπρων ποτών μέχρι 42 βαθμών οινοπνεύματος.

Μαζί με αυτά τα έκτροπα και «ό,τι άλλο ήθελεν προκύψει…».

Τα δραστικά μέτρα

Παρόλα αυτά, η Πολιτεία αδυνατεί ή δεν θέλει, (για λόγους ψηφοθηρικούς ή από διοικητική ανικανότητα), να περιορίσει το κακό. Και όμως, τρόποι αποτελεσματικοί αντιμετώπισης του κακού υπάρχουν όπως:

– Η περίφραξη ορισμένων πλατειών με κινητά, μετακινούμενα κιγκλιδώματα από τις 10 ή 11 το βράδυ μέχρι τις 08.00 έως 09.00 το πρωί, με ταυτόχρονη μερική συσκότιση των πλατειών. Κάτι ανάλογο είχε εφαρμόσει με επιτυχία στους πρώτους μήνες της πανδημίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα, η πολιτική ηγεσία και η ηγεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης θα όφειλαν με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους, στη ραδιοτηλεόραση ν’ απευθύνουν μηνύματα στους νέους, στα οποία να διευκρινίζουν ότι:

– νυκτερινός και με χρήση αλκοόλ και άλλων παραισθησιογόνων, συνωστισμός τους στις πλατείες είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος, για τον καλπάζοντα πολλαπλασιασμό των φορέων του Covid-19.

– Οι νεαρότερες ηλικίες λόγω του ισχυρότερου ανοσοποιητικού τους συστήματος, μπορεί να έχουν πολλούς ασυμπτωματικούς φορείς του Covid-19.

Όμως αυτοί οι φορείς που δεν αλληλοεπηρεάζονται παθολογικά στις νεαρές ηλικίες, μόλις επιστρέψουν τις πρωινές ώρες στο σπίτι τους από τα νυχτερινά ξεφαντώματα στις πλατείες, μεταφέρουν και μεταδίδουν στους ηλικιωμένους ευπαθείς γονείς τους τον ιό, που πολλαπλασιάζεται δραστικά στις μεγαλύτερες ηλικίες. Από την άποψη αυτή, η ενσυνείδητη μετάδοση του ιού, στους άλλους, συγκροτεί την αντικειμενική υπόσταση βαρύτατου ποινικού αδικήματος.

Οι γονείς και η Εκκλησία

Ο ρόλος των γονέων προς τους ατίθασους και γλεντζέδες γιους τους, στην περίπτωση της συμμετοχής τους στα έκτροπα των πλατειών, πρέπει να είναι κατ’ αρχήν πειστικά συμβουλευτικός και σε αντίθετη περίπτωση απαγορευτικός, με όλα τα αιτιολογικά, που ήδη προαναφέρονται σ’ αυτό το κείμενο.

Ο ρόλος της Εκκλησίας, μολονότι ο προκαθήμενός της αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει συστήσει προς τους ιεράρχες συμμόρφωση προς τους κανόνες της πολιτείας για την αντιμετώπιση του Covid-19, εν τούτοις ορισμένοι μητροπολίτες, αλλά και κληρικοί εκτρέπονται σε παραινέσεις προς το ποίμνιό τους να περιφρονούν τους κανόνες αυτούς.

Εξυπακούεται ότι ο αρχιεπίσκοπος θα μπορούσε ν’ ανακαλέσει στην τάξη κάθε ιεράρχη ή ιερέα, που περιφρονούν τις συνοδικές ή αρχιεπισκοπικές αποφάσεις. Όταν όμως τα κρούσματα απείθειας πολλαπλασιάζονται, οίκοθεν νοείται, ότι η αρχιεπισκοπή και η Ιερά Σύνοδος δεν μπορούν να γίνονται προπολεμικοί χωροφύλακες.

Στην περίπτωση αυτή μετρά η αντίδραση της ίδιας της κοινωνίας, γιατί όχι και των δικαστικών αρχών.


Εξαιρετικά τα γράφει ο Πέτρος Μακρής! Έχει παραγίνει το κακό πια, και με τους αλητήριους νέους, αλλά και με τους σκοταδιστές ιερείς!!! Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι ότι η ίδια η κοινωνία (και όχι μόνο η ελληνική...) είναι σάπια μέχρι το κόκκαλο. Οι ίδιοι οι γονείς αντιλαμβάνονται τη "δημοκρατία" ως δικαίωμα στον τσαμπουκά, ως νόμο της ζούγκλας. Πώς, λοιπόν, να συνετίσουν τους νέους; Αφού οι νέοι κάνουνε ό,τι ακριβώς βλέπουνε από τις προηγούμενες γενιές -και ίσως λίγο χειρότερα, αν βάλει κανείς και την εγγενή υπερβολή και άγνοια κινδύνου που έχουν οι νεαρές ηλικίες.

Για δε την Εκκλησία, είχε πάντοτε δύο -ασύμβατα μεταξύ τους- πρόσωπα: από τη μία εκπολίτιζε λαούς μέσω των γραμμάτων και της χριστιανικής καταλλαγής, από την άλλη προέτρεπε το ποίμνιο σε πάσης φύσεως σκοταδιστικές -και ενίοτε επικίνδυνες, όπως σήμερα- πράξεις.
In dubio pro reo


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Πολύ σωστός ο τρόπος καταγραφής της πανδημίας τον οποίο προτείνει ο κ. Μόσιαλος: https://www.in.gr/2020/10/22/health/mosialos-pos-tha-prepei-na-anakoinonetai-o-arithmos-ton-krousmaton/

    1. Να γίνεται η ανακοίνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καθημερινά. Παράλληλα όμως να αναλύονται και να ανακοινώνονται τα κρούσματα με βάση την ημέρα της δειγματοληψίας, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη καταγραφή των αυξητικών τάσεων.
    2. Να ανακοινώνεται ταυτόχρονα και ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται, με βάση την ημέρα λήψης των δειγμάτων: να συσχετίζεται δηλαδή ο αριθμός των κρουσμάτων με την αύξηση ή τη μείωση του αριθμού των τεστ. Ιδανικά να ανακοινώνονται όπως και στις άλλες χώρες τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ ανά ηλικιακά γκρουπ.
    3. Να ανακοινώνεται τι είδους τεστ έχουν διενεργηθεί. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί τα γρήγορα τεστ χρησιμοποιούνται σε στοχευμένες παρεμβάσεις του ΕΟΔΥ, ενώ τα PCR σε όσους εκδηλώνουν συμπτώματα με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Αν επομένως έχουμε περισσότερα γρήγορα τεστ μια περίοδο τότε είναι πιο πιθανό να ανιχνεύουμε περισσότερα κρούσματα (να θυμόμαστε όμως πως τα γρήγορα τεστ συχνά δίνουν και μεγαλύτερο ποσοστό λάθους, πριν την εκδήλωση συμπτωμάτων).
    4. Τα αποτελέσματα των τεστ από τα δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια πρέπει να καταγράφονται συστηματικά. Όχι μόνο τα θετικά τεστ αλλά και το σύνολο των αρνητικών τεστ.
    5. Επειδή η δυνατότητα δεξαμενοποίησης των τεστ (pooling), θα αυξήσει τη δυνατότητα ανάλυσης περισσότερων δειγμάτων, θα πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές το πως δηλώνονται τα αποτελέσματα μετά το pooling. Αν βρεθεί ένα ‘pool’ θετικό αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα δείγματα που αναμείχθηκαν ήταν θετικά. Και εάν το pool, επιβεβαιωθεί με PCR ανά δείγμα, θα πρέπει πάλι να αναφέρεται η αρχική ημερομηνία διεγματοληψίας.
    6. Επειδή κάνουμε συνδυασμό PCR και rapid τεστ δεν σημαίνει ότι αυτό γίνεται καθημερινά με την ίδια αναλογία ή σε τυχαίο δείγμα. Επομένως δεν έχουμε κατ’ ανάγκη πλήρη εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας. Χρειάζεται επομένως να γίνονται και τυχαίες δειγματοληψίες – αν είναι δυνατόν ανά εβδομάδα- και επιβεβαίωση των θετικών δειγμάτων με PCR. Ας ξεκινήσουμε από την περιφέρεια Αττικής και τη Θεσσαλονίκη, που είναι οι πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας.
    7. Παράλληλα με την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων (με βάση τα ανωτέρω αλλά και με επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, τη γεωγραφική κατανομή, τις συρροές, τον πιθανό τόπο και τρόπο διασποράς) να ανακοινώνεται και η εκτίμηση του συνολικού αριθμού ενεργών κρουσμάτων στη χώρα.
    8. Επίσης, να ανακοινώνεται και ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία με βάση τη βαρύτητα των περιστατικών (μέτρια, βαριά, κρίσιμη), ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ αλλά και ο αριθμός των θανάτων μαζί με τα χαρακτηριστικά όσων δυστυχώς έχασαν τη μάχη.


Με αυτούς τους τρόπους η καταγραφή θα είναι πιο αξιόπιστη, νομίζω.

Ωστόσο, στο γενικά σωστό διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός (https://www.ethnos.gr/politiki/129745_koronoios-apagoreysi-kykloforias-brady-kai-maska-pantoy-anakoinose-o-mitsotakis) ΔΕΝ θα έπρεπε να περιλάβει το παρακάτω:

Ξέρω ότι όλοι οι προηγούμενοι μήνες έχουν κουράσει τα Ελληνόπουλα. Κατανοώ τους πρωτοετείς φοιτητές που πέρασαν έναν δύσκολο χειμώνα και θέλουν να γλεντήσουν. Όπως γνωρίζω ότι και το αίμα των μαθητών βράζει. Και έτσι πρέπει να είναι.

Ποιος ο λόγος να επαινεί κανείς τους μαθητές και γενικά τους νέους επειδή "το αίμα τους βράζει"; Αυτό είναι ευφημισμός που καλύπτει πολλές ελεεινές πράξεις των νέων με τη ψευτοδικαιολογία ότι το... αίμα τους βράζει. Γιατί να τους δικαιολογεί που "θέλουν να γλεντήσουν"; Επειδή -λέει- "πέρασαν δύσκολο χειμώνα";!!! Δηλαδή τι να πούνε για "δυσκολίες" οι ηλικιωμένοι -αλλά και νέοι- που πέρασαν την αρρώστια;!; ΕΛΕΟΣ! Σιγά το ζόρι που φάγανε τα τσογλανόπαιδα τον χειμώνα!!!

Πρέπει κάποια στιγμή η Πολιτεία να ορθώσει ένα πλέγμα από κοινωνικές αρχές που ευνοούν την ΗΠΙΑ και ΑΡΜΟΝΙΚΗ συμβίωση, διαπλάθοντας χαρακτήρες χαμηλών τόνων που ούτε να πολυγλεντάνε θέλουνε, ούτε να καβγαδίζουνε, ούτε να το παίζουνε μούρες με αμάξια, παρτούζες και κόκες. Ακόμα και όταν θέλουμε να καλοπιάσουμε κάποιες ομάδες μπας και συμμορφωθούν ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ (αντί να τις τιμωρήσουμε σκληρά όπως θα έπρεπε), ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΑ... ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΙΔΙΚΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ!!! Καταντάει λαϊκισμός πια!

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΒΑΡΒΑΤΟ LOCKDOWN ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ ΚΑ'ΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!
« Last Edit: 22 Oct, 2020, 20:41:51 by Asdings »
In dubio pro reo



Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Αλλά σιγά μην έχουνε τα ούμπ@λ@ να κάνουνε lockdown, οι όμηροι των μπαρόβιων. Δείτε εδώ τα χάλια τους: https://www.naftemporiki.gr/story/1649934/d-papastergiou-einai-krisimis-simasias-na-apofugoume-ena-katholiko-lockdown

Ενώ εδώ οι ειδικοί τα λένε έξω απ' τα δόντια: https://www.tanea.gr/2020/10/25/interviews/ixiri-proeidopoiisi-o-koronoios-tha-einai-mazi-mas-gia-poly-kairo/

[...]
Χρειάζεται σοβαρή πρόληψη και παρακολούθηση. Θα πρέπει να δημιουργηθούν παντού προγράμματα δημόσιας υγείας. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ιός μεταδίδεται εύκολα, ενώ μεταλλάξεις του μπορεί να μεταδοθούν ευκολότερα.
[...]
Τα πρώτα εμβόλια, αν δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες, θα βοηθήσουν, παρότι μπορεί να υπάρξουν καλύτερα στην πορεία. Είμαι 67 ετών ή θα κάνω εμβόλιο και θα μπορώ να μη φοβάμαι τους φοιτητές στη Βοστώνη, οι οποίοι κυκλοφορούν πιο ελεύθερα, ή θα κλειστώ στο σπίτι. Η επιδημία είναι θέμα διαχείρισης του ρίσκου, δεν είναι θέμα μόνο ίασης, χρειάζεται να βρεθούν τρόποι για να είναι χαμηλός ο κίνδυνος και το εμβόλιο θα βοηθήσει, αρκεί να μην έχει παρενέργειες σε μεγάλο βαθμό» λέει ο κ. Γκατσώνης.


Οι ειδικοί τονίζουνε συνέχεια -και ορθά- την ανάγκη μείωσης -αν όχι εκμηδένισης- του ρίσκου. Βλέπετε εσείς, από Μάιο και ύστερα, να λήφθηκε κα'να μέτρο πραγματικής μείωσης του ρίσκου; Θα μου πείτε, "μα επιβλήθηκε η μάσκα παντού". Ναι, όταν όλα έχουν ήδη φτάσει στο κόκκινο, και πάλι μάλλον χωρίς αποτέλεσμα, διότι αν δεν συνδυαστεί με ευρύτατη τηλεργασία, τηλεκπαίδευση και τακτά lockdown δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα...

Αυτή τη στιγμή ο κίνδυνος δεν είναι χαμηλός, τουλάχιστον στις μεγαλουπόλεις -αλλά και στην επαρχία, όπως φάνηκε πρόσφατα.
« Last Edit: 25 Oct, 2020, 13:15:58 by Asdings »
In dubio pro reo


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.in.gr/2020/10/25/apopsi/i-karampina/

Μετά από τέτοια αναδουλειά που έσυρε η οικονομική κρίση και με την πανδημία στο καπάκι, είναι αναπόφευκτο για τους νέους ανθρώπους να συγκατοικούν ακόμα με τους γονείς τους και να βιοπορίζονται από εκείνους. Δεν το φοβάμαι αυτό. Αργά ή γρήγορα θα περάσει. Εκείνο που τρέμω είναι μήπως ο μοιραίος αυτός συγχρωτισμός βαθύνει την ανηλικότητα η οποία ούτως ή άλλως ενδημεί στην ελληνική οικογένεια. Τριανταπεντάρης που επαναστατεί σαν δεκαεξάρης. Δεν έχω τίποτα πιο μπλιαχ απ’ αυτό. Είναι δύσκολη τέτοιου είδους συμβίωση πόσω μάλλον όταν ο μεγαλύτερος γίνεται εξ ανάγκης δεσμοφύλακας και ο νεότερος γίνεται εξ αμελείας μεταδότης της πιο ύπουλης ιωσούλας που μπορεί να θεριέψει ακόμα κι από τα πιο αθώα σούρτα φέρτα. Το ‘χουμε ή να γίνω ακόμα πιο δυσάρεστη;

Μέσα σ’ αυτόν τον βουβό πόλεμο των γενεών που βρίσκεται σε εξέλιξη, ζούσε μια φορά κι έναν καιρό ένα νέος που αγαπούσε τους γέρους και συνέχισε να τους αγαπάει μέχρι προχθές που τίναξε τα μυαλά του με μια καραμπίνα. Το λέω περιληπτικά γιατί είμαι σίγουρη ότι εν τω μεταξύ έχετε διαβάσει όλες τις «λεπτομέρειες» για τον αυτόχειρα ιδιοκτήτη οίκου ευγηρίας. Σαράντα ετών ειδικός στην ψυχολογική φροντίδα των ηλικιωμένων, κλείστηκε μαζί τους στη μονάδα που επί είκοσι χρόνια διαφέντευε, ελέγχοντας αυτοπροσώπως την τήρηση των μέτρων, παρηγορώντας, προστατεύοντας, εμψυχώνοντας, δίνοντας όλα του τα λεφτά για τα τεστ των τροφίμων του που δεν ήταν δα και οι γονείς του. Τι κι αν έβαλε σακιά με άμμο στα παράθυρα και καρφιά στις πόρτες; Ο ιός τελικά πέρασε και τότε δίκασε και καταδίκασε ο ίδιος τον εαυτό του. Επειδή δεν ήταν τέλειος ή επειδή ήταν;

Αφήνουν πίσω τους βουνό τα ερωτήματα οι αυτόχειρες, μπας και φιλοτιμηθεί κανείς να ξεδιπλώσει το χαρτάκι, αλλά δεν βαριέσαι; Παλιά τους ονόμαζαν ποιητές, σήμερα ψυχικά ευεπίφορους. Και στις δυο περιπτώσεις, όλοι κουνούν το κεφάλι τους και φεύγουν αμίλητοι από το ξόδι. Θα φύγω κι εγώ γιατί τελειώνει ο χώρος μου, χωρίς, ως συνήθως, να προλάβω να πω αυτό που θα ήθελα να πω, αλλά τι σημασία έχει; Αυτά που δεν λέγονται, αυτά μας κάνουν ανθρώπους.


Πόσο δίκιο έχει η αρθρογράφος...
In dubio pro reo


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.in.gr/2020/10/27/politics/koronaios-petsas-tetrapsifios-arithmos-krousmaton-den-odigei-aytomata-se-nea-metra/

Οι αρχικαραγκιόζηδες δεν πρόκειται να κάνουνε lockdown ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Τόσο εξαρτημένοι είναι από μικροσυμφέροντα διαφόρων άθλιων lobby όπως μπαρόβιους κ.ά.

Ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων από μόνος του δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης νέων πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων είναι το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος εκτιμά ότι τα κρούσματα σήμερα θα είναι «αρκετά περισσότερα» σε σχέση με τον αριθμό των προηγούμενων ημερών.

Ούτε καν τα τοπικά lockdown δεν θα είναι πραγματικά... lockdown!!!

Για τις περιοχές που είναι κοντά «κόκκινo» «θα δούμε τις επόμενες ημέρες πώς θα συμπεριφερθεί εκεί η τοπική κοινωνία, προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα. Τα τοπικού χαρακτήρα μέτρα, ακόμα και αυτά που έχουν να κάνουν με την ένταξη μιας περιοχής στο «κόκκινo», δεν είναι ίδια με ένα τοπικό lockdown» τονίζει ο κ. Πέτσας και αναφέρεται στο παράδειγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου που λειτουργούν σε περιοχές, όπως η Κοζάνη.
[...]
«Η πρώτη πηγή διασποράς είναι οι χώροι εργασίας. Μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα, σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, ο μέσος όρος ηλικίας αυτών που είναι θετικοί στον ιό είναι τα 31,3 έτη. Δεύτερη πηγή είναι μαθητές- φοιτητές. Οι φοιτητές συμμετέχουν σε αυτό το γκρουπ με 70%, ενώ οι μαθητές με 30%.  Και μάλιστα στους μαθητές, οι οκτώ στους δέκα είναι στις ηλικίες 15 μέχρι 17. Δηλαδή, είναι τα παιδιά μας που βγαίνουν την Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή. Είναι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να διασκεδάσουν.[/color]
Και, φυσικά, μιλάνε με πολλή στοργή για "τα παιδιά μας που προσπαθούν να διασκεδάσουν"!!! ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΙΟ!!! ΤΟΣΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ;!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΑ "ΕΥΓΟΝΙΚΗ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΜΟΤΑΡΟΥΝΕ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΥΣΓΟΝΙΚΗ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΓΚΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Κι όλα αυτά παρά τις μελέτες (https://www.in.gr/2020/10/27/economy/eurostat-ellada-eixe-tis-ligoteres-apoleies-theseon-ergasias-sto-lockdown-xartis/) που δείχνουν ότι δεν χάθηκαν δα και τόσες θέσεις εργασίας με το lockdown!!!
« Last Edit: 27 Oct, 2020, 17:47:23 by Asdings »
In dubio pro reo


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73947
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Παναγιώτη, τι λέμε τώρα; Τα στοιχεία της Eurostat αφορούν το δεύτερο τρίμηνο. Επομένως, δεν έχουν ακόμη προστεθεί τα στοιχεία από την πτώση του τουρισμού. Και μην ξεχνάμε ότι οι νέοι άνεργοι θα προστεθούν στο ήδη υψηλότερο ποσοστό ανέργων στην Ευρώπη που είχαμε λόγω των μνημονίων.

Το θέμα είναι να προσέχουμε κι όχι να πάμε πάλι σε καθολικό lockdown. Αυτό είπε κι ο Τσιόδρας προ ολίγου και συμφωνώ.
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Κατά τη γνώμη μου: είναι απόλυτα δεδομένο ότι ΔΕΝ θα προσέξει η πλειοψηφία. Το έχουμε δει ήδη. Γι' αυτό είμαστε σ' αυτή την κατάσταση. Επιμένω ότι ΜΟΝΟ το καθολικό lockdown -έστω για 2 βδομάδες- θα βοηθήσει να σωθούν ζωές. Και το θέμα είναι να σωθούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, και μετά βλέπουμε.

Λυπάμαι που ο Σ. Τσιόδρας αποφάσισε -ποιος ξέρει γιατί;- ΝΑ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ. Διότι αυτό λέει (https://www.ethnos.gr/ellada/130476_tsiodras-moni-mas-elpida-gia-ton-koronoio-i-maska-syntoma-tha-ehoyme-embolia):

«Κοιτάμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανεκτά μέτρα ώστε να συνεχίζεται η κοινωνική ζωή και να αποφύγουμε το lockdown. Τονίζουμε όλα αυτά που γνωρίζετε αλλά δεν μπορούμε να μπούμε στην προσωπική επιλογή του απέναντι» είπε ο λοιμωξιολόγος. Συνέχισε, λέγοντας πως πιέζεται το σύστημα υγείας ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.
[...]

«Έχουμε μπροστά με έναν δύσκολο Δεκέμβριο. Ξέρουμε ότι θα είναι χειρότερα γιατί θα έχουμε και αναπνευστικές λοιμωξεις» συνέχισε. «Η αθώα και η ανέμελη συμπεριφορά των παιδιών μας δεν πρέπει να συσχετιστεί με την μετάδοση του ιού σε ευπαθείς ομάδες» τόνισε ωστόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας.


ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ -ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ- ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!!! ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΕΥΤΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!!!

Φαίνεται αποφάσισε η Ν.Δ. να μη... "στοχοποιεί" τους νέους, αφού γι' αυτό την κατηγορούσε ο άλλος φαρισαίος που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Προτίμησε, λοιπόν, η κυβέρνηση να μη χάσει ψηφοφόρους, αφήνοντας τους νέους να κάνουν ό,τι γουστάρουν! ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΠΛΩΣ, ΕΛΕΕΙΝΟ ΑΠΛΩΣ.
« Last Edit: 27 Oct, 2020, 19:57:20 by Asdings »
In dubio pro reo


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.tanea.gr/2020/10/29/world/synagermos-gia-ton-koronaio-stin-eyropi-krisimi-synodos-koryfis/
«Αφού συμβουλεύτηκα τους ειδικούς, συζήτησα με τους Ευρωπαίους εταίρους μου και αποφάσισα πως πρέπει να επιστρέψουμε σε lockdown από την ερχόμενη Παρασκευή» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.
[...]
Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή. Δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε τίποτα και να δεχτούμε ανοσία της αγέλης» ξεκαθάρισε ο γάλλος πρόεδρος.

«Ποτέ η Γαλλία δεν θα υιοθετήσει αυτήν τη στρατηγική» που θα σήμαινε τη «διαλογή μεταξύ των ασθενών», με τους ηλικιωμένους να είναι τα βασικά θύματα αυτής της πανδημίας, υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν.


Αν τα εννοεί όλα αυτά, ίσως είναι ο καλύτερος πολιτικός της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Συν τους εξαιρετικούς χειρισμούς του ως προς τον Σουλτάνο (ο οποίος παραληρεί κανονικά πια: https://www.ethnos.gr/politiki/130576_erntogan-kata-makron-barbaroi-dolofonoi-oi-eyropaioi-etoimazoyn-stayroforia-kata). Νομίζω είναι ο καλύτερος συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους (κι ο δικός μας αρχίζει -μου φαίνεται- να ξανασυνέρχεται λιγάκι... θα δείξει τις επόμενες μέρες).
« Last Edit: 29 Oct, 2020, 01:39:09 by Asdings »
In dubio pro reo


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.tanea.gr/2020/10/29/world/koronaios-pagkosmia-ereyna-ektetameni-dysareskeia-gia-tis-politikes-katapolemisis-tis-pandimias/

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα χαμηλότερα επίπεδα επιδοκιμασίας αφορούν την Ιαπωνία, που είναι μία από τις χώρες με τη χαμηλότερη θνητότητα στον κόσμο (μόλις 13 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων). Μόνο το 21% των Ιαπώνων δήλωσαν ότι πιστεύουν πως η κυβέρνησή τους διαχειρίστηκε την κρίση καλά ή πολύ καλά.
[...]
Ταυτόχρονα, πολλοί πολίτες πιστεύουν ότι η επιτυχία της Ιαπωνίας να περιορίσει την εξάπλωση των κρουσμάτων και την αύξηση των νεκρών, στην πραγματικότητα οφείλεται περισσότερο στον ορθολογισμό και τη συμμόρφωση των απλών ανθρώπων, παρά στις συστάσεις της κυβέρνησης.


Αυτό θα πει ορθολογικοί άνθρωποι, που κατανοούν την αξία της ανθρώπινης ζωής! ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ, ΕΝΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΤΟ... ΕΥ ΖΗΝ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΕΙ.

Σκεφτείτε: ενώ οι Γιαπωνέζοι ήδη έχουν μικρή θνησιμότητα, δεν τους αρκεί ούτε αυτό, θέλουν ακόμα μικρότερη, ακόμα και μηδενική! ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΙΟ!

ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ανυσυχούν για τις "ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ" τους...

Παρά τα lockdown που επέβαλαν πολλές χώρες την άνοιξη, μόνο οι συμμετέχοντες από τη Νότια Αφρική και την Ελλάδα πιστεύουν σε ποσοστά που ξεπερνούν το 50% ότι οι ελευθερίες τους περιορίστηκαν περισσότερο από ό,τι χρειαζόταν, ενώ πουθενά [αλλού] δεν υπήρξε η πλειοψηφική αντίληψη ότι οι κυβερνήσεις έδιναν υπερβολική έμφαση στον περιορισμό της πανδημίας αντί να εστιάζουν στην επιστροφή στην κανονικότητα.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Ταιριάζετε μια χαρά με τους... Νοτιοαφρικάνους απογόνους του απαρτχάιτ!
In dubio pro reo


Raiden

  • the translation is out there
  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 135
    • Gender:Male
Αν τα εννοεί όλα αυτά, ίσως είναι ο καλύτερος πολιτικός της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Συν τους εξαιρετικούς χειρισμούς του ως προς τον Σουλτάνο (ο οποίος παραληρεί κανονικά πια: https://www.ethnos.gr/politiki/130576_erntogan-kata-makron-barbaroi-dolofonoi-oi-eyropaioi-etoimazoyn-stayroforia-kata). Νομίζω είναι ο καλύτερος συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους (κι ο δικός μας αρχίζει -μου φαίνεται- να ξανασυνέρχεται λιγάκι... θα δείξει τις επόμενες μέρες).

Ναι, μόνο που ξέχασες να αναφέρεις και τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις εκτός από τον ιό.
Άλλος ένας επιπρόσθετος πονοκέφαλος γι' αυτόν. Οι μουσουλμάνοι είναι σε έξαρση υστερίας μετά το σκίτσο.
Τα ίδια είχε πάθει ο προκάτοχός του, όπως και ο Σαρκοζί πριν από αυτόν που έλαβε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό από τον Καντάφι στην προεκλογική του εκστρατεία πριν τον πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα με την Αραβική Άνοιξη τότε οι δυτικοί.
Η Γαλλία έχει ένα μερίδιο ευθύνης για όσα συνέβησαν την τελευταία δεκαετία και τώρα τα λούζεται στο έδαφός της.
Φυσικά και το Lockdown είναι μια λύση μαζί με τα ψυχοφάρμακα.

https://www.youtube.com/watch?v=WEIXYINuNeI
« Last Edit: 30 Oct, 2020, 15:00:23 by Raiden »
In a time of universal deceit telling the truth becomes a revolutionary act.


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 854566
    • Gender:Male
  • point d’amour
Κατ' εμέ ο Μακρόν ενήργησε απερίσκεπτα. Δεν κουρδίζεις τον τρελό. Γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ανθρώπινες ζωές. Και μετά θα φέρεις μερίδιο της ευθύνης.

Ενδιαφέρον άρθρο εδώ:

Είναι επικίνδυνο και ανόητο να φωτίζεις τα δημόσια κτίρια με τραγικά σατυρικά σκίτσα που προσβάλλουν και στοχοποιούν την ισλαμική θρησκεία συνολικά.
Ακόμη κι αν τα σκίτσα αυτά προέρχονται από το Charlie Hebdo που έχει υποστεί μια βάναυση τρομοκρατική – ισλαμική επίθεση.
Οι ηγέτες των λαών οφείλουν να είναι πάνω από διχασμούς, πέρα από πολέμους θρησκειών και σίγουρα να λειτουργούν με στόχο να ενώσουν κι όχι να διχάσουν.
https://www.in.gr/2020/10/30/apopsi/egklima-makron-islam-kai-enas-epikindynos-thriskeytikos-polemos/


Asdings

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 4118
    • Gender:Male
  • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Ναι, μόνο που ξέχασες να αναφέρεις και τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις εκτός από τον ιό.
Άλλος ένας επιπρόσθετος πονοκέφαλος γι' αυτόν. Οι μουσουλμάνοι είναι σε έξαρση υστερίας μετά το σκίτσο.
Τα ίδια είχε πάθει ο προκάτοχός του, όπως και ο Σαρκοζί πριν από αυτόν που έλαβε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό από τον Καντάφι στην προεκλογική του εκστρατεία πριν τον πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα με την Αραβική Άνοιξη τότε οι δυτικοί.
Η Γαλλία έχει ένα μερίδιο ευθύνης για όσα συνέβησαν την τελευταία δεκαετία και τώρα τα λούζεται στο έδαφός της.
Φυσικά και το Lockdown είναι μια λύση μαζί με τα ψυχοφάρμακα.

https://www.youtube.com/watch?v=WEIXYINuNeI

Συμφωνώ μαζί σου ως προς το γεγονός ότι ο Μακρόν πράγματι έφερε προβλήματα στη Γαλλία λόγω των επιθέσεων. Επί της ουσίας, ωστόσο, δεν έχει άδικο, ότι όλοι αυτοί το έχουν παραξηλώσει και ότι οι αντιδράσεις τους δεν δικαιολογούνται από καμία θρησκευτική δοξασία. Σίγουρα, ασφαλώς, αυτή δεν ήταν η κατάλληλη περίοδος για τόσο σκληρή αντιπαράθεση, απ' τη στιγμή που έχει κι άλλα μέτωπα η Γαλλία (και η Ευρώπη γενικότερα). Συμφωνώ επίσης μαζί σου και για τα περί Καντάφι και τις γενικότερες ευθύνες της Γαλλίας και του "δυτικού" -λεγόμενου- κόσμου.

Όσο για τα ψυχοφάρμακα, νομίζω ότι ΔΕΝ πρέπει να είναι η λύση, παρά μόνο σε πάρα πολύ χοντρές περιπτώσεις.

Κατ' εμέ ο Μακρόν ενήργησε απερίσκεπτα. Δεν κουρδίζεις τον τρελό. Γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ανθρώπινες ζωές. Και μετά θα φέρεις μερίδιο της ευθύνης.

Ενδιαφέρον άρθρο εδώ:

Είναι επικίνδυνο και ανόητο να φωτίζεις τα δημόσια κτίρια με τραγικά σατυρικά σκίτσα που προσβάλλουν και στοχοποιούν την ισλαμική θρησκεία συνολικά.
Ακόμη κι αν τα σκίτσα αυτά προέρχονται από το Charlie Hebdo που έχει υποστεί μια βάναυση τρομοκρατική – ισλαμική επίθεση.
Οι ηγέτες των λαών οφείλουν να είναι πάνω από διχασμούς, πέρα από πολέμους θρησκειών και σίγουρα να λειτουργούν με στόχο να ενώσουν κι όχι να διχάσουν.
https://www.in.gr/2020/10/30/apopsi/egklima-makron-islam-kai-enas-epikindynos-thriskeytikos-polemos/


Σπύρο, το διάβασα χτες αυτό το άρθρο, αλλά νομίζω ότι κινείται λίγο στη λογική των ίσων αποστάσεων. Συμφωνώ μόνο ως προς το ότι δεν ήταν η κατάλληλη περίοδος για τέτοιες αντιπαραθέσεις. Αλλά κάποια στιγμή η αντιπαράθεση θα είναι αναπόφευκτη, υπάρχει πολύ κρυμμένο μίσος και δεν βλέπω να μαζεύεται.
« Last Edit: 30 Oct, 2020, 16:16:10 by Asdings »
In dubio pro reo


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 73947
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Υποθέτω ότι τα ψυχοφάρμακα τα χρειαζόμαστε σε περίπτωση παρατεταμένων lockdown.

Ωστόσο, κάντε λίγο κράτει όλοι σας σήμερα. Από τη στιγμή που έχουμε έναν καταστροφικό σεισμό που τσάκισε Σάμο και Σμύρνη και το φαινόμενο δεν έχει ακόμη ξεθυμάνει (αφού ακόμη δεν ξέρουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό), μάλλον είμαστε εκτός τόπου και χρόνου όταν αμπελοφιλοσοφούμε για τις κινήσεις του Μακρόν σε σχέση με τους Μουσουλμάνους.
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


 

Search Tools