10 πιθανοί λόγοι για τους οποίους ο έρωτας απουσιάζει (Σταύρος Σταυρόπουλος)

spiros · 1 · 1668

spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 854577
    • Gender:Male
  • point d’amour
10 πιθανοί λόγοι για τους οποίους ο έρωτας απουσιάζει (Σταύρος Σταυρόπουλος)

Η μόνη διαφορά μεταξύ ενός καπρίτσιου και ενός πάθους ζωής είναι ότι το καπρίτσιο κρατάει πάντα λίγο περισσότερο.
–Oscar Wilde

1. Είχε πάει για γουήκ έντ στο Πήλιο και λόγω ομίχλης προτίμησε να παραμείνει εκεί. Είναι γνωστό το ενδιαφέρον που τρέφει ο έρωτας για την ομίχλη. Του περιορίζει την όραση και αυτό του φτάνει. Αφού και τις ελάχιστες φορές που κατορθώνει να δει, φοράει γυαλιά. Για να θυμάται την ομίχλη.

2.  Κουράστηκε να είναι μεγάλος και αιώνιος, να παριστάνει τον Ενεστώτα, να λέει ότι ένα και ένα κάνουν ένα, να τσακώνεται με τον Ρολάν Μπαρτ, να συχνάζει σε ερημικές παραλίες της άγονης γραμμής. Βαρέθηκε να διαβάζει ότι δεν υπάρχει και αυτοκτόνησε. Από ερωτική απογοήτευση.

3. Ο έρωτας κατάλαβε ότι για να υπάρχει δεν αρκεί να επιτυγχάνει αυτός. Πρέπει να αποτυγχάνουν και οι άλλοι. Συνειδητοποιώντας ότι δεν αρκεί να είσαι προδότης ή τρελός κρύφτηκε στα λεξικά. Έκτοτε τον συναντάμε κυρίως ως λήμμα. Ή ως εγχειρίδιο οδύνης.

4. Δοκίμασε στη Μήλο κρεμμυδόσουπα για να συνεχίσει να κλαίει με συνέπεια, αλλά τελικά δηλητηριάστηκε. Διακομίστηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο όπου και παραμένει στην εντατική. Στην αίθουσα της απολύτου εμπιστοσύνης του.

5. Αποδέχτηκε πρόταση που του έγινε για να κάνει καριέρα ηθοποιού. Εκεί, άλλωστε, βρίσκεται και το μυστικό της μεγάλης επιτυχίας του. Εικάζεται ότι από τότε παίρνει τους ρόλους τον ένα μετά τον άλλον. Το πρόβλημα είναι στο κάστινγκ.

6. Άκουσε το «Love is the drug» των Roxy Music και μεταμορφώθηκε σε τζάνκι της πλατείας για να εξασφαλίσει τη δόση του. Αυτό που έβρισκε δεν του φαινόταν ποτέ αρκετό και έτσι πέθανε από στερητικό σύνδρομο. Μόνος, όπως αξίζει στους ψεύτες, όπως αξίζει στους δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα.

7. Αποφάσισε να γίνει μητέρα (και να κοιτάξει το συμφέρον του).

8. Επειδή είναι πολυμήχανος, πολυτάλαντος, πολυάσχολος και όλα τα πολύ, επέλεξε να διατηρήσει τη θέση του στις σελίδες των βιβλίων και στα κινηματογραφικά πλατό και απεσύρθη της πραγματικότητας, μένοντας λίγος. Ούτως ή άλλως μ' αυτήν δεν είχε και ποτέ τις καλύτερες σχέσεις.

9. Κάποιος του είπε να διαβάσει κάνα βιβλίο για τον έρωτα μπας και βγάλει τα στραβά του κι εκείνος προσβλήθηκε: «Μα, εγώ είμαι ο έρωτας» είπε για να εισπράξει αμέσως την απάντηση: «Γι' αυτό ακριβώς στο λέω, επειδή είσαι ο έρωτας. Κι εγώ είμαι ο Μέγας Ναπολέων».

10. Απλώς είχε πάει διακοπές στη Σαντορίνη με το King Diamond. Τώρα θα περιμένει να τον ανελκύσουν. Για να βυθίσει και τους υπόλοιπους. Όσους απέμειναν ακόμα ζωντανοί.

http://sstavropoulos.blogspot.com
http://greekpoems.wordpress.com/category/%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%85%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%bf%cf%82/
« Last Edit: 18 Dec, 2009, 18:18:36 by spiros »


 

Search Tools