Translation - Μετάφραση

Favourite texts, movies, lyrics, quotations, recipes => Favourite recipes => Favourite Music and Lyrics => Desserts => Topic started by: fil on 04 Mar, 2007, 12:55:42

Title: σουφλέ σοκολάτας → chocolate soufflé
Post by: fil on 04 Mar, 2007, 12:55:42
Από το μάγο της σοκολάτας, Στέλιο Παρλιάρο («Όλο Σοκολάτα», Εκδ. Σιδέρης).

Ας βάλω, για αρχή, μια εύκολη συνταγή του.

Σουφλέ Σοκολάτας

Υλικά
100 gr κουβερτούρα guanaja 70% κακάο, ‘Valrhona’, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κρόκοι αυγών
1 ασπράδι αυγού
15 gr ζάχαρη άχνη
15 gr ζάχαρη

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 90ο C, τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα, και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με την άχνη και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το ασπράδι με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε 4-5 μικρές φόρμες του σουφλέ, τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 12 λεπτά.
Μπορούμε να κρατήσουμε το σουφλέ άψητο στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα και να το ψήσουμε αφού προηγουμένως το ξεπαγώσουμε στη συντήρηση του ψυγείου.
Title: Re: Σουφλέ σοκολάτας
Post by: jglenis on 04 Mar, 2007, 13:23:19
Παρατήρηση: δηλαδή αν η κουβερτούρα δεν είναι 70% αλλά 80% και τα λιπαρά της κρέμας γάλακτος 40 αντί 35% πειράζει;
Πάντως, πολύ ωραίο ακούγεται και αυτό! Ευχαριστούμε, και αναμένουμε κι άλλα, αν και αυτά είναι ήδη αρκετά προς το παρόν...
Title: Re: Σουφλέ σοκολάτας
Post by: fil on 04 Mar, 2007, 13:25:45
Παρατήρηση: δηλαδή αν η κουβερτούρα δεν είναι 70% αλλά 80% και τα λιπαρά της κρέμας γάλακτος 40 αντί 35% πειράζει;

Ο Μάγος δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε τέτοιες λεπτομέρειες απ' ό,τι έχω ακούσει, υποθέτω κάτι θα ξέρει!
Άντε βρες τη σοκολάτα Valrhona, βέβαια...
Title: Re: Σουφλέ σοκολάτας
Post by: Pink Panther on 04 Mar, 2007, 15:55:40
Ορίστε και μία συνταγή για σουφλέ ίσως λίγο ευκολότερη:

Υλικά:
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (εάν βάλετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις τότε προσθέτουμε και μία κουταλιά μπέικιν πάουντερ)
1 κούπα ζάχαρη άχνη
5 αυγά
2 βανίλιες
500 γρ.βούτυρο (αυτό στο χαρτάκι)
3 κουρβερτούρες

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μίγμα της σοκολάτας μέσα στο υπόλοιπο μίγμα και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει όλο το μίγμα ενιαίο χρώμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.

Το σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος ή σιρόπι σοκολάτας.

Καλή επιτυχία!
Title: Re: Σουφλέ σοκολάτας
Post by: mousafiris on 04 Mar, 2007, 16:03:10
Βλέπω σας πήρα όλους στο φιλότιμο χθες και βάλατε τα δυνατά σας σήμερα!!! Τελικά δεν θα πάει χαμένη η 500άρα χαρτί που πήρα ευτυχώς.Χι, χι, χι :)))
Title: Re: Σουφλέ σοκολάτας
Post by: spiros on 26 Oct, 2010, 16:39:19
https://www.youtube.com/watch?v=h0E-YEtnGVw
Title: Re: σουφλέ σοκολάτας → chocolate soufflé
Post by: spiros on 29 Mar, 2011, 11:53:53
https://www.youtube.com/watch?v=0aS0N0vF8QA

A soufflé is a light baked cake made with egg yolks and beaten egg whites combined with various other ingredients and served as a savoury main dish or sweetened as a dessert. The word soufflé is the past participle of the French verb souffler which means "to blow up" or more loosely "puff up" — an apt description of what happens to this combination of custard and egg whites.
https://en.wikipedia.org/wiki/Souffl%C3%A9
Title: Re: σουφλέ σοκολάτας → chocolate soufflé
Post by: spiros on 08 Oct, 2014, 00:19:50
Και αυτή εδώ της Julia Child που δοκίμασα (συνημμένα τα αποτελέσματα).
Οι διαφοροποιήσεις στη συνταγή: χρήση στέβια αντί για ζάχαρη, προσθήκη κανέλας, λίγης τριμμένης βρώμης, λίγου κονιάκ και ινδοκάρυδου. Για καφέ έβαλα έναν φρέσκο διπλό εσπρέσο.

Το cream of tartar που λέει η συνταγή το βρίσκετε ως κρεμόριο στο τμήμα μπαχαρικών.

Julia Child soufflé (http://tastingspoons.com/archives/5070)